Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

carte CATIA v5: Advanced Parametric and Hybrid 3D Design

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,362
  • Înscris: 05.04.2006
Imi face placere sa anunt aparitia pe 5 octombrie 2022 a cartii CATIA v5: Advanced Parametric and Hybrid 3D Design, publicata in SUA (Boca Raton, Florida).

1st Edition, First Published 2022, english
eBook Published 5 October 2022
Imprint CRC Press
DOI https://doi.org/10.1201/9781003281153
Pages 556
Hardback ISBN 9781032250069
eBook ISBN 9781003281153
1028 B/W Illustrations
Attached File  CATIA Hybrid design covers.jpg   677.27K   14 downloads

Book description
This tutorial textbook is an essential companion to using CATIA v5 to assist with computer-aided design. Using clear CAD examples, it demonstrates the various ways through which the potential of this versatile software can be used to aid engineers in 3D modelling.
Based on 20 years of teaching experience, the authors present methods of using CATIA v5 to model solid and surface parts, to perform parametric modelling and design of families of parts, reconstruction of surfaces, to create macros and to apply various tools and their options during 3D modelling. Importantly, this book will also help readers to discover multiple modelling solutions and approaches to solve common issues within design engineering. With a comprehensive approach, this book is suitable for both beginners and those with a good grasp of CATIA v5. Featuring an end chapter with questions and solutions for self-assessment, this book also includes 3D modelling practice problems, presented in the form of 2D engineering drawings of many 3D parts in both orthogonal and isometric views. Using the knowledge gained through reading the book chapters, users will learn how to approach surfaces and solids as 3D models using CATIA v5. This book provides detailed explanations, using clear figures, annotations and links to video tutorials.
It is an ideal companion for any student or engineer using CATIA v5, in industries including automotive, naval, aerospace and design engineering.
Readers of this book should note that the length and distance dimensions are in millimeters and the angular dimensions are in degrees. All other parameters, such as radii, areas and volumes, also use the metric system.
https://www.routledg...k/9781003281153

Cartea poate fi cumparata din majoritatea lanturilor de librarii din SUA, Europa, Canada, Australia: Amazon, Barnes&Noble, !ndigo, Waterstones, VitalSource etc.
Cartea, in format ebook, este disponibila in bibliotecile marilor universitati: MIT, Harvard, Stanford, Princeton etc.
Detalii, informatii despre carte, link-uri de comanda etc: http://www.catia.ro/?p=7568

#2
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,362
  • Înscris: 05.04.2006
Atasez si un video protejat cu continutul cartii, toate paginile, din pacate nu pot da mai mult:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Y05_z_xr1tA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,362
  • Înscris: 05.04.2006
Cartea a obtinut premiul I in competitia "5 Best New CATIA Books To Read In 2023" (BookAuthority, ianuarie 2023)
https://bookauthorit...new-catia-books

#4
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,243
  • Înscris: 28.10.2018
Acum 15 ani mai invata lumea softuri din carti.

#5
TheProsecutor

TheProsecutor

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 02.03.2023
Felicitări! Am văzut preview-ul cărții și mi-am dat seama imediat că este o carte care se adresează profesioniștilor sau celor avansați în Catia. Mi-ar plăcea sa o am în colecția mea.

Edited by December, 02 March 2023 - 17:00.
Nu mai cita integral postarea!


#6
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,362
  • Înscris: 05.04.2006
Multumim ! Nu e doar munca mea in carte :) Daca vrei sa o ai in biblioteca, o poti gasi aici la un pret minunat: https://www.amazon.c...k/dp/B0B8QFJMSD Din ce am vazut, e cel mai mic pret in acest moment pe toate site-urile care o au la vinzare. Cind/daca o iei, vino pina la facultate sa ti-o semnez :)
Din pacate, noi ca autori am primit doar cite 3 carti de fiecare ca drepturi de autor, plus un procent mic din ce se vinde. Nu am facut cartea pentru bani, ci pentru ca am vrut sa stabilim un nou standard pentru cartile de CATIA. Sunt multe pe piata, cu coperti frumoase si in edituri de top, dar continutul lor este destul de scazut. Avem, insa, si unele exceptii, iar aici imi place sa amintesc de cartile de la Ascent (mi-am luat citeva cind au fost la reducere pe Amazon). Ti le recomand si pe acelea.

#7
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,362
  • Înscris: 05.04.2006

View Postabac, on 31 ianuarie 2023 - 10:05, said:

Acum 15 ani mai invata lumea softuri din carti.
In University of South Florida cartea este folosita in activitati didactice de laborator cu studentii:
http://ebplus.lib.us...isher=CRC Press
Cartea se gaseste printata sau ca e-book in bibliotecile unor mari universitati: MIT, Stanford, Harvard, Princeton, Virginia etc., vezi, te rog, la mine pe www.catia.ro o lista scurta. Oare respectivii studenti de acolo nu au dupa ce invata, nu au materiale video sau secvente de aplicatii ? Poate ca au si poate ca le folosesc, dar citesc si din carti, asta si altele.
Eu inca mai cred ca educatia adevarata se face si din carti, alaturi de tutoriale video, implicare in proiecte etc. Spre exemplu, eu acum incerc sa invat Python. Mi-am cumparat niste carti si citesc. Unde nu inteleg caut prin documentatie, exemple pe net, intreb colegii. De felul meu sunt mai autodidact, caut in mai mute surse informatia buna si pe intelesul meu. Dar intii sunt cartile, explica tot felul de chestii pe care nu le vad/nu le prind din tutoriale sau de pe forumuri. Poate ca voi invata din acele surse dupa ce voi avea deja o buna pregatire in acest mediu de programare. Prin 2002 cind am inceput sa invat CATIA nu existau prea multe carti, am lucrat dupa documentatia oficiala. Mi-as fi dorit sa am o carte cu aplicatii mai complexe, sa incerc si eu o varianta noua de modelare, sa vad cum a facut altul, sa mi se explice o anumita alegere a modului de lucru etc. Nici Youtube nu exista in 2002.

Edited by ionut76, 03 March 2023 - 20:53.


#8
SIR

SIR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,314
  • Înscris: 06.08.2005
"Hybrid Design" ce inseamna?

#9
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,362
  • Înscris: 05.04.2006
Sunt mai multe explicatii, insa asta pare a fi cea mai apropiata de ce ne-am dorit noi, autorii, sa transmitem: https://www.cadcam.o...esign-in-catia/

#10
SIR

SIR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,314
  • Înscris: 06.08.2005
Cred ca v-a placut cum suna :) si explicatia din link e trasa de par, pentru ca se poate face modelare cu suprafețe fara a le ingloba in catpart si raman vizibile si usor editabile. Modul de "Hybrid design" (totul conținut in solid) e dezactivat la mai toate firmele mari in setari pentru ca face editarea unui model foarte dificila. Eu tin minte ca am primit ocazional modele de la supplieri care foloseau "Hybrid design" si pur si simplu nu vedeam si nu gaseam un sketch sa schimb ceva pocketuri prin el. Trebuie sa o iei pas cu pas prin model pana gasesti ce te intereseaza - si daca modelul are sute de mega e foarte neplacut...

In fine am inteles ca e vorba de modelare cu solizi (basic) si suprafete (uzual), cu sau fara setarea de "Hybrid design" activata (ultrapreferabil fara). Modelare hibrida, care printr-o fortare de limbaj se poate numi si Hybrid design, desi nu este. In automotive si mai ales in aviatie "Hybrid design" defineste un mix de design (indiferent de modelare) de metal si material compozit. Si in preview-ul de pe YT la care ne-ai dat link nu mi s-a parut ca vad CPD sau CGD - modulele de baza de proiectare in compozit - de aia am si intrebat. De aia am si intrebat, nu ca sa fac pe desteptul.

Daca as fi vazut CPD sau CGD as fi recomandat oricui carte ta. Pentru ca, aproape fara exceptie, inginerii tineri din domeniul meu stiu exceptional Catia dar nu au absolut habar de hybrid design si composite design&modelling. Cursuri se fac foarte rar si foarte scumpe. Si oricum nu apuca sa invete in 5 zile decat cateva comenzi si principii si sunt inca doi-trei ani total nefolosibili. Poate bagati volumul 2 :)

#11
ionut76

ionut76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,362
  • Înscris: 05.04.2006
Multumesc pentru explicatii, ai dreptate !
Volumul 2 este in pregatire, il fac singur si va rezulta o carte pentru analiza cu elemente finite, de la ceva foarte simplu, pina la chestii mai avansate cu parametri. Volumul 3, daca va mai exista, va contine ansambluri, desene de executie si de ansamblu, cinematica. O astfel de carte este incredibil de greu de facut, exigentele de limba, formatare, parte grafica etc. sunt ridicate, iar veniturile (procentul din vinzari) sunt modeste, atit ca procent, cit si ca suma pe total. Odata ce predam cartea gata din punctul nostru de vedere dureaza in jur de 6 luni pina la aparitie. In toata aceasta perioada avem nenumarate revizii, corecturi, interpretari etc, de multe ori cu termen de 3-4 zile la o carte de 550 pagini. Practic, nu iti vine sa te apuci de o astfel de carte. Daca e prea simpla atunci de ce e prea simpla, de ce nu are modulele de proiectare in compozit, daca e prea complicata, atunci pfff....de ce nu scriem pentru toata lumea, sa inteleaga si incepatorii. Nici nu mai stim cum sa facem. Am mai multe carti in limba romana, lumea stie de ele. Cind au fost in editie tiparita eram intrebat de ce nu am si versiunile electronice, acum cind nu le mai am tiparite si sunt doar in format electronic, sunt intrebat, chiar si apostrofat, de ce nu le mai am tiparite. Nu mai vorbesc aici de versiunile pirat, scanate nasol, incomplete...primesc mail si mi se cer paginile lipsa. Oamenii sunt greu de multumit, daca nu chiar imposibil. Ce vreau sa mai spun, e ca tot ce am scris am facut-o cu pasiune si aproape la modul dezinteresat, fara a ma gindi citi bani cistig din vinzarea cartii. Ca idee, in cartea asta in engleza cei trei autori au bagat peste 3000 de ore, din care vreo 2000 sunt contabilizate la mine. Incredibil, nu ?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate