Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Orient FTD0P001B0

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
mariuszmeu

mariuszmeu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 07.11.2009
de la o vreme , secundarul nu mai merge uniform, adica nu mai bate o data pe secunda
. tine timpul inca bine , insa una din batai este mai rapida.a doua secunda intarzie. vreo idee ?sa fie bateria ?
mecanism orient KFA00, de fapt este un mecanism Seiko 7T62
cam asa arata ceasul , secundarul este cadranul mic din stanga https://www.emag.ro/...reviews-section

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,364
  • Înscris: 15.06.2004
Daca are mecanism Seiko probabil se comporta la fel ca la Seiko-ul meu - e indicatorul de "low battery".
Asa scrie in manual - cand secundarul bate neregulat e timpul de schimbat bateria.

#3
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,484
  • Înscris: 30.08.2006
Exact. La low battery secundarul bate la 2 secunde. In maxim 2 saptamani trebuie sa inlocuiesti bateria. Cauta baterie SR927W Renata swiss.
Dupa inlocuirea bateriei trebuie sa faci sincronizarea secundarului pe zero, daca e necesar.
https://www.manualsl...?page=15#manual

#4
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
Se numeste functie EOL end of life pt. baterie.

Uzual functia EOL in f. de model  bate fie doua secunde la doua secunde, fie 4 secunde la fiecare 4 secunde.
Ceasurile quart mai decente au majoritatea functie EOL.
Eu am mai mult ceasuri Orient automatice, dar am si quart, si la Orientul meu quartz tot 2 secunde bate, ultima data EOL a fost cam 6 luni dupa 4 ani cu maxell 371 care e echivalent de 920SW ( SW tin putin mai mult decat 920W sau 370 care sunt optimizate pt. drain mai mare iar SW pt. long life cu drain mai mic)
Inca mergea fara exact cand am schimbat bateria.

Ia Maxell silver oxide 371, tine mai mult decat Renata silver oxide si costa mai putin.
Eu am luat anul trecut cu 4 lei. Sunt magazine cate umfla pretul la 10 lei si peste si la maxell, dar sunt si cu 4 lei. La emag insa e la parteneri din alte orase si costa transportul 18-21 lei. Am luat direct de la un importator din Bucuresti.
De la penultima schimbare de baterie, ( vara lei 2012 achizitionat ceasul, pana in 2017 a tinut  cea originala maxell, 2021 a doua maxell, si de anul trecut  e pe a 3-a maxell), deci din 2017 si pana in toamna tarziu anul trecut, nu am purtat nici macar odata ceasul, si nici pana acum, dar prefer sa fie functional daca il aleg. Paradoxal e chiar mai elegant decat cele automatice, si are curea de piele pe care am si schimbat-o, l-am purtat mai des 2012-2014 si se uzeaza curelele de piele.

Al tau are cadranul foare incarcat, nu e pe gustul meu...
Eu aleg cam 1 din 5000 de orienturi daca nu chiar si mai rar...

Edited by loock, 05 August 2022 - 14:47.


#5
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
927SW e mai groasa cu 0,6mm fata de 920SW si are capacitate mai mare, 55 mAh vs 40, deci ar fi cazul sa tina si mai mult daca ceasul e facut pt. 927SW. Al meu e facut pt 920SW.

Am si cu baterii cu litiu la altele, care tin si peste 10 ani.
Insa folosesc mai mult automatice.

Edited by loock, 05 August 2022 - 14:54.


#6
mariuszmeu

mariuszmeu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 07.11.2009
gasisem ,intre timp , explicatia . amuzant e ca ceasul tine ora bine . am nimerit un ceas fara abateri !!! mi-ar fi parut foarte rau ca, tocmai asta , sa faca probleme. da, de fapt colectia mea numara peste 20 ceasuri , printre care 2 automatice , respectiv un Orient 3 stars si un ray 2 . ambele galopeaza cu sete, castigand peste 8 secunde /zi . oricat mi-ar place ray-ul de mult si tind sa il port numai pe el , parca tot chronograph-ul e mai ok.oricum ,nici ca gandeam sa primesc rapunsuri atat de exacte si extinse , fapt pentru care va multumesc .
as fi curios sa vad care ese bateria recomandata de producator , am mai rupt un circuit de ceas din cauza unei baterii prea groase. la asta nu imi permit, am dat prea mult pe el

ceasul ar fi cam la a 3a baterie . e ,in schimb ,prima cu care se activeaza EOL . ceasornicarul din zona care se ocupa de schimbatul bateriei ,este un carpaci care pune mana pe baterii cand le instaleaza si in incercarea de a schimba bateria la ceasul neveste-mii , un ceas fara rezistenta la apa ,tot Orient, tot quartz ,cu 3 subcadrane , in loc sa foloseasca acel briceag ,spatula ,sau cum i-o zice ,a folosit o surubelnita ,a pus-o contra in remontoar , al carui ax l-a strambat si a lasat o multime de santuri . asa ca, o sa fiu nevoit sa imi iau scule sa-mi schimb singur bateriile. Aviz amatorilor , "ceasornicarul"  se numeste Diaconesc Valerica si preteaza in Tg Jiu , in zona garii . de evitat

Edited by mariuszmeu, 30 August 2022 - 09:17.


#7
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
Automaticele mele Orient functioneaza mai precis decat un cronometru cerificat, cel mult  +1s/zi.
Doar ray 1 l-am calibrat, l-am dus a doua zi dupa ce l-am luat in 2014, avea +14s/zi si dupa calibrare are +1s/zi.

Edited by loock, 31 August 2022 - 18:00.


#8
Bx-ul

Bx-ul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 04.01.2009
Ai avut tu bafta la Orient si automatice, sincer, mi-se par printre cele mai slabe, dar si optimul calitate-pret in zilele noastre cand ceasurile mai ales cele automatice sunt folosite de foarte putini si si mai putini au habar ce e de ceasul de la mana lor, ceva mai mult decat marca "mai jmechera" decat a vecinului, pt fie ce motiv. Orienturile sunt mai slabe in genere, mai ales cele din seriile clasice fiind de-a dreptul dezastruoase la capitolul precizie zilnica. Ray-urile sunt mai rasarite, dar si asa clasicele ajung si la 20-25+/- secunde pe zi abatere uzuala; insa uneori merg inainte 1-2 zile, uneori raman in urma, pana la urma saptamanal ai o abatere ne-deranjanta pt omul normal de cam 40 secunde spre 1 minut, iar lunar cam 1.5-2 minute. Daca vrei sa fie cat mai precis si automatic, iei cu secundar periferic - mult mai bine lucrate, mai fiabile, si in plus, au si mecanisme facute in house pe sasiul patentului Seiko. La Orient-uri ce imi place e ca sunt cei mai corecti ca pret, iei un 3 star automatic cu un pret corect pt ceea ce ofera, dar sa nu te astepti de la el sa fie la inaltimea unui Certina/Tissot cu mecanism mediu ETA. Ce nu imi place la ei, e de obicei ca folosesc cristal mineral la cadran si alte chitibusuri prin care isi scad costurile, dar pretul e corect, un 3 star nu il iei pentru 40 de ani viata, desi, daca ai grija de el, poate sa duca si atat, insa nu va arata la fel ca un ceas facut clar mai bine, uzat similar si cu aceeasi varsta; exact ce ziceam - e un ceas si o marca corecta. Nu ma intelege gresit, sunt printre cele mai slabe, asta nu inseamna ca sunt proaste, inseamna doar ca nu au durata de viata si rezistenta la fel de mare ca altele, ca au nevoie poate de mai multa atentie, ca au o precizie un pic mai scazuta, ca trebuiesc purtate un pic mai atent (sa nu dai cu apa pe ele, sa nu ciobest cadranul) daca nu sunt serii rezistente la toate dracoveniile, si cam atat. Orientul nu e si nu a fost niciodata o marca de prestigiu cu care sa faci furori, nici macar Royal-ul nu era chiar asa cum cred multi ca era, este doar un Seiko de duzina rebranduit, cu niste imbunatatiri poate si cu diferite design-uri.

Edited by Bx-ul, 31 August 2022 - 18:40.


#9
Bx-ul

Bx-ul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 04.01.2009
Ceasurile erau interesante si aveau valoare prin prisma unicitatii si povestii lor (automatice evident) si a faptului ca erau greu de procurat cele mai bune si nu aveai alte variante. Dupa quartz au devenit, ceva uzual, iar dupa telefonul mobil au devenit de regula accesori vestimentar si duc pana la ceea ce erau si inainte (in extrema hidoasa) de "opulenta sociala"- drept dovada, colegul zice ca are 20 de ceasuri, probabil el a dat pe ele mai mult decat am dat eu pe unicul meu ceas automatic + ceasul automatic pe care mi l-as lua dar pe care am zis ca nu dau atatia bani ca e overpriced, plus calculatorul pe care il folosesc ca sa scriu randurile astea. Eu am un automatic si un quartz, ambele sunt folosite in functie de "unde merg", unul e sport, unul e casual, de atat am eu nevoie la capitolul asta, ambele merg bine de cand le am, la quartz mereu schimb bateria cu Renata de la un ceasornicar (montator mai exact) cu vad si care nu e "de mall" (extrem de putini), automaticul l-am dat la curatat odata si ceasornicarul mi-a zis sa nu mai fac asta ca sunt putini care stiu sa mai desfaca un ceas si sa il faca la loc bine, iar aia care mai sunt sunt batrani si ca si costa cat nu face si e si risc mare sa ma enervez ca ceva nu iese cum trebuie, a zis ca daca vreau sa il tin mult, sa nu il fortez, si daca se strica mecanismul, sa iau altul identic ca eu de-fapt "iubesc" coaja lui doar si amintirile cu el, nu ma intereseaza rotita aia din el, a zis ca ma costa vreo 10-15 euro mecanismele uzuale si mi-l pune orice "stirb", asa ca fac si dus cu el, il tin 80% din timp la mana ziua, dar nu dau la topor cu el si nici nu il bag la scufundari desi duce. Sincer daca as avea atatea ceasuri tot 1-2 as purta doar, ca pana ma invat cu cadranul de la unul nou dureaza vreo 3 luni :))

#10
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
Daca ai doar un automatic si un quartz, si nici nu ai spus ce marca, inseamna ca cel mai probabil nu esti calificat sa enunti opinii despre precizia si fiabilitatea mecanismelor.


Eu am mai multe Orient automatice si un Orient quartz, si am automatice si quartz si de la alte branduri.

Tristar nu as purta pt. ca le gasesc oribile, ca de altfel si 99++ % din ceasurile Orient ( si nu numai Orient...)

In 1998 am primit de la bunic primul meu Orient automatic, cumparat pe la inceputul anilor '90 dar aproape nefolosit inainte sa mi-l dea.
L-am purtat aproape zilnic ( 99%) din toamna lui 1998 pana in 2012, deci 14 ani, fara calibrare, fara service de niciun fel, si e si acum in 2022 fara service superprecis, sub 1s/zi. Si l-am mai purtat si apoi 2012-2014 alternat cu alte ceasuri.
Are nevoie de service pt. schimbat cristalul, reconditionat carcasa si bratara, fiind purtat 14 ani zilnic si lovit de zeci sau sute de ori de diverse lucruri.
E rectangular cu colturi taiate, carcasa cromata cu riflaj N-S deasupra, rama aurita sub cristal, cadran crem-metalizat periat, fara cifre - ore din cristal briliant montate in cerculete fine aurite, data la ora 3, limbi aurite.

Quartul Orient l-am luat in 1012 si purtat zilnic pana in toamna lui 2014 cand am luat ray old. E tot rectangular, stainless periat deasupra si polish pe margini, cadran alb texturat in relief, limbi si marcaje ora cromate, data la ora 6, tot fara cifre la ore - nu am niciun ceas analogic cu cifre la ore, si n-am avut niciodata, nici la Orex in anii '80, nici la Alba, nici la IWC, nici la Blancpain, nici la Patek Philippe  ( Calatrava nu Nautilus) nici la Marathon, etc.
Orientul quartz e mai elegant decat cele automatice si are curea de piele. Am purtat doi ani cureaua originala, apoi am pus alta curea.
Mai am inca 3 Orient automatice ( deci 4 Orient automatice ).
Rayul a venit cu +14s/zi si a doua zi l-am calibrat la +1/zi si asa a ramas, purtat zilnic din 2014 pana acum in 2022 fara niciun service. De criticat ar fi ca rezerva nu are 40 ore, si asa a fost de la inceput...Cel purtat zilnic din '98  pana in 2012 are 40 ore rezerva si e acelasi tip de mecanism dar facut in Japonia prin '89-90.
Mai am un Orient Curator cu safir, si un Kamasu iar cu safir.
La ray se poate pune custom safir sau comanda gata pus, deocamdata nu ma deranjez, inca e OK cristalul original, chiar daca are niste zgarieturi. Insa la cel rectangular cu colturi taiate, purtat 14 ani zilnic, chiar trebuie schimbat cristalul...

Edited by loock, 31 August 2022 - 22:02.


#11
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
Am vrut si un ray II blue, dar am renuntat.
Nu suport coroana care se balangane cand e trasa.
Au renuntat la push, e fain ca are si haking, dar faptul ca trebuie trasa asa mult si se balangane imi lasa o angoasa de fragilitate care-mi displace profund.

#12
Bx-ul

Bx-ul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 04.01.2009
O sa iti raspund totusi....
Port un elvetian de aproape 20 de ani (fara reconditionare, mici zgarieturi superficiale pe carcasa) cu ecran safir si bratara atat de otel (mat) cat si curea de piele uneori, am avut inainte de asta ca automatice un Seiko si un Orient. In timp am mai primit un Certina si un Tissot automatice ambele, dar le-am dat mai departe cadou pe la rude. Quartz am avut de la Doxa, Certina, etc la Casio, G-shock, Citizen, multe in timp. Am ramas doar cu doua de-fapt (unul si uitasem ca il am in casa - un Doxa care imi place cum arata dar nu cum imi vine pe mana, il scot doar ca sa ii schimb bateria, acum 10 ani il tineam pe birou si il foloseam ca ceas de birou :)) )
Abaterea aia de SUB 1 sec +/- eu unul nu te cred (asta inseamna abatere medie lunara de sub 4 secunde dpdv statistic la ce ai zis tu !!!)- si ca sa nu te crezi nici tu ia spune-le la colegi la ce precizie zilnca / abatere lunara are un ceas automatic ce este considerat cronometru conform incadrarilor COSC si ce abatere da producatorul pe modelul ala ca fiind ok? Poate altii care citesc doar forumul asta o sa te creada, mai zic doar atat, abaterea la un ceas automatic de 200 euro - 500 euro pret mediu adica, este intre 5 secunde per zi (extrem de bine si forate foarte putine cazuri) si duce spre 15-23sec uzual, se poate si mai rau. Asta atat pe mecanisme elvetiene cat si pe japoneze. La automatice conteaza mult cat si cum le porti, ce contine mecanismul ala, si cand masori, nu masori abaterea inainte de 4-5 luni de functionare pentru ca are nevoie de un timp de reglaj.
Referitor la Orient, mai sus mi-ai confirmat si ce ziceam cu pretul (scotand super cronometrul ala fantasmagoric din un ceas oarecare) - pretul isi zice cuvantul, cadranul si bratara trebuiesc reconditionate dupa 14 ai de purtare. Si ...daca luai un ceas COSC Orient, probabil dupa 15-20 de ani tot problema asta o aveai, de-aia nu iau decat cu safir si carcasa din inox bun sau titan (daca va fi iau altul poate). Nu gasesc acum sa iti las link-ul de la ceasul meu quartz, pt caracteristicile de la curea, carcasa si cadran, dar e similar cumva ca materiale parca cu asta, ceva pe acolo, https://www.bb-shop....noxidabil.html. Sincer nu mai stiu modelul exact, dar stiam tipul de otel folosit 316L-ul si ca e safir. Iar asta tot asa, dupa 20+ ani de purtare e la fel ca celalalt, zgrieturi minore pe carcasa doar, ecran ne-matuit, fara zgarieturi, si asta e ala de tavaleala, sport, gratare si cu care dau de toti peretii. Asa, iar pretul ala pt acel quartz e umflat cam cu 30%, cand e redus cu 30% ajunge la pretul real pt calitatea lui si mecanismul ala (mediocru).

#13
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
Insisti pe off topic cu automatice cand subiectul era EOL la quartz.

Cronometrele certificate sunt acceptate pana la 4 sau chiar 5s/zi.
Dintre automatice nu toate dar majoritatea se pot calibra la 1s/zi, unele chiar si sub 1s/zi.
Dintre cele calibrate ( din fabrica sau ulterior) unele au mecanisme cu diverse sensibilitati la pozitie si utilizare, altele au mai putine astfel de sensibilitati.

La mecanismul Orient automatic clasic cu push lateral, folosit din anii '70 si pana la ray (I),  odata calibrat precizia e muuuuuult peste medie atat in sine cat si la stabilitatea ei.
Faptul ca scrie in fitzuica ca e normal  24s/zi sau cat scrie, e doar o marja sa nu se sperie un cabron daca vine din fabrica cu 14 cum am patit eu la ray I pe care l-am calibrat la +1s/zi a doua zi, si se poate calibra stabil sub 1s/zi dar ceasornicarul era nervos...

La dezavantaje pt mecanismul clasic cu push lateral ar fi:
- are doar 40 ore rezerva maxima, si mai nasol cele facute mai recent dupa 2001-2005-2010, pot avea chiar mai putin decat cele 40 specificate, chiar si mult mai putin, chiar si sub 24... Se poate schimba mecanismul, dar nu e o garantie ca urmatorul e mai bun.
- nu are haking. In practica uneori chiar se poate opri secundarul tinand coroana semirotita inapoi, dar tot in practica doar uneori iese smecheria. E comparabil cu a face MLU (mirror lock-up) cu Pentax MX, cu unele exemplare nu iese niciodata figura...(nu am MX, am K2 Black si MZ-S, dar MX silver e pe masa tipului de la watchfinder&co).
- nu are sageata dedicata - indicator pt. calibrare, chestie enervanta pt. unii ceasornicari, dar are repere diametral opuse care se pot imagina in continuare, deci nu e o problema asa mare.
- data nu trebuie schimbata in timpul orelor de noapte, pt. ca uzeaza mecanismul datei, dar asta e comun si la elvetiene.

Edited by loock, 02 September 2022 - 14:21.


#14
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
Ca idee, mecanismele Seiko, nu doar Seiko5 ci cam toate automaticele Seiko, si la 007 si la Prospex si la Grand Seiko,  cu excetia kinetic care e hibrid automatic-qurtz, inclusiv in gama super-premium Grand Seiko la ce mai e automatic simplu, nu spring drive-quartz, nu kinetic, precizia si stabilitatea e mult mai mica decat la Orient in-house clasic. Ce se face acum e mai amestecat, nu pot sa garantez la cele noi. Am Curator si Kamasu fara push, dar nu prea le port. Ambele au safir dar Kamasu are mecanismul de la Ray II cu data pe coroana si cu haking si ma enerveaza ca se balangane cand e trasa. Mai bine lasau pushul lateral, cu piulita si garnitura si la el ca la ray I, ca sa nu tragi coroana asa de mult.

Revenind on topic la quartz, al meu Orient dressy elegant din 2012 cu EOL care tine 4 ani plus 6 luni cu EOL cu maxell 371, la 6 luni cand schimb ora de vara-iarna nu gasesc nici macar 1s diferenta fata de ora exacta.

Edited by loock, 02 September 2022 - 14:44.


#15
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
Nu garantez ca sunt toate asa, mai ales ca am doar un quartz Orient, dar am citit ca sunt peste medie si la quartz. Al meu a costat 399 lei la B&B in 2012, poate era oferta atunci, insa l-am luat pt ca:
- imi placea - e mai elegant decat automaticele ( nu doar Orient...) si are si o ironie postmoderna prin care face misto de alte ceasuri care se vor elegante, are curea de piele de 24mm la carcasa si 23 la catarama, si in ciuda grosolaniei e mai elegant decat ceasuri care au curea de 19mm, etc.; merge bine pt ca are carcasa rectangulara.
-  pt. ca nu aveau ray - au adus ray 1 la B&B cu un retard imens cand deja afara aparea ray II, am luat ray I in 2014 din alta parte cu 800 lei - a fost si 500 inainte...
- pt. ca Orientul purtat zilnic din '98 pana in 2012 avea cristalul zgariat si carcasa necesita si ea recromare.
Cadranele nu au nimic, sunt excelente la toate - ai scris gresit de cadran.
Am si Squale si altele amintite mai sus, mult mai scumpe, dar pt. purtat zilnic prefer ce am ales de la Orient, adata pt. ca imi plac chiar mai mult, si de asemenea pt. ca nu vreau sa deteriorez ceasuri scumpe.
Chiar daca nu mai sunt copil sa trec in viteza pe langa pereti exteriori cu tencuiala dura, in practica sunt multe alte lucruri neprevazute - usi de lift "nervoase", cosuri metalice prin magazine puse in drum, alti oameni neatenti care cara in maini diverse, biciclete, alte fiare, chiar si ceas la mana - am vazut si ceas lovit de alt ceas..., etc.

Edited by loock, 02 September 2022 - 15:09.


#16
Bx-ul

Bx-ul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 04.01.2009
Rog un admin sa stearga dicutia dintre mine si userul loock pe motiv de offtopic si posibil flame, probabil si postarea de la care a plecat interventia mea fiind tot offtopic pentru ca vorbeste doar de automaticele userului si ce grozave sunt ele - bine subliniat de colegul acest offtopic merita sters. Multumesc

#17
mariuszmeu

mariuszmeu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 07.11.2009
nuuu ,rog sa nu stearga. mai invat ceva, mai completez in alte parti. EU nu am mai multe ceasuri pt ca imi permit, ci pt ca imi plac.,sunt parti de istorie, istoria mea . pe majoritatea am dat sume de nimic. threestar-ul a costat 50 lei ,dar sunt superincantat si l-am luat pt ca atunci cand a aparut , nu mi-l permiteam .da, erau ceasurile rusesti raketa si nu numai , care se luau cu robotul de gat,dar erau tot scumpe si nu mi le permiteam.mi-am dorit si-mi doresc, inca , un Citizen NY0040 ,pt ca mi-a ramas inima la el si atat. in rest, orice copie a rolex-ului submariner este aproape la fel de bun ca citizen-ul respectiv iar pt ca ray 2-ul a costat 650 , l-am luat.daca citizentul ul gaseam la 650 , pe el il luam.3 star-ul are f multi ani la mine si nu  a avut nevoie de nici o servisare. l-am trimis,totusi , pt curatare si schimbarea geamului,dar nu l-am dat jos de la mana cand am fost la munca. in definitiv, ceasurile sunt niste accesorii de moda, nefiind neaparat necesare, mai ales acum ,cand toti avem telefoane,care se sincronizeaza cu ceasurile atomice. deci , orice discutie vis-a-vis de ceasuri e subiectiva. normal ca mi-as dori un elvetian calibrat ,doar ca nu as da atatia bani pe un ceas. ray 2-ul ia +8.5 sec/zi.apropo:daca stiti unde as putea calibra ray-l ,v-as ramane recunoscator. apropo, ati vazut ce industrie s-a format in jurul acestor accesorii ? carcase, sticle , coroane,capace,etc ?si ca pe nimeni nu intereseaza ca iau 10 sec pe zi ?

 Bx-ul, on 02 septembrie 2022 - 05:48, said:

nu merge link-ul

Edited by mariuszmeu, 02 September 2022 - 21:44.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate