Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vand Proiect AI cu ChatGPT 4(Gene...

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

pentru cine a mai facut visinata

- - - - -
  • Please log in to reply
60 replies to this topic

#19
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022

 dan1980_25, on 01 iulie 2022 - 08:22, said:

Problema e ca  tu nu trebuie sa obtii alcool prin fermentarea visinelor ca doar nu faci rachiu de visine. Tu oricum adaugi alcool in compozitie deci faza cu fermentarea visinelor e in plus si da un iz otetit produsului final.

Conform principiilor din chimie si farmacie aromele se extrag cel mai bine cu alcool.
Poate nu am inteles eu bine:
tu vrei sa obtii alcool din visine pe care sa-l distilezi sau vrei sa obtii un lichior de visine?
Ca mie mi se pare ca tu adaugi alcool peste un borhot de visine ceea ce e un fel de ....nimic otetit.
Sau crezi ca daca adaugi alcool peste borhotul de prune iti va iesi lichior de prune?
E prima data cand aud pe careva ca toarna alcool peste borhot si-l mai si consuma.
Ai facut borhot din tot.Borhot e fruct zdrobit ce fermenteaza singur,ca la tuica,sau vin,sa zicem.Visinata e diferita,zic eu.Adica zaharul lucreaza cu fructul,fermenteaza si iese un produs slab alcoolizat.Fara zahar fructul se strica.Apoi alcoolul din produsul final nu e deajuns si se adauga cind zaharul a fermentat impreuna cu fructele.Fermentarea nu mai are loc dupa ce nu mai este zahar vizibil.Este interesant insa si de incercat si sistemul folosit de alnick mai sus.

#20
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,479
  • Înscris: 30.08.2006
Fermentarea  va asigura un cel mult 5 grade alcoolice. Alcoolul in apa va aduce taria la 24 grade. Rezultatul va fi de 27-29 grade alcoolice.
Daca pui alcool direct peste visine, nu mai fermenteaza nimic si nu mai ai aciditate. Totul devine un suc alcoolizat.  unora le place asa. Recomand sa adaugi si dupa fermentatie sirop de visine pentru aroma si gust. In loc de zahar pentru fermentatie poti pune miere de albine.

Edited by Leo2006, 01 July 2022 - 09:35.


#21
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,525
  • Înscris: 08.03.2017

 gunoNakamoto, on 01 iulie 2022 - 00:06, said:

am ceva nelamuriri

1. intr-o sticla de 5L am pus 2.5kg visine, 1kg de zahar, iar la final voi adauga 1.25l alcool de 96 grade. dupa tot acest proces, cati litri de visinata obtin? nu-mi dau seama cata zeama lasa cele 2.5kg de visine.
de asemenea, cate grade alcoolice va avea visinata mea tinand cont de gramajele folosite?


2. daca 1L de alcool de 96 de grade il diluez cu 1L de apa, taria alcoolului scade la 48 de grade?
daca 1L de alcool de 96 de grade il diluez cu 0.5L apa, taria alcoolului va fi de cat? 72?
Pentru grade alcool minutul 6.20
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ct0dUEyDcIE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

La prima intrebare simplifica sa nu ai cosmaruri noaptea ,
daca recipientul are 5 kg (litru apa) iar cantitatea mixului total este 4,75 NICIODATA zeama din visine nu va fi mai multa decat cantitatea totala de fruct ca sa dea pe afara .

Vorba colegului , pune-o undeva si cand iti aduci aminte o mai agiti Posted Image

#22
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,192
  • Înscris: 06.07.2007

 Leo2006, on 01 iulie 2022 - 09:28, said:


Daca pui alcool direct peste visine, nu mai fermenteaza nimic si nu mai ai aciditate. Totul devine un suc alcoolizat.  unora le place asa.
Si nu asta e ideea unui lichior?

 Melteanu, on 01 iulie 2022 - 09:01, said:


Ai facut borhot din tot.Borhot e fruct zdrobit ce fermenteaza singur,ca la tuica,sau vin
Nu intotdeauna. De exemplu borhotul de prune nu inseamna un fruct zdrobit ci doar un fruct fermentat.

#23
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Daca nu bat campii,sa pui alcool peste fructe fara zahar se macereaza doar fructul in alcool.

#24
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,192
  • Înscris: 06.07.2007

 Melteanu, on 01 iulie 2022 - 09:01, said:


Visinata e diferita,zic eu.Adica zaharul lucreaza cu fructul,
Zaharul nu lucreaza cu fructul ci extrage zeama si aromele din fruct
Sa nu spui vreunui chimist aberatia de mai sus ca se rade si cu curu de tine.

 Melteanu, on 01 iulie 2022 - 09:01, said:


Fara zahar fructul se strica.
Corect. De aceea se pune alcool peste fruct si nu se mai strica.

 Melteanu, on 01 iulie 2022 - 09:01, said:


Fermentarea nu mai are loc dupa ce nu mai este zahar vizibil.
Fermentarea, daca nu adaugi alcool, isi urmeaza cursul inca mult timp dupa ce zaharul e dizolvat.

#25
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Nu SE RADE nimeni de nimic,eventual ride sau rade,cum vrei.Eu ies din discutie,ca ne inflamam altfel.

#26
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,192
  • Înscris: 06.07.2007

 Melteanu, on 01 iulie 2022 - 09:42, said:

Daca nu bat campii,sa pui alcool peste fructe fara zahar se macereaza doar fructul in alcool.
Pai asta e si ideea. Chimic vorbind, alcoolul extrage cel mai repede aroma si zeama din fruct.

#27
laur_radu

laur_radu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,005
  • Înscris: 11.12.2013
Daca pui jumatate apa nu inseamna ca va scadea alcoolul la 46 grade. pt ca si visinele impreuna cu zahar se vor face alcool.
Atentie : cei care lasati visinele la macerat prea mult  (vad ca zic unii ca le lasa chiar cu anii), licoarea poate fi fatala. Exista cazuri cu decese. Samburii de visine sunt foarte toxici.
Eu recomand ca in loc de alcool dublu rafinat, care se stie ca nu e prea sanatos, mai ales cel de la sarbi, sa puneti tuica, care e mult mai ieftina si mai sanatoasa.

Edited by laur_radu, 01 July 2022 - 09:52.


#28
alnick

alnick

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 669
  • Înscris: 06.06.2006
Cu țuica e cam problemă. Multă lume pune "fruntea". Că e mai tare...

#29
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,192
  • Înscris: 06.07.2007
Personal adaug si apa altfel iese prea puternic alcoolizata visinata.
In general doamnele prefera o visinata la 27 de grade.

#30
tatimeu

tatimeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,311
  • Înscris: 15.10.2007

 Melteanu, on 01 iulie 2022 - 07:55, said:

Mai baiatule studiaza cum rezulta alcool din fructe,prin FERMENTARE.Si apa nu are ce cauta acolo,poate doar la rupti in cur.Din fermentarea fructelor cu zaharul rezulta un sirop dulce,slab alcoolizat,apoi la dizolvarea complata a zaharului in acel sirop se adauga alcool,dupa dorinta.Nu se extrage nimic din nimic.Posted Image
cred ca doar tu bei visinata obtinuta din fermentarea visinelor.

#31
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022

 tatimeu, on 01 iulie 2022 - 10:18, said:

cred ca doar tu bei visinata obtinuta din fermentarea visinelor.
Ai dreptate.Doar eu beau visinata,restul aici beau niste posirci cu tuica si alte meltenisme..

#32
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,717
  • Înscris: 12.01.2018

 Leo2006, on 01 iulie 2022 - 09:28, said:

sa adaugi  sirop de visine pentru aroma
Adică peste vișine să pui sirop chimical de vișine să aibă gust de vișine?

#33
tatimeu

tatimeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,311
  • Înscris: 15.10.2007
vad ca iti place mult cuvantul respectiv - te caracterizeaza?
cand inveti cum se face o visinata sa postezi.
in rest te lasam sa povestesti alte chestii

#34
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Astia agramatii,cu nume de neinteles,poze cu sugari,caini si alte bazaconii mai bine nu conversati cu mine.Si beti ce vreti voi,sau mai bine in locul bauturii cumparati abecedare..

#35
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

 gunoNakamoto, on 01 iulie 2022 - 00:06, said:

am ceva nelamuriri

1. intr-o sticla de 5L am pus 2.5kg visine, 1kg de zahar, iar la final voi adauga 1.25l alcool de 96 grade. dupa tot acest proces, cati litri de visinata obtin? nu-mi dau seama cata zeama lasa cele 2.5kg de visine.
Ai in vedere ca si visinele se imbiba cu visinata, asadar ar trebui scurse sau stoarse.

#36
tatimeu

tatimeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,311
  • Înscris: 15.10.2007
ok domnu bucatar
ai grija sa iti fermenteze zama
asa capata o savoare deosebita.
hai pa la tomberon

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate