Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Apple Airtag

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#1
sergiu08

sergiu08

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,120
  • Înscris: 31.12.2013
Ieri mi-am comandat acest gadget. Mai are cineva? Păreri despre el?

#2
Groot

Groot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,021
  • Înscris: 16.11.2014
Mi se pare o mare smecherie. O sa cumpar si eu cateva.

Foarte tare mi se pare ca il poti atasa untr-un buzunar special in hainele copiilor foarte mici sa ii poti astfel localiza in caz ca se pierd/ratacesc/sunt rapiti.

Iphoane sunt absolut peste tot, sansele sa fie localizat repede sunt 9 din 10.

Air tag o sa emita bipuri intr-un interval de 8-24 de ore de la deconectare de telefonul stapanului. Deci ai minim 8 ore in care va face tracking fara ca nimeni sa stie ca device-ul este acolo.

Deci da, o sa cumpar cateva pentru tracking copil foarte mic.

Edited by Groot, 06 June 2021 - 10:10.


#3
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,444
  • Înscris: 19.04.2009
In America sunt iphoane peste tot.

In Romania ma îndoiesc. Și dacă îți răpește cineva copchilu și răpitorul nu are iPhone, degeaba. Ca nu îți imagina ca aia fug undeva in zone aglomerate sa te bazezi pe alții :)



#4
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 11.08.2003
Bun pentru copil dar bun si pentru nevasta, daca o apuca de duca la altul.Posted Image

#5
Groot

Groot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,021
  • Înscris: 16.11.2014
Air tag sunt detectate si de ipad.

Foarte multe persoane au ipad fara sa aiba iphone.

Si da, sansele sa intalnesti un iphone sunt de mii de ori mai mari decat sansele sa intalnesti un telefon cu tile instalat sau orice alta aplicatie pentru orice alt tile.

Am comandat si eu un air tag acum 10 minute. Cica se livreaza intre 30 iunie si 7 iulie.

#6
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,056
  • Înscris: 06.01.2007
Or fi bune pentru cautat chei pierdute, dar in niciun caz pentru cautat copii.
Pentru cautat copiii in parc sau pe plaja, trebuie sa iei un ceas chinezesc (gen wonlex) Marii producatori nu fabrica asa ceva ci doar ceasuri care se conecteaza la smartfon.

Si taguri de-astea exista de cand lumea pe aliexpress, inclusiv cu GPS, care functioneaza autonom intr-o retea GSM, fara retele prin blutut.

Un dispozitiv tip tag, trebuie sa aiba o utilitate de telefon, ca sa nu-l uiti. Altfel, trebuie pus prin buzunare, aiurea pentru fete care poarta rochie deoarece nu au buzunare. Si oricum coiii il vor uita sau vei uita tu de tag.
Un ceas cu telefon nu poate fi uitat deoarece e insasi telefonul copilului, are si el interesul sa-l ia cu el si lipsa lui va fi observata repede. Si e legat la mana, nu-l poate pierde daca nu-l scoate.
Singura problema e ca marii producatori nu ofera asa ceva, deci esti nevoit sa cumperi chinezisme pe care sa le urmaresti cu softuri chinezesti prost facute. Google are family link, dar putine ceasuri de-astea autonome vin cu android. Si urmarirea nu e chiar in timp real. Am ceasuri de astea inca de acum 5 ani si cam stiu care-s bubele lor.

Mai nou, probabil din cauza politicii americane anti china, unele vin cu un tip de androit kinezesc cu un nume ciudat care nu pot folosi magazinul google, nici family link de la google. Desi vin cu aplicatii proprii de tracking, e mult mai util ca copilul sa poata fi vazut pe google maps decat pe un map kinezesc cu tot felul de buguri sau litere kinezesti sau traduceri proaste.

Spre exemplu, familia mea e acum plecata. Baiatul e la fotbal, fata se plimba cu bicla, nevasta a plecat si ea acum. Nevasta e cu smartfon, copii cu ceasurile alea.
Attached File  Screenshot 2021-06-06 115148.jpg   138.15K   105 downloads

#7
Groot

Groot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,021
  • Înscris: 16.11.2014
Ceasul cu gps care e primul lucru pe care il smulge rapitorul de la mana copilului si care nu functioneaza in interiorul cladirilor, parcaje, subsoluri?

Edited by Groot, 06 June 2021 - 11:02.


#8
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,056
  • Înscris: 06.01.2007
Daca ti-a rapit cineva copilul, tagul e doar o iluzie a securitatii.

Wonlex, in momentul in care ti-l dai jos de la mana, are un senzor care stie asta si trimite coordonatele prin SMS la supervizor.
Apoi nu poate fi inchis decat din aplicatia de pe smartfonul parintelui. Daca incerci sa-l inchizi, trimite SOS cu coordonatele.

In cladiri ceasurile astea au coordonate de la access points WiFi, functioneaza pe sistemul AGPS.

Dar desigur, asta nu inseamna ca daca ti-a rapit copilul, rapitorul nu are habar de tehnicile astea de tracking. Ti-l gaseste si la mana si in cur. Nu te poti baza pe faptul ca rapitorul e prost si nu stie ce face.
Putin te ajuta dispozitivele de tracking. Poti vedea unde se afla copilul in momentul rapirii, eventual inca o perioada, dar apoi adios.

#9
Groot

Groot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,021
  • Înscris: 16.11.2014
Tagul este altceva. Daca nu perchezitioneaza, are multe sanse sa il rateze si acel tag sa raporteze locatie timp de minim 8 ore - maxim 24 de ore pana emite bipuri ca nu mai e conectat la telefonul stapanului.

Se stie ca daca nu recuperezi copilul in primele 8 ore, sansele sa il mai gasesti in viata scad exponential. Deja dupa 24 de ore se duc spre zero.

Am infinit mai multa incredere in ecosistemul Apple si capacitatea uriasa de tracking decat in politia romana. Sau orice alta politie, dar cu precadere in aia romana care e cea mai praf din europa de la mare distanta.

Edited by Groot, 06 June 2021 - 11:11.


#10
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,056
  • Înscris: 06.01.2007
Eu nu am wonlex in acest moment deoarece prezenta niste dezavantaje, daca e cazul detaliez. Ma intereseaza sa vad unde se afla copiii, sa ma pot intalni cu ei in parc, chestii de-astea. Nu-mi fac iluzia ca in cazul unei rapiri, voi putea urmari copilul si rapitorul.


Desi.. anul trecut i-au furat niste tsigani bicicleta copilului unde avea rucsacul si ceasul in rucsac. Au ajuns aici..
https://www.google.c...!7i13312!8i6656

Am fost la politie cu toate informatiile, crezi ca au facut ceva?
Nimic!
Uitati-va ce moace au aia de pe-acolo. La casa din spatele acelui magazin a ajuns bicla cu ceasul. N-am fost sa incerc sa recuperez. Nici eu, nici politia. Politia a facut misto de mine.

Ma rog, a fost vorba doar despre o bicicleta, un rucsac si un ceas. Am stiut unde au furat bicicleta, unde au dus-o unde au avut parcata masina, pe ce traseu au mers, unde au ajuns si cat timp si-au dat seama ca e posibil sa fie urmariti prin tracking deoarece au incercat sa inchida ceasul de cateva ori. In final i-au scos bateria. Teoretic puteam sa-l urmaresc si dupa ce au pus alt SIM, deoarece urmarirea se face si prin IMEI, dar n-am mai stat sa urmaresc acest aspect, am renuntat si la bicicleta si la ceas.

View PostGroot, on 06 iunie 2021 - 11:11, said:

8 ore
Zero sanse. Te imbeti cu apa rece. Cine rapeste copii, cunoaste mai bine decat tine metodele prin care pot fi prinsi.
ZERO SANSE.

#11
Groot

Groot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,021
  • Înscris: 16.11.2014
Whatever.

Eu voi folosi airtag pentru tracking stealth. Tu folosește ceasuri chinezești. Nimeni nu deține adevărul suprem. Și întotdeauna sunt mai multe trasee de urcat un munte.

#12
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,056
  • Înscris: 06.01.2007
Tot ce am spus e cunoscut si adevarat, nu-mi permit sa te mint, am o reputatie foarte inalta.
Asta cu adrevarul suprem e prea filozofica pentru un amarat de dispozitiv, care nu poate sa faca magie, oricat de mult ti-ai dori asta.\
:D

#13
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,056
  • Înscris: 06.01.2007
Ei.. sunt destule smartfoane intr-un loc aglomerat, nu asta-i problema.
Dar trebuie de stiut ca si sistemul AGPS, GPS asistat, face acelasi lucru folosind releele de telefonie si wi-fiurile. De aia ai pozitie buna in mol cand chemi taxiul, ca de la satelitii GPS nu prinzi nimic.
E o smecherie care functioneaza in retea. Dar aici vorbim despre alt tip de pozitionare, unde dispozitivul are capabilitati GPS.
Pentru un trackng complet, folosind toate tehnologiile aflate la dispozitie, ar trebui ceva cu GPS, AGPS, LBS, WiFI si blutut.
E important ca acest lucur sa fie facut de un producator mare, deoarece doar un asemenea producator poate oferi stabilitatea pozitionarii, daca semnalul GSM nu e conceput pentru pozitionare (asa cum e la noi in tara, dar nu si la asiatici)

Si am sa dau un exemplu. Un tag din asta care foloseste GPS si WiFi, functioneaza cam asa: Cand are semnal GPS, se va pozitiona foarte precis pe GPS. In acest timp, daca are un wifi prin preajma, dispozitivul poate furniza niste coordonate aproximative ale acelui WiFI care sunt stocate intr-o baza de date mentinuta de acel software si infreastructura specifica producatorului.
Excelent.
Insa.. exista dispozitive WiFi mobile. Adica hotspoturi de pe telefoane. Si se poate intampla ca ele sa primeasca coordonate, dar apoi sa se deplaseze, iar cel care vine sa ia coordonate de la ele, preiau vechile coordonate. Asa se intampla cand n-ai controlul asupra dispozitivului care emite WiFi.
Google insa are acest control si stie sa filtreze hotspoturile mobile (telefoane) de cele fixe (routere).In acest fel acuratetea pozitiei e mult imbunatatitta.
La fel si Apple, deoarece detine o retea maricica de dispozitive impanzite peste tot.

Insa un producator chinez, mic, fara android, nu va putea face chestia asta. Ca atare, cand pozitionarea e pe WiFi, de exemplu, exista sansa ca copilul sa fie in Tineretului si sa ti-l arate in Drumul Taberei.
Ceasurile chinezesti iti arata si modul in care s-au pozitionat. Androidul si google nu-ti arata, sunt antiprost. Dar uneori e util. De exemplu, cand ai pozitonare Wifi, cel mai probabil copilul se afla indoor, cand ai GPS, e sigur outdoor. Pozitionarea LBS e peste tot, dar e slaba ca precizie in Europa.

Acuma.. Apple isi permite sa ofere acest serviciu in speranta ca in preajma tagului se afla un alt dispozitiv apple la distanta blutut. Probabil ca e bun indoor, in locuri aglomerate. Precizia e buna deoarece distanta blutut e mica si dispozitivul apple de care se foloseste, e buine pozitionat prin algoritmii specifici AGPS.

Dar cel mai reliable e sa ai si WiFi si LBS si GPS si AGPS si blutut, chiar daca fiecare din tehnologii are problemele sale de accuracy. Ele pot fi gestionate de o retea si de un algoritm, cu conditia ca reteaua sa fie suficient de mare. In acest moment doar google (zis dumnezeu) si Apple ( zis adonis) poate face chestia asta intr-un mod practic util.

Problema la wifi e ca foloseste multa baterie, deci un tag din asta facut sa reziste 1an, nu va avea capabiltati wi-fi. E bun pentru chei, rucsaci, masina, bicicleta, chiar si pentru nevasta daca-l bagi in captuseala posetei. E bun si pentur copii in anumite scenarii, dar tot mai bun e un ceas conectat in permanenta GSM si cu wi-fi pornit, chiar de trebuie sa-l incarci zilnic sau la doua zile.

Eu astept de multa vreme un samsung care sa faca chestia asta, dar el intarzie sa apara. Poate ca daca apple s-au apucat sa faca asa ceva, sa incurajeze si samsungul sa faca dispozitive de acest fel. In final, trebuie sa faca un dispozitiv care sa functioneze autonom, mic, reliable, cu baterie care sa tina cateva zile. Pentru ca astea chinezesti n-au sa reuseasca niciodata sa ofere o retea suficient de buna in Europa sau America. Vor functiona bine acolo la ei, pe teritoriul Chinei (+ Korea, Japonia si alte tari asiatice), unde au deja o retea suficient de buna (ca densitate, capabilitati GPS-Beidou, QZSS) nu si in afara, unde nu exista aceste capabilitati

#14
iRunaway

iRunaway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,775
  • Înscris: 10.10.2011
Mai nou Apple Watch (probabil Cellular) se poate activa si de pe un alt iPhone. Adica, de pe iPhone-ul tau poti activa un Watch pt copil. Iar asta cu tracking-ul copilului e doar informativ, sa stii si tu pe unde-ti umbla odrasla. Daca ne gandim la rapiri si alte nenorociri, din pacate, sunt foarte putine sanse sa ne ajute la ceva tehnologia actuala. Iar Apple chiar recomanda, oficial, sa NU folosesti AirTag pt localizat copiii.

#15
Groot

Groot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,021
  • Înscris: 16.11.2014

View Postmaccip, on 06 iunie 2021 - 12:02, said:

Tot ce am spus e cunoscut si adevarat, nu-mi permit sa te mint, am o reputatie foarte inalta.

Pot accepta ca tu crezi cu tarie ca opinia ta este unica valida. Nu este neaparat adevarat. Omul este un subiectiv notoriu si se stie ca indoaie adevarul in interes propriu.

Si apelul la reputatie este cel mai jalnic argument din lume. Mult sub cel la autoritate care este de asemenea foarte janic.

Reputatia ta mie mi-e necunoscuta, apropo. Esti un user ca oricare altul.

Edited by Groot, 06 June 2021 - 14:12.


#16
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,056
  • Înscris: 06.01.2007
Nu e opinie dragule, ce am spus eu e un fapt.
Opinie e atunci cand spun ca esti prost, chestie care poate fi adevarata sau nu, numai Dumnezeu stie. Daca e sa spun, dar nu spun.

Trebuie musai sa recunosti care-i opinie si care-i fapt, altfel nu te poti descurca in hatisurile cuvintelor. Asta-i o opinie, spre exemplu si poti s-o tratezi ca atare.

#17
Groot

Groot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,021
  • Înscris: 16.11.2014
Pai un fapt e ca airtagul are sanse maxime sa nu fie detectat de un rapitor daca e pitit bine in hainele copilului, ceasul gps in schimb e vazut instant si indepartat si mai instant.

Ceasul gps e bun cand copilul e bine mersi. Airtagul este bun si cand nu e bine mersi, cand a disparut si nu ai nici cea mai vaga idee unde este.

Si inca ceva "dragule", cum pui un geas gps unui copil de 3 luni? Ia sa vedem rasupunsul de IQ 180.

E rau cu un airtag asupra copilului, dar nu e mai rau decat niciun airtag asupra copilului.

Evident ca Apple o sa zica sa nu folosesti airtagul pentru localizat copii. Doar nu era sa se deschida la procese in directia asta.

Edited by Groot, 06 June 2021 - 14:22.


#18
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,056
  • Înscris: 06.01.2007
Tu ai venit cu sintagma "Adevar suprem", nu eu.
Eu eventual opiniile mi le-am exprimat in jurul axei bine-rau, nu adevar-fals.
In filozofie axele astea sunt ortogonale, fac parte din diferite teorii ale valorilor. Daca adevarul sau falsul respecta o anomita geometrie care permite sa spui ceva 100% adevarat, binele si raul nu se poate baza pe aceiasi infrastructura a ratiunii.
So, cand iti spun ca ceva e bun sau rau, nu  ma bazez pe valoarea de adevar. Cand iti spun ca ceva e adevarat sau fals, da.

cu acestea avute in minte, poti sa reevaluezi ce am spus, sa vezi ce anume poate fi desprins ca adevarat, fals, bine, rau, frumos urat, in ceea ce am zis mai sus. Frumos-urat fiind polii unei alte axe din teoria valorilor, ortogonala pe celelallte doua, axa care defineste spatiul esteticului, care nici el nu e bun, rau, adevarat, fals ci e .. urat sau frumos, fireste.

View PostGroot, on 06 iunie 2021 - 14:20, said:

Si inca ceva "dragule", cum pui un geas gps unui copil de 3 luni? Ia sa vedem rasupunsul de IQ 180.
Pana vine cel cu iq 180, raspund eu. Ceasul i-l bagi acolo unde i-ai baga tagul.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate