Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Reteta speciala pt a fi preparata de un tatic nepriceput
Last Updated: Jun 28 2022 07:31, Started by
alexandersch
, Jun 26 2022 13:20
·
0
#1
Posted 26 June 2022 - 13:20
Salutare tuturor. Incerc sa fac cat mai scurt mesajul. Skiluri zero. Am gatit o portie de cartofi gratinati urmand un video de pe youtube si mi-a iesit. Partea buna a fost ca a fost si delicioasa reteta, nici nu a fost nevoie de skiluri speciale si totodata a fost o mancare care a ajuns pentru mai multe zile caci am facut intr-o tava mare.
Acum intrebarea este care va fi urmatoarea reteta ? As vrea iarasi sa fie usor de gatit, preferabil sa ne ajunga pentru pranzul pe 2 zile. Recomandari ? Doar cu videouri functionez. Dupa reteta text clar nu ma descurc. |
#2
Posted 26 June 2022 - 13:26
Mai bine spui cam ce ai vrea sa faci.
In general nu e mare stiinta sa gatesti, iar cu un tutorial video bine facut, este aproape imposibil sa gresesti. Uite una, asa de proba: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/q-FeegQ7lKs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by pasilla, 26 June 2022 - 13:28. |
#3
Posted 26 June 2022 - 15:30
#4
Posted 26 June 2022 - 15:34
#5
Posted 26 June 2022 - 18:06
#6
Posted 26 June 2022 - 19:13
https://youtu.be/l6BVEQ3YbZU?t=193
Am facut reteta asta deja de patru ori. Este foarte simpla si delicioasa. Hinturi: -folosesti uleiul din conserva de ton pentru a cali ceapa si restul; -ceapa calita trebuie sa fie aurie (nu maronie, cum imi iese mie). -spiralele le lasi sa fiarba bine (nu al dente). Pofta mare! |
#7
Posted 26 June 2022 - 21:02
Pastele cu ton sunt printre preferatele mele, iar ca sa le fac si mai gustoase mie imi place sa adaug ansoa in sos. 2 bucati de ansoa conservate (din acelea sarate) la 1 conserva de ton. Tocate marunt si adaugate spre sfarsitul calirii cepei. Nu folosesc usturoi la pastele cu ton, dar eu deseori pun si zahar in sos, cam max 2 linguri la 1 conserva/borcan de rosii. Evident, e o chestie persoanala, imi place sa fie mai dulce sosul.
|
#8
Posted 26 June 2022 - 21:07
Daca te pricepi sa fierbi niste paste, poti folosi sosuri gata preparate din comert. Ai zeci de variante. N-ai decat sa citesti pe ambalajul pastelor (sa vezi cat timp trebuie fierte) si al sosului (sa vezi daca trebuie si el fiert - de obicei trebuie). Razi niste parmezan peste cand e gata, pui niste patrunjel verde si pofta mare!
|
#9
Posted 26 June 2022 - 21:14
pufonel, on 26 iunie 2022 - 21:07, said:
Daca te pricepi sa fierbi niste paste, poti folosi sosuri gata preparate din comert. Ai zeci de variante. N-ai decat sa citesti pe ambalajul pastelor (sa vezi cat timp trebuie fierte) si al sosului (sa vezi daca trebuie si el fiert - de obicei trebuie). Razi niste parmezan peste cand e gata, pui niste patrunjel verde si pofta mare! Da, e o idee buna. Daca vrei sos Bolognese, il recomand pe cel de la Lidl, brand Cambino. Mi se pare foarte bun. Poate te inspira tipul asta: https://www.youtube....53zIEVTE1JmlDST |
#10
Posted 26 June 2022 - 22:03
|
#11
Posted 27 June 2022 - 09:37
anca0an, on 26 iunie 2022 - 21:02, said:
Pastele cu ton sunt printre preferatele mele, iar ca sa le fac si mai gustoase mie imi place sa adaug ansoa in sos. 2 bucati de ansoa conservate (din acelea sarate) la 1 conserva de ton. Tocate marunt si adaugate spre sfarsitul calirii cepei. Nu folosesc usturoi la pastele cu ton, dar eu deseori pun si zahar in sos, cam max 2 linguri la 1 conserva/borcan de rosii. Evident, e o chestie persoanala, imi place sa fie mai dulce sosul. La pastele cu ton, una dintre cele mai tari chestie e sa pui la final in farfurie niste frunze de menta. Sau praf de menta dintr-un plic de ceai. Duce reteta la un alt nivel Edited by giuliani, 27 June 2022 - 09:37. |
#14
Posted 27 June 2022 - 12:01
Eh, la cele de mai sus nu m-am gandit sa le adaug in pastele cu ton. Multumesc de sugestii. De bottarga nici nu stiam ca exista
Capere pun in salata tartinabila cu ton: 1 conserva de naut fiert, pasat bine si facut ca o pasta, 1 conserva de ton, 2 linguri de capere, mustar, maioneza, sare, piper. Pe paine prajita e nemaipomenit de buna. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users