Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

P+4 doka, tego sau cherestea

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#19
BourbonTSI

BourbonTSI

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 09.01.2022
In momentul de fata, nu vand si pentru ca aceasta cladire va ramane proprietate, e mai viabil sa o fac eu decat sa cumpar efectiv deja construit. Daca vand e alta problema. Siguranta de a avea o cladire fara probleme e mai mare decat daca voi cumpara ceva deja cladit.

Cei care construiesc pentru vanzare trebuie sa taie foarte mult din costuri pentru a  duce la bun sfarsit o cladire. Din puctul meu de vedere , verificati bine ce cumparati pentru ca daca se face totul conform proiectului efectiv constructorul isi ia doar salariul lunar si atat din pretul de vanzare - la momentul de fata.
Cei care ii cunosc si construiesc au dificultati in a vinde si marja de profit. Dar sa vedem ce ne rezerva viitorul.

In principiu vreau sa opresc lucrarea peste 2 sau maxim 3 luni daca preturile materialelor nu vor stagna. Deocamdata vreau sa ies din pamant si apoi sa vedem costurile.

#20
BourbonTSI

BourbonTSI

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 09.01.2022
Din punctul meu de vedere niciodata nu a fost ieftin sa construiesti .
Pentru ca deocamdata nu caut un profit rapid, voi continua atat cat imi permite bugetul .
Cel mai ok ar fi sa termin cu tot , chiar daca vor fi datorii, si apoi un profit pasiv.
Cladirea se face pentru inchiriat  apart-hotel, si spatiu comercial la parter- un fel de pensie.

Banii vin si pleaca si cel mai important sa fie in miscare. valoarea lor a scazut de anul trecut pana astazi, dar valoarea pamantului si al cladirilor nu.
Numai bine.

#21
Steffy2023

Steffy2023

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 01.10.2022

 BourbonTSI, on 15 mai 2022 - 10:46, said:

Salut,

Lucrarea s-a inceput acum o luna si dupa executarea pernei de piatra sunt la etapa de cofrare a elevatiei. talpa fiind turnata.
-executarea pernei de piatra aproximativ 5 zile, si beton pentru sigilare - 70.000 ron fara tva
- fierul si montarea lui lui - 7 zile - 130.000 ron  fata tva
- cofrarea pana acum - 10 zile.
- beton pana acum 124 mc  B400, c25/30 -53.000 ron
- alte costuri - ~40.000 ron.

Ce am calculat acum 5 luni este mult diferit, pana acum ajungand  cu 30-40% mai scump. si se mai scumpeste. Din punct de vedere economic aproape ca nu e rentabil...
Bună ziua,

Si eu plănuiesc construcția unei case în Judetul Ilfov (voi avea autorizația de construcție în curând, caut constructor și încerc să creionez un buget). Pentru cofrat înclin sa folosesc TEGO. Dvs. ce ați folosit până la urma și de unde ați achiziționat? Am vazut că pe piață se practică să închiriezi cofrajele.
Mulțumesc pt răspuns,

Ștefania

#22
BourbonTSI

BourbonTSI

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 09.01.2022
Buna ziua,
In cazul unei case personal cred ca e este mai ok sa folositi lemn, scandura  deoarece la sfarsit veti folosi acel lemn pentru a face astereala/ acoperisul. Scandurile vor fi excelente mai ales ca vor fi deja uscate in mare parte din ce ramane ( apoximativ 70%) si veti salva niste bani.
Pentru constructii mai mare nu recomand special ca laptele din ciment va iesi in acest caz . De asemenea chiar daca se foloseste spuma vor iesi niste decofrari de calitate indoielnica( trebuie taiat spuma care intra pe interior inainte de turnare).
Stalpii la o casa fiind mult mai mici nu vor avea nevoie sa suporte forte mai mari la turnare.
Daca folositi doka sau tego va fi mai economic ca si timp, dar sincer ... o casa de 200mp se poate face in 6 insi in 2 saptamani de munca efectiv, la rosu in cazul in care va avea doar o placa. Experienta personala.
Numai bine

#23
BourbonTSI

BourbonTSI

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 09.01.2022
Salutare cu #update

Lucrarea continua zic eu personal destul de incet , decomadat la planseul peste etajul 1. Luni efectiv de munca cu program luni-vineri ~5.
Toata zidaria de la parter si etajul 1 este pusa deja in ''opera''. termopanul si instalatia electrica/apa /menajera este efectuata la parter.
Ceva inatarzieri cu gazele/curentul probabil in maxim 1 luna vor fi efectuate  bransamentele( apa/canalizare sunt efectuate).
S-a facut si o amenajare a terenului si schimbari pe santier care au luat ceva din timpul verii.
Ca si probleme , cele mai multe sunt legate de forta de munca salariile fiind destul de piperate din punctul meu de vedere...
Luni-vineri(vineri pana la 3) program 8-17, cu o masa inclusa salarii de la 48 la 90 de mil(vechi) pe luna. 2 dintre muncitori au si cazare inclusa-utilitati platite de mine.-probabil prea mult.
Ca si investitie am depasit oarecum 170k euro , ceea ce imi propusesem pentru anul aceasta/ am reusit sa ii cheltui si in mare nu sunt multumit dar planul de acasa nu e ca cel de la piata.
Fierul s-a mai ieftinit undeva la 5,5 gata fasonat, montajul nu e inclus, betonul folosesc exclusiv B400 ~450 ron mc.
Fier montat anul acesta 35 tone , beton b400- 320 mc , BCA- 40 paleti pereti exteriori de 30...

Dezamagiri
-oamenii desi sunt platiti ok zic eu, nu sunt stresati, mancare excelenta la 12 cu pauza o ora, cazare la unii si progrm ok nu sunt foarte multumiti si cer mariri de salariu, caz in care de 2 ori i-am dat afara/au plecat  in cele din urma s-au intors.
-cofrare defectuasa la unul din stalpi,
- au iesit cateva segregari( i-am gonit la decofrare) motiv necunoscut, beton ok, vibrat in stalp de sus pana jos, batut cu ciocanul( nu a fost udat cofragul) cofragul destul de etas pierderi de lapte de ciment la un stalp de 50x 50x 250 aproximativ 300 ml maxim. Vascozitatea ok, nu inteleg cum ies excelent la alte cladiri. Stalpii s-au turnat si in 2 trepte si dintr o treapta cu aproximativ aceleasi rezultate. La intrebari catre specialisti mi s-a spus ca este prea mult fier in stalp- 12 bare de 20 si etrieri din 10 in 10 de fi 10. Vascozitatea mai mica a betonul de asemenea nu ajuta deloc la duritatea finala a betonul. S-au facut reparatii in diferite locatii si arata chiar ok, in 2 cazuri s-a vazut fierul dar e vb de 1-2 cm patrati.... Inca , caut explicatia tehnica, desi am respectat in tocami toate indicatiile dirigintelui/arhitect/structurist. S-au facut verificari dar lor nu li se pare nimic ne inregula....
Cofrajele la stalpi au fost facute cu cravate si nu au existat ruperi sau alte probleme.
Ca si pret per punere in opera- cofrare minimi 55 lei/mp, si bca  350 palet  si 400 cel de 15.
Parerea mea, anul acesta nu a fost un an excelent pentru constructii ca si pret de executie ( din punctul de vedere al celui care construieste).

Inca o intrebare pentru mesteri- care e diferenta intre Ribano ten si Ribano uno( pret 5-6 lei) unul este pentru mecanizata dar nu se poate pune in opera si manual, care ar fi diferenta.
Numai bine

#24
raducut123

raducut123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,183
  • Înscris: 12.09.2013
Pune niste poze sa vedem si noi....astia mai nestiutorii

#25
BourbonTSI

BourbonTSI

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 09.01.2022
Salut,
Am atasat cateva poze de la inceputul proiectului.
In mare sper sa reusesc sa ajung pana la placa peste etajul 2 pana in decembrie sa vedem cu merge treaba si cu bugetul personal...
Bca ul  s-a scumpit din ianuarie pana azi cu 430 lei/palet.
Numai bine

Attached Files



#26
CristiALF

CristiALF

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,223
  • Înscris: 02.10.2007
Pentru a nu mai deschide un alt topic, pun si eu aici o dilema personala.
Voi avea de facut o fundatie pe cuzineti, grinda de echilibrare si placa 0. Si ma gandeam ce solutie de cofrare sa aleg..Tego nu vreau, am auzit de multe probleme cu ele. Deci variantele la care ma gandeam sunt lemnul "standard" sau inchiriere Dokka.
Casa va fi timberframe prefrabricat si as fi preferat Dokka pentru ca in cazul meu, nu voi avea ce face cu lemnul (exceptie niste patrati pentru popi de sustinere la o placa armata pentru terasa). Pe casa nu se va folosi lemn normal nici macat pentru astereala, deci tot lemnul il ard in x ani, il arunc, il vand..N-am ce face cu el Posted Image. Din acest motiv Dokka ar fi preferinta dar cu siguranta echipa nu va avea asa ceva, asa ca ar fi vorba de plata unei chirii. Dar oare ar fi o solutie si eficienta financiar in cazul meu ? Asta e intrebarea, ca daca ies mai scump, iar nu e bine... Posted Image

Edited by CristiALF, 17 October 2022 - 08:48.


#27
BourbonTSI

BourbonTSI

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 09.01.2022
Buna ziua,

   In cazul acesta ati raspuns la intrebare, cel mai ok este Doka. Si eu vreau sa folosesc doka dar costurile sunt destul de mari si piperate( in a cumpara) pe langa placa propriuzisa care este in jur de 150 ron mp mai vin si toate sistemele de prindere care  de asemenea  sunt scumpe.
La inchiriat cel putin in Constanta, pretul este de aproximativ 20 ron mp iar sistemele de prindere de asemenea se inchiriaza separat. Eu personal voi alege oricand Doka daca banii nu sunt o problema , si la sfarsit iese si o suprafata lisa fara imperfectiuni(in afara se lasa si asa).
Lemnul este 1200 ron mai nou , si dintr-un metru cub faceti undeva la 40 mp de cofraj( teoretic- practic 30-35) , cu pretul de 30 ron. Aditional mai puneti patrati de 8x8 sau 6x6 la fiecare un metru (70cm la inaltimi mai mari) si  sarma de legat, manopera. Cred ca la sfarsitul zilei ajungeti la pret la fel si doka si lemn , dar in timp ce la doka timpul de punere in opera este mai scurt ( de 3 ori), la , lemn va raman 80% din lemne dar manopera probabil mai scumpa- nu mult....
La o casa veti avea tot timpul nevoie de lemne , chiar si pentru cofrat temelia la gard de exemplu.
Totul e relativ, si depinde de cat de mult va fi folosit acel lemn pe viitor. Personal prefer doka pentru ca nu trebuie sa tai atata padure si nu imi convine sa platesc lemnele pentru gratar de 3 ori decat valoarea reala.
Daca vorbim de economie, este mai economic sa faceti cofrajul din cherestea dar sa ajungeti sa o folositi pe toata, cum voi folosi si eu la sfarsit la pod. Din tot lemnul cumparat probabil vor mai ajunge 70% pana sus, restul fiind distruse/taiate/decofrate prost/crapate. Din ce am calculat din 8 mc cumparati daca raman cu 5 am pierdere de 3600 ron, ceea ce nu este foarte mult , fata daca voi plati doar pentru doka, inchiriat- fundatie, undeva la 7000 ron.
Daca echipa pe care o contractati nu stie sa lucreze cu doka mai bine mergeti cu lemn.Nu stiu daca e ok sa platiti cursurile de initiere pentru ei:). De exemplu eu am pistol de cuie si nu se foloseste desi este de calitate si bate cuie pana la 90 mm( peste 15 cuie pe minut). Nu se foloseste pentru ca le e frica si au incredere mai multa in ciocan si cui....
Pentru un constructor cea mai buna investitie ar fi tot timpul doka si popi metalici, o schela cat de cat si cravate pentru stalpi- o investitie minima initiala de 10 mii de euro ar scoate banii intr-un an daca are si meseriasi.
Numai bine

#28
CristiALF

CristiALF

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,223
  • Înscris: 02.10.2007
Foarte bine spus, multumesc pentru detalii !
Voi astepta optimizarea calculelor de fundatii si pe urma voi incepe prospectarea costurilor cu manopera si implicit si doka vs lemn. In acest moment analiza mea ar spune ca pentru mine, doka ar fi rentabil doar daca genereaza costuri totale mai mici vs lemn. Altfel, voi merge pe lemn si chiar daca nu prea am ce face cu el pe urma (exceptie popii pe care probabil ca ii voi putea revinde si recupera  ceva), voi avea de facut si un gard pe o latura unde voi avea fundatie de beton, deci acolo sa zic ca va mai fi nevoie de niste scandura...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate