Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Caut asociat/partener pentru un atelier de creatie si productie

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#19
DonMarino

DonMarino

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 07.04.2016
Danutzu

View Postdanutzu22, on 13 noiembrie 2022 - 08:19, said:

Pe partea de identificare nisa de piata si protectia ulterioara impotriva concurentei ai dreptate.
Problema este ca cerintele tale sunt cam mari, ai nevoie de un partenrt supercalificat plus aport de capital.
Cel mai simplu ar fi sa fii tu singurul invrestitor si sa cauti un muncitor supercalificat.Greu de gasit si greu de racolat, orice investie/afacere comporta un grad de risc, stii bine asta.
Cand spun greu de racolat ma refer la faptul ca un muncitor supercalificat are un venit sigur, nimeni nu va accepta un venit mai mic "pana se pune firma pe picioare".
Solutia pe care ai gasit-o este sa imparti povara.
Muncitorului supercalificat tu ii vei cere sa renunte la acel venit basca si sa vina cu bani de acasa si cel mai important fapt este acel "muncitor" sa stie ca cel putin in perioada de inceput a afacerii este posibil sa nu aibe niciun venit.
Foarte greu de gasit partenerul dar o eventuala asociere nu este imposibila.
Dar asocierea nu va dura nici in cazul ipotetic ca afacerea va genera un oarecare profit.
Pe vremuri, adica in urma cu 30 de ani 2 indivizi s-au asociat,Unul dintre ei ruda cu o uitata jucatoare de tenis, in afacere era antrenor de tenis, celalalt administrator efectiv al terenului de tenis.
Au luat in chirie un teren de tenis la unui club sporitv, in asociere 50/50%, aport la cheltuieli si un eventual beneficiu.
Domnul "antrenor" venea la "servici" cand dorea, adica daca avea pe cine sa antrezene, celalat de dimineata pana seara, ingrijea terenul, se ocupa de toate cele, grosul veniturilor venea de la inchirierea terenului pentru amatori comparativ cu veniturile din "antrenoratul" pentru semi-profesionisti.
Basca ca venitul "intelectual" al antrenorului de tenis, nu se impartea 50-50, poate o cerinta normala , un fel de drept de propietate intelectuala.
Venituri de 100 lei din inchiriat de teren, cota de venit 50 -50.
Dintr-o ora de antrenoriat, cota era 70 - 30 sau 80 - 20 in favoarea antrenorului dar daca nu ai pe cine sa antrenezi.
Cam asa arata si propunerea ta de asociere, vei insista pe o parte de "propietate intelectuala" in raport cu posibilul asociat.
Daca afacerea va merge prost sau nu va merge deloc asociatul va pierde mult mai mult comparativ cu tine.
Am dat exemplu de mai sus din motiv ca stii unele "amanunte de business" si intr-o afacere asociativa este de preferat ca cele mai multe responsabilitati sa fie asumate de partenerul de afaceri.
Repet, e posibil sa gasesti un asociat dar nu il vei gasi aici pe forum.


Danutzu,

Multumesc pentru contributie.

Pentru mine nu este primul business, mai am inca 3, in alte domenii, care functioneaza f bine, de 18, 6, respectiv 3 ani. Cheia successului, alegera partenerului/partenerilor, stabilirea unor termeni,  conditii, atributii reale, obiective. Fiecare partener trebuie sa vina cu un aport de conostinte, expertiza complementare.

O sa fii surprins, insa am gasit aici, un potential partener. Din discutiile purtate pana acum, pare a fi o persoana onesta, decenta, cu experienta bogata (demonstrata) in prelucrarea lemnului (CNC, Laser), care culmea, in Romania locuieste aproape de locul unde doresc sa ma restabilesc.

Nu caut muncitor, fie el si supercalificat, pentru ca un muncitor, oricat ar fi el de  bun, va avea, pe buna dreptate, o mentalitate, atitudine, abordare de.....muncitor.  Eu am un business unde depind de muncitori, si stiu ca oricat de mare ar fi salariul, tot nemultumiti vor fi, tot neandreptatiti se vor simti si acceasi abordare, atitudine vor avea fata de munca.

In prezent am muncitori pe care ii platesc cu 2400, am muncitori pe care ii platesc cu 1800 Eur. Vreau sa-ti spun ca de multe ori, cei care sunt platiti mai putin au o constiinta a muncii  mai ridicata decat cei ce sunt platiti mai mult deca ei.

Cat despre "propietate intelectuala"....este o gluma. Obiectiv vorbind, aceasta nu poate fi implementata niciunde in lume, cu atat mai putin in Romania, nici macar daca ai avea un design omologat.
In ziua de astazi oamenii nu isi mai pot apara proprietatile imobiliare, daramite cele de produse.

Cu drag

#20
danutzu22

danutzu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 31.05.2006
Din cele afirmate de tine teoretic cauti un "tehnolog".
Unul care sa stie bine meserie, mult mai mult comparativ cu altul care are o diploma de "inginer diplomat" , master in stiu ce si care ca experienta profesionala aceea de agent de vanzari.
"Cheia successului, alegera partenerului/partenerilor, stabilirea unor termeni,  conditii, atributii reale, obiective. Fiecare partener trebuie sa vina cu un aport de conostinte, expertiza complementare."
Se necesita o mare capacitate de efort adica "munca' multa dar cu foartemare eficienta si de aici expresia mea de muncitor supercalificat.
Nu este imposbill sa-l gasesti, afirmi ca l-ai gasit, OK dar daca tot insist pe partea de "protectie drepturi intelectuale",tu afirmi ca este foarte greu sa protejezi un drept intelectual , adica ai identificat o nisa de piata entru  produse anumite produse, recunosti ca daca ai apela la niste subcontractori exista riscul ca sa te concureze  direct in nume/marca proprie, ai multe afaceri si multi angajati de mult timp dar cauti un asociat pentru noua afacere care sa vina cu capital propriu si ca suma de aport capital in  jur de 25000 euro.
Suma totala a investitiei de 50000 euro nu este mare, singura necunoscuta este resursa umana.
Viitorul tau "partener" te va "sunta" mult mai rapid comparativ cu un partener subcontractor.
De ce nu angajezi persoana necesara?

Edited by danutzu22, 13 November 2022 - 12:53.


#21
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006

View Postdanutzu22, on 13 noiembrie 2022 - 12:52, said:

Din cele afirmate de tine teoretic cauti un "tehnolog".
.....................
De ce nu angajezi persoana necesara?

O sa incerc sa iti raspund eu.
Daca vei citi cu atentie postarile initiatorului vei vedea ca :
-el spune că investitia initiala este de 50.000 euro, iar cheltuielile lunare sunt estimate la 1500 - 2.000 euro lunar. Punem un 6 luni pana incepe sa mearga afacerea, asta inseamna ca mai trebuie 12.000 de euro pentru cheltuieli (6 x 2.000 euro) - deci investitia intială este de circa 62.000 euro.
-initiatorul nu stie cum sa produca acele obiecte, el este un economist care se va ocupa cu vanzarea produselor

Adica, in esență, initiatorul caută un om care să știe să facă toate acele obiecte, să vină cu 31.000 de euro de acasă, să muncească să producă acele obiecte 6-8 luni fara sa fie platit, in timp ce initiatorul va cauta sa vanda obiectele.
Dacă totul merge bine - este ok pentru amandoi.
Dacă merge rău - initiatorul a pierdut 31.000 de euro, iar partenerul lui a pierdut tot 31.000 de euro, dar in plus a mai pierdut și locul initial de muncă, a muncit 6-8 luni fără a fi plătit

Cum ai spus si tu într-o postare mai sus, partenerul lui pune de fapt mult mai mult, pentru că își lasă serviciul, pune banii dar și munca lui, în timp ce initiatorul pune banii, dar în tot acest timp se poate ocupa și de altceva.

Deci ideea de afaceri a intiatorului îmi pare o asociere foarte profitabilă pentru initiator și foarte naspa pentru partenerul lui de afaceri.

Referitor la intrebarea ta de ce nu angajează persoana necesară - persoana respectivă trebuie plătită cele 6-8 luni pana ce afacerea incepe sa meargă, iar tot riscul este al initiatorului.
Prin asocierea cu altă persoană cea mai mare parte a riscului va fi pe acea persoană, după cum am explicat mai sus, în timp ce initiatorul se poate ocupa bine mersi in paralel de celelalte afaceri pe care spune ca le are.

#22
Natural4living

Natural4living

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 10.08.2022

View PostDonMarino, on 06 noiembrie 2022 - 10:17, said:

Buna ziua,

Dupa ani si ani de zile, 30 sa fiu mai exact, am decis sa revin in Romania.

Odata revenit, doresc sa deschid un atelier de creatie/productie obiecte decorative si functionale, prin debitare sau gravare, pe o varietate de suporturi, in principal de placaj, MDF, placa laminata (0.6/2.0/1.6/25.0mm), dar si plexiglass, ceramica, aluminiu, piele,


Mi se pare cam ingusta nisa asta,as fi curios sa pui o poza doua cu produsele pe care vrei sa le faci.

#23
JoXYZ

JoXYZ

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.02.2024
Este probabil ca propunerea sa nu mai fie valabila...
Dar daca totusi este valabila sunt interesat.

Astept o propunere de contact.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate