Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Decizie grea

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#37
MindArchitect

MindArchitect

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,712
  • Înscris: 30.11.2021
Depinde planurile tale. Am mai citit subiecte pe forum ca doreau apartament cu 3 camere dar ei, barbati, erau singuri.

maccip are dreptate, apartamentul mai bine sa va bagati amandoi la credit in casatorie, asta in loc sa fie al tau, sa platesti tu ratele etc...
Sfatul meu sincer este urmatorul.
1 - Avans pentru garsoniera, zona buna sa poti sa o achiti in cativa ani si apoi faci rate la apartament si bagi asta in chirie sau macar ai unde sta cu gagica.
Ai gagica?
2 - In perioada asta? Cu preturile astea? Ar trebui sa zambim.

#38
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 23.09.2005

View PostFlat, on 29 iunie 2022 - 20:02, said:

Ia un bitcoin și când se face 100k iei apt cu banii jos Posted Image)

Cu banu` jos. :D

#39
kopilu_198

kopilu_198

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,392
  • Înscris: 25.10.2008
La 1.4+ircc, ia-l acum. Valoarea ircc acum e parca 1.86, peste vreo 6 luni va ajunge la 4. Daca rata cresitului se aapropie de valoare maxima aprobata, nu astepta

A venit pandemia, a trecut pandemia, a venit si razboiul. Au scazut preturile mult, comparat cu 2020? Eu n-am vazut asta. Si dupa ce.se.termina razboiul, tor o sa fie o perioada de cativa ami pana va reveni totul ca la inceputul 2020

#40
Winc

Winc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 694
  • Înscris: 10.09.2018

View Postbehappy99, on 29 iunie 2022 - 17:59, said:

Va salut! Doresc sa mi achizitionez un apartament(nu garsoniera pt ca e mai ok ap in viitor) in bucuresti(militari - am mai stat in chirie in perioada liceului) si as dori sa va intreb daca mai trebuie sa astept sau sa demarez achizitia cand va fi finalizat imobilul(2 3 luni)? Am 22 de ani, stau cu parintii la 30 de min de Bucuresti, dar in viitor vreau sa ma mut singur. Momentan apartamentul l as lua doar pt zilele cand raman prin bucuresti ( facultate + distractie, iesiri cu prietenii), in general cand e nevoie de intimitate ��. Dispun de 15% avans pt un credit imobiliar la un apartament de 80-85k euro si inca o parte pt mobilat. Venitul lunar intre 5000-5500 lei din care cel putin 2000 sunt economisiti lunar, adica fix rata de la apartament. Care ar fi decizia pe care ati lua o in aceasta situatie?

Eu cred ca e prea mare suma de 80-85 mii euro pentru cineva care are disponibil doar 2 mii lei / luna pentru rata, lunar va fi si intretinerea care este in general dubla la complexele rezidentiale noi fata de blocurile comuniste plus anual va fi de plata asigurarea obligatorie, impozitul pe proprietate, etc.
Din datele pe care le-ai dat ti s-ar potrivi mai bine un credit prima casa / noua casa cu avans mai mic si rata de asemenea mai mica.

Edited by Winc, 29 June 2022 - 22:19.


#41
helen76

helen76

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,389
  • Înscris: 17.10.2018

View Postbehappy99, on 29 iunie 2022 - 19:46, said:

Va multumesc frumos pentru sfaturi si opinii.

Nu stiu, dar cam aveti dreptate. In mare parte pt asta o sa fie achizitionat  la care as adauga mici petreceri, sprituri cu tovarasii la o fifa si alte activitati intelectuale pana cand o sa ma leg la cap definitiv. Apartamentul pe care as vrea sa-l achizitionez e pe iuliu maniu, vizavi de liceul 8. Are 54 de mp utili + aprox 8m balcon.
Referitor la casnicie, vreau sa am propria casa atunci cand o sa ma insor, nu de alta, dar in ziua de astazi nimic nu mai e vesnic, dragostea de altadata dispare treptat si nu vreau sa ma trezesc la 40 de ani ca n-am o casa. Mentionez ca lucrand in sistemul de ordine publica beneficiez de o dobanda de 1.4% + IRCC la credit ipotecar de la CEC.

Si dragostea se contruieste ca si o casa ,dar atentie langa ce persoane alegi sa stai! Succes!
E de apreciat ca vrei sa ai ceva al tau ,pe cand multi se multumesc sa stea cu ai lor parinti pana la 40 +

Edited by helen76, 29 June 2022 - 23:34.


#42
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 02.02.2006
Știi de ce nu mi-aș lua (și nu mi-am luat) apartament la vârsta ta? Pentru că într-o bună zi cu soare s-ar putea să te trezești dimineață și să zici bă, io-mi iau lumea-n cap. Poate nu chiar la modul ăsta, dar la modul că vei vrea să te muți. În altă țară, sau în alt județ/oraș. Mai la munte, mai la mare, nu neapărat (doar) pentru distracție, poate și pentru muncă, pentru aer, pentru oameni, pentru orice fel de oportunități (profesionale sau nu). Și te-ai înhămat deja la rate pe n-șpe ani, din care ai plătit doar dobândă, și e doar o altă bătaie de cap care te leagă. Până la 30 și-un pic de ani eu am locuit în 3 județe aflate de 250+km unul de altul.

Și pentru ce? Vrei să  nu stai cu părinții? Chirie. Cât timp nu simți că prinzi rădăcini (adică o familie), de ce să te legi de un loc? Locul de muncă ți-l schimbi oricând (sau lucrezi la distanță), mașina ți-o iei și pleci cu ea oriunde, chiar și partenera de viață poate pleca cu tine dacă decideți de comun acord să vă schimbați destinația. Apartamentul rămâne acolo cu ratele de rigoare și bătaia de cap de a-l da în chirie sau de a-l vinde.

EDiT: Ăsta de doar un punct de vedere, nu o rețetă miraculoasă. Decizia e la tine.

Edited by alexcrist, 30 June 2022 - 07:42.


#43
Cronos1

Cronos1

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 680
  • Înscris: 27.08.2021

View Postbehappy99, on 29 iunie 2022 - 19:46, said:

.

Mentionez ca lucrand in sistemul de ordine publica beneficiez de o dobanda de 1.4% + IRCC la credit ipotecar de la CEC.
Esti cumva in MAI?

#44
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Deci asta inseamna sa te plimbi si sa vezi lumea si sa profiti de oportunitati: sa traiesti in trei judete diferite pana la 30 de ani. E bine ca mai da cineva si cate o dimensiune concreta discutiei Posted Image Toate ideile astea marete cu vazut lumea suna bine, in realitate ca sa vezi lumea cam ai nevoie de bani. Ca sa ai bani trebuie sa muncesti, iar daca muncesti nu prea mai ai timp sa vezi lumea.

In alta ordine de idei, baiatul castiga la 22 de ani mai mult decat probabil unii comentatori de pe aici la o varsta dubla, si pleaca de pe acum la drum cu ideea de a economisi si investi un procent sanatos din venituri - in loc sa ii sparga pe bere ieftina si bautura proasta prin dughene dubioase cum fac la varsta lui o gramada de viitori ratati care ajung la 40 de ani sa se planga ca bancile sunt haine si corporatiile sunt ferme de sclavi si guvernul e in cardasie cu ele, apartamentele sunt scumpe, dezvoltatorii imobiliari niste paraziti si viata e greu.

Nu te incuie nimeni in apartament, nu te leaga nici o banca cu lesa de balustrada de la bloc si in ciuda legendelor care circula pe aici, generatorul cosmic de oportunitati nu are o optiune in sistem care filtreaza si exclude automat proprietarii de apartamente. Daca maine vreo mega corporatie din Statele Unite ale Americii sau Belgia decide ca soarta ei este in mainile unui tanar de 22 de ani din Bucuresti exista mai multe optiuni dintre care enumar: platesti in continuare ratele din salariul substantial mai mare pe care il implica orice oportunitate si folosesti ocazional apartamentul cand mai revii in tara; inchiriezi apartamentul si incasezi un venit suplimentar pe care il folosesti pentru a plati rata, sau macar o parte substantiala din rata; vinzi apartamentul, daca chiar te afli in acea situatie de incompatibilitate intre oportunitate si statutul de proprietar.

Edited by MembruAnonim, 30 June 2022 - 08:11.


#45
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
omul e în sistem, nu va pleca nicăieri. ia nene casa asap

deci bugetar care va rămâne în țară
iei acum și vinzi peste x ani dacă nu îți mai place atunci

#46
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,258
  • Înscris: 02.02.2006

View PostMembruAnonim, on 30 iunie 2022 - 08:00, said:

Deci asta inseamna sa te plimbi si sa vezi lumea si sa profiti de oportunitati: sa traiesti in trei judete diferite pana la 30 de ani. E bine ca mai da cineva si cate o dimensiune concreta discutiei Posted Image
Ai o problemă în a înțelege un text scris, dacă pui egal între ”a locui” și ”a te plimba să vezi lumea”. Care-i legătura între cele 2 noțiuni, doar tu știi. ;)

Și-mi pare tare rău, dar dacă cineva care stă cu părinții, nu are chirie sau rate (deocamdată), nu dă nici măcar toți banii pe întreținerea și cheltuielile zilnice, și cheltuie peste 3000 de lei lunar, tu spui că e ”econom”, înseamnă că avem valori diferite în viață.

#47
behappy99

behappy99

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 29.06.2022

View PostCronos1, on 30 iunie 2022 - 07:54, said:

Esti cumva in MAI?
Da, si nu m-as muta in alt loc in urmatorii ani, poate doar pe un post intr-o structura centrala superioara.

View Postalexcrist, on 30 iunie 2022 - 08:41, said:

Ai o problemă în a înțelege un text scris, dacă pui egal între ”a locui” și ”a te plimba să vezi lumea”. Care-i legătura între cele 2 noțiuni, doar tu știi. Posted Image

Și-mi pare tare rău, dar dacă cineva care stă cu părinții, nu are chirie sau rate (deocamdată), nu dă nici măcar toți banii pe întreținerea și cheltuielile zilnice, și cheltuie peste 3000 de lei lunar, tu spui că e ”econom”, înseamnă că avem valori diferite în viață.

View Postalexcrist, on 30 iunie 2022 - 08:41, said:

Ai o problemă în a înțelege un text scris, dacă pui egal între ”a locui” și ”a te plimba să vezi lumea”. Care-i legătura între cele 2 noțiuni, doar tu știi. Posted Image

Și-mi pare tare rău, dar dacă cineva care stă cu părinții, nu are chirie sau rate (deocamdată), nu dă nici măcar toți banii pe întreținerea și cheltuielile zilnice, și cheltuie peste 3000 de lei lunar, tu spui că e ”econom”, înseamnă că avem valori diferite în viață.
Luna in care am economisit 2000 lei a fost luna in care am avut de platit rata pt facultate + masina in service, din cauza asta am specificat cel putin. Nu sunt o fire sa dau cu banii in stanga si in dreapta, mi-am satisfacut de mult timp poftele de a da 7-800 lei pe o pereche de adidasi sau 300 pe un tricou, acum prefer tricoul de 30-40 lei, parca da mai bine Posted Image

#48
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Da, incapacitatea mea de a intelege texte si enunturi simple si lucruri in general este legendara pe aici pe forum si remarcata si de altii, nimic nou aici. Daca as fi primit cate un banut de fiecare data cand cineva a fost convins ca sunt un idiot, as fi fost bogat bine pana acum. Dar n-am primit, asa ca nu sunt.

Pana la valorile din viata e bine sa ramanem la definitiile termenilor, ori econom se refera la partea din venituri pe care o economisesti, nu la cea pe care o cheltui.

Edited by MembruAnonim, 30 June 2022 - 12:35.


#49
Cronos1

Cronos1

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 680
  • Înscris: 27.08.2021

View Postbehappy99, on 29 iunie 2022 - 17:59, said:

Va salut! Doresc sa mi achizitionez un apartament(nu garsoniera pt ca e mai ok ap in viitor) in bucuresti(militari - am mai stat in chirie in perioada liceului) si as dori sa va intreb daca mai trebuie sa astept sau sa demarez achizitia cand va fi finalizat imobilul(2 3 luni)? Am 22 de ani, stau cu parintii la 30 de min de Bucuresti, dar in viitor vreau sa ma mut singur. Momentan apartamentul l as lua doar pt zilele cand raman prin bucuresti ( facultate + distractie, iesiri cu prietenii), in general cand e nevoie de intimitate ��. Dispun de 15% avans pt un credit imobiliar la un apartament de 80-85k euro si inca o parte pt mobilat. Venitul lunar intre 5000-5500 lei din care cel putin 2000 sunt economisiti lunar, adica fix rata de la apartament. Care ar fi decizia pe care ati lua o in aceasta situatie?

Suntem toti curiosi, ce ai decis?

#50
behappy99

behappy99

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 29.06.2022

View PostCronos1, on 30 iunie 2022 - 14:10, said:

Suntem toti curiosi, ce ai decis?
Zilele astea ma decid, trebuie sa ajung si la banca sa fac o simulare cu noul IRCC de 2.65% sa vad daca ramane acelasi buget. In mare parte as vrea sa achizitionez, asta in functie si de cum este finalizat blocul, implicit imobilul. In militari nu prea sunt asa multe variante pt mine, nu vreau in militari residence, nici blocuri vechi sub 2010, asa ca sunt variante putine in care ma incadrez...

#51
greywolfact

greywolfact

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,416
  • Înscris: 04.09.2008

View Postbehappy99, on 29 iunie 2022 - 17:59, said:

Am 22 de ani, stau cu parintii la 30 de min de Bucuresti, dar in viitor vreau sa ma mut singur.

Mai bine stai in chirie in ceva cat mai apropiat ca si caracateristici (an constructie, impartire...) si pozitie cu ce vrei sa cumperi. Asa apoi o sa poti lua o decizie mai in cunostinta de cauza, vazand ce potentiale probleme intampini, ce e ok/ce nu e ok.

Problema nu e ca e o decizie proasta sa faci un credit si sa te muti direct (lasand deoparte ca esti tanar si nu stii ce vrei / poate pleci din oras/tara), ci ca daca nu stii exact ce probleme sunt (si pot sa fie f multe), risti sa joci la noroc cu achizitia.

#52
pexCom

pexCom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,230
  • Înscris: 15.01.2014

View Postbehappy99, on 29 iunie 2022 - 17:59, said:

Momentan apartamentul l as lua doar pt zilele cand raman prin bucuresti ( facultate + distractie, iesiri cu prietenii), in general cand e nevoie de intimitate 😁.
Orice ți-ai lua, asigură-te ca are pereții subțiri, ca să știe și vecinii ce băiat de viață ești :)
Eventual cumpără și niște boxe țapene când petreci cu prietenii. Vecinii or sa se bucure împreună cu tine.

#53
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,951
  • Înscris: 17.01.2012

View Postbehappy99, on 30 iunie 2022 - 11:47, said:

Da, si nu m-as muta in alt loc in urmatorii ani, poate doar ...

MAI? :o
...din păcate te va „muta” războiul în prima linie..., abia a-nceput! :(

astea-s vremuri de f*t*t banii, nu de strâns!

View Postbehappy99, on 30 iunie 2022 - 11:47, said:

...acum prefer tricoul de 30-40 lei, parca da mai bine Posted Image

:o UPS!
cum adică, nu vă dă și tricouri?

doar chirii și mâncare? :o :(

#54
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,730
  • Înscris: 03.12.2005
Multa rautate gratuita, baieti. In loc sa observati ca la 22 deja e in randul populatiei active pe piata fortei de munca. Iar ce ofera sau nu angajatorul sau nu e imputabil lui personal.

Astea fiind zise, eu as cumpara o locuinta "starter home" in conditiile de stabilitate a locului de munca tipice MAI. daca e sau nu cel mai bun moment sa cumperi o locuinta in conditiile economice actuale e de dezbatut, si tine si de particularitatile fiecarui om.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate