Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Home Project-Renovare apartament

- - - - -
  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#19
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006

 mircea812, on 07 ianuarie 2023 - 09:25, said:

Cum intri in camera pe tot peretele din stanga un dulap. Pat suprainaltat cu spatiu depozitare dedesubt (ai camere inalte). Model de pat 23.jpg

Fereastra incorporata toata sau partial cu mobilier gen dulap in functie de preferintele tale. Uite cateva poze pentru inspiratie. IMG_5617.jpg IMG_5618.jpg IMG_5620.jpg IMG_5624.jpg IMG_5632.jpg

Nu as pune nici un corp de mobilier pe peretele din fata patului. (doar tv-ul suspendat pe perete)

Plan.jpg

Interesante pozele, dar sunt niste probleme:

1. La pat trebuie sa-i dai si un sistem de retentie pt. saltea, el sa vrea sa-l foloseasca ( sa lipeasca si coasa arici de...), si oricum ramane fara suport lateral si se tufleste salteaua.
Patul se poate face cu sertare sau cu lazi bine merci si cu design decent simultan cu tot cu suport lateral, tot cu PAL dublat, se pune un straif dublat de h12 cm intre tablii deasupra sertarelor. Din 12 se lasa 8 pt saltea, 2 pt. placa suport, si inca doi unde piti avea sau nu prinderi, se face de 12 pt ca de 10 e prea subtire si ca aspect ar fi meschin, si ca rezistenta chiar si dublat, mai sles cu PALul din ziua de azi.
Daca are noptiera se lasa front fix in zona ei cu toleranta in plus.

2. La o cladire veche la care nu se face anvelopare ai probleme mari cu igrasia daca pui mobilier pe perete exterior... Poti sa te trezesti cu mobilierul negru de mucegai la interior si spate si pe peretii ceilalti perpendiculari pe cel extetior, si cu atat mai mult pe cel extetior.

3. Pt. hobby are nevoie de birou mare si nu inghesuit si mascat.
Daca nu rezolva caloriferul da duca biroul pana in capat cum am propus de 160cm, atunci e preferabil sa-l puna pe peretele opus paralel in loc de comada, si sa puna comoda dupa pat in locul biroului.
In prima varianta avea lumina naturala din stanga dar era mai din spate nu chiar din latetal, si in a doua varianta nu e grav mai ales ca probabil nu mai sta sa scrie, si daca biroul e frumos, modern, blat dublat laterale dublate di aduse pana in fata, arata oricum bine.

Edited by loock, 07 January 2023 - 11:39.


#20
Vicfor

Vicfor

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 21.04.2019

 loock, on 07 ianuarie 2023 - 11:24, said:

1Patul se poate face cu sertare sau cu lazi bine merci

2. La o cladire veche la care nu se face anvelopare ai probleme mari cu igrasia daca pui mobilier pe perete exterior

3Daca nu rezolva caloriferul da duca biroul pana in capat c
1. Patul o sa aiba inaltime normala, cu un singur sertar pe fiecare laterala, am avut cu inaltime pt doua sertare si e neplacut.
2.Peretele cu fereastra e singurul exterior si am decis sa ramana destul de aerisit vizual.
3. Caloriferul incepe sa imi stea in ochi si mie, o sa studiez variante pt a reusi sa il pun sub birou.

Am facut pozitionarea corpurilor pe podea si a prizelor/intrerupatoarelor/surselor de lumina si am realizat ca nu mi-ar place sa fie prea incarcat vizual, eventual se mai pot gandi spatii de depozitare deasupra TV sau a usii si deasupra patului, dar nu stiu cat de ok sunt in eventualitatea unui cutremur.

Attached Files



#21
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
Nu a scris nimeni sa pui doua randuri de sertare.
Sunt mosi care vor inalte si de peste 52-60cm, sa nu se aplece, dar nu a fost vorba de asa ceva.
Cu un rand de sertare se fac intre 33 si 40, uzual 35.
Cu 12cm straif dublat deasupra sertarelor, si 2-2,5cm sub sertar, 3mm luft deasupra, iese frontul sertar de 21,2-21,7cm la cadru h35cm.
Din astia pierzi la interior fund care poate fi intarit cu PAL, si retragere tehnica sub fund, depinde si de glisiere, la normale nu e nevoie de mult, dar la tandemuri este nevoie.
Si la lazi cu roti se pun roti de 25-35mm plus fund intarit cu PAL.
Daca vrei cuib mai adanc maresti cadrul spre 40.

Edited by loock, 07 January 2023 - 13:12.


#22
robert23mg

robert23mg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 525
  • Înscris: 18.06.2017
Nu am citit toate raspunsurile, dar eu as face rocada intre pat si tv.
Cum le ai puse acum, trebuie sa ocolesti patul de fiecare data cand mergi la birou/geam pleci de acolo, plus ca nu se mai vede nici tv-ul prin usa.

#23
Vicfor

Vicfor

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 21.04.2019

 robert23mg, on 07 ianuarie 2023 - 18:19, said:

eu as face rocada intre pat si tv.
M-am gândit și la varianta asta, impedimentele pe care le-am găsit au fost următoarele: la intrare în încăpere usa se deschide spre dreapta și asta înseamnă ocolirea ei și apoi ocolirea patului, se pierde din intimitatea oferita de ușa, tăblia patului ajunge pe peretele apartamentului vecin și eventualele zgomote de acolo se vor resimți mai tare.

#24
Vicfor

Vicfor

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 21.04.2019
Avand o idee de asezarea aproximativa a prizelor si a intrerupatoarelor, am trecut la treaba, am acoperit totul cu folie( sfat:merita pusa folia in 3-4 straturi, un singur strat e o gluma si oricum e ieftina), apoi pt a minimiza distrugerile mi-am propus sa scot instalatia veche cu flexul, mi-am facut propria "masina de canelat" cu 2 panze si doua saibe , poate intra si a treia panza daca aveam saibele mai inguste.

Desi am verificat instalatia cu un creion electric, tot am gasit tensiune in ea dupa coborarea sigurantei, dar valoarea de 12V am descoperit-o si pe chiuveta din bucatarie, frigider,etc.
Desi flexul este cu turatie variabila, in practica este ON/OFF si este destul de violent, o sa ma gandesc la un mecanism de reglare fina a apasarii parghiei, probabil cu ajutorul unui surubel care urca/coboara. Am inceput lucrul echipat, insa cantitatea de praf e inumana si in cateva clipe toata camera se umple. Asa ca am renuntat la flex si am incercat sa smulg usor cablul, acolo unde am avut nevoie sa sparg mai mult folosind bormasina cu un fel de dalta. Am preferat sa repar mai mult dupa in tihna decat sa stau cocotat pe scara cu flexul in ochi.

Sunt bucuros ca am scos firele vechi, in felul acesta am deja cea mai pare parte din santuri  creata, am sa merg pe lungimea de sant minima si eventual mai mult cablu daca o sa fie nevoie.
Sus in perete am gasit o situatie interesanta, cu un cablu care trece in apartamentul vecin, desi e legat prin dozele mele, o sa il studiez mai tarziu sa vad ce e cu el, nu vreau sa las vecinul fara curent(desi nu locuieste nimeni acolo momentan).
O alta situatie interesanta am avut la tavan, care e unul "fals", suna a gol si e suspendat pe un fel de plasa metalica, in plus instalatia de la lumina merge in diagonala prin spatiul de deasupra, am sa o las asa acolo si am sa vin cu cablu  nou.

Momentan urmeza o curatenie, refacerea protectiei de pe parchet si studierea traseelor finale de electricitate.

Attached Files



#25
Ger0nimo

Ger0nimo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 994
  • Înscris: 21.07.2021
Nu stiu daca s-a mentionat de termopane triple. Bulevardul e zgomotos, izolarea termica e un must have.

Televizoarele sa aiba priza chiar in spatele lor, sa nu vezi fire.

Edited by Ger0nimo, 07 January 2023 - 19:37.


#26
Vicfor

Vicfor

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 21.04.2019

 Ger0nimo, on 07 ianuarie 2023 - 19:29, said:

Nu stiu daca s-a mentionat de termopane triple. Bulevardul e zgomotos, izolarea termica e un must have.
La termopane e o situatie mixta, dorind sa reduc nivelul de zgomot (am sase benzi de circulatie sub ferestre) fara sa fac prea mult deranj, am ales in urma cu doi ani doar schimbarea sticlei, cu un pachet format din 3 foi, din care doua lipite intre ele cu o folie transparenta, nivelul de zgomot a scazut simtitor, desi cea mai mare diferenta  cred ca a venit din schimbarea feroneriei, cu una de tip oscilo-batant, care permite o inchidere etansa pe tot conturul usii. Momentan am sa le las asa si am sa umplu cu spuma spatiul de langa arcada interna  care suna a gol acum, arcada externa face parte din arhitectura blocului si e extrem de solida.

Pentru calorifer m-am gandit la "culcarea" lui pe peretele biroului, sub birou, avand spatiu suficient, dar nu stiu daca e afectata circulatia/aerisirea, si se pierde posibilitatea de a "pune lucruri la uscat" pe el.Posted Image Caloriferul are doi robineti care cred ca se pot inchide si se poate indeparta caloriferul, montarea lui nefind deloc o problema presanta, mai ales daca se mentin temperaturile actuale.

Attached Files



#27
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,729
  • Înscris: 03.12.2005
Ai atat loc in camera aia ca poti sa faci multe. Dar eu nu as pune un birou intr-un dormitor.

Eu as organiza altfel:

Dulap pe tot peretele opus ferestrei. Fie mai subtiat in zona usii, fie mutata usa 10cm mai catre fereastra, fie subtiat tot dulapul si folosit sine de umeras perpendiculare fata de ce stii obisnuit.
Daca vrei neaparat birou, pe peretele opus usii, daca nu, poti continua si acolo dulapul de la pasul anterior. Eu i-as gasi alt loc.
Schimbata deschiderea usii (foaia de usa se deschide spre perete).
Pe stanga dupa intrarea in camera, paralel cu dulapul de la primul pas corpuri de depozitare joase, combinatie de gol-plin sau pline complet, dar cu spate. Chestii ornamentale deasupra. Spatele va trebui sa fie tot ornamental, il vezi din pat. Poti lua in calcul ca o parte din asta sa fie blat de lucru daca vrei neaparat birou in dormitor.

Astea doua de mai devreme macar 1.2 poate 1.4m intre ele. Pare ca ai destul loc acolo, nu le inghesui.

Pe peretele cu usa, dar mai aproape de fereastra patul, cu noptiera normala spre geam si o noptiera mai lata in spatele corpurilor de la pasul anterior.
Masuta de toaleta pe peretele opus usii, in coltul de langa fereastra.
O chestie ceva cu TV-ul pe peretele opus patului daca nu poti trai fara el.

Daca nu esti la ultimul etaj, ia in calcul sa faci patul cu un baldachin solid, poate chiar un baldachin din perete in perete ca sa nu ii vezi picioarele in mijlocul camerei. Ai putea sa dormi ceva mai fara griji daca blocul e cu risc seismic.

#28
Vicfor

Vicfor

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 21.04.2019

 sebulbus, on 08 ianuarie 2023 - 15:13, said:

1.Schimbata deschiderea usii (foaia de usa se deschide spre perete).
2.Pe stanga dupa intrarea in camera, paralel cu dulapul de la primul pas corpuri de depozitare joase, combinatie de gol-plin sau pline complet, dar cu spate.
Pe peretele cu usa, dar mai aproape de fereastra patul, cu noptiera normala spre geam si o noptiera mai lata in spatele corpurilor de la pasul anterior.
3. Masuta de toaleta pe peretele opus usii, in coltul de langa fereastra.
1. Da, am decis și schimbarea ușii,cu una standard de 200x8, cu deschidere spre stânga.
2. Aici nu imi e clară zona, te referi la peetele opus ferestrei sau la cel pe care vine tăblia patului.
3.Zona de lângă fereastra o sa rămână una flexibila cu spațiu de hobby/noptiera/birou/măsuță toaleta.

#29
Vicfor

Vicfor

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 21.04.2019
O intrebare legata de curățenie,  în prezent am și folosesc un aspirator decent , de care sunt mulțumit, merita luata în calcul o soluție dedicată șantierului sau îl folosesc pe acesta ? Există riscul să îl distrug?

Attached Files



#30
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 06.10.2019
Pe asta il faci zob. Va fi atat de mult praf si atat de vin incat merita sa iti iei unul mai bun. Eu am luat un Karcher de care sunt foarte multumit, in conditiile in care s-a facut praf ca la balamuc. Unul din asta "casnic" nu cred ca ar fi rezistat.

#31
mihand75

mihand75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 575
  • Înscris: 27.09.2016
Pune pat supraetajat deasupra usii de intrare in camera. Ai inaltime mare sub plafon din ce spui. Oricum acolo nu ai lumina de la fereastra, nici zgomot de la strada, e perfect pentru dormit. Vei castiga o gramada de spatiu in camera.

#32
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,319
  • Înscris: 24.02.2017

 Vicfor, on 07 ianuarie 2023 - 10:53, said:

Parchetul mi-ar placea sa il salvez, scartaie destul de tare si e umflat pe alocuri, desi nu exista sursa de umezeala in incapere.


Il poti salva fara probleme. Se rașcheteaza si apoi se dau doua maini de lac (pe baza de diluant sau pe baza de apa, dupa voie.)  Insa indiferent ce ai face, la final tot va scârțâi. Problema asta nu se poate rezolva decat prin socaterea lui cu totul si apoi lipirea cu adeziv direct pe placa de beton. Asta inseamna un santier imens. Nu iti recomand.
Eu doar l-am rașchetat si arata best insa scartaie si cand trece motanul pe el.....  nu am ce sa ii fac.

Edited by Bogotta, 09 January 2023 - 08:19.


#33
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,288
  • Înscris: 06.02.2008

 Vicfor, on 08 ianuarie 2023 - 16:39, said:

O intrebare legata de curățenie,  în prezent am și folosesc un aspirator decent , de care sunt mulțumit, merita luata în calcul o soluție dedicată șantierului sau îl folosesc pe acesta ? Există riscul să îl distrug?

Karcher WD3 e soluția. Ieftin, bun, l-am văzut destul de des prin șantiere și service-uri.

#34
Vicfor

Vicfor

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 21.04.2019

 mihand75, on 09 ianuarie 2023 - 00:52, said:

Pune pat supraetajat deasupra usii de intrare in camera. .
Hmmm, ceva loft-style....da, se câștigă spațiu, nu știu cât de comoda e folosirea lui în practică, mai ales ca nu sunt tocmai forțat de lipsa spațiului sa fac asta.

 Bogotta, on 09 ianuarie 2023 - 08:18, said:

Il poti salva fara probleme. Se rașcheteaza si apoi se dau doua maini de lac
Eu doar l-am rașchetat si arata best insa scartaie si cand trece motanul pe el.
Un proces de lucru la care ma gândeam e următorul: raschetare, curățare rosturi acolo unde ele există, o acoperire a întregii suprafețe cu o soluție de umplere amestecată cu rumeguș fin, polisqare, apoi lac final.
O soluție profesionala contra scârțâitului : exista un fel de spuma care se aplica în rosturi, oricum, indiferent de varianta adoptata, o sa fie munca de sisif.

#35
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,319
  • Înscris: 24.02.2017
Indiferent cu ce dai peste el, tot va scartai. De ce ? Simplu, pentru ca pe vremea cand a fost montat a fost batut in cuie peste un alt strat de lemn. Cuiele nu le vezi pentru ca sunt batute pe muchii si apoi fiecare placa batuta este acoperita de urmatoarea si tot asa. Acesta era procedeul pe vremea aia. Acum este total diferit, parchetul din lemn masiv fiind lipit cu adezivi speciali pe șapă.

Problema e ca daca il scoti, o sa il avariezi aproape iremediabil pentru ca dupa ce scoți cuiele o sa iasa și aschii din parchet.

#36
lyanna

lyanna

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,304
  • Înscris: 02.09.2007
De obicei sub parchet se puneau cusaci si intre cusaci era zgura de furnal.

Problema cu scartaitul apare pentru ca parchetul era prins de cusaci cu cuie. Astea isi fac loc intre timp si cand calci pe lamela de parchet se freaca cuiele si scartaie.

Daca vrei sa nu mai scartaie
1) dai jos tot si lipesti parchetul pe shapa.
2) dai jos pana la cusaci, eventual ii mai schimbi care sunt putreziti. Apoi pui OSB peste si lipesti de el placile de parchet.

Un parchetar cu experienta recupereaza cam 50-65% din lamele. Restul se rup pe la imbinari.
Daca vrei sa te-apuci de lucrare iti sugerez sa masori o lamela (x cm pe y cm pe z cm) si sa cauti sa vezi daca gasesti pe undeva. (etalon parchet, leroy, mai era unul pe Chitila dupa bucla de tramvai).
Daca sunt lamele mai mari (5cm+) o sa gasesti, dar chiar daca gasesti, preturile sunt la rupere (200-250lei/mp).

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate