Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Cum a dat Kia Romania teapa la sute de clienti, printre care si eu

* * * * - 6 votes
  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#19
nniki

nniki

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,979
  • Înscris: 15.05.2009

View PostCronos1, on 29 iunie 2022 - 18:57, said:

....
Nu subestima puterea reclamei negative pe care o poti face! Te asigur ca sefii aia mari nu vor ramane indiferenti la un scandal de genu asta.....

Ia incearca sa ii trimiti astuia un email....
https://press.kia.co..._President.html

Si la astia
https://worldwide.ki...rd-of-directors

Baga si aici rezolutia
https://www.clubkia.ro/

Bafta!
Total de acord, insa musai e nevoie de un avocat cu experienta in spete similare. Daca are certitudinea ca e beton contractul si ii rupi in instanta, da-i inainte.
Daca nu, reclama negativa va functiona oricum si poate o rezolvi ca si Cronos, sa mai dregi din paguba, macar financiar.

Edited by nniki, 29 June 2022 - 22:53.


#20
Y0samiteSam

Y0samiteSam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,214
  • Înscris: 22.04.2005
Nu inteleg cum unii oamenii iti pot spune ca nu ai nimic de pierdut, ca este rezonabil, ca situatia nu este chiat atat de rea...serios?  sa astepti 8 luni dupa care tot ei vin cu pretentii.
Eu sunt de parere ca trebuia sa iti dea un discount de minim 5% din pretul masinii pentru toate neplacerile create, si alergatura, timp pierdut, bani din buzunarul tau pentru diferite treburi.
Sunt si oameni gen "clausio" care pun capul in pamant si accepta bataia asta de joc dar eu sunt sigur ca tu ai castig de cauza daca mergi in instanta.
Poate dealer-ul te contacteaza sa rezolvati amical dupa ce trimiti niste instiintari celor de la conducerea Kia. Succes!

#21
popicoo

popicoo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 872
  • Înscris: 07.03.2012

View Postvali, on 29 iunie 2022 - 19:55, said:

caută prin contract faza aia cu forță majoră, după care vezi cât timp a stat România în stare de urgența/necesitate și te liniștești.
sau dă 200 lei la un avocat să îți spună ce ți-am spus și eu.

Ce înseamnă să nu ai competențe în domeniu.....faci recomandări incorecte.

Câtă vreme contractul a fost încheiat după declararea pandemiei (ceea ce și reiese din ce scrie inițiatorul, exact la început, la început), nu mai poate fi invocată forța majoră drept cauză de suspendare sau încetare a unei obligații contractuale. Mai mult, invocarea cauzei de forță majoră (dacă semnarea contractului ar fi fost realizată înainte de declararea pandemiei) nu este obligatoriu să fie acceptată de către partea căreia i se opune! Din păcate, în această speță, inițiatorul trebuie să se lege de prevederile legate de încetarea contractului și de sancțiunile privind neexecutarea obligațiilor la termen sau deloc. Și scriu "din păcate" pentru că este nevoie de eforturi, energie, răbdare și inteligență. Succes!

#22
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View Postpopicoo, on 30 iunie 2022 - 08:34, said:

Ce înseamnă să nu ai competențe în domeniu.....faci recomandări incorecte.

meseria lui e blogger. cine naiba asculta de un blogger cand exista avocati?
acelasi sfat l-am primit si eu cand in pandemie mi s-a anulat rezervarea in egipt, sa-mi iau gandul.

am luat avocat si desi puteau sa invoce forta majora (tocmai incepuse pandemia) i-am dat in judecata. A doua zi dupa ce au vazut hartia de la judecatoria m-au sunat si mi-au returnat banii integral si am semnat o hartie ca renunt la tot procesul. am pierdut banii de avocat si vreo 3 luni din viata (n-am facut nimic complicat, doar - sau "decat" sa ma interesez cum sa procedez) dar am recuperat 2500 euro parca.

exact cum zici si tu, pandemia era cunoscuta, nu o pot invoca. Plus omul a fost pus pe drumuri, nu mai are masina e f complicat pt ei

Edited by MembruAnonim, 30 June 2022 - 09:27.


#23
dizzy88

dizzy88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 177
  • Înscris: 25.08.2008
poti invoca 'forta majora', doar ca trebuie sa anunti cu vreo 5 zile inainte, probabil in scris

nu ai fost notificat, atunci contractul se desfasoara in continuare, asa cum a fost gandit initial

#24
lyanna

lyanna

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,304
  • Înscris: 02.09.2007
Din cate inteleg, nu se pot lega de forta majora.

Pune, te rog, si articolul 6.2 din contract sa ne dam cu parerea si despre ce scrie acolo.

#25
clausio

clausio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,023
  • Înscris: 09.05.2006

View Postvladcosmin, on 29 iunie 2022 - 18:16, said:

@Clausio:Eu nu le-am cerut decat sa respectam contractul, adica sa imi livreze masina pentru care am achitat avans si mi-am casat masina personala.Eu am vrut si inca vreau masina, insa nu mi se pare normal ca dupa 8 luni de asteptare sa vii cu chesti de genul "boss, mai trebuie sa mai scoti ceva din buzunar pentru fix aceeasi masina", nu e normal asta absolut deloc avand in vedere ca achizitionezi o masina de la un dealer si nu samsar.
Daca iti comanzi un frigider de la eMag sa zicem, il achizi si il rezervi si vii sa il ridici din showrom ti s-ar parea normal ca acestia sa iti spuna ca mai ai de plata?

Tu ai scris ca, comanda ti-a fost anulata. Deci daca ai fi comandat ceva de pe Emag si comanda ti-ar fi anulata (din varii motive) , la o noua comanda e logic ca poti comanda doar la pretul din prezent nu la pretul din comanda anulata.

Eu iti inteleg supararea, dar daca dealerul iti returneaza tot ce ai scris acolo, e decent. Iti cumperi un alt certificat de rabla si te reorientezi spre o alta marca daca consideri, nu trebuie sa mai iei Kia daca consideri ca ai fost tepuit acolo.

#26
dizzy88

dizzy88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 177
  • Înscris: 25.08.2008
nu mai compara comanda de pe eMag cu un contract scris si semnat

#27
clausio

clausio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,023
  • Înscris: 09.05.2006
Comparatia o facea initiatorul, nu eu.

#28
bluesnake

bluesnake

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,749
  • Înscris: 22.11.2006
importatorul si vanzatorul trebuie sa raspunda pentru nerespectarea unui contract.

Si eu as fi la fel de nemultumit si nu as accepta sub nici o forma rezilierea contractului. Importatorul, vanzatorul dar si producatorul Kia trebuiau sa stie ca au o comanda ferma, cu un avans consistent platit, pentru respectivul model, si din punctul meu de vedere trebuie sa-ti livreze conform contractului, masina cu cel putin aceleasi specificatii si dotari.

Altefel, in instata se pot cere daune, si dobanzi pentru pierderea financiara dovedita si disconfortul creat.

Incearca intai cu mailuri la sefii globali. Daca nu primesti raspuns, mergi pe caile legale. Un proces colectiv cred ca ar face multa valva.

Edited by bluesnake, 30 June 2022 - 11:08.


#29
Olteanul_sfios

Olteanul_sfios

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,407
  • Înscris: 22.08.2012
Exact cum citeam de samsarii/camatarii/dezvoltatorii imobiliari care reziliaza contracte de avans la apartamente fiindca au crescut preturile.

Dar cand au facut blocuri/masini/investitii pe avansul platit de cineva, le-a placut? Daca scadeau preturile, iti dadeau cu 20% mai ieftin?

Mwmw pana la cap sa le dai si nu uita sa dai mailuri pe la toate conducerile pe care le gasesti, indiferent de tara, reclama negativa ustura rau. Pana la urma nume.prenume@... e cam la toate firmele din lume.

Odata am rezolvat in juma' de ora o speta la o banca (nu ma baga in seama o tanti, dormea pe dosarul meu - achitam un credit in avans si ea sustinea ca nu se poate) doar dand un mail in care in CC am pus toata conducerea bancii de pe site. Posted Image

#30
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,718
  • Înscris: 12.01.2018

View Postpetit_christian, on 29 iunie 2022 - 19:35, said:

Daca pretul masinii scadea de doua ori din moment ul semnarii contractului, dealerul ii vinde a masina la pretul semnat sau cel actual ? Stim cu totii raspunsul, asa ca de ce dealerul o da acum cotita ? A semnat, sa respecte.
nu el produce mașinile

ar vinde dar n-are ce

sau a vândut la alții și pe tine te-a ,,uitat,,

de regulă aceste mașini se fac de azi pe mâine.bagă comanda în sistem și în câteva ore iasă mașina pe poarta fabricii

#31
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002

View Postclausio, on 29 iunie 2022 - 17:45, said:

"Pierderile mele sunt tichetul rabla in valoare de 7500 lei plus ~900 euro taxa de procesare dosar de leasing.Dealerul a spus ca o sa imi recupereze el taxa de dosar leasing si ca imi ofera ~3000 lei pe tichetul rabla si nu 7500 lei pentru ca el atat valoareaza pe piata neagra si sa imi returneze avansul in valoare de aproximativ 5000 euro achitat anul trecut."


Din paragraful asta rezulta ca dealerul a fost interesat sa-ti acorde atentie pentru pierderile efective si a fost rezonabil. Tu esti mai putin rezonabil pentru ca continui sa vrei luna de pe cer, desi e mai mult decat evident ca s-au schimbat conditiile de piata de la un an la altul. Clientii care au fost in conditia ta si s-au reorientat au dat dovada de mai multa ratiune si adaptabilitate.


Ce cacanar, de unde le scoate el din top ca tichetul este 3000? Eu pe rabla mea imi ofereau astia 500 de lei la misto, ca cica e euro 4 si pierd ei niste bani, auzi la ei PIERD BANI, cum dracu sa pierzi ceva ce nu ai?

#32
vladcosmin

vladcosmin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 14.03.2007

View PostY0samiteSam, on 30 iunie 2022 - 07:05, said:

Nu inteleg cum unii oamenii iti pot spune ca nu ai nimic de pierdut, ca este rezonabil, ca situatia nu este chiat atat de rea...serios?  sa astepti 8 luni dupa care tot ei vin cu pretentii.
Asta ma intristeaza si pe mine ce citesc la unii.Pai daca e asa, ii invit sa ma imprumute si pe mine cu vreo 6000 euri si le dau eu inapoi peste 8 luni, fara dobanda si daca ma gandesc mai bine nu pe toti, oare e ok?
Faptul ca dealerul alege sa imi dea banii inapoi (care luati la bani marunti nu sunt chiar toti) sau sa imi vanda acelasi produs pentru care am platit insa la un pret mai mare dupa atatea luni de asteptare si sa imi spuna "esti constient ca la banii astia nu ai ce masina sa ITI mai iei" mai rau te agita, de parca e vina mea ca nu au fost ei in stare sa livreze masina dupa atata amar de timp.

#33
popicoo

popicoo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 872
  • Înscris: 07.03.2012

View Postdizzy88, on 30 iunie 2022 - 09:57, said:

poti invoca 'forta majora', doar ca trebuie sa anunti cu vreo 5 zile inainte, probabil in scris

nu ai fost notificat, atunci contractul se desfasoara in continuare, asa cum a fost gandit initial

Greu să citești mai sus! puișor, nu te pricepi, nu-i mai da speranțe sau idei nepotrivite!

View PostMembruAnonim, on 30 iunie 2022 - 09:27, said:

meseria lui e blogger. cine naiba asculta de un blogger cand exista avocati?

Off-topic: în acest caz, îmi retrag scrisele. Dacă este blogger de meserie e clar că se pricepe la toate!

View Postvladcosmin, on 30 iunie 2022 - 19:29, said:

Faptul ca dealerul alege sa imi dea banii inapoi (care luati la bani marunti nu sunt chiar toti) sau sa imi vanda acelasi produs pentru care am platit insa la un pret mai mare dupa atatea luni de asteptare si sa imi spuna "esti constient ca la banii astia nu ai ce masina sa ITI mai iei" mai rau te agita, de parca e vina mea ca nu au fost ei in stare sa livreze masina dupa atata amar de timp.

Man, problema stă în ce este specificat în înțelegerea voastră, dacă este scrisă. Acolo ai drepturile și obligațiile părților, precum și detaliile legate de încetarea contractului. Dă o fugă la un avocat, consultă-l cu contractul în mână și vezi ce-ți zice. Aici noi doar speculăm sau aberăm, iar asta nu te ajută cu nimic, pentru că nu poți pune bază serioasă pe chestiile de aici câtă vreme nu cunoști experiența în domeniu a respondenților și nici nu avem contractul. Go for the lawyer! Succes!

#34
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,687
  • Înscris: 29.10.2017

View PostPlaton, on 30 iunie 2022 - 14:58, said:

Ce cacanar, de unde le scoate el din top ca tichetul este 3000? Eu pe rabla mea imi ofereau astia 500 de lei la misto, ca cica e euro 4 si pierd ei niste bani, auzi la ei PIERD BANI, cum dracu sa pierzi ceva ce nu ai?

Tie iti ofereau 500 dealerul, dar cumparatorului care ia masina noua ii cere 2500-3000 pe tichetul care l-au cumparat de la tine :)

Da, de anul asta sunt conditii la rable... o rabla euro 3 veche de minim 15 ani e mai valoroasa ca una euro4 sau care nu are 15

#35
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014

View Postclausio, on 30 iunie 2022 - 10:39, said:



Eu iti inteleg supararea, dar daca dealerul iti returneaza tot ce ai scris acolo, e decent. Iti cumperi un alt certificat de rabla si te reorientezi spre o alta marca daca consideri, nu trebuie sa mai iei Kia daca consideri ca ai fost tepuit acolo.
Problema e că la aceași bani, acum 8 luni tu îți puteai achita o mașină echivalenta la altă marcă, acum nu mai poți că s-au scumpit la toți. Adică dealerul prin nerespectarea contractului te pune în imposibilitatea de a-ți mai cumpăra o mașină nouă socotind că tu ai pus toți banii care îi aveai pentru acea mașină.

  Plus de asta, tu ai stat fără mașină 8 luni, pentru că mașina veche ai dat-o la rabla, fiind păcălit de dealer că vei primi mașină nouă.
  Deci după părerea mea da, ți-a produs daune cel puțin cu 20% peste suma dată avans, plus banii necesari achizitorii unui nou tichet rabla.

  Dar strict legal, poți acționat doar în baza contractului si a clauzelor din contract. În instanță nu prea merge pe ce ți-a promis verbal dealerul ci pe ce s-a scris în contract.

  Pe de altă parte, publicarea situației poate pune presiune pe dealer, desi depinde cât de mult reușești să faci povestea virală. Dacă devine virală, e posibil să aibă efect, dacă ajunge doar în grupul tău de prieteni, efectul e zero, nu prea cauzează pierderi de imagine și implicit de clienți.

Edited by PoeOvidiu, 04 July 2022 - 09:37.


#36
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Scrie la zf, la ProTv.
Dacă exista un număr mare de păgubiți ai o șansă și se vor implica.

Edited by MembruAnonim, 05 July 2022 - 21:26.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate