Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Propulsia prin distorsionarea spatiului - Warp drive

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#55
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,951
  • Înscris: 17.01.2012
„...Acest pozitron se anihileaza cu un electron din apropiere...”
de la cine smulge acel electron?

#56
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,068
  • Înscris: 06.01.2007
Se descurca si el. Electroni sunt peste tot.

#57
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,951
  • Înscris: 17.01.2012
păi atomul rămas făr-de electronul 'cela nu-și face de cap?
nu se aplică conservarea masei/energiei?

#58
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016
Ba se aplica. E=mc^2.
Atomul fara electron se cheam ion, sint peste tot.

#59
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,951
  • Înscris: 17.01.2012
dar starea de ion nu e instabilă?
nu fuge ion ăsta să se cupleze cu altu'?

#60
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,362
  • Înscris: 21.06.2016
O fugi, dar cu ce invalideze asta anihilarea?
Nu e prima oară cind se întîmpla. De exemplu și efectul fotoelectric smulge un electron de pe orbita.

#61
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View Postchilly willy, on 15 decembrie 2021 - 20:24, said:

Inteleg ca nu stii ca exista dezintegrari .

Pisica ta deja se dezintegreaza :)
Alte concluzii : nu rezolvi nimic cu teleportarea, omenirea distrosioneaza spatiul !

#62
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,068
  • Înscris: 06.01.2007

View Postgushpi, on 17 decembrie 2021 - 10:06, said:

dar starea de ion nu e instabilă?
nu fuge ion ăsta să se cupleze cu altu'?
Ba da.
Dar per total, sarcina se conserva. Nici reactiile nucleare nu distrug sarcina.
Iar ioni sunt peste tot.
Si tu cand porti slapi chinezesti si dezbraci o flanea de plastic, te electrizezi. Asta inseamna ca ai o multime de ioni in tine, o lipsa neta de sarcina electrica (sau un plus).
Acuma, ionii aia formati, in general fura si ei electroni, sau cedeaza daca au prea multi. Se completeaza lipsurile unul de la altul. Ca la armata, cand iti lipseste ceva, completezi de la colegi si ii lasi pe ei sa se descurce. Aia completeaza de la altcineva si tot asa. Per total ceva e pierdut, dar fiecare cand e intrebat sau cand are nevoie, are tot ce-i trebuie.

Apoi in apa, in general, toate sarurile ionice, altfel bine legate, sunt disociate in ioni.  De aia si conduce curent electric. Apa pura si sarea pura nu conduce, dar apa sarata da. Per total in acest caz sarcina e zero, dar in cazul in care te electrizezi, ai un plus sau minus net de sarcina. Acel minus se regaseste de fapt in obiectul de care te-ai frecat, adica puloverul de plastic lasat pe pat, care si el la randul lui e electrizat, dar cu sarcina opusa.

Dar per total, reactiile nucleare, interactiunile intre particule de orice fel, reactiile, chimice si de orice fel, pastreaza sarcinile. Ele se regasesc undeva, nu dispare sarcina neta si nici nu apare.

Edited by maccip, 17 December 2021 - 13:23.


#63
chilly willy

chilly willy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,594
  • Înscris: 23.10.2006

View PostMembruAnonim, on 17 decembrie 2021 - 12:52, said:

Pisica ta deja se dezintegreaza Posted Image
Alte concluzii : nu rezolvi nimic cu teleportarea, omenirea distrosioneaza spatiul !

nu se dezintegreaza, e fluctuatia cuantica a pisicii ce vezi

Stai linistit gushpi ca sarcina se conserva, nu trebuie sa te stresezi. F18 devine O18 in urma acestei dezintegrari. F avea 9 electroni, O nu are nevoie de 9 ci doar de 8 astfel ca electronul ala de care esti ingrijorat e acolo disponibil 24/7 sa fie cedat unui atom al carui electron a fost anihilat de pozitronul ala.

#64
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,491
  • Înscris: 22.12.2015

View Postchilly willy, on 14 decembrie 2021 - 16:52, said:

au facut elementul 115 e drept ca doar cateva zeci de atomi si nu e un izotop stabil. In ce zice bob lazar se pare ca ar fi un izotop stabil al acestui element care poate fi folosit pentru a distorsiona spatiu-timpul sau pentru a produce energie. In unul din interviuri sustine daca imi aduc bine aminte ca elementul 115 poate fi bombardat cu protoni, se transforma in 116  care ar emite un antiproton care la randul lui se anihileaza evident cu protoni obisnuiti si in felul asta produce energie prin reactia antimaterie-materie. In alte situatii se vorbeste si de elemente mai grele care sunt cumva stabilizate. E greu de crezut ca elementele grele pot fi stabile pentru ca in situatia asta le-am fi gasit in mediu. Cel mai probabil e vorba de un sistem de distorsionare a spatiu-timpului care de fapt incetineste curgerea timpului pentru rezervorul in care e pastrat elementul in cauza. Daca pot cumva manipula spatiu-timpul atunci propulsia prin mecanismul alcubierre e posibila. Teoriile pe care le avem acum spun ca ar trebui foarte multa energie pentru asta dar nu e exclus ca teoriile noastre sa nu fie chiar exacte. Practic manipularea spatiu-timpului e cheia oricarei tentative de calatorie cosmica. Daca e posibila atunci calatoria e posibila daca nu nu.
Vehiculul descris de Bob Lazar si altii nu are ca tel calatoria interspatiala ci produce brese gravitationale care fac fezabila calatoria intre volumele de Univers si in timp.
Este posibil ca lumea gazda de pe care vin misteriosii vizitatori sa contina izotopi stabili de Moscoviu int-un volum indestulator si facil de exploatat.

Edited by doxan, 22 May 2022 - 15:12.


#65
Dilan

Dilan

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 18.07.2022
Scientists Finally Discovered a NEW Way To Travel Faster Than Light
April 1, 2022 by Admin

He does, however, see a few steps that can be taken right away to try to move his version closer to reality, which like all previous drive theories, includes reducing the amount of energy needed. Where does Lentz want to take his warp drive from here? He said the next target is to make a warp bubble capable of moving at 1 percent of the speed of light using a modern-day fission reactor.
The physicist said he would consider patenting his warp drive, but he made it clear his work is just a part of a larger, rapidly growing body of work in this area and that the recent increase in new warp drive concepts since Alcubierre’s 1994 proposal gives those in his field hope that a real, testable version may be closer than we think!
Lentz said it has been exciting to see how much progress has recently been made in the field of warp drive. He thinks many more advances are ready to be made and looks forward to seeing what the next few years bring!
https://complexob7.c...ter-than-light/

Practic se vorbeste cum a evoluat aceasta tehnologie teoretica din anii 80 pana in 1994 inventata de Miguel Alcubiere, apoi recent in ultimii ani prin experimentele totusi neconcludente a lui Sonny White, insa se pare ca nu au fost atat de neconcludente din moment ce urmatoarele echipe si ultimul venit acest Lentz este foarte incantat de experimentele lui aproape secrete pe care doreste sa le patenteze si deja lucreaza la o nava prototip cu reactor de fisiune nucleara care va atinge 1% din viteza luminii, apoi doreste sa construiasca prototipuri tot mai performante ultimele intrecand viteza luminii si toate acestea le vom vedea in urmatorii ani.
Oare chiar sa fi fost descoperit sfantul graal al voiajelor interstelare instantanee precum in filmele Star Trek ori Star Wars, samd?!


Se pare ca lumea se cam agita in aceasta spetza, iar datele neconcludente obtinute de Harold Sonny White in experimentul cu interferometrul Judah-White nu au fost chiar deloc neconcludente din moment ce o echipa elvetiana a continuat aceasta cale apoi Erik Lentz, iar chinezii pregatesc deja un telescop satelit pentru a afla unde se gasesc cele mai apropiate alte Pamanturi cu scopul nevoalat exprimat de a le coloniza.
Probabil China se afla si mai departe cu propulsorul warp din moment ce Erik Lentz si DARPA isi aroga deja intaietatea in acest domeniu si vorbesc deja de nave prototip, mai intai un vehicul nanometric, apoi o nava cu fisiune nucleara care sa incapa intr-o bula cu diametrul de 10 metrii.


https://www.ign.com/...ive-by-accident
Scientists Take a Step Towards Building a Real-Life Warp Drive... By Accident
But there's still a long way to go before they reach that stage.
Adele Ankers By Adele Ankers
Posted: 31 Dec 2021 6:30 pm

A team of physicists has reported the accidental discovery of a real-world "warp bubble" whilst observing the structure of Casimir cavities – a small step towards building a potential warp drive.
The Debrief reports that Dr. Harold G. "Sonny" White and his team stumbled upon the existence of a warp bubble whilst conducting DARPA-funded research into Casimir cavities and the energy density present in those structures. White acknowledged the significance of the fluke findings but asserted that it was only a small step forward in regards to actually building a warp drive.
NASA May Have Invented a Warp Drive
"Our detailed numerical analysis of our custom Casimir cavities helped us identify a real and manufacturable nano/microstructure that is predicted to generate a negative vacuum energy density such that it would manifest a real nanoscale warp bubble, not an analog, but the real thing," White explained in a statement to the publication.

#66
mdionis

mdionis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,337
  • Înscris: 18.05.2009

View PostDilan, on 23 august 2022 - 20:34, said:

Scientists Finally Discovered a NEW Way To Travel Faster Than Light
April 1, 2022 by Admin
[...]

Nice try...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate