Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

De ce unii oameni in varsta nu vor sa invete nimic ?

* * - - - 8 votes
  • Please log in to reply
101 replies to this topic

#37
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Calu moare de drum lung.

#38
wld-ro

wld-ro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,096
  • Înscris: 04.09.2013

View PostMinettoMatoi, on 15 decembrie 2021 - 19:50, said:

De ce oamenii in varsta nu vor sa invete nimic ?

Nu-i mai intereseaza. Ii lasa rece. In curand de tot.

#39
Vlad_22

Vlad_22

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,989
  • Înscris: 16.07.2015
Unii nu sunt capabili să asimileze, să rețină, alții nu vor, alții se mulțumesc cu ce au/știu etc. Numai eu știu de cate ori le-am arătat bunicilor, cum să vadă mesajele și apelurile de pe telefon etc. și cu greu se descurca. Pe bunica-miu, am incercat să-l învățăm acu ceva ani, cred că vreo 13-15, mama mă-sii, nici nu-mi mai amintesc, să folosească PC-ul... Nu s-a prins nimic, pur și simplu avea și are o vârstă, la care nu se mai pot asimila informații dintr-un domeniu, cu care n-au avut deloc tangență până acum. TV-ul știu să-l mânuiască, nu-i problema. În fine, nu e Smart TV, ci FHD mai nou, de vreo 2-3 ani. Bunica-miu încă prefera mașina de scris, în detrimentul unui computer/laptop, fiindcă cu aceasta a crescut. În Iasi, am impresia că încă se mai găsesc cetățeni care se pricep să repare mașini de scris.

Edited by Vlad_22, 16 December 2021 - 00:35.


#40
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,829
  • Înscris: 28.11.2006
Un alt topic plin de empatie... :bicycle: Hai sa-ti mai dau eu cateva idei:

- De ce batranii nu mai alearga la fel ca tinerii? E delasare, lene sau prostie (nu stiu ultimele tehnici de antrenament si nu pot sa le invete)?
- De ce e nevoie de rampe pentru persoanele cu handicap? Nu pot sa stea acasa sau sa-i care cineva in brate pe scari?
- De ce orbii nu picteaza? Pana la urma daca Beethoven a scris o simfonie cand era surd, ei de ce nu pot?
Si lista ar putea continua :P

#41
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 10.09.2007
Mie mi se pare un topic interesant, voi mai veni cu argumente si intrebari maine (momentan scriu din pat de pe tableta). La tot ce s-a discutat mai sus, as adauga si bariera lingvistica…

#42
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Exista si oameni in varsta care nu vor sa-si intrebe copiii, sa nu li se stirbeasca autoritatea. Si altii care nu-si dau seama ca nu stiu, adica folosesc cat de cat chestiile noi, dar nu in mod performant si se cred in top doar pentru ca stiu sa le foloseasca, comparandu-se cu altii care nu stiu deloc.
Dar asta intra la factori psihologici/de personalitate, nu tine de varsta.
Cu varsta doar se accentueaza si sare in ochi, fiindca nu te astepti, de exemplu, la un barbat de 50-60 ani sa fie un mare dobitoc, cazut din Luna si ingamfat pe deasupra. Si nu numai cu chestiile tehnice, dar si cu lucruri legate de sex, relatii, socializare, noutati.

View PostMinettoMatoi, on 15 decembrie 2021 - 21:56, said:


Nu am zis ca toti sunt asa, am zis ca multi sunt asa.


Sigur ca sunt si destui batranei care vor sa invete, dar si multi care nu vor. Lasa mai ca si ala de 7 ani si ala de 85 daca au cap si le place, invata, daca nu, nu invata nici unul.

iuliean50, mi-am luat pastilele azi, sunt baiat cuminte.


Da, sunt si lenesi unii batranei, nu vor sa invete, vor doar sa le faca altii treburile ca le e mai comod asa.


Daca nu poti memora, notezi, si tot faci treaba. Unchiu meu asa a invatat, nota tot ca avea 68 ani, si a exersat si i-a intrat in reflex. Pai si eu am notat si eu care aveam 36 ani cand am avut primu smart, ca nu puteam retine asa repede.
Vezi ca ti-a scris Pufonel cu Beethoven si are dreptate. Unii nici nu vad bine, au ochelari de distanta, de apropiere. Nu aud. Nu intotdeauna este cum crezi tu.
Uneori mai este si comoditate, intr-adevar, ca daca au pe cine sa streseze, sa faca in locul lor, normal ca nu mai invata.
Dar asta este valabil ptr oricine. Si tu iti comanzi cartofi prajiti in loc sa ti-i prajesti singur. Tot din comoditate.

Edited by Cr1spy, 16 December 2021 - 02:48.


#43
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,091
  • Înscris: 29.06.2005
Imi amintesc o scena din tineretile mele.
Eram proaspat angajat, abia terminasem liceul - mergeam intr-o zi catre trenul de navetisti impreuna cu bunicul meu (el lucrase tot acolo, mergea pentru ceva acte).
Ca sa ajungem la tren, aveam de trecut peste vreo 6 linii de cale ferata. Eu le treceam sarind pur si simplu de pe o sina pe cealalta, fara prea mare efort (fizic sau de echilibru), astfel ca bunicul ramanea oarecum in urma, pasind mai cu grija, evitand sa calce pe sina.
Stiu ca mi-a spus ceva atunci de genul "o sa vezi si tu cum e cand imbatranesti, nu te mai tin genunchii la fel, nu mai ai acelasi echilibru...." - si eu ma miram, cam ca MM, initiatorul de aici.
Pentru ca, la 18 ani, mi se parea ciudat, " cum sa nu te mai tina genunchii si sa nu mai ai echilibru ?" - de vreme ce imi era atat de usor, aproape ca nu depuneam vreun efort.....

Sunt mai multe aspecte aici, insa tin sa spun deschis ca parerea mea despre MIneto este ca e un om amar si va deveni un batran din cea mai amara speta, daca asa pareri are acum.
- Degradarea fizica reduce drastic capacitatile de invatare. Am un unchi de aproape 80 cu care lucrez sa invete bazele folosirii unui smartphone. In vreo 3 luni, abia a reusit sa invete sa apeleze si sa citeasca mesajele. Ii este foarte greu sa controleze telefonul cu degetul pe ecran - de vreme ce toata viata a avut telefon cu butoane.
- Memoria scade dramatic, cu varsta. Constatata la acelasi unchi - dupa o luna de sesiuni zilnice de invatare, a ramas o perioada sa se descurce singur cu telefonul....dupa o saptamana singur, deja nu mai reusea sa citeasca mesaje....doar sa apeleze sau sa raspunda. Constatat si eu ca la 45 nu mai am aceeasi putere de absorbtie ca la 25 - enervant, insa....
- Interesul pentru lucruri noi neesentiale scade. Probabil si de la modificarile hormonale, dar si de la preferinta creierului pentru lucrurile cu care e obisnuit deja.
- Contactul cu tineretul. E foarte important. Una e sa ai copii care bazaie toata ziua prin casa - inveti treptat chiar fara sa vrei; si alta e sa traiesti singur.
- Interesul pentru invatarea unui lucru nou e foarte important.


Stii cam cum e, Mineto? Cam ca atunci cand tu, programator(declarat), intrebai pe aici cum se pune un steag intr-un chenar intr-o pagina html. Desi pentru unii pare simplu de invatat asta, tu ai preferat sa ceri mura in gura, desi ai formare in domeniu si ai fi putut sa inveti singur. Pentru ca esti pe "baze de date" si....na, de ce sa mai invat?....

Fa un experiment pe tine:
- cumpara o chitara (cea mai ieftina...etc)
- invata singur sa canti la chitara - ai internet si stii sa-l folosesti.
- revino aici cu niste clipuri in care ne canti la chitara niste melodii mai complexe decat " melc melc..."

Sa vedem si noi, tu care esti tanar si judeci batranii, cat de usor te descurci cu invatarea unui lucru nou, care iese din sfera ta de interes. Explica-ne cu ocazia asta si cum a fost parcursul de invatare, ce crezi ca a fost mai dificil.....etc.

#44
AKSAGUAM

AKSAGUAM

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 129
  • Înscris: 24.09.2021
+50, curs de calificare deci creierul nu moare odata cu trecerea anilor.

#45
Al3xandrus

Al3xandrus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,308
  • Înscris: 10.09.2007
Florinel, sunt de acord cu multe din argumentele tale, eu nici nu il cunosc pe Mineto, voi, restul, poate ati avut o interactiune mai clara, insa sunt putin diferente in ceea ce ii propui tu lui si ceea ce a vrut el sa zica in topic (initial) si, inclusiv tu, dai niste exemple de acest gen.

Adica, sa citesti si sa scrii un SMS, sa manuiesti o "telecomanda smart" , sa dai un PLAY, mi se pare ca sunt un MINIM MINIM al supravietuirii in societatea tehnologica din care facem parte. Iar, alaturi de argumentele tale bazate pe ratiune de mai sus (imbatranirea) eu mai adaug inca o data bariera lingvistica - ce inseamna pt un batran de 80 de ani PLAY cand el a facut maxim ceva rusa prin scoala pe care a uitat-o oricum complet, caci o ura (si pe buna dreptate :) ).

Quote

- Contactul cu tineretul. E foarte important. Una e sa ai copii care bazaie toata ziua prin casa - inveti treptat chiar fara sa vrei; si alta e sa traiesti singur.

Foarte bun argumentul acesta, da si interesant de studiat, bravo! Pe de alta parte stau si ma gandesc ca e si aici cu vice versa, caci daca ai contact cu tineretul tinzi spre comoditate, cum s-a zis si mai sus...

#46
Pacolino7

Pacolino7

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 885
  • Înscris: 28.10.2021

View PostMarianG, on 15 decembrie 2021 - 20:25, said:

nici una

nu pot, nu se prinde, si nu merita.
E delasare multa in cazul unor batrani.
Imi aduc aminte ca aveam 20 ani si mergeam sa butonez la telecomanda sa le ordonez programele in ordinea dorita, si azi dupa 35 ani  (acum am 54) ma cheama aceleasi persoane sa fac acelasi lucru iar ei fiind doar cu 10-15 ani mai in varsta. Mie nu mi s-a diminuat dorinta de cunoastere, ba chiar sunt mai ahtiat dupa cunoastere chiar si a noilor tehnologii.
In perioada asta findca aveam de lucru in renovarea unei locuinte am achizitionat diverse componente electronice ca mai peste cativa ani cand nu  voi mai putea lucra in constructii sa trec la realizarea de montaje electronicede automatizare .

#47
floryanm

floryanm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 12.02.2004
Cred ca iti si setezi niste prioritati, pe masura ce inaintezi in varsta..

Uite, daca acum o sa stau cu un adolescent si o sa ii spun ca ma doare-n c*r de TikTok si ca nu am cont si ca nu ma intereseaza si ca eu consider ca e un tool pentru cretini, probabil ca o sa ma faca mos decrepit. Nu trebuie asimilat tot ce e nou, trebuie si filtrat un pic.

#48
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015
Te-ai gandit ca anumite domenii (religie, tehnica, arta, etc) nu reprezinta interes pentru multe grupe de oameni? Daca pornesti de la premisa asta (ca fiecare om are o zona de confort in care ii place sa traiasca), poti concluziona ca un domeniu poate nu-l intereseaza si este paralel diametral opus cu acel subiect.

PS: pensionarii de azi sunt persoanele active in anii "90, cand tehnica de acum abia mijea ochii pe la noi. Unii sunt maleabili si se prind din mers, altii mai greu, altii deloc.

Ca un exemplu: tata stie sa umble pe net (are facebook, whatsapp, jocuri online, mai cauta (mai greu, dar se descurca) pe Google, etc), dar cand imi trimite mesaje, imi trimite SMS. Nu ma deranjeaza (ca primesc SMS), dar asa s-a obisnuit. Pe Whatsapp imi trimite doar poze (cred ca asa s-a obisnuit). Daca avea IPhone, nu cred ca ramanea doar pe SMS-uri (prin imessage).

#49
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,022
  • Înscris: 03.02.2014
cel mai amuzant a fost acum cam 15 ani cand il invatam pe taica-meo (aveam cam 45 de ani atunci) sa lucreze la calculator (chestii basic, gen browsing, word, excel etc) si la un moment dat ii zic sa dea dublu-click pe ceva. Intrebarea lui urmatoare m-a blocat pentru 5 secunde; m-a intrebat daca dublu-click dreapta sau stanga. Pana in acel moment nu ma gandisem niciodata explicit daca dublu-click-ul era dreapta sau stanga; a trebuit sa tin mana in aer si sa simulez cum dau dublu-click doar ca sa imi dau seama ca e stanga.

in timp ai mei (mai de voie-mai de nevoie) au trebuit sa invete sa foloseasca calculatorul pentru ca acum si la munca multe chestii se fac numai la calculator si nu functioneaza scuza ca "nu ma pricep" sau "nu am nevoie de asta", pentru ca ramai fara job rapid.

Ai mei au inceput sa aiba si ei incredere in comenzile online, rezervari online pe booking etc. Singurele chestii cu care ii mai ajut uneori sunt chestii de certificate digitale (taica-meo e administrator de bloc si trebuie sa depuna acte la ANAF), unde daca nu merge ceva, uneori taica-meo nu are neaparat experienta si mana de lucru formata sa vada ce si de ce exact nu a mers.

#50
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,945
  • Înscris: 17.01.2012
io aș zice că cei care nu știu să utilizeze un device nou, niciodată n-au știut să utilizeze ceva nou apărut în viața lor!
am exemplu părinții mei:
-taică-miu a jucat table și a pescuit o viață-ntreagă
-maică-mea s-a implicat mereu în achiziția de noi bunuri pt noi și casă

azi:
-taică-miu înjură mereu când trebe să citească un mesaj sau când providerul de tv schimbă canalul eurosportului :)
-maică-mea are laptop cu cont de FB, telefon cu cont de wațap

e vorba despre cum ți-ai modelat creierul de-a lungul timpului!

View PostSoulstream, on 16 decembrie 2021 - 12:08, said:

cel mai amuzant a fost acum cam 15 ani cand il invatam pe taica-meo (aveam cam 45 de ani atunci) sa lucreze la calculator (chestii basic, gen browsing, word, excel etc) si la un moment dat ii zic sa dea dublu-click pe ceva. Intrebarea lui urmatoare m-a blocat pentru 5 secunde; m-a intrebat daca dublu-click dreapta sau stanga. Pana in acel moment nu ma gandisem niciodata explicit daca dublu-click-ul era dreapta sau stanga; a trebuit sa tin mana in aer si sa simulez cum dau dublu-click doar ca sa imi dau seama ca e stanga.


îmi aduci aminte că-l învățam pe fi-miu (la cam 3...4 ani) să scrie pe calculator
deja știa literele și forma cuvinte simple

la un moment dat mă strigă să-mi zică că literele de pe ecran nu mai seamănă cu cele de pe tastatură: nu mai erau litere mari, ci mici (dezactivase „caps”)
io-i explic că-s aceleași litere, dar că se numește scris mic
el mă-ntreabă: de ce există litere mari și litere mici?
sincer, nici azi nu știu de ce românii folosesc 4 alfabete pt a se exprima (mari/mici, de mână/de tipar)
(sunt multe alfabete, ale unor popoare bine dezvoltate, care nu au astfel de complicații)

bineînțeles că știu regulile gramaticale, dar mă revolt pt că mi se pare aiurea ce au inventat lingviștii:
-literă mare la-nceput de propoziție: de ce? că doar după punct vine o nouă propoziție
(asta aș numi-o pleonasm: și punct și literă mare?)
-literă mare la substantive proprii?
etc!

#51
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,068
  • Înscris: 01.12.2001
Pe mine m-au invatat copiii mei cum sa pun un Stories pe Instagram dintr-un clip video mai lung si sa dau tag acolo.
Cam atat.
Cu FB si Tik Tok m-am descurcat singur.

Restul i-am invatat eu pe ei. Cum sa instaleze un joc, cum sa instaleze windows, cum sa manevreze diverse scule din atelier, cum sa schimbe rotile masinilor,

#52
Anca12

Anca12

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,253
  • Înscris: 12.04.2008

View PostMinettoMatoi, on 15 decembrie 2021 - 20:40, said:

Nu dau importanta la sti sau stii, e vorba de subiect, stiu ca in cazul timpurilor ce se formeaza cu infinitivul, se scrie sti doar cu un i, iar restul cu doi.

Eu cred ca e prostie multa si lipsa de interes si restul, eu cum am pus mana pe ceva care nu stiam, intrebam colo colo sa vad si eu cum merge, citeam despre, nu conteaza ca am 44 ani si nu mai am 15.
Am avut profi universitari si de 73 ani, si nu le-a mai scazut capacitatea de invatare si evident ca-ti butona smart-ul de nu se putea, intrau pe internet si asa mai departe. Cred ca aia care nu invata, au avut capacitatea de a invata scazuta de cand sunt ei.

'MinettoMatoi', aici este cheia postarii tale. O angoasa care te sacaie, care mocneste si te pandeste din subconstient.

Nu este in postarea ta intentia de a judeca pe altii, ci doar esti manios pe tine, pe ceea ce se va intampla (si) cu tine, vrand-nevrand...
Incerci sa-ti spui ca tu esti altfel, ca pana la adanci batraneti nu vei inceta sa fii tanar.

In liceu, tineam un jurnal si, in clasa a XII-a, cand paroxismul varstei ajunsese la maxim, mi-am scris pentru mine un indemn: sa nu cumva sa ajung candva sa nu mai simt acea incordare teribila, sa nu pierd ceea ce mi se parea esential.

Au trecut multe zeci de ani de atunci, iar daca cineva mi-ar da sa ma intorc in timp, cu nici un chip nu as accepta.

Este bine la batranete, cand ajungi batran dupa ce ai facut toate la timpul lor, cunoscand totul ce ai putut cunoaste la vremea potrivita.

Daca ar veni stranepotul sa-mi zica, de ce tu nu nu butonezi consola?, cum sa priceapa el ca nu butonatul este pricina (pentru ca toate aceste gadgeturi sunt concepute pentru to(n)ti, nu ca ar fi cine stie ce complicatie in ele), ci lipsa de minim interes pentru lucruri neesentiale actual.

In consecinta, iti doresc sa-ti traiesti fiecare etapa (varsta) a vietii cat mai complet, sa alungi spaima cum ca la urmatoarea etapa nu vei mai fi interesat de cele de astazi.

Nu, nu este prostie la batrani, nici lipsa de inteligenta, ci atitudine normala.

#53
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,985
  • Înscris: 04.09.2018

View Postwld-ro, on 16 decembrie 2021 - 00:04, said:

Nu-i mai intereseaza. Ii lasa rece. In curand de tot.
Pai aia ma si mir, cum dracu de nu ii mai intereseaza, ca pe mine m-a rupt curiozitatea mereu ca si in copilarie de una si alta, daca nu ma mai int nimic, atunci ma duc dracu, ptr ce mai traiesc ?

View Postpufonel, on 16 decembrie 2021 - 00:38, said:

Un alt topic plin de empatie... Posted Image Hai sa-ti mai dau eu cateva idei:

- De ce batranii nu mai alearga la fel ca tinerii? E delasare, lene sau prostie (nu stiu ultimele tehnici de antrenament si nu pot sa le invete)?
- De ce e nevoie de rampe pentru persoanele cu handicap? Nu pot sa stea acasa sau sa-i care cineva in brate pe scari?
- De ce orbii nu picteaza? Pana la urma daca Beethoven a scris o simfonie cand era surd, ei de ce nu pot?
Si lista ar putea continua Posted Image
Nu compara limitarile fizice cu ce zic eu, ca nu are legatura.
Poti avea si 80 ani si mintea tanara si curioasa. Ca sunt destui si asa.

View PostCr1spy, on 16 decembrie 2021 - 02:46, said:

Exista si oameni in varsta care nu vor sa-si intrebe copiii, sa nu li se stirbeasca autoritatea. Si altii care nu-si dau seama ca nu stiu, adica folosesc cat de cat chestiile noi, dar nu in mod performant si se cred in top doar pentru ca stiu sa le foloseasca, comparandu-se cu altii care nu stiu deloc.
Dar asta intra la factori psihologici/de personalitate, nu tine de varsta.
Cu varsta doar se accentueaza si sare in ochi, fiindca nu te astepti, de exemplu, la un barbat de 50-60 ani sa fie un mare dobitoc, cazut din Luna si ingamfat pe deasupra. Si nu numai cu chestiile tehnice, dar si cu lucruri legate de sex, relatii, socializare, noutati.


Vezi ca ti-a scris Pufonel cu Beethoven si are dreptate. Unii nici nu vad bine, au ochelari de distanta, de apropiere. Nu aud. Nu intotdeauna este cum crezi tu.
Uneori mai este si comoditate, intr-adevar, ca daca au pe cine sa streseze, sa faca in locul lor, normal ca nu mai invata.
Dar asta este valabil ptr oricine. Si tu iti comanzi cartofi prajiti in loc sa ti-i prajesti singur. Tot din comoditate.
Pai Pufonel compara problemele fizice cu creierul si psihismul, si tu il dai exemplu pe el ?
Nu e vb de comoditate, e vorba ca unde le e curiozitatea !? Au murit in ei, sau ce ?! Au ajuns apatici ?


Anca12, nu e vb de mine, ca eu daca as ajunge asa, m-as duce dracu, nu m-as suporta apatic si indiferent total, pe langa ca nici nu am cum sa stiu de acum ce va fi cu mine peste 30 de ani. De ex unchiu meu desi are 77 ani a ramas tanar in suflet si gandire, deci nu stiu cum o sa fiu, ca el sau ca astia apatici asa, e o loterie.
Eu doar ma mir de ce in copilarie ei misuna de curiozitate, si dupa aia mor practic sufleteste, vroiam sa le inteleg psihologia.

View Postfloryanm, on 16 decembrie 2021 - 10:02, said:

Cred ca iti si setezi niste prioritati, pe masura ce inaintezi in varsta..

Uite, daca acum o sa stau cu un adolescent si o sa ii spun ca ma doare-n c*r de TikTok si ca nu am cont si ca nu ma intereseaza si ca eu consider ca e un tool pentru cretini, probabil ca o sa ma faca mos decrepit. Nu trebuie asimilat tot ce e nou, trebuie si filtrat un pic.
Normal ca nu trebe sa preiei orice idiotenie, dar la ce ai nevoie, in mod normal trebuie sa fi curios sa cunosti. Nu te pune nimeni ca vrei sa inveti sa te prostesti toata ziua pe Tik Tok, dar cand ai un TV, e normal sa vrei sa sti cum merge si cum se seteaza.
De multe ori prioritatile celor in varsta sunt sa bata la cap tinerii ca de ce nu-s cum erau ei, sa stea pe capu norei sau ginerelui, o zic mai in gluma mai in serios.

Edited by MinettoMatoi, 16 December 2021 - 19:05.


#54
AKSAGUAM

AKSAGUAM

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 129
  • Înscris: 24.09.2021
Vroiai sa intelegi psihologia 🤣🤣🤣.
Nu moare nimeni sufleteste, sint alte prioritati, adica am ajuns sa masuram forta vitala cu balanta FB, forumuri, butonari ce sa zic, ne-am dat dreaq.

Edited by AKSAGUAM, 16 December 2021 - 19:12.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate