Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Ministrul Rafila anunță valul 6 al pandemiei de COVID-19

* * - - - 12 votes
  • This topic is locked This topic is locked
2091 replies to this topic

#19
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,633
  • Înscris: 21.06.2016

View Postlupini, on 04 iulie 2022 - 14:27, said:



Și unde să lucreze ? Cetățenii n-au acceptat vaccinul, și din cauza asta au fost șantajați cu pierderea locului de muncă. Peste tot în Occident era obligatoriu ca omul să se împungă dacă vrea bani să trăiască.
Acesta a fost cel mai urât șantaj al statelor vestice la adresa cetățenilor lor. Un șantaj ce a durat până la..."Freedom Convoy", care a speriat virusul. Posted Image








Minți !

Asta e "ignorarea dreptului la sănătate" ? ↓





Oricine are dreptul la sănătate, dar nimeni nu poate șantaja pe altcineva cu un act medical.


.  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .  .





Dacă ție îți plac măștile, poartă-le și când dormi. Da, nu-mi plac nici purtarea măștii nici regulie Covid. Nu-mi impune mie ce-ți place ție !

Nicăieri in occident nu a fost obligatorie vaccinarea și nici locul de munca nu a depins de ea, așa ca plimba ursul. La mine la companie de exemplu - și bag mina in foc ca e o situație generală - nu a întrebat nimeni nimic de vaccinare.
Bineînțeles ca exista slujbe cu regim special, aia e altceva.
Cit despre masca, asta e deja dincolo de prostie, e rea voința, răutate. E o măsura cu cost zero și cu eficientă evidentă. Nimănui nu-i place in mod deosebit masca, sint alte motive decit plăcerea pentru care o porți.

#20
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostTatomir, on 04 iulie 2022 - 22:11, said:

Eu inteleg, tu nu intelegi fenomenul. Romania si Bulgaria ( "idiotii europei" cum ne alintau nemtii de la inaltimea celor 300000 de cazuri zilnice ) au avut si au mai putine cazuri decat tarile super vaccinate din vest.
Tarile sarace si cu populatie preponderent rurala nu fac testari. Ce ti se pare ciudat ?

Edited by pasilla, 04 July 2022 - 22:50.


#21
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View Postlupini, on 05 iulie 2022 - 00:41, said:

Şantajul cu vaccinarea pentru a fi primit la muncă, nu e o lege de convieţuire socială, e o lege mafiotă. N-a durat mult deoarece politicienilor le-a fost frică. Şi tot frica în combionaţie cu greutăţile financiare, îi vor face să nu mai recurgă la şantaj medical.
Extrem de ciudate ideile expuse in textul asta. Ma abtin sa le comentez altfel.

#22
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,228
  • Înscris: 29.12.2006

View Postandreic, on 04 iulie 2022 - 19:31, said:

Aia a fost o abureala care s-a stins cum a inceput

"Freedom Convoy" s-a "stins" când în Vest s-au eliminat stările de alertă la începutul primăverii. Fără "Convoy" poate că aveam şi acum în vigoare starea. Sunt convins că se va "aprinde" iar dacă politicienii fac figuri. Dar, nu vor face, le e frică.

Edited by lupini, 05 July 2022 - 00:50.


#23
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,966
  • Înscris: 18.09.2008

Quote

Ministerul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis, în cadrul unei conferințe de presă organizată luni, că numărul cazurilor COVID-19 este în creștere, dar că nu există motive de îngrijorare momentan pentru că numărul de decese este scăzut, la fel și cel al pacienților internați la Terapie Intensivă. Conferința la care a participat Alexandru Rafila a avut loc odată cu raportarea unui număr dublu de cazuri COVID-19 comparativ cu săptămâna trecută.

Rafila a vorbit despre două scenarii posibile în următoarea perioadă, din prisma evoluției numărului de cazuri: în cel mai optimist, vârful noului ”mini-val sau val” va fi atins în prima săptămână a lunii august, iar într-o variantă mai pesimistă vârful va fi atins la finalul lunii august-începutul lunii septembrie, cu 10.000 de cazuri zilnic.

Rafila a vorbit și despre scenariul de la nivelul Europei, unde prezumția este că vârful acestui val va fi la sfârșitul lunii iulie: ”Noi avem un decalaj de două săptămâni față de Europa așa că un scenariu posibil va fi 14-18 august”.

Ministrul Sănătății a mai transmis că se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri în perioada următoare, fără a avea însă ”posibilitatea unei predicții extrem de riguroase”.

Rafila a mai spus că, având în vedere că au trecut cel puțin 5 luni de la valul COVID-19 din ianuarie-februarie și majoritatea celor vaccinați cu 3 doze au cel puțin 6 luni de la ultima doză, există o ”eludare a răspunsului imun”.

Principalele declarații:
  • Dacă vom avea o creștere importantă vom reveni la raportarea zilnică. De obicei atunci când am avut succes în măsurile luate, a fost condiționat de comunicare, de înțelegerea situației, ne dorim același parteneriat cu cetățenii din valul 5, care nu a pus probleme sistemului de sănătate.
  • În ultima săptămână s-au înregistrat aproape 8000 de cazuri, 1307 cazuri sunt pacienți reinfectați (ultimele 90 de zile). În unitățile sanitare sunt 992 persoane din toată țara. Numărul de decese din fericire rămâne mic, 16 într-o săptămână. S-au efectuat peste 70.000 de teste.
  • Evoluția cazurilor din ATI nu pune probleme, în general au scăzut cazurile. În schimb, au crescut numărul de cazuri.
  • Numărul de cazuri de internați în secții a crescut mult, mult mai lent. A crescut și rata de pozitivare, tot așa, într-o proporție mai mică. Rata de pozitivitate a crescut cu 7,7% din totalul de cazuri înregistrate și cu 50% față de săptămâna trecută când era în jur de 5%. În cele mai serioase momente am avut o rată de pozitivitate de 25%, ca să faceți o comparație.
  • Tulpina Omicron este în continuare dominantă. Nu există dovezi privind o severitate mai mare la BA5, o transmisibilitate mai mare, da, inclusiv la persoanele care au fost infectate cu Omicron, adică o altă subvariantă.
  • Având în vedere că au trecut cel puțin 5 luni de la valul din ianuarie-februarie și majoritatea celor vaccinați cu 3 doze au cel puțin 6 luni de la ultima doză, există o eludare a răspunsului imun. Estimăm o creștere în perioada următoare, fără să avem posibilitatea unei predicții extrem de riguroase.
Avem două scenarii:
  • 1. Vârful acestui mini-val sau val o să fie în jur de 7-10 august.
  • 2. Vârful acestui val va fi spre sfârșitul lunii august-începutul lunii septembrie cu 10 mii de cazuri pe zi.
Rămâne de văzut dacă aceste cazuri se vor confirma. Prezumția este că vârful acestui val în Europa va fi la sfârșitul lunii iulie. Noi avem un decalaj față de Europa așa că un scenariu posibil va fi 14-18 august. Principala caracteristică a fost modificarea transmisibilității cu scăderea patologității.

Nimeni nu impune nimic, sunt doar recomandări: Utilizarea măștii în spații închise și transport în comun, igiena mâinilor, autorităților ar trebui să igienizeze mijloacele de transport în comun periodic, aerisirea spațiilor, nu costă nimic, trebuie doar inițiativă și rigoare.

Am contactat DSP-urile privind pregătirea unei eventuale creșteri a numărului de cazuri.

Am făcut un inventar al tuturor centrelor ambulatorii din țară și București, au cantități suficiente de antivirale, au anticorpi monoclonali. În a doua jumătate a lunii august sperăm să trecem de vârful acestui mini-val sau val.

Vaccinarea este în continuare recomandată mai ales persoanelor vulnerabile. Așteptăm cu interes să vedem dacă cei doi producători de vaccin vor reuși să valideze noul vaccin pentru coronavirus, să vedem o formă adaptată a vaccinului.

https://www.g4media....eputul-lui.html

Era clar că vor crește și la noi cazurile, că și în vest cresc. Am vorbit cu cineva din Franța și mi-a zis că deși sunt multe cazuri, nu e ca în valurile precedente și a scăzut presiunea pe sistemul sanitar. Aștept să văd dacă apare un vaccin ”v2”, cum zice domnul ministru.

#24
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,099
  • Înscris: 03.07.2008

View Postmiki07, on 05 iulie 2022 - 09:15, said:


.... Am vorbit cu cineva din Franța și mi-a zis că deși sunt multe cazuri, nu e ca în valurile precedente și a scăzut presiunea pe sistemul sanitar. Aștept să văd dacă apare un vaccin ”v2”, cum zice domnul ministru.

Aia-s vaccinati 80%.

#25
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,966
  • Înscris: 18.09.2008

View PostImperathor, on 05 iulie 2022 - 09:19, said:

Aia-s vaccinati 80%.

Uite ruda mea din Franța, nu a fost vaccinată. A luat COVID de la bărbată-su, care a fost în comisie la votare. Ambii au trecut cu bine și e clar că nu vor mai face niciun vaccin, nici de acum înainte. Și merg prin trenuri supra-aglomerate, cu autobuze etc.

#26
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,099
  • Înscris: 03.07.2008
Romani verzi, dar ce legatura are nevaccinarea lor cu faptul ca noul val nu pune presiune pe sistemul sanitar francez?

#27
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,966
  • Înscris: 18.09.2008

View PostImperathor, on 05 iulie 2022 - 09:24, said:

Romani verzi, dar ce legatura are nevaccinarea lor cu faptul ca noul val nu pune presiune pe sistemul sanitar francez?

Nu știu ce legătură are, dar când vorbesc cu mama ei, îmi zice mereu că e ”ușor” și că trec repede peste.

Mama ei, care are 80+ și care nici ea nu s-a vaccinat. A zis că nu se teme de COVID, a renunțat la mască.

#28
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,463
  • Înscris: 30.10.2003
Oooh, iar devenim specialisti in virusologie. A trecut vremea cand eram specialisti in politica si razboi.

#29
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,060
  • Înscris: 20.12.2007
Nici anul trecut pe vremea asta nu era vreun motiv de ingrijorare, pleca lumea in concedii, benzina inca era ok ca pret, nu era razboi in Ucraina si in toamna a fost aoleu mama.

#30
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,463
  • Înscris: 30.10.2003

View Postmiki07, on 05 iulie 2022 - 09:26, said:

Nu știu ce legătură are, dar când vorbesc cu mama ei, îmi zice mereu că e ”ușor” și că trec repede peste.
Mama ei, care are 80+ și care nici ea nu s-a vaccinat. A zis că nu se teme de COVID, a renunțat la mască.
Sa nu mai dam exemple punctuale, ca nu ajuta discutiei. Au existat toate cazurile posibile: unii au murit, altii n-au facut nici febra. Nu se poate generaliza.
Totusi unele masuri ar fi de bun simt, sa le ia fiecare. Ramane la bunul simt al fiecaruia ;)

#31
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,099
  • Înscris: 24.11.2006
Here we go, AGAIN! Se apropie toamna, vine iarna, preturile cresc in progresie geometrica, trebuie facut ceva. :naughty: Era de asteptat sa se intample asa ceva, covidutz n-avea sa-si ia vacanta. Variola maimutei a fost un tigru de hartie, a revenit covidutz, mai jerpelit ca deobicei, s-a cam fasait si s-a facut de rusine. Nu-i nimic, trebuie consumate cumva si dozele alea de vaccin care stau prin depozite, mai trebuie sa vina si altele. Am facut trei doze deja, puteam s-o fac si pe a patra, dar ajunge! Gata, e mult prea mult! N-a fost nicio problema ca romanii sa-i invite pe ucrainieni in casele lor, in schimb au fost obligati sa se fereasca ca dracul de tamaie de semenii lor. Masca, casca, bocanci, manusi, garduri, delimitare spatii, etc. etc. Astia de la guvernare au fost, sunt si vor fi niste caraghiosi. Sa ne lase, nu zic ca lumea sa nu se vaccineze, sa nu poarte masca, dar masurile trebuie luate folosindu-ti capul de pe umeri nu ala din alte parti ale corpului. Sa-mi mai aduc aminte de inchiderea magazinelor la ora 18:00 in zilele de vineri, sambata si duminica? La ora 20:00 toata lumea in casa. Parca asa a fost. Sa-ti scoti cainele sa-si faca nevoile dupa ora 22:00? Amenda daca te prindeau! Parca vezica respectivului animal stia de covidutz. Sa-l ai in casa, presupunand ca stai la bloc, iar el stie ca nu trebuie sa faca in casa, cum procedezi cu el? Masca pusa ca sa te duci sa cari gunoiul la 200 de metri de casa? Declaratie ca te duci sa-ti iei paine? C'mon, be serious! Lumea s-a cam saturat si obisnuit in acelasi timp. S-a dus in cap economia, atata cat mai era, se vede lucrul asta, o sa se duca si mai mult din varii motive covidutz fiind si el unul.

#32
lucian123

lucian123

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 23.02.2005
Sunt curios cati ani le va lua prostilor alora sa inteleaga ca virusul asta nu va disparea vreodata si ca trebuie tratat fix la fel cum sunt tratati si alti virusi corona.
Nu le ajunge cate probleme economice au cauzat in doi ani, mai vor si altele.

#33
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,442
  • Înscris: 30.08.2017
A anuntat la timp, ca astia la mine au inceput sa ne cheme la birou Posted Image

Altfel, prin toamna doza 4?

Edited by george_alexandru, 05 July 2022 - 09:38.


#34
MindArchitect

MindArchitect

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,863
  • Înscris: 30.11.2021
Numai nene, m-am vaccinat, m-am simtit ca naiba dupa amandoua vaccinuri.
Eu cu inima purtam masca si pe altul nu-l interesa.

Nu mai port nici masca, nici nu mai ma vaccinez.

#35
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,966
  • Înscris: 18.09.2008

View Postun_el, on 05 iulie 2022 - 09:35, said:

Here we go, AGAIN! Se apropie toamna, vine iarna, preturile cresc in progresie geometrica, trebuie facut ceva. Posted Image

Nu cred că vor mai fi campanii de vaccinare în masă, sau restricții. Probabil, doar obligativitatea măștii în spațiile publice aglomerate, care de fapt s-ar putea să fie o recomandare.

#36
glassofwine

glassofwine

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,030
  • Înscris: 17.11.2011
Așa e ordinul venit de la Șefii la Lume.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate