Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Productie de Hrisca in Romania?
Last Updated: Jan 30 2022 12:56, Started by
Kean
, Jan 23 2022 21:45
·
0
#1
Posted 23 January 2022 - 21:45
O planta foarte folositoare pentru retete de prajituri si paine fara gluten.Se cultiva in tara regulat? Sau trebuie sa-l cumparam in continuare la 3-4€ kg din import.
|
#2
Posted 23 January 2022 - 21:54
#3
Posted 23 January 2022 - 22:00
Nu se cultiva multe, in tara.
In alte tari. Nu e cerere si nici cooperative de fermieri mici si flexibili care sa vina cu diverse pe piata. Agricultura in RO s-o dus catre extreme: ferme mari si foarte mari, super-specializate, si gospodarii de subzistenta. Prezenta unor fermeri mici si de calitate e foarte subtire. Banuiesc ca e din cauza lipsei asocierii. Adm, on 23 ianuarie 2022 - 21:54, said:
Pentru ca se dezvolta bine in soluri mai sarace si usor acide, si are o vegetatie scurta, asadar foarte potrivita climatului si geografiei rusesti. Aproape jumatate din productia mondiala de hrisca provine din Rusia. |
#4
Posted 23 January 2022 - 22:37
cea mai oribila planta, in mentalul colectiv este asociata saraciei maxime. bine ca nu suntem scutiti de asa furaj in vremurile astea!
|
#5
Posted 23 January 2022 - 23:08
Hrişca furnizează o cantitate satisfăcătoare de proteine (7-21%, în funcţie de factorii de mediu) şi este bogată în lizină. Are unul dintre cele mai mari scoruri de aminoacizi (100) din categoria plantelor şi conţine amidon în proporţie de 59-70%. De asemenea, hrişca nu conţine gluten fiind recomandată persoanelor cu intoleranţă la gluten.
Rutinul este un flavonoid cu o putere antioxidantă mare care se gaseşte în mai multe plante, dar numai în seminţele de hrişcă şi alte câteva specii este în cantităţi mari. Rutinul are o influenţă favorabilă asupra creşteri elasticităţi vaselor de sânge, tratamentului tulburărilor circulatorii şi aterosclerozei. (https://dieta.romedi.../aliment/hrisca) |
#6
Posted 23 January 2022 - 23:20
Kean, on 23 ianuarie 2022 - 21:45, said:
O planta foarte folositoare pentru retete de prajituri si paine fara gluten.Se cultiva in tara regulat? Sau trebuie sa-l cumparam in continuare la 3-4€ kg din import. Faptul ca la pretul asta nu exista motivatie pentru cultivare arata fie ca nu exista cerere suficienta, fie ca nu este rentabil (hrisca romaneasca ar trebui sa se vanda chiar mai scump decat pretul mentionat) Edited by dev2000, 23 January 2022 - 23:21. |
#7
Posted 23 January 2022 - 23:48
Mult mai interesante sunt nu atat cele fara gluten ci fara carbohidrati.
Amidonul e carbohidrat, si inca din cel mai naspa. Lasati carbohidratii, semintele, chiar si legumele, fructele si radacinoasele cu multi carbo si amidon ( cartofi, dovleac, chiar si mazare, etc., etc.) ca va prostesc, va ingrasa si va umple de diabet, cancer, inflamatie si toate bolile. Omorati si ficatul si pancreasul facand glicogen din carbo, si pt ca nici nu-l consumati il transformati inca odata in trigliceride. Si carbo au si indice glicemic mare dar si indice insulina-trigger mare, si insulina blocheaza complet consumul de trigliceride care se acumuleaza si din grasimi ingerate si din reprocesarea glicogenului nefolosit, si se depun atat in tesuturile adipoase cat si pe organe, ficat, vase de sange, etc. Deci vezi mai bine migdale blansate crude, si faina de migdale, faina dd cocos, nuci crude, alune de padure crude si despielitate, etc. Edited by loock, 23 January 2022 - 23:51. |
#8
Posted 24 January 2022 - 00:12
loock, on 23 ianuarie 2022 - 23:48, said:
Mult mai interesante sunt nu atat cele fara gluten ci fara carbohidrati. Amidonul e carbohidrat, si inca din cel mai naspa. Lasati carbohidratii, semintele, chiar si legumele, fructele si radacinoasele cu multi carbo si amidon ( cartofi, dovleac, chiar si mazare, etc., etc.) ca va prostesc, va ingrasa si va umple de diabet, cancer, inflamatie si toate bolile. Omorati si ficatul si pancreasul facand glicogen din carbo, si pt ca nici nu-l consumati il transformati inca odata in trigliceride. Si carbo au si indice glicemic mare dar si indice insulina-trigger mare, si insulina blocheaza complet consumul de trigliceride care se acumuleaza si din grasimi ingerate si din reprocesarea glicogenului nefolosit, si se depun atat in tesuturile adipoase cat si pe organe, ficat, vase de sange, etc. Deci vezi mai bine migdale blansate crude, si faina de migdale, faina dd cocos, nuci crude, alune de padure crude si despielitate, etc. |
#9
Posted 24 January 2022 - 00:24
Atatea mii de ani nu statea omenirea ore intregi la serial pe canapea si nu se deplasa aproape exclusiv cu masina. Mai fugea de urs, mai parcurgea ceva distante sa gaseasca mancare, nu apuca sa se depuna grasimea.
|
#10
Posted 24 January 2022 - 00:49
Nu stiu de hrisca, dar la productia de Soia eram primii candva. Si nu era un lucru rau, doar ca l-au bagat si in salam, (de sa scarbit populatia).
In anii 90 au dat cativa foc la plantatii ! Dar daca exportam productia, si faceam chestii BIO ... aveam ceva economie ! Edited by MembruAnonim, 24 January 2022 - 00:50. |
|
#11
Posted 24 January 2022 - 04:05
Faptul ca din import se vinde la 3-4 euro/kg, semnifica faptul ca producatorul roman ar trebui sa-si vanda recolta unui distribuitor la 0.70, maximum un euro. Daca mai adaugam faptul ca pretul de infiintare e mare, cerinta mare de fertilizanti si productie mica (sub 2 tone/ha), fermierului nu-i ramane mare branza.
Produsul romanesc ar avea un pret prea mare si automat, ar scadea vanzarile sub limita de randament. E evident de ce agricultura romana se imparte intre porumb, grau, rapita si floare, toate vandute pentru export la trader sau la port. |
#12
Posted 24 January 2022 - 09:40
#13
Posted 24 January 2022 - 10:25
Florin7334, on 24 ianuarie 2022 - 00:12, said:
Nu știu cum a supraviețuit omenirea atâtea mii de ani fara nutriționiști... scuze, dar nu vreau să fiu cel mai sănătos din cimitir In niciun caz mancand atatea zaharuri, uleiuri rafinate si alte prostii! Unde mai pui ca faina, sau orezul, aveau alte valori nutritionale, pe langa ca erau integrale. Faina de azi este golita de multe elemente benefice dar pastrand carbo. |
#14
Posted 24 January 2022 - 10:56
Thuraya_123, on 24 ianuarie 2022 - 04:05, said:
Faptul ca din import se vinde la 3-4 euro/kg, semnifica faptul ca producatorul roman ar trebui sa-si vanda recolta unui distribuitor la 0.70, maximum un euro. Daca mai adaugam faptul ca pretul de infiintare e mare, cerinta mare de fertilizanti si productie mica (sub 2 tone/ha), fermierului nu-i ramane mare branza. Produsul romanesc ar avea un pret prea mare si automat, ar scadea vanzarile sub limita de randament. |
#15
Posted 24 January 2022 - 16:20
Thuraya_123, on 24 ianuarie 2022 - 04:05, said:
Daca mai adaugam faptul ca pretul de infiintare e mare, cerinta mare de fertilizanti si productie mica (sub 2 tone/ha), fermierului nu-i ramane mare branza. Produsul romanesc ar avea un pret prea mare si automat, ar scadea vanzarile sub limita de randament. Cat costa sa inffintezi o "plantatie" mica de, sa zicem 1 hectar,te rog !? Multam. |
|
#16
Posted 24 January 2022 - 18:06
din cate stiu eu la noi nu se cultiva aproape deloc. mie imi place in combinatie cu lapte si banane.
|
#17
Posted 24 January 2022 - 20:21
Eu fac paine din ea amestecata cu faina de ovaz.Iese clasa intai.Se vede ca va trebui sa cultiv singur decat sa dau 3-4 € pe kilogram.
|
#18
Posted 24 January 2022 - 20:28
Din hrisca se fac taieteii soba. Mi-am luat si io odata hrisca, sa-mi fac taietei, da' am lasat-o balta deoarece sigur nu le fac asa ca japonezu' (sunt unii care se specializeaza numa' pe asta in multi ani), prefer sa le cumpar de la ei.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users