Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 

Vacanta exotica cu un copil de 3 luni

* - - - - 4 votes
  • Please log in to reply
80 replies to this topic

#1
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005
Salut.
Ne tot uitam de o destinatie unde sa mergem la inceputul lui Iunie.
Vom merge cu un copil de 3 luni si am vrea sa fie un loc unde sa gasim cazare intr-un hotel mai marisor si cu tot confortul. 4-5 stele. De preferat un junior suite sau o vila. Dar parte dintr-un resort. Nu all includive. Maxim demi pensiune.
O sa fie o vacanta mai de relaxare dar in acelasi timp am vrea sa fie un loc unde sa avem si altceva de facut nu doar stat la plaja. Noi suntem foarte activi si aventurieri prin calatorii. Pana acum am fost pe toate continentele si vreo 65 de tari. Dar tre sa ne facem cumva “mana” cu noua aditie la familie :)
Am vazut multe plaje interesante pana acum. Din Galapagos si pana in Australia, toata Asia de Sud Est etc. Dar niciodata nu au fost doar pentru plaja. Ori era pentru scuba diving. Ori erau 2-3 zile dupa ceva mai activ.
Ce destinatii ati recomanda? Fiind iunie, nu prea stiu multe destinatii exotice cu vreme buna. Si in care sa nu fi fost inca.

#2
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,331
  • Înscris: 24.09.2017
am si eu 2 copii, ca sa intelegi contextul. inteleg ca poate v-ati plictisit acasa, cu covid si chestii. dar sa te duci cu copil de 3 luni in alta tara in vacanta. eu deabia la vara sper ca sa ma duc pe aici cu cel mare de 4 ani jumate si cel mic de 1 an jumatate.

1.copii mici dorm mult. poate al vostru e alt fel, dar de obicei copii nu stau trezi mai mult de 2 ore cand sunt la varsta aia. bine, poti sa te duci sa-l iei la marsupiu si etc.
2.nu stiu cum doarme, dar de obicei copii mici au in principiu somnul agitat. asa ca o sa fiti obositi.
3.copii mici nu ar trebui sa stea mai mult de jumatate de ora in scaun. dupa care pauza si etc. si nu mai mult de 2 ore in 24 de ore zic astia.Many car seat manufacturers recommend that a baby should not be in a car seat for longer than 2 hours, within a 24 hour time period. This is because when a baby is in a semi-upright position for a prolonged period of time it can result in: 1. A strain on the baby's still-developing spine.
4.ai mei pana pe la 2 ani nu prea au vrut sa stea in masina nici la drumuri de juma de ora
5.va duceti in aglomeratia, unde probabil o sa fie omicronul
6.e clar ca sistemul de sanatate din Romania nu e prea bun, dar daca se intampla ceva, Doamne fereste, nu o sa fie distractiv. cunosc caz care nu a reusit in Bulgaria sa faca nimic si s-a intors in Romania.

asa ca na, sunt destui care au facut ce faceti voi. eu nu consider normala chestia asta. dar na, voi stiti. eu cred ca o sa-l chinuiti si pe el si o sa va chinuiti si pe voi, pentru nimic.

Edited by bobitad, 09 February 2022 - 08:24.


#3
cornel32

cornel32

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 01.02.2016
MangaliaPosted Image

#4
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Mersul in vacanta cu copil de varsta aia e ok, adica al nostru pana la 10 luni a mers in 4 concedii: 2 ture germania-Romania cu masina, 1 tura germania-italia cu masina si mallorca cu avionul din germania.

Cu masina nu vad nicio problema, copilul doarme mai mereu, opresti sa il hranesti (nu prea sigur sa manance in mers) si sa il schimbi. Cu avionul iarasi a fost ok, insa pe zbor scurt.

Insa ideea de zbor lung mi se pare cam aiurea pt un copil care inca nu sta in fund ca lumea pt ca nu ai scaun pt el, e practic imposibil sa il pui 10h in marsupiu iar de pus pe scaun iar nu se poate pt ca nu ai loc special de bebe pe acolo. In plus la 3 luni colicile sunt in floare,  nu prea vrei nici tu si nici ceilalti pasageri sa stati 10h langa un copil ce plange intr-una.

In plus, a merge in destinatii exotice inseamna tari de mana a treia cu sisteme medicale praf, ori la un copil atata de mic eu nu as risca cu asememea excursii. Nici Turcia n-as recomanda neaparat pt ca stiu persoane care au mers cu copiii sub 1 an si au avut probleme cu mancarea, diaree, tot tacamul. In general e bine sa eviti locurile unde igiena e mai altfel, mai ales la copii mici.

Din cate inteleg copilul inca nu e nascut, ai sa vezi ca, cel mai probabil la 3 luni nici tu n-o sa ai chef de zbor de 10h :) Recomand locuri apropiate, in iunie e suficient de bine in Italia si sunt absolut convins ca n-ai vaszut toate regiunile de acolo, asa ca gasesti ceva si pt iunie :)

#5
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,904
  • Înscris: 07.11.2006

 something00, on 09 februarie 2022 - 08:10, said:

Pana acum am fost pe toate continentele si vreo 65 de tari. Dar tre sa ne facem cumva “mana” cu noua aditie la familie Posted Image

 something00, on 09 februarie 2022 - 08:10, said:

Ori era pentru scuba diving.


Io cred ca la experienta voastra de scubisti si globetrotteri puteti merge oriunde insotiti de aditia voastra.
Numa' sa nu fie cu inscriptia adults only.

Edited by adisz, 09 February 2022 - 08:51.


#6
Scurthea211

Scurthea211

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,156
  • Înscris: 11.05.2018
Vacanta mai pe relaxare o sa fie daca aveti cu voi si un set de bunici sau bona. Cam asta ar fi singura varianta ca mama sa aiba parte de relaxare.

Cum copilul o sa aiba 3 luni in Iunie inseamna ca inca nu ati facut cunostinta :)) De asta iti permiti sa faci planuri de genul asta. Inca nu stii cum o sa fie viata cu un nou nascut. Nu vreau sa te sperii, dar la fel ca bobitad si eu am 2 copii si cred ca pe la 3 luni nu e o perioada ideala pentru ce vrei tu sa faceti. Cel mai probabil mama nu o sa fie adaptata la noul program cu treziri scurte si dese pe timpul noptii asa ca nu o sa ii prea arda de calatorii.

In schimb, dupa 6 luni cand va mai obisnuit cu noul ritm si copilul o sa fie si el mai gestionabil, cred ca incepe o perioada ideala pentru calatorii cu copilul. Pe la varsta aia doarme mai mult, e mai linistit, si daca se obijnuieste sa doarma in sistem de purtare sau carucior o sa doarma foarte bine cat voi va plimbati.

In plus mersul la mare nu e cea mai buna idee cu un nou nascut. Cei mici nu ar trebui expusi la soare decat atunci cand radiatiile UV sunt la valori minime si asta se intampla intr-un interval foarte scurt dimineata devreme sau dupa amiaza. Practic nu e ok sa il ti pe plaja dupa ora 9 sau inainte de 17. In rest nu prea o sa ai ce face, pt ca programul unui bebelus de 3 luni o sa includa mult somn cu adormit destul de greu si o sa includa si multe scutece schimbate.

Asa ca sfatul meu ar fi sa asteptati sa va cunoasteti intai si sa incercati o prima vacanta pe la 6 luni cand e mai gestionabil.

Daca nu ai luat inca bilete as zice ca orice te hotarasti sa iei refundable :)

#7
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Ah da, uitasem daca mama vrea relaxare ar fi bine sa fie o bunica in preajma. Cea mai buna solutie ar fi de cautat un apartament, acolo ai spatiul necesar. Noi de cand avem copil (Are 3 ani acum) nu am mai mers deloc la hoteluri, pur si simplu nu mai merita fiindca spatiul e prea mic, indiferent de ce hotel e vorba.

Cumparati cort care sa il apare de soare, cu protectie solara speciala. Eventual mai mare sa incapa si caruciorul in el . Copiii de 3 luni nu au voie la soare , nu e deloc bine sa ii bata soarele.

Eu am zis de drum cu masina, dar depinde, Am prieteni cu copil de maxim 2 ani care inca  nu rezista mai mult de 45min in masina.

Edited by giuliani, 09 February 2022 - 09:06.


#8
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,495
  • Înscris: 05.06.2009
Cu ce veți călători?

Le dau dreptate antevorbitorilor, nu prea e vacanta cu un bebe asa mic.
De fapt, dacă stau sa calculez un pic, bebe nici nu s-a născut, corect?
Așteptați sa vina pe lume, sa va acomodati în noua formula de familie, sa vedeți cum evoluează bebe.
Este posibil ca schimbarea de mediu și rutina să-l dea pe bebe peste cap, sa devina agitat/plângăcios, sa nu mai mănânce bine, șamd. Pediatrii nu recomanda cura heliomarina mai devreme de împlinirea vârstei de 1 an. Prea multe nu veți putea face sau vizita, va veți face programul în funcție de orarul bebelușului, adică somn, hrănit, schimbat.
Nu e un capăt de lume dacă anul acesta nu mergeți în vacanta. Da, e greu dacă sunteți dependenți de călătorii și aventura, dar bebe va deveni prioritatea nr. 1, mai importante sunt sanatatea și starea lui de bine, decât dorul vostru de ducă.

#9
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,279
  • Înscris: 30.10.2003
Nu stiu cum e vacanta de relaxare cu un copil de 3 luni, caruia ii trebuie sa-i dai tzatza si noaptea. Cum zicea un coleg, undeva aproape. Sa mergi 5000-6000 km e aiurea.

Un copil de 3 luni se poate imbolnavi usor. Daca mergeti intr-un loc strain cu bacterii, virusi si alti agenti patogeni, iar copilul se imbolnaveste, ce faceti? Numai eu stiu cel putin 3 familii care la prima iesire intr-o tara straina, la mare copilul s-a deranjat la stomac. Alta apa, alta mancare.

#10
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,218
  • Înscris: 24.11.2002
@something00 asa e ca nu ati facut cursul de puericultura?
Nu casatoria separa viata in 2: inainte si dupa, ci aparitia primului copil. Dupa ce apare el, o sa treaca pe primul loc, iar toate planurile voastre o sa fie facute si anulate in functie de el. Cel putin asa se intampla la parintii responsabili...

In plus la 3 luni nu are multe vaccinuri facute, sanse mari sa se imbolnaveasca de chestii la care noi, adultii suntem imuni.

Edited by vestale, 09 February 2022 - 09:13.


#11
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,606
  • Înscris: 12.12.2006
@something00 “te stiu” de multa vreme de aici asa ca in primul rand iti spun ca ma bucur mult pentru noua aditie la familie! Sa fie sanatos si sa va bucurati de el!

Daca la inceputul lui iunie va avea 3 luni inseamna ca nu s-a nascut inca. Ia-o usurel. Imi permit sa spun cateva lucruri pt ca sunt si eu mama a 3 copii.
1. Cel mai important - mergi intr-o tara civilizata. Uniunea Europeana sau similar dpdv al sistemului de sanatate. Bebelusii se pot imbolnavi sau poate aparea ceva in neregula cu ei de la o clipa la alta.
2. Bebelusii sub 1 an nu au voie la soare, vara, intre orele 10 si 16/17. Daca mergeti undeva la mare trebuie sa aveti umbra pentru el (si o umbrela de panza pe o plaja insorita nu e suficient).
3. Daca planuiesti sa alaptezi nu e bine sa stai prea mult in apa (mai rece) a marii pt ca iti poate scadea lactatia. Compresele reci sunt folosite la intarcare/furia laptelui samd.
3. Cum a scris si colegul de mai sus, in primele luni de viata multi bebelusi au program de genul 2 ore somn, 1 ora plans sau mancat si tot asa 24/24, 7 zile din 7. Este foarte posibil sa fiti chiauni non-stop. Dupa 3-4-6 luni, depinde de bebelus lucrurile se mai stabilizeaza. Oricum primele 3 luni la primul copil sunt de adaptare, toata viata si programul iti sunt date peste cap. In 3 luni abia ti-ai facut o rutina si incepe viata sa recapete o ordine, cat de cat.
4. Zbor cu avionul - in niciun caz lung, va trebui sa-l tii legat de tine in centura, mai doarme dar mai si plange… Drum lung cu masina iar e o problema, luati in calcul ca e posibil sa faceti muuulte pauze de linistit/hranit/schimbat copilul. (Asta daca respectati legea si regulile de siguranta si tineti copilul in scaunul lui si nu in brate cum mai fac unii desi mie mi se pare extrem de riscant si nerecomandabil)

Ce as face eu: as merge in vacanta mai prin august-septembrie, as alege o statiune mai de deal/munte (de exemplu pe malul unui lac din Italia), sa aiba multe alei pietonale si stradute linistite sa am pe unde sa plimb copilul in carucior (de multe ori trebuie plimbati ca sa adoarma) iar in acest rastimp sa va puteti clati ochii cu niste locuri frumoase. Puteti face mici excursii cu masina in imprejurimi sa vizitati diverse chestii sau poate un parinte sa stea cu copilul in timp ce celalalt face o activitate mai sportiva.

Toate cele bune!

#12
aceton

aceton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,793
  • Înscris: 11.04.2017

 something00, on 09 februarie 2022 - 08:10, said:

Salut.
Ne tot uitam de o destinatie unde sa mergem la inceputul lui Iunie.
Vom merge cu un copil de 3 luni si am vrea sa fie un loc unde sa gasim cazare intr-un hotel mai marisor si cu tot confortul. 4-5 stele.
Noi suntem foarte activi si aventurieri prin calatorii. Pana acum am fost pe toate continentele si vreo 65 de tari. Dar tre sa ne facem cumva “mana” cu noua aditie la familie Posted Image

Din experienta mea de tata de baiat care la momentul acestei postari are 2 ani si 5 luni va zic ca nu o sa fie relaxare cu juniorul de cateva luni, indiferent daca are 3 - 6 sau 9 luni. Noi tot asa, aventurieri, munte, cort, rucsac special de transportat bebe pe munte, marsupiu pentru plimbari, maratoane, maratoane inclusiv cand sotia era insarcinata in 6 luni. Eram spartani. Acum este o aventura sa plecam pe undeva cand apare in ecuatie juniorul. Am iesit cu el pe munte cand avea 1 luna dar doar pentru ture de 1 zi si nu la altitudine mare. Este greu, face des pe el, trebuie schimbat, spalat, alaptat. Noaptea te tine treaz cu alaptatul si dimineata cel putin unul dintre voi o sa fie zombie. Sfatul meu este sa vedeti intai cum va acomodati cu noul membru de familie, evaluati starea voastra de sanatate fizica si psihica, ochii ca pe butelie pe mama la depresiile de dupa nastere si la oboseala si dupa aceea vedeti unde va mai puteti duce. Daca totusi plecati la plaja, indiferent de tara o sa aveti nevoie de umbrela si crema cu cel mai mare factor de protectie pentru copil. Nu renuntati la a fi aventurieri dar nici nu plecati pe undeva doar de dragul de a pleca  sacrificand sanatatea voastra si a copilului. Locatiile exotice raman acolo.
Imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale sau de exprimare sau daca postarea nu este coerenta. A fost o noapte alba. :))

Edited by aceton, 09 February 2022 - 09:16.


#13
aceton

aceton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,793
  • Înscris: 11.04.2017

 takillya, on 09 februarie 2022 - 09:13, said:

eu personal, mai bine mi-as bate cuie-n cap decat sa plec in concediu cu copil de 3 luni dupa mine

Depinde de copil si de parinte. Din punctul meu de vedere ori prin parc in bucuresti, ori o tura lejera pe munte e acelasi lucru. Copilul doarme in marsupiu sau rucsac la aer curat, pauze de schimbat pampers si alimentat "hamalul" si juniorul. Au fost ture frumoase, foarte frumoase. La 6 luni alimentam juniorul cu zmeura si fructe in timp ce mergeam.

#14
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005
Multumesc pentru pareri. Unele dintre argumente sunt intr-adevar interesant de luat in seama si analizat.
Avem 3 prieteni foarte buni care sunt medici pediatri. Multe dintre aspecte ( cum ar fi statul in scoica) le-am discutat cu ei deja.
Partea cu faptul ca nu suntem parinti responsabili pt ca ne gandim la vacanta este insa de tot rahatul. Si ca stricam  calatoria oamenilor cu sugar pe avion este din aceeadi categorie.
Am 40 de ani. La varsta mea nu mai ma caracterzieaza aruncatul cu capul inainte. Nu am de gand sa fac nici o reservare inca. Evident ca o sa astept sa vad cum va fi viata in trei si cat de greu sau usor va fi cu alaptatul si nu numai.
Si chiar si atunci cand o sa rezerv ceva, o sa am grija sa fie cu anulare gratuita.



#15
aceton

aceton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,793
  • Înscris: 11.04.2017
Asa ne ziceau si nou prietenii, nu poti sa alergi la maraton insarcinata, nu poti sa mergi cu copilul mic pe munte, nu poti, nu poti, nu poti. Se pot face multe dar tine de voi si de o evaluare corecta a starii voastre de sanatate. O sa fie frumos chiar daca mergeti in locuri deja vizitate. Noi am refacut poze pe care le facusem inainte sa avem copil. Inainte de copil, cu copil la 4 luni, cu copil la 1 an, cu copil la 2 ani.

#16
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

 murdar, on 09 februarie 2022 - 09:35, said:

Esti inca in perioada de negare, este? Nu realizati inca ca viata voastra de dinainte de copil s-a terminat. E bine ca ati apucat sa vedeti 65 de tari.

Eu n-as vedea lucrurile atat de tragic pt ca nu sunt. Cum spuneam, am dus copilul de 2 ori la mare si de 2 ori in Romania pana la 10 luni, apoi chiar si cu pandemia am fost in minim doua concedii pe an, plus iesirile de weekend.
Da, clar se schimba unele lucruri, insa depinde de tine daca renunti la tot ce faceai inainte sau nu. Adaptezi, renunti la hoteluri (care nu prea te ajuta cand mergi cu copil mic din cauza spatiului), alegi apartamente. Dupa un timp n-o sa mai ai chef sa vezi hotelul Posted Image
Important e sa adaptezi copilul cu mancarea, sa gasesti ceva ce ii place pt ca prin asta il calmezi daca e suparat. De asemenea e impostant sa ii gasesti activitati potrivite, mersul la mare e una dintre ele, plus ZOO, locuri de joaca, masinute, etc.
Al meu de exemplu se bucura enorm cand mergem la restaurant, de la 2 ani are portia lui iar daca mai mananca si putin gelato simte ca e in concediu.

Deci nah, nu te urci pe munte si faci scuba cu copilul, adaptezi ca sa fie toata lumea multumita si e totul ok.

Edited by giuliani, 09 February 2022 - 09:47.


#17
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005
Am alergat pana in luna a opta :))
Asta apropos de : nu poti.
Si am facut o cursa de ultra trail in Alpi de 54 de km, insarcinata.
Tot din categoria:nu poti.
Asta nu inseamna ca nu sunt constienta ca vor fi schimbari. Ne-am schimbat obiceiurile cand am luat un caine. Evident ca vor fi schimbari cand va fi un copil.
Nu sunt in nici o perioada de negare. Si nici nu vreau sa ma chinui eu pe mine sau eu pe copil.
Mdt -multumesc pentru urari.

Sa revenim la locatii.
Italia nu este o destinatie care ma atrage prea mult. Poate doar Sardinia. Pentru mone Italia trebuie consumata in doze mici :) am fost in noiembrie in Toscana si Napoli. Si acum o sa mai las sa treaca ceva timp pana revin iar la ganduri mai bune :)

Niste variante ar fi fost: Tenerife sau Lanzarote sau Azore. Din ce e mai aproape. Sunt conditii de vestul Europei. Safe. Fara prea mare bataie de cap.

Si stiu ca acum o sa imi sara lumea in cap dar Mauritius mi a atras atentia pt ca avem curse directe de unde locuim. Si este cu anulare gratis pana la 1 ora inainte de zbor. Dezavantajul cel mare este intr-adevar distanta. O observatie insa: pe zborurile intercontinentale primesti bassinet.  Ca am vazut ca se discuta de tinut in brate pt multe ore.


#18
aceton

aceton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,793
  • Înscris: 11.04.2017
Asa ziceam si noi, se naste copilul si rupem norii. A trebuit sa ne adaptam nitel la noptile nedormite, la depresiile de dupa sarcina si la junior. Am renuntat la multe activitati dar am descoperit altele. Nu va faceti planuri si vedeti voi ce locatii gasiti cand vine timpul de asa ceva. De evitat zonele cu umiditate mare, frig sau caldura excesiva.

Edited by aceton, 09 February 2022 - 10:03.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate