Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine
 The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...
 Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 

Casuta la verdeata ~90mp

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
100 replies to this topic

#19
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Florinel iti putea spune mamica atunci cind erai mic,chiar daca aici te prezinti Florinel.O sa iti spun Florin.Dupa mine se face asa-se face un plan,IN FUNCTIE DE CE DORITI,TU SI DOAMNA,daca exista,apoi lista de materiale si manopera cit se poate de realiste ca si costuri.Daca depasesti banii de alocat modifici,cit sa fii mereu aproape de buget.Doar asa ai sanse sa nu ramii cu ea neterminata.E de copii sa extinzi o casa facuta din ceva cu altfel de materiale,se vor comporta diferit,mai ales ca extinderea va avea o fundatie,sper.

#20
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,111
  • Înscris: 29.06.2005
Pai de asta am deschis topicul.
Anul asta e dedicat informarii si planificarii, acte necesare...etc

Incerc sa gasesc varianta cea mai avantajoasa si ca bani, dar mai ales ca timp, ideea generala ar fi ca pana la sfarsitul lui 2023 sa ma pot muta - deci practic un an pentru constructie/reabilitare.

Optiunea mea a fost pentru constructie de la 0 - insa am primit foarte multe sfaturi sa pastrez casa veche, ca e ecologica, ca e facuta bine, ca racoare vara...etc etc
Asa ca, de asta nu am exclus complet posibilitatea reconditionarii/extinderii. Plus ca am destui prieteni care locuiesc in case batranesti reconditionate si sunt incantati.

In privinta nick-ului...nu am ce sa fac, asta a fost disponibil la vremea crearii contului....

La partea de incalzire - o sa fie cu calorifere si o centrala rocket stove, care va putea arde combustibili diversi (lemn, peleti...posibil chiar si ulei cu ceva bricolaj). Centrala va fi bricolata de mine impreuna cu un prieten, bun meserias in constructii metalice. Instalatia va fi conceputa sa poata functiona prin termosifonare in cazul in care, din diferite motive pompa nu poate asigura circulatia (de exemplu, lipsa curent...etc)
Apa calda va fi asigurata de un boiler cu serpentina - acesta va fi incalzit solar vara, si de la centrala iarna.

Edited by florinel, 26 June 2022 - 15:50.


#21
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Bine ar fi sa iti,va clarificati rapid ce vreti,si eventual sa si cumperi materialele,ca pina la anul se mai scumpesc de nspe ori.Atentie la bca ca putini stiu sau considera faptul ca apa nu ii place,macar nu il lasi sa ploua pe el.

#22
kesarion111

kesarion111

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,067
  • Înscris: 15.06.2009
E bataie de cap sa legi casa veche de cea noua. Trebuie legaturi la nivelul fundatiei si al centurilor. Altfel tot timpul ai fisuri, in timp pot ajunge la centimetri.

#23
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Racoare vara se poate,eu as face casa din caramida,de care ai bani,dar nu bca,si as acoperi-o cu tigla.Si la acoperis as face si acele aerisiri,numarul lor in functie de dimensiunea acoperisului.

#24
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,111
  • Înscris: 29.06.2005
Am ales BCA din considerente practice - mai rapid de zidit, mai usor, izolatie termica buna chiar si fara anvelopare. Da, dezavantaj ca trebe protejat de apa. Avantaj ca, fiind usor, nu necesita o fundatie super strong, ca la caramida.
La tigla ceramica - si aici, avantaje si dezavantaje. Nu se incinge tare de la soare, arata bine, liniste la ploaie - avantaje. E grea, necesita lemn mult, structura mai solida - dezavantaj.
La acoperis m-am gandit la tabla in culoare deschisa - usoara, structura mai usoara, culoarea ajuta sa nu se incinga. Probabil ca va fi mai zgomotoasa la ploi - dezavantaj...Oricum, clar va fi ventilat.

Ceva solutii eficiente pentru alungarea rozatoarelor din zona( soareci, cred, si cartite)? Preferabil metode care sa nu implice uciderea lor....
Am destul de multe gauri prin curte - unele sunt gauri, ca niste tuneluri cu diametru de vreo 4 cm, altele sunt musuroaie de cartita.
Musuroaiele parca s-au mai imputinat de cand dau periodic cu motocoasa...

Edited by florinel, 26 June 2022 - 16:34.


#25
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Culoarea ajuta sa nu se incinga...Posted Image ..la haine,dar tabla se incinge,indiferent de culoare.Sau poti ramine pe tabla cu casa de bca si exagerezi nitel cu acele ventilatii ale acoperisului...

#26
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,540
  • Înscris: 30.07.2007

View Postflorinel, on 26 iunie 2022 - 16:31, said:

Ceva solutii eficiente pentru alungarea rozatoarelor din zona( soareci, cred, si cartite)? Preferabil metode care sa nu implice uciderea lor....

Attached Files



#27
stefan0011

stefan0011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,346
  • Înscris: 01.09.2021
Vrei sa faci o casa de buget  si nu am o problema cu asta, nu trebuie sa muncesti o viata pentru casa si sa "ingropi" atatia bani. Ai ceva teren si casa ta as vedea-o ca pe un accesoriu al unei gradini frumoase si ingrijite.
Si tocmai pentru ca nu ai bani de aruncat, nu trebuie sa faci compromisuri in anumite puncte cheie.
In primul rand e mai simplu si sigur sa faci nou decat sa renovezi. Deci jos cu casa veche. In al doilea rand, fara compromisuri la FUNDATIE. Sapi la cota care trebuie, armezi, bagi beton bun.
Bca-ul se zideste mult mai usor, daca te pricepi sa faci finisaje. te pricepi sigur sa zidesti bca. E si mai usurel...
Aprovizioneaza-te de pe acum cu dulapi 5x15, la diferite lungimi, pe care sa ii folosesti la planseul peste parter si pe post de capriori. E cea mai eficienta sectiune pt ce ai tu acolo, atat economic cat si structural. Cu o izolatie buna a planseului nu trebuie sa ti faci griji cu privire la caldura de peste vara. Eu am 40 cm de izolatie la planseu si desi in pod e sauna, in casa nu baga caldura vara.Tigla metalica iti poate satisface cam toate nevoile legate de un acoperis de calitate.

#28
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,111
  • Înscris: 29.06.2005
Multumesc, stefan0011 pentru sfaturile concrete.
Am tot urmarit pe youtube diverse persoane specializate in constructii, Soflete, enciclopedia constructiilor...etc. Am vazut cat de important este ca fundatia sa fie facuta fara compromisuri.
Sigur, o sa fac un proiect la un structurist (arhitect?) si planul va fi respectat intocmai.

La partea de ridicat peretii - o sa decid in functie de ce oferte primesc pentru constructie de la firme. Cochetez cu ideea de-a imi lua 1-2 luni de concediu fara plata, din momentul in care e intarita fundatia+placa  - timp in care sa fac singur zidaria/stalpii si poate acoperisul(cu ceva ajutor). Nu neaparat ca economie de bani, cat ca satisfactia ca e facut de mine. Insa asta ramane sa vad la momentul potrivit.

Ce parere aveti de reutilizarea unor materiale - lemn de exemplu? Dulapii care sunt acum la planseu (casa si o dependinta care ar urma sa fie nivelate) se prezinta foarte bine, au 10x15, un strat gros de vopsea, fara crapaturi, fara deformari, iar lemnul este destul de dur , vizibil mai dur decat lemnul "proaspat".
Ma gandesc sa recuperez o parte din ce este bun si ar fi pacat sa ajunga pe foc...

#29
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,487
  • Înscris: 01.07.2020
Vad ca esti un pic debusolat, hai sa incerc sa te lamuresc.
1. Casa veche. Ti-am spus sa nu o demolezi pana nu ai alta gata. De ce? Sa ai unde sta si unde proteja materialele de constructie (de intemperii/hoti etc.) pe durata constructiei. Pentru ca daca nu stai acolo sa supraveghezi muncitorii...
Nu sunt adeptul mentinerii unei case vechi. Nu exista nici macar un avantaj din asta. Nu vei gasi pereti/tavane drepte, permanent ceva se va misca, iar modernizarea este foarte greu de facut.
Dar daca vrei sa o pastrezi trebuie:
- sa afli daca are fundatie si din ce este facuta.
- se verifici din ce e construita. Daca este din lemn, tine minte ca mereu va lucra... iar orice combinatie intre lemn si ciment/zidaria moderna este proasta.
2. Casa noua.
Nu ma intereseaza suprafete sau dotarile tale. Dar daca nu ai un proiect, lasa-te pagubas. Asa ca aici vreau sufragerie, aici baie... astea-s carpeli si carpeala o sa iasa.
Iti trebuie un proiect de casa, gasesti cu bani destule modele din care sa-ti alegi. De ce trebuie un proiect facut de meserias? pentru ca are tot si nu te chinui pe urma sa spargi, sa tragi trasee etc.
3. Exceptand faptul ca o firma iti face casa la rosu/gri - ideal firma care ti-a facut proiectul, trebuie sa stai sa supraveghezi muncitorii, exact ca un diriginte de santier. Nu o faci, o sa te imbolnavesti de nervi. Oricum, stresul constructiei unei case este enorm.
4. BCA-ul este cel mai folosit material de constructii si nu degeaba. Ofera o rezistenta mai mare decat caramida si izolare termica mai ridicata. Si este mai ieftin...

Edited by adip1962, 27 June 2022 - 07:02.


#30
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Sunt de acord pina la bca.Bca nu va fi niciodata macar egal cu caramida,indiferent care caramida.Bca e doar o idee mai ieftin,ala e avantajul fata de caramida.Si nu o spun eu,ci daca cauti pe net vei vedea.

#31
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Varianta optima e cu cărămidă la exterior, la interior pe pereții portanti ,iar cei de compartimentare și la pod(la timpane) BCA.
Merge cu BCA doar dacă reușești cu termoizolația sa scoți punctul de rouă cat mai la interiorul stratului de termoizolatie pe perioadele critice de clima. Plus sa nu te grăbești cu anveloparea, tencuirea pereților astfel încât aceștia să elimine toată umiditatea adunată pe perioada depozitarii și execuției.

In timpul execuției apa se aduna din betonul de la placa-grinzi-centuri atunci cănd BCA.ul are rol de cofraj. De aia se și folosește BCA.ul pe scara larga la cadrele de beton ce au eliminat din apa folosita in procesul de execuție, plus după ce se pune căciula construcției pentru a evita apa de ploaie (in mare parte) sa se scurga pe pereți .

Edited by roman_roman, 27 June 2022 - 10:54.


#32
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,111
  • Înscris: 29.06.2005
Am finalizat documentele de achizitie a locatiei.
Intre timp am mai facut curatenie - destul de multe anexe pline cu fel si fel de scule, fiare, lemne...etc au fost sortate si ordonate.
Am pregatit si un camin pentru montajul hidroforului la fantana. Momentan scot apa din fantana cu o pompa de mare volum - cred insa ca va trebui sa fac si o curatare temeinica a fantanii, a mai scazut nivelul luciului de apa cu seceta asta am ajuns pe la 60cm inaltime a coloanei de apa, undeva la vreo 700 L. Izvorul pare ok, dupa ce scot apa "pana la fund" in cam jumatate de ora revine la nivelul anterior; totusi parca as vrea un rezervor putin mai adanc care sa tina pe la 1mc in permanenta.

Acum sunt in cautarea unui proiectant, cei cu care am discutat telefonic mi-au cerut sa am un certificat de urbanism, deci urmeaza sa obtin ala intai.
Ce  mi se pare ciudat vis-a-vis de proiectanti - par foarte putin spre deloc interesati. Efectiv ai senzatia ca vorbesti cu bugetari ai statului, nu cu privati dornici de clienti.
Inteleg ca nu e mare proiect sau provocare dar.......

In imagine - terenul si pozitia cladirilor/anexelor.

C1 este casa pe amplasamentul careia vreau sa fac noua casa.
C2 este o anexa cu mai multe incaperi, unele de locuit, altele cu rol de depozitare.
C3 este o anexa cu fundatie din beton si construita din boltari, relativ noua, in stare excelenta.
Restul sunt niste anexe de depozitat lemne/fan/diverse - acestea vor fi demolate.

Am stabilit ca C1 si C2 vor fi demolate. C3 ramane cu rol de magazie/garaj moto...plus una din incaperi va fi temporar renovata la nivel de camera, pentru cazurile cand e nevoie de prezenta acolo, sau paza...etc

Trebuie sa mut contorul electric de pe C1 pe C3, bransamentul va fi temporar, adica pana termin constructia, apoi va fi mutat inapoi in locatia C1 definitiv.
Aici am cateva intrebari, pentru cine este mai in tema:
- acum linia electrica e aeriana. Sunt inca valabile bransamentele aeriene, sau la noua constructie vor veni cu contorul pe stalp si bransament prin pamant?
- ce ar trebui sa cer de la Eon, in vederea mutarii bransamentului de pe C1 pe C3 ?

Attached Files



#33
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Eu zic sa muti singur curentul cumva,eventual un cablu,ca e temporar.Si daca am inteles bine,noile bransamente nu mai sunt aeriene,ci se aplica noua normativa.

#34
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,111
  • Înscris: 29.06.2005
Pai nu e atat de simplu - cablul vine de la stalp la C1, unde este si contorul. Nu ma bag sa scot eu curentul de la cateva case pentru a muta contorul. Nu e "safe" si risc alte probleme.

Cateva poze de la locatie.

Attached Files



#35
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,258
  • Înscris: 17.03.2009
Cei de la EON iti vor muta contorul in baza unui nou ATR prin care cel mai probabil ti-l vor monta la limita de proprietate.
Cu ocazia asta daca crezi ca vei avea nevoie de  o putere mai mare pt noua casa si pe viitor sa devii prosumator indicat ar fi sa ceri trifazat,daca nu ramai pe monofazat .

Edited by anaki, 31 July 2022 - 09:34.


#36
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,111
  • Înscris: 29.06.2005
Si revin cu micile progrese pe care le-am facut.
Exact cum a spus colegul Anaki - mutarea contorului presupune practic efectuarea unui bransament nou si desfiintarea celui vechi.

In cazul meu:
  - 1700 lei taxa pentru furnizor ca sa traga 2 sarme de vreo 4 m pe stalp si sa puna acolo contor...etc (teoretic ar trebui sa ti-i dea inapoi in termen de 5 ani, insa.......)
  - 1000 lei materialele pentru impamantare - 5 tarusi si 20m de banda 40/4, banda de protectie.
  -  750 lei  30m cablu subteran CYABY 3x10mmp (au spus ca ar fi ok 6mmp, dar prefer sa stiu ca e treaba cum trebuie)
  - 1000 lei restul maruntisurilor (tablou sigurante, diferentiale,cleme derivatie...etc etc).Pare mult, insa am comandat chestii mai bunicele, de la ETI, curba B; dar si dubluri ABB, pentru ca cele de la ETI dureaza mai mult pana ajung(de luat in calcul in caz ca mai sunt doritori de ETI)
  -   300 lei nisip (o camioneta mica) pentru efectuarea patului de cablu
Total 4750 lei

Santul de cablu l-am sapat cu mare greutate, pamantul este extrem de dur, practic doar cu tarnacopul am reusit. Mai am de sapat o bucatica de vreo 4m de la gard pana la stalp, de facut patul de nisip, pozitionat cablul si astupat la loc, cel putin partea de la drum. Saptamana viitoare mi se face noul bransament(tot teoretic, ca is satul de amanari....)
Azi ar trebui sa rezolv pozitionarea cablului si eventual montarea si echiparea tabloului la capatul meu.

Deasemenea se lucreaza la proiect, marti o sa am varianta finala, sper. Pret proiect 2500 lei.

Attached Files


Edited by florinel, 08 October 2022 - 06:08.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate