Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 

Catel la curte

- - - - -
  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#37
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View Postgushpi, on 11 noiembrie 2022 - 16:24, said:

așa și io pot să mă laud că diferențiez lătratul cânelui în funcție de motiv: om străin/cunoscut, animal străin/cunoscut, necesitate plimbare, cerșetorie Posted Image, frică, agresivitate etc.
(și asta pt fiecare dintre cei 3 câini...)

Păi e normal, pentru că diferă. Invitația la joacă e într-un registru mai înalt, iar lătratul pentru a îndepărta un "pericol" e mai jos. Și cadența. Când e bucuros, latră mai des, câteodată nici nu are un ritm, latră când apucă, când latră de teamă, latră constant.

View Postgushpi, on 11 noiembrie 2022 - 16:24, said:

după ani și ani de crescut câini am ajuns la concluzia că un câine „de casă/curte” trebuie să aibă un dresaj mediu, nicidecum superior

Dresajul, chiar și baza, obediența, alea 6-7 comenzi, repetate zilnic, îi stimulează mental. Cânii mei sunt mult mai ok dacă nu-i plimb, dar îi antrenez mental cu dresaj, decât invers, dacă-i stimulez fizic, dar nu mental. Aici depinde și de câine, că sunt și invers. Dar, rareori dresajul poate fi "prea mult". Dacă-l faci zilnic, ajungi, când are câinele 2 ani, să știe perfect comenzile alea și în orice împrejurare. Dar asta nu înseamnă că nu poți îmbunătăți. Poți crește viteza de reacție, sau poți eficientiza mișcările. Nu văd un context în care să fie negativ faptul că faci dresaj des cu câinele... Chiar nu văd.

View Postgushpi, on 11 noiembrie 2022 - 16:24, said:

strict la ros/săpat: este apanajul tinerilor care au dentiția și musculatura-n formare, iar ei o exersează instinctiv
nimeni nu va putea dresa un pui de sub 1 an să nu mai roadă...
astfel că trebuie să-i lași la-ndemână ceva de ros, de fapt mai multe ceva, că se plictisește numai de un ceva :P

Una e să roadă oase, jucării, ce-i dai tu, alta e să roadă pomi și mobilă.

Se poate stăpâni rosul ăsta, ca și săpatul. Îi faci un țarc, 2m x 2m, să zicem, și îl ții acolo în marea parte a timpului, când ai timp de el, îl scoți în curte, stai după el, când îl vezi că începe să sape sau să roadă drăcii, îl redirecționezi. Dar dacă nu-i limitezi accesul, nu ai timp să stai după el mereu și nu vezi ce prostii face. Așa se apucă de ros chestii și făcut gropi în grădină. Dar se pot evita lucrurile astea.

#38
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012
uite de-aia nu ne-nțelegem, pt că adjectivele au înțelesuri diferite pt noi doi
io zic „dresaj mediu”, iar tu zici „dresaj des” :(
(mediu nu înseamnă rar, cum nici des nu-nseamnă superior)

#39
Cryssu

Cryssu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 27.07.2007
Oricat de mult ai dresa/educa un caine nu poti sa stii ce surprize vei avea si totusi cainele trebuie sa fie si el caine nu?

Mai ales la curte se bucura si el de libertate, exploreaza...nu are de unde sa stie cat ai muncit tu la curte. E ca un copil mic.

Noi avem 3 caini, o pisica si cateva gaini. Cu totii se inteleg bine. Mai ingroapa, mai dezgroapa, mai dispare cate un papuc, se joaca/dorm prin flori etc si rezista si gradina Posted Image Ii iubim si consideram ca fac parte din familie.

Daca ti foarte mult la curte mai bine ramai cu pisica.

#40
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

 gushpi, on 14 noiembrie 2022 - 14:22, said:

uite de-aia nu ne-nțelegem, pt că adjectivele au înțelesuri diferite pt noi doi
io zic „dresaj mediu”, iar tu zici „dresaj des” :(
(mediu nu înseamnă rar, cum nici des nu-nseamnă superior)

Depinde. Sigur, să faci zilnic și să folosești metode proaste, vei avea rezultate proaste. Dar, în general, dresajul, trebuie să fie repetitiv. O comandă trebuie repetată de câteva mii de ori până ca câinelui să îi intre în creier, și să o execute fără să se uite după recompensă, fără să se gândească mult timp înainte să o execute, sau să se ducă să miroasă iarba înainte. Cu câinii mei folosesc metodologia Schutzhund ca bază. Iar acolo, un câine trebuie să execute comanda în cel mult 3 secunde de la markerul verbal. Cu cât mai repede, cu atât mai bine. Asta nu se face repetând, monoton, o comandă, de trei ori pe zi, timp de o lună. Se face repetând, zilnic, timp de doi ani.
Dar până la urmă ai și tu dreptate, nu oricine e interesat de rapiditate, dar, baza tot rămâne. Câinele învață prin repetiție. Și trebuie să repeți până te plictisești, pentru ca câinele să execute corect. Aici intervine și ideea de "câine la curte", unde, în contextul unei singure curți, e mult mai ușor să faci un câine să execute niște comenzi, pentru că stimulii sunt cam mereu aceiași. Dar ce faci când vecinul se apucă să arunce cu artificii, sau când îți vine în vizită unchiul, cu vreo doi nepoți? Mai ascultă câinele de ce-i zici tu să facă? Dacă ar avea X mii de repetiții, probabil că ar asculta.

 Cryssu, on 14 noiembrie 2022 - 21:28, said:

Oricat de mult ai dresa/educa un caine nu poti sa stii ce surprize vei avea si totusi cainele trebuie sa fie si el caine nu?

O parte a dresajului se axează și pe partea de "enrichement". Să îi oferi câinelui posibilitatea de a-și folosi creierul și să îl recompenszi pentru asta. Sunt tot felul de jucării, gen Kong Wobler, shuffle mat, care sunt menite să ajute cu treaba asta, dar poți folosi și situații în care să lași câinele să gândească și să caute soluții pentru a câștiga recompensa.
Treaba cu săpatul în grădină și mâncatul papucilor, nu prea oferă o satisfacție mare câinelui, decât dacă ar găsi o pungă de recompense sub groapa aia pe care o sapă sau în papucul pe care-l roade. De-asta, este mult mai bine să faci treaba asta controlat. Pe de-o parte, scapi și tu cu grădina nesăpată, dar și câinele are mai mult de câștigat când își folosește mintea.

Săpatul grădinii, de cele mai multe ori, vine din frustrare. Pur și simplu nu are ce altceva să facă. Probabil ați văzut prin filme pușcăriașii răi, care ajung în camerele alea fără lumină și fără comunicare cu mediul exterior, și ajung să o ia razna, să zgârie pereții sau să facă tot felul de tâmpenii. Cam așa funcționează și mintea câinelui. Dacă el ar avea o metodă prin care să-și potolească frustrarea aia, ar face-o, dar dacă tu-i pui la dispoziție doar o curte, nu prea are alternative.

Iar aici putem discuta și de specificul câinelui. Că sunt câini care sunt morți după mâncare, alții după jucării, alții după a mușca lucruri, iar, ideal ar fi ca, stimularea să se muleze pe plăcerea lui. Malinois-ul meu, e foarte pus pe mușcat. Când e frustrat, se apuca să muște iarba, pur și simplu trăgea de ea și o scotea din pământ. Așa că lucrez mult cu el cu batoane de mușcat, asta îi place cel mai mult.

Sunt câini pe care îi arunci într-o curte, și sunt în elementul lor. Nu îți sapă gropi, nu îți fac nimic, se simt ei fericiți să fie cu tine, acolo. Dar dacă se apucă să facă grădinărit, ar fi bine să vezi de unde vine comportamentul ăla și dacă poți face ceva să-l ajuți să-și satisfacă nevoia aia, într-un mod care să nu fie distructiv nici pentru tine, nici pentru el. Că îți garantez, un câine care sapă grădina, nu e un câine fericit.

 Cryssu, on 14 noiembrie 2022 - 21:28, said:

Oricat de mult ai dresa/educa un caine nu poti sa stii ce surprize vei avea si totusi cainele trebuie sa fie si el caine nu?

Nu e deloc așa. Există foarte multă literatură pe treaba asta, cam orice comportament poate fi explicat. Excepție fac cazurile în care câinele are anumite probleme neurologice sau de sănătate, iar acolo sunt comportamente care ies din tipare. Dar, despre ce vorbim aici, câinele grădinar, e un comportament ușor de înțeles.
Chiar vă recomand celor care aveți câini care sapă în grădină, să le luați un Kong Wobbler, să-i dați bobițele cu ăla, va garantez că o să sape grădina mai puțin.

#41
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012
„...Săpatul grădinii, de cele mai multe ori, vine din frustrare...”

io sunt de părere că sapă pt că:
-a mirosit un hârciog/gânganie care-l enervează p-acolo
-vrea să ascundă osul/pâinea uscată ne halite la timp
-frustrarea e ceva specific uman

„...Malinois-ul meu, e foarte pus pe mușcat. Când e frustrat, se apuca să muște iarba, pur și simplu trăgea de ea și o scotea din pământ....”

acela-i câine nervos, nicidecum frustrat (cum tot încerci să induci că ar putea fi un câine)
și-i nervos pt că-i dai 5000 de comenzi pe zi, iar el nu mai are timp să dezgroape osul ascuns de precedentul stăpân al curții :P

sincer?
îți complici viața, dar și pe cea a cățelului, stând cu gura pe el mereu...

nume (auzul acestei comenzi să-l facă atent la tine)
stai (orice ar face, să încremenească)
aici (orice ar face, să vină la tine)
mergem
nu e voie
să nu mănânce de pe jos absolut nimic

pe lângă astea, el va mai învăța o mulțime de cuvinte și obiceiuri de-ale tale, fără să-l stresezi zi de zi, toată viața lui de blănos ghinionist! :P
(pt că io nu țin legați câinii niciodată, ai mei au învățat inclusiv să nu coboare singuri nicio bordură vreodată!)

#42
Don_Costica

Don_Costica

    Mos cam nebun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,761
  • Înscris: 18.07.2022
Brunetul meu a fost refractar la orice invatatura, o sa moara cotarla needucata. Stie de "nu-i voie", dar numai daca e pe un ton zbierat-disperat. In rest, numai dracii. Plus ca-si baga botul intre picioarele mele in stilul "lovitura de berbec", era sa ma faca KO de cateva ori. Da' mi-e drag, cu toate catastrofele pe care le produce prin curte. Rasa: Streetdog Dumby :D
In ianuarie face 11 ani, dar are minte si energie de catelandru...

#43
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

 gushpi, on 21 noiembrie 2022 - 11:00, said:

sincer?
îți complici viața, dar și pe cea a cățelului, stând cu gura pe el mereu...

Păi nu-ți imagina că stau toată ziua cu gura pe ei. Stau în sesiunile de dresaj. În rest, dacă ne plimbăm, de exemplu, nu-i zic aproape nimic, îl las să miroasă ce vrea, să tragă în lesă, nu-i bai.

 gushpi, on 21 noiembrie 2022 - 11:00, said:

-frustrarea e ceva specific uman

Cum așa? Pune câinele într-o cușcă, pune-i o bucată de carne în afara cuștii. O să-l vezi că, la început încearcă să găsească metode de a "deschide" cușca, dă cu lăbuțele pe-acolo, își împinge botul, pe urmă, începe să latre. Lătratul ăla e fix din frustrare. Și apare în orice caz în care încearcă să obțină ceva și nu reușește. Ca și la noi. E o trăsătură evolutivă necesară atât la câini, cât și la oameni. Dacă lupul ar fi zis "bă, dar tare mai fuge iepurele, dă-l în mă-sa că nu-l mai alerg", ar fi murit.
Iar dorințele câinilor nu se rezumă strict la mâncare. Poate fi frustrat pentru că nu-l mângâi, pentru că nu-l bagi în seamă, pentru că nu te joci cu el, în funcție de fiecare câine, toți au ceva ce vor.

Câinii se simt bine când au un scop, ceva de lucru. Noi n-am domesticit câini ca să-i ținem într-o curte să nu facă nimic. I-am domesticit să ne apere, să mânuiască oi, să ne ajute la vânătoare. Ținem câini "de companie" relativ recent. Iar unele rase au fost adaptate fix pentru treaba asta, cum sunt buldogii, englezesc și francez, rasele astea flocoase, bișoni, Shih Tzu, sunt perfecți a fi câini de companie și atât.


E ca la oameni. Presupun că majoritatea dintre voi aveți un nivel de inteligență peste medie. Iar asta se reflectă și în ce faceți zi de zi, în special cu timpul vostru liber. Sunt sigur că aveți tot felul de ocupații, inclusiv asta de stat pe forum, de citit ceva, etc. Nu facți asta pentru că ați fost educați neapărat să o faceți, ci pentru că simțiți nevoia, așa vă cere vouă creierul. Pe de altă parte, sunt oameni, care pot sta cu ochii pe tavan toată ziua, să fie perfect fericiți. Și sunt și extreme, "adrenaline junkies", care dacă nu sar cu parașuta în week-end, nu se simt împliniți.
Așa funcționează și câinii. Unii pot fi fericiți cu o stimulare minimă, iar alții au nevoie de mult mai mult decât atât pentru a se simți ei împliniți.


Săpatul grădinii poate fi rezolvat, fără a băga câinele în cușcă, sau a-l pedepsi cumva, prin stimulare mentală și/sau fizică, iar asta e în funcție de fiecare câine în parte.


Obediența de bază, cum zici și tu, alea câteva comenzi, făcută zilnic, satisface orice câinele mental, într-o oarecare măsură, și e la îndemâna oricui să o facă. Sesiuni scurte, 5-10 minute, de câteva ori pe zi, se vede pe câine că e mai calm dacă faci asta cu el, și nu prea mai are el inițiative de-astea distructive. În plus, se și crează o relație mai bună între tine și câine. Te privește cu alți ochi, îl înțelegi și tu mai bine.

#44
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012
...ce să zic? deja cred că apropiații mă consideră „plecat” d'acas'... :P
dar am ajuns la o simbioză prea avansată cu setterii mei, aproape că nu mai discutăm, acționăm doar cu limbajul corpurilor... :)

azi dimineață am salvat un porumbel dintr-o luptă inegală cu un erete
bine, nu io, ci cățeaua (9,5 ani)!
păsările ajunseseră pe pământ când setterica s-a repezit la ele, eretele a fugit, iar cățeaua a stat lângă porumbel până la sosirea mea (cam 2 minute)
porumbelul avea o mică rană la aripa stângă
l-am dus într-o magazie (care are ferestre deschise), l-am pus într-o roabă cu niște semințe lângă... și am plecat la servici
la sosire, porumbelul era tot acolo, l-am scos afară și și-a luat zborul spre liziera pădurii
(am uitat: avea număr pe gheruță :) )

oricum a avut noroc cu cățeaua, că dacă era de serviciu jăbelul, acesta termina ce-ncepuse eretele..., el fiind muuult mai sângeros decât maică-sa!

#45
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,808
  • Înscris: 10.12.2006
Daca mergi la ecarisaj iti poti alege de acolo un caine care e mai cuminte. Care-l vezi sarand pe usa custii iti dai seama ca are nivele de energie ridicate si probabil o sa faca prapad.
Si inca ceva, as lua doi ca sa fiu sigur ca ii ofer o calitate a vietii cat mai buna si are cu cine sa socializeze si sa se joace cand nu esti tu acolo.

#46
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

 gushpi, on 21 noiembrie 2022 - 20:24, said:

dar am ajuns la o simbioză prea avansată cu setterii mei, aproape că nu mai discutăm, acționăm doar cu limbajul corpurilor... :)

Câinii, în mare parte, comunică non-verbal. Percep mult mai bine limbajul corpului. Și la dresaj, folosim comenzi verbale că sunt mai practice (poti comunica cu câinele și când nu se uită la tine), dar, dacă ar fi să înveți un câine comenzi și să folosești markeri fizici (mișcări ale mânii sau ale corpului), va înțelege mai repede asocierea între marker și comandă.
Nu ți s-a întâmplat să fii furios că a făcut câinele o năzbâtie, să-l strigi, iar el să se comporte ca și cum nu vrea sa vina la tine că îi e frică? Se întâmplă chiar și când nu ai corectat vreodată fizic câinele sau l-ai certat. Pur și simplu e capabil să-ți citească limbajul corpului și să-l înțeleagă a fi diferit de obișnuit.

 Mizu, on 21 noiembrie 2022 - 20:29, said:

Daca mergi la ecarisaj iti poti alege de acolo un caine care e mai cuminte. Care-l vezi sarand pe usa custii iti dai seama ca are nivele de energie ridicate si probabil o sa faca prapad.
Si inca ceva, as lua doi ca sa fiu sigur ca ii ofer o calitate a vietii cat mai buna si are cu cine sa socializeze si sa se joace cand nu esti tu acolo.

Câinele rareori își arată adevărata personalitate în mediul ăla. E ca copiii care se dau duri în curtea școlii, dar, de cele mai multe ori sunt foarte temători.

Îl iei, acolo este o dulceață de câine, este la fel în primele zile, dar peste trei săptămâni se poate întâmpla să fie cu totul altfel.

Cu al doilea câine... Dacă ai un prim câine despre care ești convins că este foarte stabil și ok cu alți câini, poți încerca să mai iei unul. Dar dacă primul are probleme, al doilea nu va rezolva acele probleme, ba chiar e posibil să le accentueze.

#47
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012

 SmurfK, on 21 noiembrie 2022 - 21:13, said:

Nu ți s-a întâmplat să fii furios că a făcut câinele o năzbâtie, să-l strigi, iar el ...

hehe, n-ai să mă crezi, dar cred că sunt 20...30 de ani de când nu mai pot fi furios pe un pudel!
cred că ultimul șut trimis în fundul unui câine era prin '92...

am ajuns la părerea că au și ei dreptul la... stângăcii :P intenționate!
dar asta poate-n primii 2 ani de viață, apoi ei ȘTIU ce te supără și vor evita să greșească!
și asta doar dacă și TU ești OM!

#48
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,920
  • Înscris: 18.12.2007
Cred ca ai inteles gresit ce zice colegul/colega: intreba daca nu te-ai suparat, nu daca l-ai pedepsit fizic.

#49
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012
cre'că!

#50
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Da, mă refer să fii tu nervos, nu să bați câinele. Genul de situații când ajungi acasă și găsești mileul moștenit de la bunica ros, și ești nervos, vrei să chemi câinele, iar lui parcă îi pare rău, se uită cu ochi blegi și se face mic și prea vrea să vină. Aia nu e, cum cred unii, că a înțeles câinele că a fost rău să roadă mileul, ci pur și simplu îți observă tonul și poziția corpului, simte că ceva e diferit.

#51
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,218
  • Înscris: 05.06.2002
si cum ii faci sa inteleaga?

#52
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Păi nu îl faci. Câinele înțelege o corecție dacă e aplicată la câteva secunde după eveniment. Dacă găsești câinele și mileul ros acasă, nu poți pedepsi câinele pentru că a ros mileul. Îl pedesești degeaba, el nu va asocia roaderea mileului cu corecția ta. Că pare el fricos când țipi la el, nu are legătură cu fapta. Are pentru tu tine, că tu de-asta îl cerți, că a ros mileul, dar el te vede că te răstești la el, și nu știe exact de ce. Creierul lor e diferit de al nostru, nu asociază fapta de acum 5 minute cu pedepasa ta. Îi e frică să se apropie de tine, și pare să-i pară rău, pentru că ai tu un limbaj corporal ciudat.

Cel mai eficient e să-l prinzi fix când roade mileul, să-i spui atunci că nu e ok ce face. Îl redirecționezi, folosești marker-ul verbal "nu", "lasă", ce folosești tu, dacă repeți figura de 3-4 ori, va înțelege că nu trebuie să roadă mileul. Cam prin procesul ăsta poți dezvăța obiceiurile de genul de prin jurul casei. Dar trebuie să fii lângă el când o face. De-asta, mai ales când cățelul e mic, sau e la început într-un mediu nou, e util să-i limitezi accesul. Îl ții într-o cușcă, sau într-o cameră în care n-are ce roade, îi dai drumul doar când ești acolo să îl poți redirecționa când face ceva greșit.

Mai ales la cățeii mici, ei rod pentru că le cresc dinți, simt nevoia să roadă chestii. Dar și acolo, poți gestiona situația. Îl vezi că roade covorul, îi dai o jucărie cu o textură similară, o sfoară, de exemplu. Îl vezi vă își freacă dinții de ceva dur, îi dai o jucărie de plastic, cu o textură similară.
În general, e mai util ca redirecționarea să aibă și o recompensă la final.

Edited by SmurfK, 22 November 2022 - 22:55.


#53
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012
ei, nene smurf, acilea suntem TOTAL asemănători!
extrem de mulți nu pot concepe că animalu' nu știe după 5 ore de la petrecerea faptei de ce-l cerți!

#54
binox

binox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 17.02.2008

Quote

dar el te vede că te răstești la el, și nu știe exact de ce
Din ce am observat eu cainii cam stiu cand au facut o prostie si nu din limbajul tau verbal sau nonverbal dupa descoperirea faptei.
Catelusa mea are obiceiul sa-mi scoata prin curte cate un pantof/bocanc/papuc/manusa cand sunt plecat de acasa. Nu le roade doar le scoate prin curte. Nu face chiar de fiecare data, dar o face des desi o "cert" cand le gasesc. Imi dau seama ca a scos ceva "la plimbare" cand ajung acasa inainte sa vad obiectul doar din atitudinea ei, imediat ce am intrat pe poarta. Daca a facut o "prostie" nu vine direct la mine, ma ocoleste si ma priveste de la distanta sa vada reactia mea la descoperirea faptei.
Din comportamentul ei si al altor caini din trecut am dedus ca de cele mai multe ori stiu foarte bine cand fac ceva cu care nu esti de acord dar nu se pot abtine.

Quote

Câinele înțelege o corecție dacă e aplicată la câteva secunde după eveniment
Asta cam asa e, chiar daca stiu ca au facut ceva gresit cumva nu inteleg corectia aplicata mai tarziu.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate