Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Top hrană uscată câini. Hrana naturală proaspătă contra hranei uscate

* - - - - 4 votes
  • Please log in to reply
121 replies to this topic

#55
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,921
  • Înscris: 18.12.2007

 Freddy12, on 17 ianuarie 2022 - 15:27, said:

Eukanuba cam ingrasa.

Sunt atenta si la fundul domnului catel. Si asa in ultima vreme a dat-o mai mult pe legume :lol:

#56
mirelvanca

mirelvanca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 18.11.2007

 AlexEn, on 17 ianuarie 2022 - 07:52, said:

Nu ai inteles.
Ai venit si ai pus un link spre blogul tau (impotriva regulamentului cu care ai fost de acord la inscriere).
Dupa ce ai primit raspunsuri la obiect ai inceput sa ne spui ca noi gresim, ca sursele noastre de informare (de ex crescatorii) sunt gresite si ca ar trebui sa iti urmam sfaturile. Asta se reflecta si in raspunsurile date de tine pe topic si in mesajele private. O sa presupun ca nu sunt singura careia i-ai scris.
Eu iti spun ca ii merge bine cainelui cu dieta pe care e acum, la fel iti spun si alti colegi, dintre care cel putin unul cu multa experienta in cresterea cateilor, tu insisti ca gresim.

Faptul ca vorbesti frumos nu inseamna ca nu jignesti sau ca nu ne tratezi cu superioritate.

Tot nu am inteles de ce toti gresesc, crescatorii nu stiu ce fac si ce zic, dar cineva care a studiat multi specialisti (deci nu ai studii directe) detine adevarul.
Sper ca acum e mai clar ce incercam sa iti spunem cu totii.

Succes cu topicul.

Ce trebuia să înţeleg?
Că ai făcut nişte afirmaţii fără acoperire despre mine, şi încă nu eşti capabil să aduci dovezi în sprijinul celor spuse?
Asta înţeleg.
Că faci din nou acelaşi lucru?
  • Ai omis să aduci dovezi care să sprijine jignirile pe care mi le-ai adus în discuţia precedentă, fără nici o provocare din partea mea.  Ştiu însă că nu le ai.
  • Normal ar fi să  cunoşti regulile forumului, dar constat că nu le cunoşti.  Aceste reguli nu includ interdicţia postării de link-uri.  Am mai spus asta, dar văd că nu pricepi.  Dovedeşte-mi contrariul.  Eu pot dovedi cele ce le spun, tu n-ai putut niciodată.  Citeşte-le.
  • Cui i-am spus eu că trebuie să-mi urmeze sfaturile?  Vorbe aruncate de dragul de a mai zice ceva rău.
  • Cui i-am spus eu că greşeşte, fără să fi greşit?  Celui care a zis că vreau să-mi vând produsele pe forum?
  • Dă-mi exemplu de răspunsuri "la obiect" primite de la voi, şi specifică obiectul în cauză, te rog.  De la tine, şi de la alţi câţiva, am primit doar duşmănie, nu răspunsuri la obiect.  Obiectul topicului este cel din titlul lui, iar voi nu aţi spus nici un cuvânt legat de asta.  În afară de a vă arăta iritarea, nimic altceva, nimic util discuţiei.
  • Referitor la crescători, ce argumente solide ai privitoare la cunoștințele lor despre nutriție?  Care sunt studiile făcute de ei pentru a deveni specialiști?  Contrazice-mă cu argumente.  Impresia pe care o lași, în toată discuția cu mine, este că nu le ai. Ai în schimb răutate, şi capacitatea de a minţi pentru a crea o imagine defavorabilă celor pe care "ţi-ai pus pata".  Eu,  în schimb, am argumente, ţi le-am arătat.  Înclin să cred că nu l-ai citit nici pe ultimul pe care ţi l-am indicat, altfel n-ai fi repetat aceleaşi acuzaţii fără fond.  Ai fi aflat ce înseamnă specialist în nutriţie.  Dacă nu ştii engleză, merge tradus şi cu Google Translate.  Sau ți-l trimit eu tradus, că şi aşa vreau să-l traduc.
  • Dai de înţeles că pentru a fi credibil în fața voastră îmi trebuie studii.  Care studii îmi sunt necesare mie şi nu vă sunt necesare vouă?  Care studii îţi dau ţie dreptul să comunici pe forum, şi mie-mi lipsesc?
  • Referitor la hrănirea câinilor voştri.  Hrăniţi-i cu ce vreţi voi.  E bine că îi hrăniţi cu ceea ce credeţi voi că e cel mai bun pentru ei.  Dar am tot dreptul să spun că există informaţii care arată că se poate mai bine, în multe cazuri, inclusiv al tău.  Îmi interzici tu să spun asta, pentru că nu-ţi place de mine?  Aşa funcţionează forumul, în concepţia ta?   Eu spun ceva, bazat pe informaţii credibile, iar tu începi să te plângi că îndrăznesc să spun ceea ce contravine bunului tău plac, simpatiilor tale.  Nu ai binevoit să te uiţi la top, altfel nu mi-ai fi scos ochii şi cu asta.  Eşti liber să nu te intereseze, dar nu vorbi în numele tuturor.  De ce vrei ca alţii să nu aibă acces la acele informaţii?
  • Te citez  "asta incercam sa iti spunem cu totii".  Nu toţi, câţiva.  Până acum n-aţi avut argumente, doar ostilitate viscerală.
Alex, constat că eşti fată.  Iartă-mă, nu am avut nimic personal cu tine.  Nu-mi place că am ajuns la asta.  Te rog, dacă poţi, să încetezi cu hărţuirea  pe care ai început-o.  Nu mai doresc felul ăsta de discuții.  Pot să le fac faţă, după cum constaţi, nu am obosit, dar ar fi de bun simț încetăm şi să ne concentrăm pe topic, pentru a nu-i stânjeni pe ceilalți.  Iar tu, până acum ai avut treabă doar cu mine, nu cu topicul.

Edited by mirelvanca, 18 January 2022 - 02:22.


#57
mirelvanca

mirelvanca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 18.11.2007

 lucifer76, on 16 ianuarie 2022 - 06:38, said:

Poti sa incepi cu o versiune prescurtata si sa continui discutia, fara link spre blog.

Eu voi posta versiunea cerută, iar tu, sper că te vei convinge că ai greșit, ne-verificând înainte de a îndepărta link-ul.
Vezi mai jos. Urmează.

Respectând opinia celor mai vechi pe aici, comunic mai jos un rezumat al subiectelor abordate în materialul pe care vi l-am supus atenției la începutul topicului (al cărui link a fost îndepărtat la inițiativa câtorva „oameni de bine” locali).

Cea mai bună hrană uscată pentru câini - topul calității hranelor uscate

Cuprinsul:
1. Topul hranelor uscate
2. De ce și cum a apărut acest clasament al hranelor uscate
3. Tabelul alfabetic cu hranele uscate participante la top
4. Concluzii desprinse din notarea și clasamentul prezentate
5. Evidențieri în cadrul alimentelor uscate prezentate
6. Hrana uscată scurtează viața câinilor, pe când hrana naturală crudă o prelungește
7. Hrana naturală a câinilor
8. Primul pericol ascuns în hranele uscate: carbohidrații
9. Al doilea pericol: chimicalele nocive, potențial cancerigene din hrană (antioxidanți, conservanți, coloranți, arome, „aditivi alimentari permiși de UE” și altele)
10. Al treilea pericol: ingredientele de calitate execrabilă
11. Al patrulea pericol: compușii cancerigeni formați prin procesare
12. Alimentele cu prescripție veterinară
13. Un mit urât: câinii sunt animale omnivore, deci pot fi hrăniți ca porcii
14. Trecerea de la hrana uscată la cea naturală
15. Creșterea longevității
16. Veterinarul insistă să folosiți hrană uscată?  Aveți grijă, nu cunoaște nutriție!
17. Despre hrana umedă
18. Despre hrana pentru pisici
19. La sfârșit, dar nu în ultimul rând
20. Resurse
21. Asumare

***


Pe cei care sunt curioși să vadă despre ce e vorba, îi informez că au posibilitatea să ajungă la material chiar și fără link-ul sacrificat pe altarul răutății umane, urmând calea indicată în postarea #33 a acestui topic, scrisă cu aldine/bold.  (Adică să caute cu Google textul "topul calitatii hranelor uscate", al doilea rezultat afișat fiind materialul căutat.)


***


Așa cum am mai spus deja și au observat și alții, multitudinea de informații și de trimiteri către sursele acestora (pentru a putea fi verificate, în caz de dubiu), pun la încercare răbdarea cititorului insuficient motivat.  Dar nu e nevoie să fie parcurs în întregime pentru a putea fi de folos.  Depinde de interesele celui care citește.

Astfel:

Capitolele 1, 2, 3, 4 și 5

Au legătură cu topul hranelor uscate, după cum se poate ușor vedea.
Am inclus în selecția de hrane uscate circa 280 de produse, reprezentând diverse mărci.

Am arătat că nota care măsoară proprietățile nutritive ale hranei este în același timp o măsură a încrederii ce poate fi acordată hranei respective.
Notele sunt pe scara de la 0 la 10, precum cele de la școală.  Nota, aflată în ultima coloană a tabelului, este totodată un link către informațiile ce au stat la baza acordării ei.  Sistemul de notare folosit a fost pus la punct (și la dispoziție) de către un nutriționist britanic, David Jackson, cu stagiu în industria producătoare de hrană pentru câini.  Site-ul său este vizitat lunar de peste 200.000 de oameni, din 150 de țări și crește de la an la an.

Simpla verificare a poziției în top a hranei uscate pe care o folosiți vă poate arăta câtă calitate (nutriție) obțineți în schimbul banilor pe care îi dați.  Bineînțeles că topul poate fi folosit și pentru găsirea unor hrane superioare calitativ celor pe care le utilizați în mod curent. E bun chiar și pentru satisfacerea curiozității.

Capitolul 6

Conține informații despre faptul că, odată cu folosirea pe scară largă a hranelor uscate, speranța de viață a câinilor a scăzut de la 17 ani la 10 ani, conform unor studii realizate în anii 2004 și 2014.  De asemenea, se afirmă că dieta hrană uscată este una dintre cele mai proaste alegeri.  De ce, se va arăta în alte capitole.

Informațiile furnizate aici provin de la două personalități ale Internetului, Dr. Karen Becker și Rodney Habib:
• Dr. Karen Becker este cel mai urmărit veterinar din lume, cu peste 2,1 milioane de urmăritori pe Facebook.
• Rodney Habib deține cea mai urmărită pagină de sănătate a animalelor din lume, Planet Paws, având peste 3,7 milioane de urmăritori.  Notorietatea sa face ca el să fie primit și informat în multe institute de cercetare și universități din lume.  Astfel are acces la multe informații de ultimă oră privind sănătatea animalelor.

Capitolul 7

Prezintă hrana naturală a câinilor, așa cum le este ea predată studenților de la zootehnie (ei se ocupă de creșterea animalelor, nu?).  Informațiile provin din cursul predat acestora de către Elena Costăchescu, cadru didactic al Facultății de Zootehnie din Iași.  Reproduc și aici câteva informații din capitolul Alimentația câinilor:
• „Structura anatomică și funcțiile digestive indică o alimentație pe bază de carne iar capacitatea tubului digestiv este redusă, ceea ce impune practicarea unei alimentații concentrate.” (pagina 57)
• „Carnea este alimentul de bază în hrănirea câinilor și mai ales a tineretului în creștere.” (pagina 60)
• „Este recomandată administrarea crudă a cărnii…” (pagina 61)
• „Hidrații de carbon (zaharurile) satisfac nevoile energetice ale organismului, dar nu sunt indispensabili, deoarece pot fi supliniți de către grăsimi.” (pagina 59)
• „Hidrații de carbon sunt favorabili până la 3% din rație, iar peste 10% la câinii adulți și bătrâni determină obezitate.” (pagina 59)

Capitolele 8, 9 10 și 11

Prezintă câteva dintre cele mai evidente și importante pericole ascunse în hrana câinilor.
Aici, merită să fie reprodus un citat:
„Pe termen scurt, câinii pot părea să se descurce bine cu o dietă compusă din hrană uscată. Dar vă pot garanta că undeva se coace o boală de inflamare.  Este doar o chestiune de timp până când iese la suprafață.”
Veți găsi în material cărui specialist îi aparține acest citat.

Capitolul 12

Vorbește despre alimentele cu prescripție veterinară.  Adică acelea pe care veterinarul vi le dă atunci când câinele sau pisica au tulburări digestive, hepatice, renale, cardiace, diabet, obezitate, etc.
Aflăm că sunt de fapt hrane obișnuite, de o calitate foarte proastă, fără nicio proprietate medicinală, cu care sunteți păcăliți.  Și că, indiferent de boală, există alternative mult mai bune.
Și aici, informațiile prezentate vin de la specialiști în nutriție, adevărați.
Dr. Becker spune că pentru orice animal cu probleme de sănătate cel mai bun ajutor în recuperare este hrana lui firească, naturală.

Capitolul 13

Arată că câinii, ca și pisicile de altfel, sunt animale carnivore și, pentru a prospera au nevoie de o dietă adecvată, pentru carnivore.  Câinii sunt o subspecie a lupilor, având aceleași cerințe nutriționale ca aceștia.  Hrana uscată, de tipul celor în discuție, le este inadecvată biologic, aceasta fiind potrivită unor animale omnivore, precum sunt porcii.
Există interesul ca câinii să fie prezentați ca fiind omnivori, pentru a se justifica ingredientele pur porcești din hranele uscate ce le sunt destinate.  Am arătat în capitolul despre carbohidrați de ce aceste ingrediente fac rău, pe termen lung.

Capitolul 14

Conține câteva sfaturi pentru cei care ar vrea să treacă la o dietă mai bună, dar cred că nu își permit.
Principalele sfaturi vin de la Dr. Becker:
• Să facă din trecerea la o dietă mai bună un țel, către care să se îndrepte treptat.
• Să le dea câinilor alimente sănătoase ori de câte ori își permit, pentru binele acestora.

Capitolul 15

Aici sunt prezentate cinci sfaturi ale lui Rodney Habib, pentru creșterea longevității câinilor.
Sunt interesante, ar fi bine să urmăriți chiar materialul citat acolo.  Printre altele, Rodney Habib spune că și el este conștient că sfaturile lui nu vor interesa pe toată lumea, ci doar pe cei ce-și iubesc animalele cu adevărat.

Capitolul 16

Aici e ceva care-i va uimi pe unii și scandaliza pe alții.

Se spune că sfaturile despre nutriție ale veterinarilor nu sunt fondate pe cunoștințe în domeniul acesteia.  Veterinarii, de fapt nu cunosc deloc nutriție, în foarte mare majoritate.  Aceasta atât pentru că nu li se predă în școală, cât și pentru că le sunt spălate creierele prin manevre ale producătorilor de hrană, interesați.

Ca întotdeauna, informațiile provin de la specialiști în nutriție, unii dintre ei trecuți cu bine peste etapa de spălate a creierului.

De asemenea, este prezentat sfatul Dr. Randy Wysong, de a nu ne încrede în „experții” autoproclamați.  El îi include în categoria celor ne-credibili atât pe veterinarii obișnuiți, fără studii de nutriție, cât și pe alți lucrători în domeniul animalelor de companie.  Cea din urmă categorie îi include, printre alții, pe vânzătorii din magazinele de profil, crescători și îngrijitori.  Aceștia nu au deloc fundamentul științific al veterinarilor și sunt mult mai expuși influențelor celor interesați.  Ei fac recomandări de nutriție conform celor învățate „după ureche”.

Capitolele 17 și 18

Fac scurte legături între seriozitatea producătorilor de hrană uscată așa cum se desprinde ea din top (din capitolul 1) și capacitatea lor de a produce hrane umede sau pentru pisici de calitate.

De asemenea prezintă spusele Dr. Wysong, conform căruia hrana pentru câini și pisici e, în mod fundamental, aceeași.  În natură aceste animale mănâncă aceleași lucruri.

Capitolul 19

Vine în ajutorul celor ce nu-și permit decât hrană uscată, pentru a îmbunătăți dieta câinilor lor.
Astfel, aduce informații de la Dr. Karen Becker și Rodney Habib, despre câteva adaosuri ce pot fi făcute hranei uscate, în sensul arătat, de creștere a proprietăților sale nutritive și a gradului de adecvare biologică.

Capitolul 20

Conține resursele de informații ce au stat la baza celor prezentate.

Sursa: http://ceamaibunahra...ntru-caini.html

Edited by pstdgt, 31 January 2022 - 15:29.


#58
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012

 Freddy12, on 17 ianuarie 2022 - 15:27, said:

Eukanuba cam ingrasa.

doar câinii „scăpați” la hrană gătită au tendința de obezitate...! de boabe nu am văzut câine gras!

întotdeauna, ai mei, ling troacele când primesc hrană gătită
în schimb, găleata cu boabe se golește la 3...4 zile (în perioadele în care nu primesc gătită) - ȘI NU toată dintr-o dată!

dar evit să le dau boabe, deoarece la prețul de sub 11 lei/kg nu sunt sigur ce conțin...

(am zis: peste 11 lei nu dau, pt că mai bine le iau pulpă cu os de banii ăia! :) )

#59
mirelvanca

mirelvanca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 18.11.2007

 gushpi, on 19 ianuarie 2022 - 09:51, said:


doar câinii „scăpați” la hrană gătită au tendința de obezitate...! de boabe nu am văzut câine gras!

întotdeauna, ai mei, ling troacele când primesc hrană gătită
în schimb, găleata cu boabe se golește la 3...4 zile (în perioadele în care nu primesc gătită) - ȘI NU toată dintr-o dată!

dar evit să le dau boabe, deoarece la prețul de sub 11 lei/kg nu sunt sigur ce conțin...

(am zis: peste 11 lei nu dau, pt că mai bine le iau pulpă cu os de banii ăia! Posted Image )

Eu am văzut câine gras de la boabe.  Niște vecini aveau un Rottweiler obez. Am întrebat ce mănâncă și mi-au zis că nu-i dau decât câte un bidon de  Pedigree.  Bietul câine nu a mai trăit mult.  Nu știu ce vârstă avea, dar nu-l văzusem la ei în curte de prea mulți ani.

Partea cu hrana gătită nu e atât de periculoasă dacă ceea ce mănâncă gătit nu e nociv sănătății.  Partea cu "scăpatul" e însă importantă.  Oricât de sănătoasă ar fi hrana pe care i-o dai, dacă e prea multă nu face bine.   Nu le trebuie mult timp să se îngrașe peste ceea ce e acceptabil.  O cățelușă de-a mea, acum de sărbători, a reușit de două ori în decurs de o oră, să ajungă la mâncarea noastră, sărind pe o masă, undeva unde era pusă la rece.  Prima dată a mâncat vreo 12-14 prăjituri, iar a doua oară s-a ospătat cu mezeluri.  Ea are cam 13 kilograme.  După ospăț arăta ca un dovleac.  M-am bucurat că nu a pățit nimic, dar și acum se văd urmările.  De atunci are porția redusă cam cu un sfert și aștept să revină la normal.

Mă întorc la partea cu boabele.  Am arătat mai sus, la postarea #57, capitolul 7, că o specialistă în zootehnie, care descrie care este hrana potrivită câinilor, spune că o cantitate de carbohidrați reprezentând peste 10% din hrană poate duce la obezitate.  În materialul pe care vi l-am supus atenției (Cea mai bună hrană uscată pentru câini - topul calității hranelor uscate), se arată că orice hrană uscată conține carbohidrați în super-exces față de valoarea periculoasă deja de 10%, deoarece forma de "boabe" nu se poate obține altfel.  Chiar și cele mai bune hrane uscate (am dat exemplul Orijen)  conțin mult mai mult.  Pentru câini, normalul dozei de carbohidrați în alimentație cuprins între 0 și 3%, cum spune aceeași specialistă.  Ei bine, Orijen conține cam 20%, mult mai mult.  Iar hranele uscate de proastă calitate pot conține peste 70% carbohidrați.
Pe lângă obezitate, carbohidrații în exces pot provoca multe alte boli.  Ei sunt prezenți în special în cereale și cartofi, sub formă de amidon.  Aşa că pericolul reprezentat de ei apare nu doar la hrănirea cu boabe, ci și la hrănirea în exces cu resturi de pâine, cu orez, mămăligă, ş.a.

La partea cu pulpa cu os îți dau dreptate.  Mai bine investiți în alimente sănătoase.  Dați așa ceva ori de câte ori vă permite bugetul (e sfatul Dr. Becker, vezi postarea mea precedentă).  Dar aveți grijă ca pe final, câinelui să nu-i lipsească nutrienți esențiali sau vitamine și minerale.  Nutriția trebuie să fie echilibrată, altfel apare pericolul altei game de boli.  Numai pulpa cu os, sau spinările și gâturile de pui nu se constituie într-o dietă echilibrată (dar sunt binevenite, să înlocuiască o parte din rația de boabe).  Există pe internet sfaturi pentru alcătuirea unor diete naturale echilibrate.  Nu vor fi prea ieftine, însă.  Depinde cât de permisiv e bugetul și cât de puternică e motivarea.

#60
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,067
  • Înscris: 17.01.2012
doar ca glumă: la bunica la țară, cam 90% din câinii ținuți în lanț, în fundul curții, sunt hrăniți cu resturi de pâine și mămăligă (alte alea se duc la porci și găini)
99% sunt slabi de vezi prin ei!!!

așa că, DE FAPT, cantitatea contează!!!

Edited by gushpi, 25 January 2022 - 15:26.


#61
mirelvanca

mirelvanca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 18.11.2007
Da, pentru acei bieți câini, cantitatea e foarte importantă.
Dar acei oameni nu țin la câinii lor.  Câinii le sunt doar niște unelte. Când "unealta" se "strică", o înlocuiesc cu alta, care va fi întreținută la fel.
Însă pentru cei ce țin la animalele lor, cum sunt cei de aici, contează și calitatea și cantitatea.
Discuția despre calitatea hranei, pe care am lansat-o aici, nu e pentru cei ce țin câini, e pentru cei ce țin la câini.

#62
krtyna

krtyna

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 567
  • Înscris: 07.04.2021
Eu la cainii mei le fierb intr-o oala mare oase afumate si spate de pui. Apoi dupa ce se mai raceste amestec cu boabe, paine si resturi de la masa.
Ocazional mai pun la fiert si oase crude mari (fara carne pe ele).

Oasele afumate sunt 6-7 lei kg.
Spatele de pui 5 lei kg.
Boabele intre 35 si 50 lei sacul de 8-10 kg nu stiu exact.
Oasele crude mari le iau gratis de la macelarie.

#63
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020
Eu , din tot blogul ala as respecta doar...citez ''sfatul Dr. Randy Wysong, de a nu ne încrede în „experții” autoproclamați'' ! Cam atat !
Nu am auzit de el si de fapt de nimeni de acolo . Faptul ca au multi urmaritori pe platformele de socializare nu imi spune nimic .
Esentialul e ca pe moment , dupa cateva multe mii de ani de la domesticire , dupa unii 33.000 de ani , cainele domestic nu prea mai are legatura cu lupii .
Conform Google ''Maimuțele mănâncă o varietate de alimente vegetale și animale, majoritatea hranei constând în alimente vegetale, care pot include fructe, frunze, tulpini, rădăcini și semințe, inclusiv nuci și semințe de iarbă.''
Si daca spunem ca omul a evoluat din maimuta , ar trebui sa afirmam ca asta ar trebui sa mancam si acum .

Cu siguranta exista diferente mari in calitatea boabelor , asta nu e de contestat . Fiecare alege ce ofera in meniu , cateilor lui . Ca daca ma iau dupa studii si REALITATE , eu nu as manca puii din comert , plini de vaccinuri...hormoni...care mananca numai chimicale . De fapt mananc pui foarte rar iar la catei nu le mai dau deloc .

#64
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,492
  • Înscris: 15.09.2010
Recomand o hrana de care am aflat recent. Unul din cainii mei are o sensibilitate digestiva si mereu se confrunta cu episoade diareice. Ii dau dieta cu bobite digestive dar nu imi convine deoarece compoziția e destul de saraca in nutrients si pretul e foarte mare. De cand ii dau Greenwoods-curcan cu cartofi dulci nu mai are nici o problema si e la al doilea sac de 12 kg.
Ingrediente:
30,1 % carne proaspătă de curcan, 23,6 % cartofi dulci (uscați), 18,9 % proteină de curcan (uscată), 15,4 % mazăre (uscată), 6,0 % grăsime de pasăre, 4,9 % pulpă de sfeclă (dezaharisită), 0,6 % dovlecel (uscat), 0,5 % ficat de pasăre (hidrolizat și uscat).
Pretul este 194 lei pe sacul de 12 kg. Sper sa nu ii schimbe compoziția cum au facut cei de la Acana cu sortimentul de miel si mere la care procentul de proteine a crescut de la 26% la 33% iar pretul aproape s-a dublat.

#65
pele

pele

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 16.03.2006
Cate te tine un sac de 12 kg?

#66
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,492
  • Înscris: 15.09.2010

View Postpele, on 29 iulie 2023 - 10:08, said:

Cate te tine un sac de 12 kg?
Cam 12 zile la 4 caini de talie medie.Dar sunt batrani si mănâncă putin. Cand erau tineri mancau dublu.

#67
calinux

calinux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 19.09.2002
Se da un ciobanesc crescut doi ani cu Puri ProPla, acum la al doilea sac de adult, nu-l mai atrag de multe luni nici juni nici adult cu pui sau miel-dig.sensibila la care mai are si de mestecat (pe juni le inghitea nemestecate)
Folosesc in continuare ca recompensa ceva semi-umed de la Ka.. cu vag vita si care-i plac teribil.
Daca-i dau si Puri ca recompensa 40% le scuipa sau se face ca le scapa din gura, din cealalta 0%, cauta disperat daca o scapa la preluare.
Puri simplu la masa nu serveste decit in mod exceptional si partial.
Deparazitat e, iar intr-o seara recent a furat pentru prima data de pe masa o gorgonzola si a ras-o instant

Sa fie Puri de vina, sa fie virsta-adolescenta, sa fie altceva mai gustos de incercat?

Interesant si topul din blog, unii saci sunt mai aspectuosi decit altii iar compozitia se citeste si intelege mai greu.

#68
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,492
  • Înscris: 15.09.2010
Se satura de aceiași mâncare. Mai alternează-le.

#69
mirelvanca

mirelvanca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 18.11.2007

 Alltrack, on 23 iunie 2023 - 00:15, said:

Eu , din tot blogul ala as respecta doar...citez ''sfatul Dr. Randy Wysong, de a nu ne încrede în „experții” autoproclamați'' ! Cam atat !
Nu am auzit de el si de fapt de nimeni de acolo . Faptul ca au multi urmaritori pe platformele de socializare nu imi spune nimic .
Esentialul e ca pe moment , dupa cateva multe mii de ani de la domesticire , dupa unii 33.000 de ani , cainele domestic nu prea mai are legatura cu lupii .
Conform Google ''Maimuțele mănâncă o varietate de alimente vegetale și animale, majoritatea hranei constând în alimente vegetale, care pot include fructe, frunze, tulpini, rădăcini și semințe, inclusiv nuci și semințe de iarbă.''
Si daca spunem ca omul a evoluat din maimuta , ar trebui sa afirmam ca asta ar trebui sa mancam si acum .


Se pare că ai o părere foarte bună despre cunoștințele tale în domeniu.  Ai omis însă să ne spui pe ce se bazează ele.  Altminteri, rămâne doar atât: părerea ta.

Faptul că nu ești dispus să încerci să descoperi ce au de spus oameni influenți din sfera bunăstării animalelor lasă să se înțeleagă că nu ești interesat de ea.  Faptul că tu nu ai auzit de acei oameni, nu îi face mai puțin importanți pentru comunitatea deținătorilor de animale de companie.  Lipsa bunăvoinței tale de a le cunoaște recomandările nu este un minus pentru ei, ci pentru tine, laolaltă cu o lipsă de noroc pentru animalele pe care le ai în grijă.  Am dat suficiente link-uri pentru a-i putea cunoaște pe acei oameni și să vezi de ce le inspiră încredere atât de multora.

Oarecum în glumă, îți spun că nici eu nu am auzit de niciunul dintre oamenii aceia, până când am auzit.

Referitor la afirmația ta conform căreia viața alături de oameni i-a făcut pe câini să nu mai aibă legătură cu lupii, greșești din nou.  Tot alături de oameni, caprele domestice au rămas capre, porcii domestici au rămas porci, iar pisicile domestice au rămas pisici.  Toate aceste animale, precum și altele, au avut norocul să se poată hrăni cu ceea ce mâncau și în stare sălbatică.  Câinii nu au avut același noroc.  Fiind mai mari, oamenii nu s-au putut lipsi de atât de multă carne încât să-i poată îngriji conform naturii lor și au recurs la alte soluții.  În vremurile de început, soluțiile lor, deși nepotrivite naturii câinilor, nu erau atât de periculoase precum cele din zilele noastre, odată cu răspândirea folosirii hranelor uscate.  Înclin să cred că nu ai citit capitolele despre pericolele pentru sănătate aduse de hrănirea cu astfel de alimente.  Dacă ai fi făcut-o, ai fi vrut probabil să te convingi și ai fi avut disponibilitatea și curiozitatea să te informezi suplimentar.  De asemenea, studiile care arată legătura dintre scăderea longevității și alimentația cu hrană uscată ar fi trebuit să îți dea serios de gândit.

Atât câinii, cât și lupii, fac parte din aceeași specie:  Canis lupus.  Câinii diferă de lupi doar la înfățișare.  Doar genele responsabile de aceasta diferă între genomurile lor.  Pe dinăuntru, funcționează la fel.  Genele care le reglează restul funcțiilor sunt aceleași, deci și necesitatea de hrănire e aceeași.

Mai sunt și alte canide predispuse să creeze rapid varietăți fenotipice odată cu ruperea de sălbăticie.  La vulpile crescute în ferme, pentru blană, s-au observat apariția de anomalii:  schimbări ale culorii blănii, schimbări de postură ale cozii și urechilor.  Toate acestea în intervalul a câtorva zeci de ani.  Însă pe dinăuntru au rămas aceleași.

Dacă la vulpi schimbările acestea au apărut în așa timp scurt, e evident, din multitudinea de rase de câini trecute și prezente, ce au însemnat pentru aceștia miile de ani petrecuți alături de oameni.  Și nici nu ar trebui să ne mire că, deși înfățișarea li s-a schimbat, biologia nu.

Spui că câinii au trăit alături de oameni de 33.000 de ani.  (Poate așa o fi.  Eu știam de un timp mai scurt.)  Cu asta vrei să spui că au avut destul de mult timp ca să se schimbe semnificativ.  Nu-i așa.  Schimbările nu au putut merge liniar, chiar dacă timpul a fost cel zis de tine.  Până acum vreo 10-11 mii de ani, omenirea se afla în epoca pietrei.  În acel timp oamenii trăiau ca vânători-culegători.  Hrana lor era preponderent una bazată pe alimente de origine animală, doar circa 25% era de origine vegetală.  Iar câinii s-ar fi hrănit cu resturile de la masa lor, unde cele de origine animală ar fi avut o pondere și mai mare, probabil.  Iar asta e chiar natural pentru ei, care sunt hipercarnivori, adică animale care consumă o hrană animală în proporție de peste 70%.  Iată că în acest timp ei ar fi fost hrăniți cu o hrană corespunzătoare biologic.  Doar de la apariția agriculturii și-au schimbat oamenii dieta și, odată cu ei, câinii.

Problema timpului petrecut de câini alături de oameni se pune și altfel.  Câinii și lupii au strămoși care au fost carnivori timp de câteva milioane de ani.  La scara acestui timp, cele 11 mii de ani de hrănire altfel reprezintă o perioadă foarte scurtă, în care nu se pot produce schimbări semnificative ale biologiei.  Iar nu ai citit, am spus-o și în articol.

Vorbești apoi de descendența oamenilor din maimuțe și din nou pui problema greșit.  Maimuțele pe care le cunoaștem astăzi au evoluat în paralel cu strămoșii oamenilor, timp de câteva milioane de ani.  Oamenii nu s-au desprins din maimuțe acum 33 de mii de ani.  Există specii de maimuțe care, dacă ar putea, ar consuma mai multă carne decât o fac acum.  Doar limitările lor naturale (biologice și ale mediului) le împiedică.  Oamenii au avut un atu aparte, creierul, care le-a permis să vâneze cu mai mult succes și să beneficieze de hrana animală în proporție mult mai mare.

Respingerea din start unor recomandări care nu corespund ideilor tale de hrănire a câinilor (care au la temelie necunoașterea multor aspecte ce-i privesc, de la natura lor și până la ce e bine pentru ei și ce nu) nu e un lucru bun.  Este o siguranţă de sine clădită pe baze șubrede.

Normal ar fi să-ți dai seama că hrana recomandată în articol, adică cea naturală, nu are cum să le facă rău câinilor și pisicilor.  Oricine poate observa că este exact ceea ce doresc aceste animale să mănânce.  Natura nu minte.  Ele știu instinctiv că aceea e hrana lor.  Pentru noi, cei ce le avem în grijă, are însă dezavantajul de a fi o hrană mai scumpă și care îți dă mai mult de lucru.  Dacă ai fi citit, ai fi observat că este tocmai hrana pe care o recomandă zootehniștii.  Or fi și ei proști, iar tu știi mai bine?  Fals.  Sau poate o să spui că n-ai auzit nici de zootehniști, drept pentru care nici ceea ce zic ei nu contează.

În lumina celor observate, aprobarea ta pentru spusele „necunoscutului” de către tine, Randy Wysong, devine cel puțin curioasă.  El spune la ce categorii de experți se referă.  Mi-e teamă că tu nu te referi la aceleași, având în vedere faptul că te lași călăuzit tocmai de aceia de care s-ar feri Randy.

Dă-le animalelor tale ce ți-e ție mai comod.  E ghinionul lor.  Nimeni nu te împiedică să ai altă părere, dar, dacă vii să contrazici cele spuse de alții, vino cu argumente care să-ți susțină spusele.  Este evident, din tot ceea ce ai spus, că nu ai cunoștințe, iar de argumente care să susțină o lipsă nu poate fi vorba.

#70
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020
Am o parere foarte buna despre cunostintele mele in domeniu ! Sa incepem asa usurel si te rog sa dai raspunsuri clare si concrete , nu romane pline de aiureli !

1) Cati caini ai detinut in viata ?
Eu am avut caini proprii vreo 20 de ani din mai multe rase , in plus majoritatea neamurilor mele au avut caini in permanenta . Deci discut din experienta proprie , nu din auzite , in timp am cercetat o gramada de tipuri de hrana...de problemele aparute si pot face un fel de statistica la tipul de hrana/durata de viata/probleme de sanatate .

2) Citez ''ce au de spus oameni influenți din sfera bunăstării animalelor lasă să se înțeleagă'' ! Pai acesti oameni de stiinta se contrazic la greu intre ei !
Unii pe faima , unii platiti de anumite companii , altii doar pentru like-uri pe FB ! Deci daca eu ii cred pe altii si tu pe astia , suntem la egalitate din acest punct de vedere si niciunul nu detine adevarul absolut !

3) Faci confuzii majore , citez ''caprele domestice au rămas capre, porcii domestici au rămas porci, iar pisicile domestice au rămas pisici'' !
Confunzi caprele domestice cu familia Bovidae printre care exista si bizonii https://ro.wikipedia.org/wiki/Bovide . Sper ca nu vrei sa cresti vreun bizon prin curte Posted Image !
Confunzi porcul domestic cu porcul mistret , la fel nu ti-as dori sa vezi in realitate vreun mistret agresiv . As plusa cu niste porci ''domestici'' dar crescuti in salbaticie , vazuti prin Insula Mare a Brailei , se aruncau sa muste mai rau ca niste caini agresivi si bagau niste viteze in alergare , incredibile fata de ''grasii din cotete'' .
Confunzi pisicile cu tigrii sau Pumele din familia Felidae .
Si nu in ultimul rand , o alta mare confuzie , confunzi hrana de vanat natural cu carnea plina de chimicale...mega procesata si pastrata in conditii improprii din magazine .

4) O alta mega confuzie e legata de necesitatea cantitativa necesara pentru un caine , mai ales de proteine . Una e sa fie un caine salbatic/lup care alearga 30 de km zilnic pentru hrana si alta sa faca 3 ture prin curte ca sa faca pipi/caca . O cantitate e necesara pentru un caucazian si alta pentru un pekinez . Deci necesitatile unui ''salbatic'' sunt cu mult diferite !

5) O alta confuzie , citez ''Natura nu minte'' ! Pe undeva e corect ! Omul acum ''33000'' de ani manca multa carne preparata primitiv pe foc...sau nu , ca nu stim cu siguranta . Si nici nu stim care era durata medie de viata , in lipsa adaposturilor...hranei sanatoase...medicamentelor...si restul conditiilor !
Daca la om NU s-ar simti evolutia , te rog sa mananci cateva kile de carne cruda de la un ''vanat''...macar cateva zile , fara testare medicala si imi spui dupa cum te simti Posted Image !

In rest toate cele bune !!!

PS - Toti cainii mei au fost si sunt ingrijiti la maxim si toti au depasit duratele medii de viata ale raselor lor !

#71
mirelvanca

mirelvanca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 18.11.2007
Observ că „argumentele” tale sunt de fapt tot păreri personale.  Apoi, ori nu poți înțelege ceea ce am spus, ori acționezi cu rea-credință.  De exemplu, la punctele 3, 4 și 5 îmi atribui unele lucruri pe care eu nu le-am afirmat.

Nu am afirmat că oamenii nu au evoluat și nici că dieta lor era una crudă în perioada despre care vorbeam.  Stăpâneau focul demult.

Cât despre animalele domestice la care m-am referit și care provin din rudenii sălbatice, înțelesul era că dietele acestora nu s-au schimbat după domesticire.  Caprele au rămas erbivore, precum înaintașii lor, porcii au rămas omnivori, iar pisicile au rămas hipercarnivore și tot de tipul „carnivor obligat”, precum cele sălbatice.  Subliniam un contrast (sau o asemănare, depinde de cum privești lucrurile).  Aceste animale și-au putut păstra caracteristicile biologice referitoare la dietă.  Pe când câinii, unii (interesați) susțin că din hipercarnivori, ar fi devenit omnivori.  Atât logica, cât și caracteristici anatomice arată că câinii au rămas și ei hipercarnivore, precum strămoșii lor.

În legătură cu statistica pe care zici că ai putea-o face folosind datele câinilor tăi și ai rudelor tale, cred că îți dai seama că nu ar fi una reprezentativă pentru o populație de câini, probabil că nici măcar pentru cea din localitatea ta.

Fiindcă veni vorba, dacă ai cumva timp disponibil și chef, arată-le celor ce mai citesc pe aici cu ce îți hrănești câinii.  Înclin să cred că nu cu vânat natural.  Așa că învață-i pe oameni cum să se ferească de chimicale și produse mega-procesate, dacă zici că eu n-am făcut-o bine.

În rest, nu-mi vine acum să răspund la tot ce ai scris.  Nu are rost să încerc să te învăț nici biologie, nici istorie, nici cum să te porți cu oamenii scriu pe bloguri lucruri care nu rezonează cu ceea ce știi tu.  Am constatat că nu ești dispus să o faci.

Mă bucur pentru câinii tăi.  Vă doresc tuturor sănătate și viață lungă.

#72
pele

pele

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 16.03.2006
Al meu nu prea mananca bobite simple(royal canin),trebuie sa-i pun ceva peste ele.II pun un ou crud si le amestec sau zeama ce ramane in tigaia grill dupa ce fac friptura(ii mai dau si lui nitica carne,oua,cascaval).Au in kaufland niste biscuiti in forma de oase,costa 4,5 lei 400-450gr,astia ii plac mult,cred ca ar manca toata punga,scrie ca tb sa-i dau 4 biscuiti pe zi.
Saptamana trecuta am gasit la lidl inimi si pipote de pui cu 5-6 lei 500gr,am fiert carnea asta si i-am pus si o cana de orez.

Edited by pele, 16 August 2023 - 18:12.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate