Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Despre glicemia la o ora dupa masa.

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018
La mai multi medici la care am fost, au zis ca glicemia la o ora nu conteaza,  nu se ia.
Un medic batran din Sanador pana la urma dupa ce i-am prezentat niste argumente, a zis zambind "trebuie pana la urma sa fie sub 155 la o ora".

Eu vad chestia asa:

Chiar daca pe nemancate si la 2 ore dupa masa (cum e protoclul standard ptr testul de glicemie provocata), valorile sunt bune, daca la o ora urca prea mult, inseamna ca deja au aparut probleme si trebuie luate masuri din start, ptr ca va urma ca nici la 2 ore sa nu fie buna, si nici pe nemancate.
Mai ales daca pana acum  mereu la o ora aveai maxim 145 sa zicem orice mancai, iar dupa un timp ai 250 la o ora, mie mi se pare logic ca deja problemele au aparut, ca altfel de ce e 250 acuma ?

Mai ales ca exista acea regula ca ai diabet daca in orice moment al zilei, indiferent de timpul trecut de la masa si indiferent cat de copioasa a fost masa, daca sari de 199, ai diabet direct, nici nu mai conteaza altceva.

Si daca sare de 200 la o ora sau la 30 de minute dupa masa la cel putin doua teste, intra la regula asta.

Mai ales ca de la 180 in sus intra glucoza in urina, deci deja organismul vede ca nu e okey, deci iar un argument sa nu sara la o ora asa la cat o fi si sa nu conteze. Plus ca daca mereu ai 1-1,5 ore peste 200 zi de zi, banui ca si ora aia de valori mari, poate ataca organismul.

Dupa mine, e chestie economica, nu vor sa te prinde din start cu problema ca sa nu compenseze ei medicatii, consultul la medic. Adica te trateaza cand deja esti praf.

Regina Maria are la protocolul de glicemie provocata ca la o ora sa fie sub 170, apare pe site, la majoritatea laboratoarelor nu se ia la o ora, pai cum e ?
Multe laburi iti ia pe nemancate si la 2 ore, Sanadoru ia din 30 in 30 de minute pana la 2 ore inclusiv.

Ce parere aveti ? Voi cum vedeti treaba dupa cum am explicat ? Ca eu cred ca e problema de logica aici, nu trebuie sa fi medic sa dam un raspuns.

#2
luci_flash

luci_flash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,003
  • Înscris: 17.09.2010
Ti-au zis bine medicii. Nu e importanta glicemia intr-un anume moment.
Exista zeci de factori care influenteaza glicemia. Chiar daca mananci fix acelasi lucru, rezultatele la o ora o sa fie diferite.
Poti sa fi stresat de faptul ca intra acul in tine, si bum, 100 mg/dl in plus.

Vrei sa afli daca ai diabet, sau alte probleme cu glicemia care nu sunt cauzate de pancreas?
Pentru diabet trebuie neaparat hemoglobina glicozilata. E raspunsul cel mai corect. Indiferent ce glicemie ai, si cand.

Edited by luci_flash, 19 January 2022 - 17:06.


#3
danaciu

danaciu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,479
  • Înscris: 01.05.2006

 MinettoMatoi, on 19 ianuarie 2022 - 16:45, said:

e problema de logica aici, nu trebuie sa fi medic sa dam un raspuns.


Absolut, cand te doare ceva te duci la domnu inginer care cu ajutorul sublerului si a riglei de calcul iti va da solutia exacta!
Toata lume stie asta.

Doctorii ce stiu ei? Au frecat menta vreo 10 ani prin scoli si spitale si vin sa ne faca noua arogante.

Pe bune acum, "misterul" glicemiei e rezolvat de niste zeci de ani, chiar trebuie sa faci ceea ce face toata lumea si sa lasi intrebarile existentiale pentru problemele filosofice si nu medicale.

#4
victor29cr

victor29cr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,438
  • Înscris: 04.06.2016
Eram si eu curios de aspectul asta cand lucram in occident.

Am avut prilejul de a intreba cativa medici.

In mare, cam toti(6) mi-au spus acelasi lucru. In orice moment din zi, ar fi bine sa fie sub 150. Evident, ca sunt cazuri si cazuri. Dar ca idee, atunci cand este peste 150, incepi sa pui intrebari. Chiar si imediat dupa ce mananci sau la 30 minute dupa. Ideal este sa fie sub 150.

Corpul se simte satul la 120, si infometat la 80. Cand scade sub 80, stomacul ia un pic de grasime si iti ridica glicemia in limite normale. Pana in 100 de obicei.

Deci da, ideal este sub 150. In mexic, de exemplu, daca ai peste 150, te trece automat la pre-diabet si te pune pe tratament. Fara discutii.

L.E. Ca sa vezi cat de usor este de manipulata glicemia, poti sa faci un test pe tine. Acelasi fel de mancare, sa zicem cartofi prajiti. Mananca azi o portie, ia glicemia la 1 ora. Mananca maine o portie+un mar, si ia glicemia la o ora. O sa fie drastic mai mica. Deci sunt cazuri si cazuri.

#5
trid_ovi

trid_ovi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,132
  • Înscris: 10.10.2005
Cum ziceau si colegii mai sus, doar glicemia glicata conteaza mai mult. Cea instanta e foarte volatila.
Glicemia variaza foarte mult pe parcursul unei zile, e mai mare dimineata , scade dupa efort, creste dupa masa, variaza in functie de odihna, variaza in functie de gradul de hidratare.
Apoi e foarte important ce tip de diabet este , gradul 1 sau 2 , de obezitate.

#6
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018

 luci_flash, on 19 ianuarie 2022 - 16:55, said:

Ti-au zis bine medicii. Nu e importanta glicemia intr-un anume moment.
Exista zeci de factori care influenteaza glicemia. Chiar daca mananci fix acelasi lucru, rezultatele la o ora o sa fie diferite.
Poti sa fi stresat de faptul ca intra acul in tine, si bum, 100 mg/dl in plus.

Vrei sa afli daca ai diabet, sau alte probleme cu glicemia care nu sunt cauzate de pancreas?
Pentru diabet trebuie neaparat hemoglobina glicozilata. E raspunsul cel mai corect. Indiferent ce glicemie ai, si cand.
E pe naiba glicozilata cel mai corect raspuns, eu aveam foarte buna adica 5,1 deci sub 5,7 cat e limita la sanatosi, asa deci zis f bun 5,1 ala, si am picat cu brio testul de toleranta la glucoza.
Si era corecta analiza, ca am mai facut-o la doua laburi in aceiasi zi, la unu a dat 4,8 (prin metoda HPLC cica cea mai precisa adica la medlife), la altul 4,57, deci oricum au dat in jos, nu in sus fata de primul lab.

Am picat si pe nemancate cu 120 fata de sub 100 (cum era limita maxima), am picat si la 2 ore cu 170 in loc de sub 140, diagnosticul a fost de prediabet.
La o ora aveam 229, alt medic s-a luat dupa asta si a zis ca am direct diabet pe regula aia ca in orice moment al zilei...orice ai manca si nu conteaza timpul trecut de la masa, daca ai peste 199 ai diabet direct.

Daca nu cont glicemia intr-un anumit moment de ce scrie asta la criteriu de diagnostic ?:
Glicemia in orice moment al zilei >200 mg/dl.

Cum sa nu fie cauzat de pancreas ? In prediabet sau diabet exista mereu doua componente, rez la insulina si hipoinsulinism, uneori domina una, alteori alta, dar ambele-s implicate, deci nu exista sa nu fie cauzat de pancreas.

#7
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,908
  • Înscris: 25.06.2007
Concentrația glucozei in sânge se modifică neliniar, e maximă între 30 și 60 de minute de la ingerarea soluției de glucoză și abia apoi începe sa scadă.
În prima parte a testului vezi mai degrabă rata absorbtiei glucozei decât viteza de îndepărtare din sânge.

#8
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018

 danaciu, on 19 ianuarie 2022 - 17:05, said:

Absolut, cand te doare ceva te duci la domnu inginer care cu ajutorul sublerului si a riglei de calcul iti va da solutia exacta!
Toata lume stie asta.

Doctorii ce stiu ei? Au frecat menta vreo 10 ani prin scoli si spitale si vin sa ne faca noua arogante.

Pe bune acum, "misterul" glicemiei e rezolvat de niste zeci de ani, chiar trebuie sa faci ceea ce face toata lumea si sa lasi intrebarile existentiale pentru problemele filosofice si nu medicale.
Pai uite ce zice colegul victor29cr care a lucrat cu medici, cam coincide cu ce a zis medicul ala mai in varsta mie cu limita la o ora de 155.

 trid_ovi, on 19 ianuarie 2022 - 17:35, said:

Cum ziceau si colegii mai sus, doar glicemia glicata conteaza mai mult. Cea instanta e foarte volatila.
Glicemia variaza foarte mult pe parcursul unei zile, e mai mare dimineata , scade dupa efort, creste dupa masa, variaza in functie de odihna, variaza in functie de gradul de hidratare.
Apoi e foarte important ce tip de diabet este , gradul 1 sau 2 , de obezitate.
Si atunci de ce glicata e f buna la trei laboratoare, si am pre (dupa un  medic) sau diabet (dupa alt medic) ?! Ca testu de glicemie provocata asta a aratat clar. E diabet de tip 2, fara obezitate am 67 kg la 1,7 m si mai fac si miscare cam o ora de bicicleta pe zi acasa in afara de duminica.
Si daca e aia instanta f volatila si n-ar conta, de ce se pune diagnosticul pe aia volatila de la testul cu glucoza ?!

 victor29cr, on 19 ianuarie 2022 - 17:22, said:

Eram si eu curios de aspectul asta cand lucram in occident.

Am avut prilejul de a intreba cativa medici.

In mare, cam toti(6) mi-au spus acelasi lucru. In orice moment din zi, ar fi bine sa fie sub 150. Evident, ca sunt cazuri si cazuri. Dar ca idee, atunci cand este peste 150, incepi sa pui intrebari. Chiar si imediat dupa ce mananci sau la 30 minute dupa. Ideal este sa fie sub 150.

Corpul se simte satul la 120, si infometat la 80. Cand scade sub 80, stomacul ia un pic de grasime si iti ridica glicemia in limite normale. Pana in 100 de obicei.

Deci da, ideal este sub 150. In mexic, de exemplu, daca ai peste 150, te trece automat la pre-diabet si te pune pe tratament. Fara discutii.

L.E. Ca sa vezi cat de usor este de manipulata glicemia, poti sa faci un test pe tine. Acelasi fel de mancare, sa zicem cartofi prajiti. Mananca azi o portie, ia glicemia la 1 ora. Mananca maine o portie+un mar, si ia glicemia la o ora. O sa fie drastic mai mica. Deci sunt cazuri si cazuri.
Mda, si medicu ala mai batran a zis sub 155 la o ora adica in varf, e cam cum zici tu.
E si logic, ca nu are voie sa urce aiurea, ea variaza dar in anumite limite, asta uita multi oameni sa ia in calcul.
Ca dovada ca, cand eram bine acum 13 ani, nu sarea de 145 la o ora indif ca mancam 1 kil de prajituri.
Si din vara lui 2010 de pe o zi pe alta m-am trezit la o ora cu 230, si nu si-a mai revenit !!! La mintea prostului fara sa stii nici o medicina, nu iti pui intrebarea de ca pana atunci nu era asa la aceiasi mancare ?!
Inca pe nemancate era sub 100, si la 2 ore era buna sub 140, din 2016 nici la 2 ore nu mai era buna, sarea mereu de 140, si aia de dimineata sarea de 100.
Deci dupa protocolu lor erai sanatos tun daca dimineata si la 2 ore dupa glucoza erai bine, desi problema deja aparuse de mult, si era o chestiune de timp pana sa isi scoata coltii si la protocolul lor.
Deci 230 ala la o ora a anuntat ca incepe buleala, a aparut problema prima data unde era sarcina cea mai grea a organismului sa coboare aia.

Si de ce sa nu depistezi omu din timp ? De ce sa-l lasi pana se agraveaza ?! Doar sa nu compensezi medicatie si consultatie la medici ? Pai zi omului clar "daca tinem cont si de aia la o ora sau 30 min, platit dvs tot, deci alegeti", sa iti dea de ales, ca poate-mi permit sa suport eu cheltuielile, dar zi-mi din timp ca sa infranezi cat mai mult agravarea si sa eviti complicatiile chiar si pana atunci.


Karhu, pai nu conteaza, nu are voie sa sara de anumita limita la 30 si 60 de min, cum zice colegu 150, iar medicu ala al meu 155.
Si asa era, ca daca iei 10 oameni sanatosi si fac testul, la 30 si 60 min nu o sa le sara de 150 maxim maximorum, ca am vazut teste destule de glicemie provocata, cea mai mare era 149 la unii dar mai putini, la altul era dimineata 83, 137 la 30 min dupa glucoza (sub 155), 117 la o ora (sub 155) si 93 la 2 ore (sub 140 deci okey).
Si eu aveam asa in 2007 ! 155 la 30 min, 110 la o ora si la 2 ore 88, si asta la teste repetate pe acolo era. Ca era deja semn rau ca dimineata am avutr 111 in loc de sub 100 cat era limita, e altceva, dar dupa glucoza eram super.

Deci daca 6 medici din occident i-au zis colegului ca trebe sa fie oricand sub 150, si ala al meu sub 155 la o ora, de ce alti 5 medici de la noi zic ca aia nu conteaza ?! Retoric intreb. Si medicul mai in varsta la inceput a zis ca nu conteaza, dar dupa ce i-am explicat eu cum vad treaba, a zis-o in final, deci conteaza de fapt.

Edited by MinettoMatoi, 19 January 2022 - 18:45.


#9
ovidiu21

ovidiu21

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,396
  • Înscris: 09.08.2006

 Karhu, on 19 ianuarie 2022 - 18:23, said:

Concentrația glucozei in sânge se modifică neliniar, e maximă între 30 și 60 de minute de la ingerarea soluției de glucoză și abia apoi începe sa scadă.
În prima parte a testului vezi mai degrabă rata absorbtiei glucozei decât viteza de îndepărtare din sânge.
Este adevarat ca glicemia se poate transforma in grasime ??? Daca mananci mult si ai glicemia normala, dar esti gras...cum e cazul meu sa zicem.In ultimii 2 ani m-am ingrasat 20 kilograme...de la 80 la 100....cam de cand a inceput rahatu` asta de covrig

#10
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018
Nu se transforma glicemia in grasime ci glucoza, daca mananci carbohidrati adica tot ce contine amidon sau zahar ori glucoza, lactoza, etc, dar mananci peste caloriile care le arzi, se transforma excesul in grasime prin mecanismul de novo lipogenesis in ficat. Gasesti pe google despre.
Glicemia este nivelul de glucoza din sange, nu e glucoza in sine.

Nu conteaza glicemia, poti avea glicemia f buna orice ai manca, daca sari de kcal arse, te vei ingrasa. Bine, si daca mananci grasimi se intampla asta, dar eu m-am referit la carbohidrati doar, ca despre asta ai intrebat.

Tu daca arzi un 2300-2400 Kcal/zi daca esti barbat, ai mancat cam 192-200 kcal in plus pe zi decat arzi in astia 2 ani, deci ai mancat un 2500-2600/zi, deci nu ai mancat deloc mult, nici nu ti-ai dat seama cat ai depasit.
Gandeste-te ca 200 kcal inseamna cam 80 g de paine, doar atat ai avut in plus pe zi tu, de ai luat 20 kile in 24 de luni.

Edited by MinettoMatoi, 19 January 2022 - 19:02.


#11
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,908
  • Înscris: 25.06.2007
Pentru că in prima oră preponderent e fenomenul de absorbție a glucozei din tubul digestiv in sânge, ori nu aia te interesează la testul de glicemie provocată ci capabilitatea organismului de a reduce concentrația glucozei sanguine. Și pt ca procesele astea durează un timp, s-a stabilit prin consens că 2 ore e intervalul optim pt a aprecia aceasta capabilitate de care ziceam.

#12
ovidiu21

ovidiu21

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,396
  • Înscris: 09.08.2006

 MinettoMatoi, on 19 ianuarie 2022 - 18:55, said:

Nu se transforma glicemia in grasime ci glucoza, daca mananci carbohidrati adica tot ce contine amidon sau zahar ori glucoza, lactoza, etc, dar mananci peste caloriile care le arzi, se transforma excesul in grasime prin mecanismul de novo lipogenesis in ficat. Gasesti pe google despre.
Glicemia este nivelul de glucoza din sange, nu e glucoza in sine.

Nu conteaza glicemia, poti avea glicemia f buna orice ai manca, daca sari de kcal arse, te vei ingrasa. Bine, si daca mananci grasimi se intampla asta, dar eu m-am referit la carbohidrati doar, ca despre asta ai intrebat.
Multumesc, din cate inteleg, se imbolnaveste ficatul ????

#13
stefan0011

stefan0011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,332
  • Înscris: 01.09.2021
Ce aparate de masurat glicemia puteti recomanda ca fiind cele mai bune (exacte)? Mie mi a iesit  98-101 la ultimele 2 seturi de analize si ma gandesc sa o verific mai des sa vad ce si cum...

#14
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018

 Karhu, on 19 ianuarie 2022 - 18:56, said:

Pentru că in prima oră preponderent e fenomenul de absorbție a glucozei din tubul digestiv in sânge, ori nu aia te interesează la testul de glicemie provocată ci capabilitatea organismului de a reduce concentrația glucozei sanguine. Și pt ca procesele astea durează un timp, s-a stabilit prin consens că 2 ore e intervalul optim pt a aprecia aceasta capabilitate de care ziceam.

Eu stiu ce zici tu, zici ca intai intra in prima ora glucoza deci are loc absortia, si abia apoi pancreasu o scoate din sange.

Dar totusi nu cred ca are voie sa iti urce mai mult de x valoare si la 30 si 60 min (cum au zis cei 6 medici colegului in occident 150, sau mie ala batran 155 limita), iar asta am vazut la n teste de glucoza, ca la nici unul care era dupa aia declarat sanatos, nu sarea de limita aia la 30 si 60 de minute.
Asta ptr ca Sanadorul inca avea protocol de recoltare din 30 in 30 de min pana la 2 ore la test.

Daca la 30 min am avut in 2007 155, pancreasu deja a baga insulina deci deja reductia concentratiei de glucoza a inceput, si la o ora era 110, nu a asteptat o ora si apoi a inceput sa mature glucoza de acolo.
Glucoza intra f rapid in sange inca cred din primele 5 minute (asta nu am testat sa vad concret), si probabil ca si reductia glucozei din sange tot cam atunci incepe, asta trebe masurat glicemie + insulinemie sa vezi cand incepe insulinemia sa urce, ca atunci deja a inceput maturarea glucozei din sange.
Cert e ca deja la 30 de minute, insulinemia era sus, deci clar incepuse de mai dinainte urcarea insulinemiei.

De ex la o glicemie bazala de 96 si insulinemie de 5,9, dupa glucoza la 30 de min era glicemia 161 cu insulinemia deja de 47,5, deci iti dai seama ca deja incepuse procesul de scoatere din sange a glucozei.
La o ora era 144 cu insulinemie 59,2, la 2 ore 106 glicemia cu insulinemia de 30,8.
Abia la 3 ore a terminat de scos aia din sistem, si era glicemia 65 cu insulinemie 6,5.

Deci nu incepe maturarea glucozei abia dupa o ora, eu ti-am dat date testate, asta a fost la mine in 2016 in septembrie, dar am vazut si la altii, de ex glicemie bazala 105 cu insulinemie 4,9.
Iar la 30 de min de la glucoza o glicemie de 147 cu insulinemie de 23,1.

Daca era ca in prima ora intai doar sa se absoarba, ai fi avut la 30 min inca insulinemia ca inainte de glucoza, si abia dupa o ora ar fi urcat insulina.
Cel putin asa vad eu treaba, e o parere de a mea vazand datele astea, dar poate gresesc eu.

 ovidiu21, on 19 ianuarie 2022 - 18:59, said:

Multumesc, din cate inteleg, se imbolnaveste ficatul ????
Nu neaparat se imbolnaveste ficatul, ala doar transforma carbohidratii in grasime prin mecanismul care l-am zis. Dar daca exagerezi cu colesterol, grasimi si carbo prea multi, daca te ingrasi si asa mai departe, se poate imbolnavi ficatul. Daca mananci prea multi carbohidrati, pot sa aparea valori peste limita a trigliceridelor. Daca mananci prea multe grasimi si colesterol, poate aparea colesterolul peste limita admisa. Am si ca poate apare, ptr ca poate sa nici nu apara.
Deci cu alte cuvinte slabeste, mananca macar 2000 Kcal/zi sa slabesti 20 kile alea in 1,5-2 ani daca nu vrei mai repede. Ca de la ingrasare pornesc n boli e posibil.


stefan0011, eu am accu check active si e superbun, l-am verificat cu alte doua aparate si a dat diferenta de 1-2 unitati doar. Se gaseste peste tot, teste la pret bun.
Mda, e f bine sa verifici, ca 98-101 ala e la granita normalului daca limita maxima e 100. Synevo si Regina maria au limita de 100.
Sanadorul are 105. Limita corecta e 100, ptr ca un om sanatos nu prea sare nici de 92-93, de cele mai multe ori au intre 77 si 90, am zis 93 asa cu indulgenta.
Accu check active bagi testu in aparat si trebe sa pui tu picatura pe el, deci intorci degetul cu picatura si apropii de test, adica cum e aparatul cu fata in sus.
Mai am in aparat numit CodeFree unde la ala e mai bine, bagi testu in aparat, si cu varful testului preiei picatura de pe deget fara sa mai pui tu cu degetu picatura pe test, e mai bine asa, alegi ce vrei.
Vezi ca acuma la doua cutii de teste se da si aparatul gratuit si la unu si la altul aparatele. Eu CodeFree l-am luat asa cu oferta asta de la farmacia Dona.
Sa intrebi asta, in afara de farmaciile Help net care mi se pare ca la ei nu au oferta asta.

Edited by MinettoMatoi, 19 January 2022 - 20:42.


#15
victor29cr

victor29cr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,438
  • Înscris: 04.06.2016
https://www.webmd.co...type-2-diabetes

Indica spre ceva studii unde, pe scurt, au descoperit ca postul intermited si/sau postul de 24 ore, de 3 ori pe saptamana au ajutat cativa(foarte putini au participat la studiu) sa opreasca simptomele. Atentie, nu sa se vindece. Insa nu au mai avut simptome de diabet, glicemia sta in limite normale. Fara medicamente.

#16
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018
Pai daca stau nemancati 3 zile pe sapt, e clar ca au tinut valoarea la normal, insa nu asta e ideea, ideea e sa mananci ce vrei si sa ai valori bune. Asta nu inseamna nimic sa stai nemancat 3 zile pe sapt.
Si au tinut valori normale ptr ca nu aveau prea grav, ca daca aveau, cucu, si daca stai nemancat 4 din 7 zile, tot 200 ai dimineata in loc de sub 100.
Deci e vrajeala, sa vad studiu ca e glicemia normala si sa mananci.

Edited by MinettoMatoi, 19 January 2022 - 22:04.


#17
luci_flash

luci_flash

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,003
  • Înscris: 17.09.2010

 MinettoMatoi, on 19 ianuarie 2022 - 18:20, said:

E pe naiba glicozilata cel mai corect raspuns, eu aveam foarte buna adica 5,1 deci sub 5,7 cat e limita la sanatosi, asa deci zis f bun 5,1 ala, si am picat cu brio testul de toleranta la glucoza.
Si era corecta analiza, ca am mai facut-o la doua laburi in aceiasi zi, la unu a dat 4,8 (prin metoda HPLC cica cea mai precisa adica la medlife), la altul 4,57, deci oricum au dat in jos, nu in sus fata de primul lab.

Am picat si pe nemancate cu 120 fata de sub 100 (cum era limita maxima), am picat si la 2 ore cu 170 in loc de sub 140, diagnosticul a fost de prediabet.
La o ora aveam 229, alt medic s-a luat dupa asta si a zis ca am direct diabet pe regula aia ca in orice moment al zilei...orice ai manca si nu conteaza timpul trecut de la masa, daca ai peste 199 ai diabet direct.

Daca nu cont glicemia intr-un anumit moment de ce scrie asta la criteriu de diagnostic ?:
Glicemia in orice moment al zilei >200 mg/dl.

Cum sa nu fie cauzat de pancreas ? In prediabet sau diabet exista mereu doua componente, rez la insulina si hipoinsulinism, uneori domina una, alteori alta, dar ambele-s implicate, deci nu exista sa nu fie cauzat de pancreas.
Cum am mai zis, glicemia este influentata de zeci de factori.
In termeni simpli, diabetul este cauzat de insulina, nu de glicemie. Glicemia este un factor colateral.
Diabetul este "direct proportional" cu pancreasul, glicemia este doar influentata de pancreas.

Cu glicata nu ai diabet. Poate ai alte probleme cu glicemia, dar nu diabet (nu inca).
Daca vrei sa fi sanatos, poti sa ai in vedere un regim.

Daca ai la dispozitie niste banuti, poti sa iti iei un CGM (sau sa ceri de la doctor) si acolo vezi aproape in timp real evolutia glicemiei, si ce alimente/activitati o influenteaza.

#18
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,011
  • Înscris: 04.09.2018
Tu nu ai inteles, e normal ca e influentata glicemia de n factori, insa nu are voie sa sara de anumita limita, aici e aici.

Daca maxim dimineata trebe sa fie pana in 100, poate fi si 75, si 82 si 95, asta e adevarat, dar nu 105.
Ce e aia "diabetu e cauzat de insulina" ?! Trebuia sa zici "diabetu e cauzat de doi factori care sunt mereu impreuna, rezistenta la insulina si secretia insuficienta de insulina, uneori domina una uneori alta, dar uneori poate fi si doar secretie insuficienta de insulina si atat fara rezistenta", dupa cum te exprimi, nu prea cunosti domeniul.
Glicemia e nivelul glucozei din sange, si e influentata de nivelul de glucoza din sange, de rez la insulina si de insulina produsa de pancreas.

Alta chestie aiurea "Cu glicata nu ai diabet", adica ?
Ba da, astia zic ca daca glicata e peste 5,6 ai prediabet, iar daca e peste 6,4 ai diabet, e mai pe toate buletinele de analize.
Desi am zis, ca glicata poate fi f buna dar sa ai pre sau diabet, deci asta nu e sigur ptr diagnostic, si asta iti zic din practica cum a fost la mine si la mama.

Dar uite, ai zis de CGM de care eu nu stiam, auzisem ca existau pompe de insulina care alea monitorizau mereu, dar nu stiam de asta ce ai zis.
Regim eu nu pot sa tin, asa ca aia e, eu toata viata am mancat de toate, nu pot si nici nu vreau acuma sa ma pun sa nu mai mananc ce vreau.

Edited by MinettoMatoi, 21 January 2022 - 14:59.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate