Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Multicooker - oala sub presiune.
Last Updated: Apr 24 2023 10:25, Started by
Workman
, Apr 14 2022 17:50
·
5
#19
Posted 18 April 2022 - 13:44
nei-k, on 17 aprilie 2022 - 18:06, said:
Eu il am pe acesta si se decurca bine la gatit; nu stiu ce fac in plus cele de 4x mai scumpe... Exista de la Crockpot oale mai ieftine (4-5 milioane). Am preferat-o insa pe cea cumparata, deoarece: - are vasul interior din INOX (nu din aluminiu teflonat ca la cele de 4-5 milioane). La temperaturi mari de gatire, se pare ca inoxul este mai ok decat aluminiul - are un al doilea capac care o transforma in friteuza cu aer cald (deci fara ulei sau poate doar cu un minim). Oalele alea de 4-5 milioane au doar un capac, cel pentru gatitul sub presiune. Am facut cartofi prajiti cu acel al doilea capac (pe programul Air Fryer) si au iesit ok din a doua incercare (prima data am gresit eu ceva si au iesit copti, nu prajiti). A doua oara dupa ce i-am taiat, i-am stropit in pic cu ulei dintr-un spray si i-am amestecat in castron cu mana inainte sa ii pun la facut, cat sa se intinda un pic uleiul ala pe ei si sa aiba fiecare o pelicula subtire. Asa au iesit prajiti. - se poate face mancare la ea folosind tehnica "sous vide" la care iese carne usor digerabila de catre copii, batrani sau daca ai probleme cu dantura - daca se intampla sa se mai prinda ceva de fundul vasului de inox, pe asta il poti curata fara probleme cu buretele de sarma sub jet de apa (la alea teflonate nu te bagi sa faci asa ceva si trebuie sa ai grija sa nu zgarii teflonul) maccip, on 17 aprilie 2022 - 18:40, said: Sa o folosesti cu placere. :-) :-) Daca stii timpi si temperaturi de gatit diverse alimente, scrie si tu. Eu ieri am facut file de somon la sous vide (45 de minute la 55 grade). A iesit ok. Somonul cam de 4-5 cm grosime. Edited by Workman, 18 April 2022 - 13:45. |
#20
Posted 18 April 2022 - 14:24
Eu am multicooker de la Crockpot, dar nu are si grill.
Gateste nevasta-mea, dar la inspiratie, nu din retete. Nu-ti bate capul ca merg toate retetele de la toate multicookerele. La asta apare in plus functia asta de coacere si rumenire care poate fi folosita ochiometric pana inveti timpii. Crockpotul meu are oala de aluminiu si nu are niciun dezavantaj. Nu s-a zgaraiat ca nu poti atinge temperatura de ardere a alimentelor. Probabil ca e mai bun inoxul ca aluminiul se face urat la masina de spalat vase. Asta are un singur capac universal. Nu mi-a placut ideea sa schimb capacele alea. Dar..sa vedem ce si cum. Trebuie sa-mi vina azi. Sous Vide ala e pentru cei care au timp de asa ceva. Noi l-am luat sa facem economie de timp, nu sous vide si slow cook. Fratele meu si-a luat in Heinner de 100 lei, la resigilate si se bate cu caramida in piept ca-i foarte bun. Pe crockpotul meu am dat 800 lei. Cand l-am luat eu, erau mai scumpe si nu existau de-astea si cu air-fry. |
#21
Posted 18 April 2022 - 16:13
Workmane, mi-a venit si mie scula.
Pe mine cartofii prajiti ma intereseaza. In carte scrie ca pot face 500g FrenchFries congelati la AirFry. Cam putin. La tine cat scrie? |
#22
Posted 18 April 2022 - 18:28
Eu n-am făcut din aia înghețați, ci normali.
Prima data i-am tăiat pai și i-am pus așa în coșul pentru prajit...au ieșit copți, nu prăjiți. A doua oară i-am tăiat, i-am pus într-un castron, am pus sare și un pic de ulei pe ei și i-am amestecat cu mâna până s-a întins uleiul pe toți cartofii aia pai. Apoi i-am pui in cos la Air Fry (parca 193 de grade cu 30 de minute). Au ieșit buni. Nu i-am cântărit. Am tăiat așa, din ochi, cam cat ies 2 porții pt 2 oameni. Am mai făcut și mucenici la oala aia și mâncare de fasole (scăzută). Edited by Workman, 18 April 2022 - 18:31. |
#23
Posted 18 April 2022 - 19:17
maccip, on 18 aprilie 2022 - 16:13, said:
Workmane, mi-a venit si mie scula. Pe mine cartofii prajiti ma intereseaza. In carte scrie ca pot face 500g FrenchFries congelati la AirFry. Cam putin. La tine cat scrie? |
#24
Posted 18 April 2022 - 19:43
Ce cuptor nene?!?!
Am bagat un pui, de proba. 40 de minute pe Steam-AirFry la 180grade. Am bagat 700g de cartofi pai, 8mm, A durant 20 de minute pe AirFry la 200 grade. I-am zguduit de doua ori, la 10 si la 15 minute sa-i amestec. Si partea buna e ca cred ca merge si cantitate dubla, daca-i zgudui mai des. In primele 10 minute nu-i zgudui ca-s prea moi si-i faci praf. 010646FD-547B-4F20-8C4B-1526E517B3E3.jpg 375.32K 57 downloads Puiul a iesit moale. Cadea carnea de pe el. Si pielea crocanta. Mai mergea lasat 10 minute sa fie mai crocant. Asa cerea si programul dar nu l-am lasat ca mi s-a parut ca-l ard. Cartofii au iesit minunat. Desi arata prajiti cu aer, au gust de cartofi prajiti in ulei, ceva mai soft. Deci... Am mancat de-am spart. 2 persoane + 1 borac si a mai si ramas. Nu mai mancasem de multa vreme asa ceva. La 3 copii ar fi trebuit cantitate dubla de cartofi, dar pentru noi a fost fix cat a trebuit. 2 copii sunt la bunici. Deci buna scula. Nevasta e incantata. Thanks Workmane ca mi-ai deschis ochii. Nu stiam ca exista asa ceva. |
#25
Posted 18 April 2022 - 19:58
Workman, on 18 aprilie 2022 - 18:28, said:
Eu n-am făcut din aia înghețați, ci normali. |
#26
Posted 18 April 2022 - 22:16
maccip, on 18 aprilie 2022 - 19:43, said:
Ce cuptor nene?!?! Am bagat un pui, de proba. 40 de minute pe Steam-AirFry la 180grade. Am bagat 700g de cartofi pai, 8mm, A durant 20 de minute pe AirFry la 200 grade. I-am zguduit de doua ori, la 10 si la 15 minute sa-i amestec. Si partea buna e ca cred ca merge si cantitate dubla, daca-i zgudui mai des. In primele 10 minute nu-i zgudui ca-s prea moi si-i faci praf. 010646FD-547B-4F20-8C4B-1526E517B3E3.jpg Puiul a iesit moale. Cadea carnea de pe el. Si pielea crocanta. Mai mergea lasat 10 minute sa fie mai crocant. Asa cerea si programul dar nu l-am lasat ca mi s-a parut ca-l ard. Cartofii au iesit minunat. Desi arata prajiti cu aer, au gust de cartofi prajiti in ulei, ceva mai soft. Deci... Am mancat de-am spart. 2 persoane + 1 borac si a mai si ramas. Nu mai mancasem de multa vreme asa ceva. La 3 copii ar fi trebuit cantitate dubla de cartofi, dar pentru noi a fost fix cat a trebuit. 2 copii sunt la bunici. Deci buna scula. Nevasta e incantata. Thanks Workmane ca mi-ai deschis ochii. Nu stiam ca exista asa ceva. Sa va fie de bine la toți trei! :-) Să încerci și carne/peste făcut la sous vide. Atenție la temperaturi și timpi de gătire...găsești pe net info precise pentru diferitele tipuri de carne. Edited by Workman, 18 April 2022 - 22:18. |
#27
Posted 19 April 2022 - 15:42
Workman, on 18 aprilie 2022 - 22:16, said:
Să încerci și ... Workmane, iti propun o afacere. Fii atenti aicișa. Eu, la vechiul crockpot si la oala sub presiune pe care o am, am cumparat de pe aliexpress garnituri de rezerva. Ele au fost bune, dar cu ceva mai putina "carne" pe ele. Mai fragile, insa au fonctionat si functioneaza fara probleme. Am luat cate 3 bucati, colorate. Si vreau sa fac acelasi lucru si acum. Garnitura aia incepe sa miroasa in timp. In carte zice sa o scoti la fiecare gatit, dar eu nu stau sa fac asta, prefer sa o schimb din cand in cand si pe aia folosita s-o spal de mai multe ori la masina de spalat vase, pana dispare mirosul. Problema e ca nu gasesc decat de 24/26 cm diametru interior/exterior. Si a mea am masurat-o si are 24/27, cu 5mm "carne", in partea unde vine prinsa intre oala si capac. Chinezul nu specifica grosimea in "carne", dar judecand dupa alea vechi, cred ca functioneaza si cu carne mai putina. Si afacerea pe care ti-o propun e sa masori si tu garnitura aia, sa trag o concluzie. Daca si a ta are 27, insama ca atat tre sa fie, probabil ca se mai dilata in timpul functionarii. Si grosimea "carnii", vezi si tu cata e. oricum, te ajuta si pe tine ca banuiesc ca in scurt timp ai sa-ti doresti si tu o garnitura de schimb. https://www.aliexpre...2968634210.html https://www.aliexpre...1331975032.html Si mai sunt o gramada de seleri care vand asa ceva. I-am pus doar ca exemplu pe astia. Edited by maccip, 19 April 2022 - 15:44. |
#28
Posted 07 February 2023 - 21:42
Ceva rețete normale se găsesc pe undeva de descărcat?
Am luat un "Gorenje" de la Altex că aveam un voucher - și in cutie nema rețete... |
|
#29
Posted 08 February 2023 - 11:06
dansysro, on 07 februarie 2023 - 21:42, said:
Ceva rețete normale se găsesc pe undeva de descărcat? Am luat un "Gorenje" de la Altex că aveam un voucher - și in cutie nema rețete... Accesezi site-ul de la crockpot și găsești acolo rețete. Totodată cauți pe YouTube, sunt câteva. Și le adaptezi foarte ușor. După asta o să îți dai seama că nu îți trebuie musai rețete pentru mâncărurile obișnuite, e suficient să vezi una și îți cam dai seama cum merge treaba. Bine, la torturi și alte scofeturi este mai greu, dar găsești pe crockpot sau jamila cuisine. Am făcut niște cheesecake minunate. De exemplu https://jamilacuisin...t-la-crock-pot/ Sau https://www.crockpot...retete-papa-bun |
#30
Posted 10 April 2023 - 14:06
Salut , nu mai scap, trebuie sa luam si noi oala . Inca nu sunt hotarat...Instant Pot , Crock Pot sau : https://mediagalaxy..../cpd/CCVBPR700/ asta? 2 sunt cu vas teflonat, unul inox . Ma intereseaza gatitul sub presiune, slow cook si sous vide. Ce parere aveti vs cele 3?
|
#31
Posted 10 April 2023 - 19:04
De ce nu iei una inteligenta de la Tefal ?
Eu am Cook4me, acum cateva saptamani era sub 900 de lei, pretul fluctueaza dar cam asta e valoarea. Ce imi place la ea este ca isi scoate singura aburul pe parcursul gatirii dar si la final, o folosesc pe manual, retetele sunt de marketing . |
#32
Posted 10 April 2023 - 19:30
Cred ca si celelalte 2 in afara de CrockPot fac chestia asta . Nu stiu ce sa zic cu Tefal, pare de jucarie pe langa celelalte , am vazut-o la Altex, acum cred ca e 799 la Emag. Retete? Eh...carne...carne...carne .Slow cooking gatesc si la cuptor...nevasta-mea vrea oala
|
#33
Posted 10 April 2023 - 21:28
O am de peste 2 ani, carnea fie o tai de 5-10 cm si o bag o ora la oala fie bag bucata intreaga si o feliez apoi .
Dupa asta o scot o pun la cuptor stropita cu putin ulei pentru crusta, o intorc o data si gata, se topeste in gura. Daca ar fi sa o fac la cuptor sub 3 ore nu iese, cu folie, etc. Ciorba de legume in 20 min e gata, fasolea in 40 min fara umflare peste noapte. De sosul de paste nu mai zic nimic , nu se poate descrie gustul pastelor bagate la presiune 5 minute. Oala e ok, nu mai stai pe langa aragaz ! |
|
#34
Posted 10 April 2023 - 21:54
Sunt si eu curios de sosul bolognese sau chili con carne , ceva pulled pork , gulas si gatitul la sous vide . Cred ca o sa luam Crock Pot , aia are nevasta in cap ..si stiti cum e
|
#36
Posted 12 April 2023 - 14:54
Mersi, m-ar fi interesat sa dezbatem mai mult aluminiu acoperit cu strat antiaderent vs inox ...eu sunt cu inox-ul pentru durabilitate in timp, nevasta-mea e cu aluminiu ..ca nu se lipeste 😅. Inca nu am luat nimic .
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users