Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...
 Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...
 De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...
 schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 

Povestea unui implant dentar

* * * * - 7 votes
  • Please log in to reply
224 replies to this topic

#37
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,783
  • Înscris: 09.01.2007

View PostAlexEn, on 10 august 2022 - 13:05, said:

mai ales in ceea ce proveste stomatologia unde preturile sunt la cer.

Glumesti. Sa vezi prin tarile din jur. Crezi ca degeaba vin multi straini in Romania sa isi faca dantura? De state nu mai zic, cu schemele lor cu asigurari si toate cele, te costa 3000 USD o obturatie de canal + coroana, cand la noi iesi sub 300-400 USD si la cabinetele mai scumpe.

Eu am fost foarte prost la capitolul asta cand eram mic, am avut o groaza de probleme la masele si de-atunci am avut grija (sa tot fie 10-15 ani). Am fost recent la dentist si nu prea am avut carii noi (una singura, s-a rezolvat foarte rapid), dar in schimb cele vechi au trebuit re-tratate, si unele nu au mai putut fi salvate. Am ajuns si eu la implanturi.
Cabinetul (ca am trecut pe la mai multi doctori) l-am ales in principal "cu sufletul" pentru ca am dat de 2 doctori care au aratat empatie, si pentru mine conteaza asta, sa simt ca-i pasa de client. La acest cabinet m-a trimis cineva pentru ca fusese la doctorului lui care i-a recomandat extractie + implant, si l-a trimis la astia pentru implant, iar cei de-aici in loc sa-i scoata dintele si sa-i puna implant au reusit sa-l trateze si sa-l salveze, la o treime din pret.

Pana acum mi s-au parut foarte profi, preturi mari, ca e in zona de fite, dar lucreaza foarte atent, fac imagistica pe loc, inclusiv CT cand a fost nevoie, etc. Eu mi-am asumat ca e vina mea ca s-a ajuns aici si am platit cat a fost nevoie, sper sa nu am probleme cu implanturile si pe viitor voi avea si mai multa grija (desi faptul ca n-am avut mai nimic nou ma incurajeaza cat-de-cat). Am cumparat si periuta smechera si toate cele, doar doar ma ajuta sa fiu mai disciplinat cu periajul. So far so good.

Cat despre povestea lui OP, atat timp cat nu are probleme la ~1 an dupa ce i se pune dintele, nu cred ca a facut o alegere proasta. La cum a descris experienta parea ca stiu ce fac domnisoarele.
Eu cred ca am avut noroc, ca nu mi s-a umflat nimic dupa implant, nici jos nici sus, am luat ceva aulin primele 2 zile sa nu ma doara capul si ceva antibiotic, si cam atat.

#38
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,903
  • Înscris: 18.12.2007

View PostTehCube, on 10 august 2022 - 22:34, said:


Glumesti. Sa vezi prin tarile din jur. Crezi ca degeaba vin multi straini in Romania sa isi faca dantura?

Nu, nu glumesc chiar deloc.
Este vorba despre puterea de cumparare a romanilor, nu a strainilor. Daca ma raportez la preturile si veniturile din vest atunci suntem o tara ieftina, lucru care are 0 importanta pentru cei care traiesc aici.

#39
MindArchitect

MindArchitect

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,842
  • Înscris: 30.11.2021
TehCube - Compara puterea de cumparare raportata la lefurile din Romania.
Si stai tu linistit ca si in Romania exista stomatologi pentru vedete.

In strainatate sunt decontate de asigurare.
Da, vin straini care au lefuri mici si nu au asigurare calumea.

Eu am o cunostinta care a platit in urma cu cativa ani, 1000 de euro, dar avea parodontoza. El s-a dus la cabinet ca se misca un dinte, de la un dinte care se misca s-a ales cu extractie, pastile, a cumparat dus bucal? Cred ca zic bine, 1000 de euro si el avea leafa sa zic ca 1500 sau 1700 de lei.
Deci compara preturile raportate la lefurile din Romania, din fericire locuia cu familia si si-a permit sa plateasca leafa pe cateva luni sa isi puna un dinte.

Cat despre Puferiu? Depinde mult si unde naiba era dintele ala, ca daca este dintre dinti din fata, jos sau sus, pui mana si-i pui, ca pui proteza, ca pui implant, se vede urat sa vorbesti sa nu ai un dinte.

#40
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,783
  • Înscris: 09.01.2007

View PostAlexEn, on 11 august 2022 - 08:25, said:

Nu, nu glumesc chiar deloc.
Este vorba despre puterea de cumparare a romanilor, nu a strainilor. Daca ma raportez la preturile si veniturile din vest atunci suntem o tara ieftina, lucru care are 0 importanta pentru cei care traiesc aici.

Da, e si vorba de puterea de cumparare, dar multe din materialele pe care le folosesc dentistii nu sunt produse pe la noi. Si nici sa utilezi un cabinet d-ala nu e tocmai ieftin. Si nici sa-ti faci cabinet ca sa castigi 100 de lei pe ora nu e ok. Acu' depinde de fiecare, eu consider ca e destul de ieftin sa ai grija de dinti. Daca ajungi sa ai probleme, e cam vina ta ca trebuie sa scoti banul. Sunt si exceptii unde chiar nu aveai ce sa faci da-s putine.

@MindArchitect - da, dar cand vorbesti de implant, la fel, doctorul ala trebuie sa cumpere efectiv implantul. Nu cred ca il cumpara toti la 50 de euro si iti cer tie 500 pe el. Adica da, e normal sa ai adaos dar un pret minim tot va exista, si acela va fi destul de prohibitiv. Am zis ce-a trebuit sa-mi fac eu, crezi ca mi-a convenit sa las mii de euro? Dar daca compari cu alte tari o sa vezi ca e si mai scump decat la noi, chiar raportat la venitul mediu. Pot sa-ti dau exemple clare:

In UK: How Much Does a Tooth Implant Cost? Most tooth implant prices in the UK range between £2,000 to £,2500. This service generally includes the implant, connecting the component and the crown.
2000 de lire sunt 11500 de lei, deci aproape de 4x mai mult decat a platit colegu'. Iar salariile lor medii dupa taxe nu-s de 4x mai mari: According to the ONS, the average gross salary in the UK in 2021 was £25,971 or £21,324 after-tax for a single person. This translates to the £1,777 net monthly wage. (deci de vreo 2.5x mai mare decat salariu mediu in Romania pe 2021)
In Germania gasesc mai greu info, dar pare a fi pe la 1700 eur, unde salariu mediu e 2400 eur, deci acolo se apropie de situatia de la noi (proportii similare).
In Franta scrie 2000 eur in medie cu salariu de 2340 eur pe luna, deci mai scump decat la noi.

Medicii sunt in general mai bine platiti in afara decat pe la noi, deci nu are cum sa fie mult mai ieftin in afara, raportat la puterea de cumparare. Poate in Polonia, Ungaria, etc. o sa iasa ceva mai bine raportat la preturile de la noi, dar nu cu mult. Si, repet, sunt situatii in care ajungi pentru ca nu ai grija de tine, deci ar trebui sa ne-o cam asumam. :)

#41
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,893
  • Înscris: 03.12.2005

View Postsirgoofy, on 10 august 2022 - 19:00, said:



Hai da-oncolo, anestezie totala pt un rahat de masea.

E o practica curenta in majoritatea tarilor civilizate, daca procedura e lunga si/sau traumatizanta. Pana la urma, nu te retine nimeni sa mergi fara, dar e disponibila si optiunea asta pentru cei care au nevoie de ea.

#42
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,783
  • Înscris: 09.01.2007

View Postsebulbus, on 11 august 2022 - 10:31, said:

E o practica curenta in majoritatea tarilor civilizate.

Din ce stiu eu, in Europa nu prea se practica. Exista exceptii cand pacientul nu poate coopera, dar riscurile unei astezii generale sunt mult mai mari, asa ca nu e recomandat deloc.
In state e sustinuta chestia asta de sistemul lor de asigurari, ca iti pot cere inca ceva mii de dolari pentru un anestezist, etc., dar in rest nu se recomanda deloc:

Quote

31 December 2001 was the final day on which a general anaesthetic could be given in a dental practice in UK.* Henceforth all dental treatment requiring a general anaesthetic will have to take place in a hospital setting, which has immediate access to critical care facilities. This will mark the end of the association between dental practice and general anaesthesia which dates back to the very first recorded clinical procedure performed under general anaesthesia, when in 1844, Horace Wells an American dentist, had a tooth removed by his assistant using nitrous oxide in Hartford, Connecticut, USA.

The reason for the removal of general anaesthesia from general dental practice and restricting its provision to a hospital environment is given on the grounds of safety and that its continued provision in general dental practice is unlikely to be made safe through more guidance and increased regulation.1 Is this conclusion actually correct and must we accept that general anaesthesia can never be safely provided outside hospitals?

In Austria, ca sa luam alt exemplu, se practica tot asa, doar la spital, si doar la anumite categorii de pacienti:

Quote

The aim of this retrospective study was the assessment of demand for restorative therapy and tooth extractions under general anesthesia in adults with intellectual and/or physical disablement (IPD) or psychiatric disorders (PDs) with inherent dentist phobia at the University Hospital of Innsbruck with regard to demographic factors.

Nu vad de ce te-ai supune la asa ceva voit. Ca sa nu simti o intepatura in gingie? Da-o naibii.

#43
der25

der25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,472
  • Înscris: 01.12.2017
Inhalosedarea NU e acelasi lucru cu anestezia generala.
Se foloseste mai ales pentru copii, eu n-am auzit de vreun adult sa foloseasca asa ceva. Dar nu e timpul trecut!Posted Image

#44
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,210
  • Înscris: 05.06.2002
ar trebui sa incerci. ;)

#45
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,903
  • Înscris: 18.12.2007

View PostTehCube, on 11 august 2022 - 09:57, said:

Da, e si vorba de puterea de cumparare, dar multe din materialele pe care le folosesc dentistii nu sunt produse pe la noi.

Diferenta fiind manopera.

Insisti aiurea pe o chestie care ti s-a explicat de unde vine si de ce nu ai dreptate.

#46
der25

der25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,472
  • Înscris: 01.12.2017

View PostFane, on 11 august 2022 - 13:32, said:

ar trebui sa incerci. Posted Image
Poate o sa incerc cand oi gasi o dentista tanara si draguta.
Asa, ce sa fac eu cu "funny gas", ca am dentist!!Posted Image

#47
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,783
  • Înscris: 09.01.2007

View PostAlexEn, on 11 august 2022 - 13:41, said:

Insisti aiurea pe o chestie care ti s-a explicat de unde vine si de ce nu ai dreptate.

O fi din cauza ca merg pe ideea de exemple concrete, nu pe "asa zic eu deci am dreptate". Am dat trei exemple in care proportia salariu/costuri e ca in Romania sau mai mare.
Deci da, o sa raman la parerea mea pana primesc argumente care au sens, nu doar "la noi sunt multi care n-au bani deci ar trebui ca dentistii sa faca pro bono". E normal sa fie manopera scumpa, mai ales la chirurgie, implanturi, etc..

#48
Olteanul_sfios

Olteanul_sfios

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,456
  • Înscris: 22.08.2012
Frate, cand am vazut atata istorie scrisa pentru un dinte, am pus pariu (cu mine) ca i-o tragi macar uneia dintre guriste.

Cum nu s-a intamplat nimic interesant, am pierdut, plm...acum trebuie sa-mi dau 2 beri deseara la meci. Posted Image

#49
smart_choice

smart_choice

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 646
  • Înscris: 26.04.2018

View PostTehCube, on 10 august 2022 - 22:34, said:


Cabinetul (ca am trecut pe la mai multi doctori) l-am ales in principal "cu sufletul" pentru ca am dat de 2 doctori care au aratat empatie, si pentru mine conteaza asta, sa simt ca-i pasa de client. La acest cabinet m-a trimis cineva pentru ca fusese la doctorului lui care i-a recomandat extractie + implant, si l-a trimis la astia pentru implant, iar cei de-aici in loc sa-i scoata dintele si sa-i puna implant au reusit sa-l trateze si sa-l salveze, la o treime din pret.

Pana acum mi s-au parut foarte profi, preturi mari, ca e in zona de fite, dar lucreaza foarte atent, fac imagistica pe loc, inclusiv CT cand a fost nevoie, etc. Eu mi-am asumat ca e vina mea ca s-a ajuns aici si am platit cat a fost nevoie, sper sa nu am probleme cu implanturile si pe viitor voi avea si mai multa grija (desi faptul ca n-am avut mai nimic nou ma incurajeaza cat-de-cat). Am cumparat si periuta smechera si toate cele, doar doar ma ajuta sa fiu mai disciplinat cu periajul. So far so good.


Sunt aproape convins ca am fost la aceiasi clinica de stomatologie! Pana atunci, numai necazuri.

#50
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,893
  • Înscris: 03.12.2005

View PostTehCube, on 11 august 2022 - 10:42, said:

Din ce stiu eu, in Europa nu prea se practica. Exista exceptii cand pacientul nu poate coopera, dar riscurile unei astezii generale sunt mult mai mari, asa ca nu e recomandat deloc.
In state e sustinuta chestia asta de sistemul lor de asigurari, ca iti pot cere inca ceva mii de dolari pentru un anestezist, etc., dar in rest nu se recomanda deloc:


In Austria, ca sa luam alt exemplu, se practica tot asa, doar la spital, si doar la anumite categorii de pacienti:

Daca te uiti dupa twilight anesthesia sau twilight sedation sau IV sedation o sa gasesti suficiente rezultate din ambele tari si nu numai. Cum ziceam, daca nu ai nevoie e o non problema, dar daca optiunea se pune intre a suporta 2-3 ore de ceva traumatizant sau a beneficia de procedura respectiva, e no brainer. Mai ales ca la noi costul e chiar rezonabil. Adica nu stiu unde mai poti inchiria un ATI-st atat de rezonabil.

#51
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,903
  • Înscris: 18.12.2007

View PostTehCube, on 11 august 2022 - 14:26, said:

Deci da, o sa raman la parerea mea pana primesc argumente care au sens, nu doar "la noi sunt multi care n-au bani deci ar trebui ca dentistii sa faca pro bono". E normal sa fie manopera scumpa, mai ales la chirurgie, implanturi, etc..

Ha? Unde am zis eu asa ceva? Unde am zis ca nu e normal sa fie scumpa manopera si unde am zis ca ar trebui sa faca dentistii munca pro bono?
Doar iti spuneam de unde vine diferenta de preturi finale intre noi si vestici.

#52
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,783
  • Înscris: 09.01.2007

View PostAlexEn, on 11 august 2022 - 20:25, said:

Doar iti spuneam de unde vine diferenta de preturi finale intre noi si vestici.
Inseamna ca am inteles eu gresit. Realizez de unde vine diferenta de preturi finale, dar concluzia e ca e scump peste tot.

@sebulbus - sirgoofy a zis de anestezie totala, d-aia am continuat si eu pe ideea de anestezie totala. Laughing gas/Twilight nu e chiar acelasi lucru.

Edited by TehCube, 11 August 2022 - 22:07.


#53
florinellll

florinellll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,065
  • Înscris: 02.09.2009

View Postlaur_radu, on 10 august 2022 - 13:32, said:

Ba da toata lumea are fantezii cu doctorita stomatolog?!!
Din pacate si eu am avut aprox aceeasi experienta si mi-a fost scoasa maseaua, desi cred ca se putea plomba. Apropierea pacient - stomatolog e destul de excitanta. Medicul isi face treaba, dar mie imi zbura mereu mintea, astfel ca trebuia mereu sa ma imbrac cu niste pantaloni mai largi de rusine sa nu cumva sa observe dentista ca se ridica ceva.Posted Image
Recent am fost sa fac un detartraj. Dupa ce-mi lauda dantura, imi spune  ca ma costa 350 lei detartraj +periaj pro, asta prin casa de asigurari apropo. Incerc sa gandesc fara voce, parindumi-se cam sump, si jaf la banii statului , si ii spun ca vreau doar detartraj, dar imi zice ca imi face si periajul pro gratis. Cam rusinat de situatie, pt ca nu voiam sa accept ceva gratis, dupa insistente accept. Mi-a mai gasit 2-3 carii, plus 2 masele de minte scoase, si am depasit 1100 lei.
Buna asta

#54
florinellll

florinellll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,065
  • Înscris: 02.09.2009

View Postder25, on 10 august 2022 - 16:38, said:

Imi place, ca unii dintre voi nu discuta decat cu cei de la Carol Davila dar cer sfaturi medicale pe forumuri lui Nea Caisa, portar la LIDL.Posted Image
LIKE

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate