Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Centrala termica immergas

Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...

Intreprindere individuala fara ac...
 Marci Biciclete - recomandari

Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...

Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa
 [email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur

Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...
 Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni
 

Mutare din Germania in Spania.

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#19
janako

janako

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 07.10.2021
Dar oare nu esti tu cea care nemuncind iti faci tot felul de ganduri?

Eu muncesc cam juma de norma pe zi, imi fac singura un  portofoliu. Vreau să-mi caut de lucru in alt domeniu și am zis ca ma misc mai repede dacă il fac singura decat dacă mă duc la scoala cativa ani.
Am mintea ocupată si cu altele , invat germana cat mai pot si eu singura. .Pt mine nu este o perioada buna de mers la scoala,.acum cu instabilitatea asta,poate in primăvara..
Știu, mi s-a mai spus  că ma bag prea mult in viața lor..dar tu nu vrei sa stii ca in viitor copiii tai vor fi bine?  

Stai linistit ca si barbata-miu  este afectat de vreme deși lucrează mult.  Noi acum nu vrem sa ne mai mintim. ce sa o mai dam cotita?
in viata conteaza mai mult cum te simți si experiențele. Deși nu suntem bogați nu ducem lipsa de nimic dar ne simțim rau. imbatranim si vremea ne afecteaza sanatatea mai mult decat in alte parti. in fiecare an suntem cu imunitatea la pamant..vit deste sub limita. oare de ce?


PE 7 nov anul trecut am ieșit pozitiv la covid. toata familia in carantina..de atunci si până acum au fost in Berlin doar 4 zile jumate de soare..Îmi notez in calendar...MA  simteam rau si trebuia sa  ma ridic din pat sa îngrijesc copiii. vreau sa spun ca vremea nu ma ajuta, nu ma motiveaza. Cred ca sunt hiper meteosensibila:)
Eu nu vreau sa imbatranesc aici. Mă uit si eu la batranii de aici arată foarte nefericiti si foarte incrancenati, Cand trec cu copiii pe langa ei cred ca ne blesteama ca facem gălăgie:)). mi s-a strigat chiar sa vorbesc germana că sunt in Germania..

MAma trăiește in România pe langa București,are 80 de ani si muncește de rupe pamantul, e foarte fericită,,are probleme de sanatate dar nu ii pasa.
Pană la urma nici gandul de a ne întoarce in România nu ma sperie mai mult decat ala de a ramane aici.

Totul ar fi fost  suportabil dacă erau și copiii bine.

Vroiam sa ne mutam in Spania pentru ca acolo, am înțeles ca oamenii sunt mai toleranti nu doar pentru că așa e politically correct, sunt prietenoși, sinceri.. .Vremea e superbă..pur si simplu ne gandeam sa ne bucurăm de viața. chiar daca am fi mai in nesiguranță decat aici ma gandesc ca luptam.. eu sunt dispusa sa muncesc orice .desigur dacă e sanatate cum zicea Krokodilul:)

M-ati pus pe ganduri in legatura cu  potențialul copilului in ce privește învățarea limbii spaniole pentru bac. Așa ne gandeam si noi ca este timpul prea scurt si nu mai este vârsta la care învață atat de usor, acum ii sta gandul la altele.
Greu!!

Oricum, va mulțumesc mult. Va consider niște prieteni care ma ajuta sa iau decizii sau imi arata niște perspective la care noi nu ne-am gandit..

#20
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Bun, deci problemele sunt mai mari decat niste mofturi.

Am un prieten bun venit din Berlin, mi-a zis mereu altceva, ca ala e maximul de toleranta vazuta de el, poate ati ales gresit cartierul in care locuiti, nu stiu ce sa zic dar eu n-am auzit pe nimeni sa impuna cuiva sa vorbeasca in germana, nici macar in povesti de la prieteni si cunoscuti. Si astea chiar sunt genul de povesti care se afla instant. Deci probabil ai ales fara sa vrei/stii o zona mai ciudata.


Legat de soare, la Berlin e mai putin soare decat in alte parti, asta e ceva stiut. Dar din 7 nov 2021 pana acum cred ca nici prin Romania n-a fost mai mult soare, asta e, n-ai ce face, asa e iarna si trebuie sa intelegem ca nu suntem copii. Ca idee, prin noiembrie-decembrie cand mai sunam parintii din Ro fiind in drum spre munca, cred ca in mai multe cazuri era soare la mine decat la ei....

Carente de Vitamina D are oricine, dar de-asta exista de cumparat vitamine in farmacii. Chiar si in Italia cea insorita daca mergi in nord (care e zona potrivita de locuit cand vrei sa te muti in IT) e ceata iarna. Deci mie asta nu mi se pare un motiv....

A pleca in momentul asta in Spania mi s-ar parea cumva hazardat pt ca suferind probabil de depresie mutarea asta nu iti va putea rezolva problema de la baza. In plus mai ai diferentele de limba, cum spunea si nestor copiii au nevoie de 2 limbi daca mergi spre Barcelona/Valencia, daca ii trimiti acolo la scoala germana si ulterior la spaniola o sa iasa un talmes balmes pana termina liceul.

Realistic vorbind eu cred e posibil sa suferi de oaresce depresie, vorbeste cu medicul de familie si vei primi niste sedinte la un psihiatru din zona. Nu-i nicio rusine, depresia e o chestie care se poate trata. Pe termen lung cauta locatii mai prietenoase dpdv al vremii daca chiar te afecteaza asa tare. Uita-te la zonele unde se cultiva vie in Franken, Rheinland Pfalz sau Baden Württemberg, via are nevoie de soare pana toamna tarziu Posted Image

Edited by giuliani, 25 January 2022 - 14:31.


#21
janako

janako

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 07.10.2021
Iti garantez ca in România a fost mai mult soare, cel puțin in sud unde stau eu.  

Ma enervează chestia asta cu depresia, frate, ce aveți, sunt activa , nu dorm ziua,nu beau, nu fumez nu ma droghez, nu mananc compulsiv, fac mișcare in fiecare zi iar anul asta  vreau sa merg la maraton. Cum se manifesta depresia?

Sunt doar nervoasa ca nu am lumina naturala. munca mea depinde de lumina naturala.  ,Ma bagati toti in depresie:)) cand imi spuneti ca am depresie.

Am citit mai demult un interviu cu Cartarescu .A fost întrebat de ce a ales sa se stabilească in România.  el plecase din Berlin tot din cauza vremii.  

Asta e o chestie pe care nu o înțeleg!. Nu avem voie sa fim nervoși si nemulțumiți ca gata, depresie, medicamente si altele,
si mai sunt nervoasa ca nu îmi place sa imi vad copiii crescând aici. Problema asta cu școala i-a pus alt capac.
cu oamenii foarte conservatori.. noi chiar stăm într-o  zona cu oameni conservatori rău.

Prietenii copiilor mei sunt germani  si nu-mi place ca sunt profitori si nu sunt loiali.. asta nu-mi place deloc la oameni , De atatia ani, din atatia copii nu au reușit sa isi faca un singur prieten care sa fie prieten cu bune si cu rele.
Copiii de aici zici ca sunt părinții lor in miniatura. vor mereu sa fie șefi,, sunt nepoliticosi  si le știu ei pe toate ca niște oameni mari. Ma ceartă si pe mine...
iti dau un exemplu si tragi tu concluzia.

O fetita veanea saptamana de saptamana la noi. se jucau Minecraft..si a mea mergea la ea. Erau de nedespărțit,, A venit timpul ca fetita aia sa isi serbeze ziua de naștere si părinții au pus-o sa invite un copil la ea la masa...Ea a invitat alta fetita deși nu erau așa bune prietene..
A mea a fost foarte tristă ca e pe locul doi, de atunci eu i-am spus ca asta nu e prietenie eu nu pot sa mai fac Paella pt Josi:))

Întrebarea pe care mi-o pun si după atâția ani este:..Părinții nu puteau sa o sfatuiasca sa o aleaga pe prietena cu care se simte mai bine cu care se joacă cel mai des??/

uite aici e mare diferenta de caracter.
Toți copiii sunt așa ,,tepari,,MA gandesc ca tot asa o sa fie si cand o sa fie mari..copii nostri nu sunt asa..din pacate sau din fericire..

acum nici eu nu mai stiu cum e mai bine.I-am invatat pe copii sa nu accepte sa fie ,,roată de rezerva,, S-a mai intamplat si cu alți copii, .
Crede-ma ca ni s-au intamplat atat de multe chestii incat si noi ne întrebam dacă nu e altceva occult la mijloc..:)

#22
janako

janako

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 07.10.2021
mai vreau sa mai spun dar o chestie in apararea mea.:)
ma simt, ce-i drept, foarte trista de la vreme.dar ma lupt,,cand e cel mai urat eu ies afara la ,,lupta,,.

De un an de zile nu mai mananc paine si alte fainoase deloc. si am slabit 8 kg, tot pentru stare buna.   Unde e depresia, un om depresiv nu are vointa..

uite, o sa merg la doctor si o sa intreb.

#23
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
In Sudul Romaniei nu m-as muta nici pe bani, aia nu-i clima. In loc sa te bucuri ca ai scapat de praf, mizerie si 42 de grade vara mai faci si nazuri :)))

Repet, nu stiu unde locuiesti, ce zona, ce cartier, insa Berlinul chiar nu-i conservator, e unul dintre cele mai deschise orase din Europa in ceea ce priveste strainii de alta nationalitate, rasa, orientare sexuala, religie, etc.
Daca mi-ai fi spus ca locuiesti in Chemnitz as fi spus din start ca ai dreptate, insa fiind vb de Berlin nu pot decat sa presupun ca pur si simplu ai avut ghinion la alegerea locatiei.

Legat de intamplarea cu ziua de nastere si invitatia, e normal ca fata sa fie suparata, insa eu consider ca tu ca parinte trebuie sa o incurajezi, nu sa ii spui ca "nu e prietenie si nu mai faci Paella pt Josi" sau ca "nu trebuie sa accepte sa fie roata de rezerva". Eu cel putin n-as reactiona asa considerand ca dublez supararea copilului dramatizand in mod inutil.

Te-ai gandit vreodata ca tu n-ai de unde sa stii daca Josi se intelege bine cu cealalta fetita, ca poate parintii lor se cunosc de mai demult si doreau sa se vada, ca poate e o fetita care are anumite pb in familie (si poate i-ar fi prins bine sa iasa, sa manance o masa calda), ca poate vine dintr-o alta cultura si parintii lui Josi au facut ceva ca sa o integreze mai bine pe fetita considerand ca fiica ta e deja adaptata si nu are nevoie de favoruri.
Pana mea, e dorinta unei fete de 13 ani, nu trebuie sa dramatizeze parintii pe tema asta.

#24
janako

janako

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 07.10.2021
Despre vreme pot sa spun doar ca gusturile nu se dicuta…ºº::_)) Dar am o întrebare.

Așa spun si germanii ca nu le place căldura. dar vacanțele le fac la caldura.
De ce nu se duc in nord in vacante? au doua mari, km intregi care stau goale toata vara.
în legătură cu Josi, mi-am dat seama ca am gresit,ca m-am bagat,  pe fetita cealalta o stiam foarte bine, e colega  cu a mea si a mea le-a făcut lipeala. . De fapt Josi se plictisise de a mea.


Caracterul ,,despre asta vorbeam,,


Mereu se intampla asa si dacă vrei sa stii am vb cu multe mame emigrante. Multe au aceste probleme. ca sa nu zic toate.

Eu nu vorbesc decat despre lucrurile pe care le-am trait si le știu foarte bine. Altfel nu ar avea sens. Astea sunt experiențele triste ale  familiei mele. nu am mintit si nici nu am exagerat cu nimic.

De fapt nu vroiam  sa aduc in discutie toleranta, caracterul oamenilor, rasismul, problema cu scoala etc..dar trebuiasa explic de ce vreau sa plec..recunosc cu mana pe inima ca treaba cu scoala ne-a luat putin prin surprindere. Nu ne asteptam sa fie  chiar asa drastic.a fost vina noastra ca nu ne-am informat mai devreme cu cativa ani,

#25
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postjanako, on 25 ianuarie 2022 - 17:50, said:

dar trebuiasa explic de ce vreau sa plec..

Nu e nevoie. Du-te. Germania are nevoie de oameni adaptabili si in special puternici Posted Image
Ca un sfat, ocoleste Catalunia de la distanta, daca ai astfel de sensibilitati, altminteri va fi ca din lac in...pune tu

#26
Devanu

Devanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 22.08.2007
De acord cu colegul de mai sus, Germania nu e potrivita pentru sangele vostru latin.

#27
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postjanako, on 25 ianuarie 2022 - 17:50, said:

Despre vreme pot sa spun doar ca gusturile nu se dicuta…ºº::_)) Dar am o întrebare.

Așa spun si germanii ca nu le place căldura. dar vacanțele le fac la caldura.
De ce nu se duc in nord in vacante? au doua mari, km intregi care stau goale toata vara.

La Nordsee si Ostsee e plin, cauta rezervari prin mai si vezi daca mai gasesti ceva. Plajele or fi goale pt ca oamenii nu merg sa stea 7 zile la plaja ca un spaniol. In general germanii merg in vacanta in Italia, dar mai mult in munti la wandering, Südtirol e reguinea preferata. De-aia sunt cate 100 de zboruri zilnic catre Mallorca in octombrie, ca-i vreme perfecta atunci fata de iulie-august. Daca poti sa zbori in perioada aia e de preferat.



View Postjanako, on 25 ianuarie 2022 - 17:50, said:

în legătură cu Josi, mi-am dat seama ca am gresit,ca m-am bagat,  pe fetita cealalta o stiam foarte bine, e colega  cu a mea si a mea le-a făcut lipeala. . De fapt Josi se plictisise de a mea.

Caracterul ,,despre asta vorbeam,,

Mereu se intampla asa si dacă vrei sa stii am vb cu multe mame emigrante. Multe au aceste probleme. ca sa nu zic toate.

Eu nu vorbesc decat despre lucrurile pe care le-am trait si le știu foarte bine. Altfel nu ar avea sens. Astea sunt experiențele triste ale  familiei mele. nu am mintit si nici nu am exagerat cu nimic.

Uite ca si eu avand copil si cunostinte cu copii n-am intalnit nimic din ceea ce spui tu aici. Si am locuit perioade lungi in 2 zone din BY si BW. Eu consider ca ceea ce expui tu aici tine mai mult de o hipersensibilitate, mie mi se par intamplari absolut banale si de neluat in seama. Obiectivul tau ar fi sa cresti copiii in spiritul german, sa nu fie atat de sensibili si sa le induci o oarecare stare de "f**ck off", nu sa se lase afectati de orice rahat si sa se planga intr-una.


View Postjanako, on 25 ianuarie 2022 - 17:50, said:

De fapt nu vroiam  sa aduc in discutie toleranta, caracterul oamenilor, rasismul, problema cu scoala etc..dar trebuiasa explic de ce vreau sa plec..recunosc cu mana pe inima ca treaba cu scoala ne-a luat putin prin surprindere. Nu ne asteptam sa fie  chiar asa drastic.a fost vina noastra ca nu ne-am informat mai devreme cu cativa ani,

La toate capitolele expuse de tine - toleranta, caracter, rasism, scoala- Germania e super ok.
Legat de scoala, ti-am zis ca nu vad vreo problema, din contra mi se pare super ok ca exista niste profesionisti care sa indrume copiii corect. Probabil ca tu habar nu ai ce se face la Gymnasium sau de ce ai vrea ca fiica ta sa intre acolo, in afara de celebrele comparatii cu alti copii in cel mai pur stil romanesc.
In realitate Realschule s-ar putea sa se poata plia mult mai ok pe dorintele copilului.

#28
janako

janako

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 07.10.2021
Gata, ne-am hotarat, ne mutam In Sud .E cald si asta e un plus castigat.. Cu restul ne descurcam. Speram..

Aveti dreptate ca Germania nu este pt. noi. ne-am dat seama  de mai multa vreme dar nu aveam curajul sa luam decizii. Desigur ,ca sa nu le stricam viitorul copiilor.

Noi avem putere de adaptare destul de  mare dar sa ne iasa si noua cevaPosted Image
De fapt noi am vrut mereu sa mergem mai in sud dar anturajul nostru ne spunea mereu ,,Nu!!! e rau acolo, e mult mai rau decat in Berlin si HAmburg..Noi am stat si in Hamburg2 ani.

VA multumesc pentru toate sfaturile si scuze daca v-am enervat.Posted Image

Cu scoala , ne-am facut niste planuri la fel cum si-au facut toti din zona in care stam. Stam intr-o zona in care este si Grundschule si Gymnasium,
Noi vroiam sa meargă la Gimnasium pt ca  e buna si sigur ar fi facut fata,  suntem aproape de casa, pt ca mai este o sora mica si trebuie luată de la hort ..am calculat sa se lege totul.

La Gymnasium știm foarte bine ce se face si ne convine.  Noi suntem artiști,,si nu vroiam copilul sa meargă spre domeniul nostru pentru ca este greu cu arta.:)Ne-ar fi plăcut sa invete, sa devină mai puternică,,sa se confrunte cu colegii puternici.. oricum, trebuiau sa o lase ca primul an e de probă. Dacă nu face fata se duce la secundar. .
Profesorii i-au spus mereu ca e buna, creativa bla-bla  și acum nu e buna de Gymnasium.

Si ea vrea la Gymnasium deși e timida. Are anturaj și se descurca bine cu ei. Vrea sa vina zilnic acasa cu cineva dar din păcate nu putem pt ca lucram acasa. Ai dreptate ca ma lamentez prea mult in ce privește caracterul oamenilor. trebuie sa lucrez la asta.
Dar tot ma enervează ca sunt suparaciosi.   si nu sunt atat de seriosi pe cat se spune despre germani. Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Giuliani,,m-ai pus pe ganduri de ieri cu doua lucruri..
,
Zici despre mine ca imi invat copiii sa simta lucruri care ii fac mai slabi, vulnerabili, dar uite.,de curand ne-a sunat o mama sa ne spuna ca copilul nostru a ras de copilul ei  cu alti colegi, faza era ca asta victimizata nu alearga sprinten si elegant..si au ras de ea ca alearga ca un cangur..

M-am gandit ca eu nu as fi avut curaj sa sun parintii.
i-as fi spus copilului ca  sa aiba umor, nimeni nu-i perfect si sa incerce sa alerge ca ceilalti..jur ca asa fac de fiecare data, I-am pregatit.  le-am spus ca venim dintr-o tara care nu este prea bine vazuta, sa nu le fie rusine ca nimeni nu-i perfect.

imi place si mie de ei ca par siguri pe ei, dar nu vreau sa ii idealizez. si mai vad un lucru rau, cand te dai prea puternic fara sa te lasi sa simti si frustrarile,faci implozie.
Eu cred ca e bine sa vedem adevarul, sa nu ascundem lucruri..
I-am spus copilului.ok,, te-au prins ca esti timida.acum stii ce problema ai. fa ceva:)  

Constat ca si aici copiii sunt sensibili si mi-am amintit mai multe faze de genul asta.
Fiecare parinte are metoda lui de a rezolva aceste situatii. crede_ma ca mi s-au intamplat multe si nu vorbesc din ce imi povestesc altii.
Ma intreb de ce pe mine nu ma crezi iar pe prietenul tau il crezi total?  


Ma-am suparat putin pentru ca m-ai judecat fara sa ma cunosti,dar, na, suntem anonimi si putem sa credem orice.

Oricum, multumesc pentru  discutii.Posted Image
hai sa mai si lucram

Edited by Dany_Darke, 26 January 2022 - 15:44.


#29
EllaBeauty

EllaBeauty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,883
  • Înscris: 18.12.2011
Ai intrat in hora atunci joaca ...

#30
cipi_v

cipi_v

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 474
  • Înscris: 20.02.2007
Initiatorul spune ca nu e bine sentimental si ca mod de viata anosta, voi o tineti ca e ok.
Spania e ok ca si vacanta. Este cam saracie fata de Germania. Si in Spania poti avea parte de iesiri xenofobe. Si da evita Barcelona. Nu si Valencia. In insule e super dar mai putini bani si oportunitati. Parerea mea sa incerci si alte zone din DE si apoi sa schimbi tara. Sau sa iti iei o vacanta prelungita, sa te linistesti, sa te gandesti

#31
villacrown

villacrown

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 11.01.2015
Eu am schimbat Spania pentru Austria, pentru copii. Cea mare avea 3 ani si cel mic 10 luni. O sa stau pana implinesc 18-19 ani, dupa ne mutam inapoi. Spania este perfect pentru tinerii, si pentru pensionare.

#32
OrinocoFlow

OrinocoFlow

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 553
  • Înscris: 02.10.2021

View PostMembruAnonim, on 25 ianuarie 2022 - 08:53, said:


Strict in cazul Spaniei nu mi-as face probleme cu limba, daca niste amarati cu patru clase au fost in stare sa invete limba intr-un an sau doi de cules capsuni sunt convins ca in cinci ani un copil inteligent se va descurca cu brio. Acum depinde si unde in Spania vrei sa mergi, ca daca te duci in Valencia sau Barcelona va trebui sa invete doua limbi noi, nu doar una, ca ultima oara cand am verificat majoritatea claselor se predau in catalana.

Scuzati-ma, domn' profesor, dar stiti in ce anume consta programa pentru Bacalaureat in Spania si, mai ales, cunoasteti diferenta intre spaniola vorbita la telenovele si cea literara? Ati citit vreodata un text in limba spaniola?

#33
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostOrinocoFlow, on 26 ianuarie 2022 - 19:56, said:

Scuzati-ma, domn' profesor, dar stiti in ce anume consta programa pentru Bacalaureat in Spania si, mai ales, cunoasteti diferenta intre spaniola vorbita la telenovele si cea literara? Ati citit vreodata un text in limba spaniola?

Pai stai ca in primul rand spaniola din telenovele e chiar misto, cea sudamericana. Cea din Spania e total diferita si cel putin pe mine ma zgarie rau de tot pe creier; cand aud de "Grafiaf" parca-i profa de chimie din liceu care zgaria tabla cu creta.

Dar nah, oricat de urata mi s-ar parea mie tot cred ca-i mai usor de invatat pt un roman decat germana, olandeza sau o limba nordica.

Edited by giuliani, 26 January 2022 - 22:52.


#34
OrinocoFlow

OrinocoFlow

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 553
  • Înscris: 02.10.2021
Posted Image  sigur ca e mai usor de invatat, dar un examen de Bacalaureat presupune sa stii gramatica bine de tot si ai vazut cat de mult difera spaniola scrisa de cea vorbita.

E ca si cum ar trebui sa dai Bacul in limba straina pe care ai invatat-o la scoala incepand din clasa a 6-a.
Nu zic ca nu se poate, dar nu e floare la ureche.

Edited by OrinocoFlow, 26 January 2022 - 23:07.


#35
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostOrinocoFlow, on 26 ianuarie 2022 - 23:06, said:

Posted Image  sigur ca e mai usor de invatat, dar un examen de Bacalaureat presupune sa stii gramatica bine de tot si ai vazut cat de mult difera spaniola scrisa de cea vorbita.

E ca si cum ar trebui sa dai Bacul in limba straina pe care ai invatat-o la scoala incepand din clasa a 6-a.
Nu zic ca nu se poate, dar nu e floare la ureche.

Probabil nu te obliga nimeni sa dai Bacul la 18 ani, poti sa mai amani 3-4 ani, insa daca initiatoarea se simte deranjata ca i-a fost sugerat sa nu trimita copilul la Gimnaziu (niv.1) ci la Realschule (niv.2) cu siguranta se va simti la fel de deranjata daca peste 4 ani i se va spune ca fiica ei va trebui sa amane cu cativa ani sustinerea bacalaureatului.

Cunosc un caz, o familie cu un copil care prin clasa a 5-a sau a 6-a parea oarecum scapat de sub control (tot fata); m-am reintalnit cu ei dupa cativa ani, fata super ok, linsitita, la Universitate, tot ce trebuie. Insa in perioada pubertatii a avut niste ani dificili, si tocmai de-asta nu cred ca e varsta potrivita pentru asemenea schimbari.

#36
janako

janako

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 07.10.2021
Nu ma mai supara nimic. am vrut sa spun in gluma ca m-am suparat dar am uitat sa  pun ghilimele,Posted Image Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate