Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Info pt. cei care doresc sa dea admitere la facultatea de Medicina Dentara

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#1
Miss_K

Miss_K

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 05.08.2011
Sunt studenta in an terminal la acesta facultate si sunt dezamagita de ce ma asteapta pe viitor.

Informati-va bine inainte pt ca fiind un domeniu privat, fara parinti care sa va deschida cabinet sau rude in sistem nu o veti duce bine.

Da, sunt si exceptii, dar situatia nu e roza.

Daca stati pe ganduri la ce sa dati admitere intre MG si MD dati mai bine admitere la medicina generala. In ultimii ani s-a imbunatatit situatia in tara pt medicinisti, locuri mai multe la rezidentiat, salarii cat de cat decente.

La dentara e concurenta de 3 pe un loc la rezidentiat comparativ cu 1,4 la medicina generala. Daca nu prinzi loc la rezi poti incepe sa scoti din propriul buzunar 1400 si ceva RON doar pt a plati impozitele CAS, CASS si cei 10% socotiti pe salariul minim pe economie, sa platiti chiria unui cabinet dentar plus utilitatile aferente deci lejer 2000+ RON sa nu mai zicem de instrumentar si materiale. Si primele luni sa iesi constant pe minus si sa vii cu bani de acasa sau sa te angajezi undeva separat de stoma pt a plati toate astea.

In pandemie a scazut drastic si nr pacientilor pt. ca lumea fie e precauta din frica de a nu se contamina si amana manoperele care nu sunt urgente, fie nu isi permit financiar in aceasta perioada sa mearga la dentist.

Inainte sa imi sara cineva in cap ca vorbesc prostii sunt extrem de bine informata, prietenul meu lucreaza ca si medic stomatolog de anul trecut si e crunt cat de greu e pt un medic stomatolog la inceput de drum.


Eu daca as putea alege din nou acum as alege fara sa stau pe ganduri medicina generala.

Multi dau admitere la medicina dentara cu gandul ca e tot medicina, ca e mai lejer, ca esti propriul tau sef si cum dupa 6 ani poti lucra si deveni independent fara a fi nevoit sa faci si rezidentiatul. Dar daca nu aveti parinti in sistem sau care sa va asigure propriul cabinet la terminarea facultatii veti vedea realitatea si ce va asteapta concret.


Cititi pe forumul Eugenol cati medici se plang de ani de zile cat de greu e, multi cautand sa se reorienteze profesional.

Privind emigrarea e si asta o solutie, dar nu uitati ca nici in strainatate nu umbla cainii cu colaci in coada si ca veti lucra la procent pana nu va cumparati propriul cabinet si daca nu aveti destui pacienti nici acolo nu veti castiga bine. In profesia asta e enorm de multa incertitudine de la o luna la alta. Nu ai niciodata garantia unui salariu fix, o poti duce bine o luna ca apoi sa scazi. Ajungi sa te stresezi ca nu ai suficienti pacienti.

Nu e un domeniu usor. Alegeti profesia asta doar daca nu va vedeti facand altceva (daca oscilati intre stoma si generala mai bine orientati-va spre generala) si daca aveti cine sa va sustina financiar cu cheltuielile de la inceput ca altfel veti intampina multe dezamagiri si frustrari.


Nu vreau exemple de la medici stomatologi care au terminat facultatea acum 10+ ani si acum si-au format o pacientura si o duc ok. In momentul actual piata e suprasaturata de medici stomatologi, enspe mii de cabinete la fiecare colt. Deci daca ati inceput acum multi ani, nu stiti voi acum cu ce se loveste un medic stomatolog aflat la inceput de drum fara pile in sistem.


Aproape toti colegii mei de pe acum vor sa dea examenul de rezidentiat pt ca altfel nu ar face fata cheltuielilor, deci daca doriti siguranta zilei de maine duceti-va la medicina generala. Acolo nu trebuie sa te gandesti ca tu trebuie sa platesti ca sa poti lucra, ci esti platit pt. asta. Mare diferenta intre sistemul public si cel privat de sanatate!

#2
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,373
  • Înscris: 24.09.2017
e bine primit postul tau. totusi tu relatezi o situatie destul de previzibila, adica si eu care nu-s medic vad ca-s deschise multe cabinete si multi absolventi.

totusi nu mi-am pus niciodata problema ca cineva care a terminat stomatologia nu se poate descurca. inteleg ca poate nu ai bani de spatiu si ustensile, dar sa te angajezi undeva nu poti?

acum na, la chestia asta cu descurcatul e ca atunci cand se fac topicele de cati bani iti trebuie ca sa traiesti bine, unii se descurca cu putin, altii si 20.000 de ron nu le ajunge. cam cat crezi ca ti-ar trebui tie sa traiesti decent?

Edited by bobitad, 08 May 2021 - 18:11.


#3
Wzzz

Wzzz

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,712
  • Înscris: 10.05.2011
Poti sa dezvolti partea cu "pile in sistem"?

#4
persona695

persona695

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 17.07.2014
Cred ca trebuie sa te bagi la un cabinet mare sa faci obturatii de canal pana ajungi sa le faci cu ochii inchisi. Iar dupa multi ani de practica, credit bancar si ceva economii, sa ai pretentia de un cabinet privat. Tu credeai ca la absolvire primesti cabinet la cheie? Te plangi cam mult.

#5
Miss_K

Miss_K

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 05.08.2011
Pt. multi proaspat absolventi de medicina dentara solutia salvatoare e intratul la rezidentiat unde timp de 3-5 ani in functie de specialitatea aleasa ti se ofera un salariu fix.

In anul 1 ca rezident salariul net e de 3300 RON. E un salariu bun, doar ca rezidentiatul acesta nu tine o vesnicie si dupa aceea pt a castiga suma aceasta ar trebui sa ai castiguri lunare de peste 6000 RON. Multi prefera sa faca un al doilea rezidentiat motivati in primul rand de partea financiara. Al doilea rezidentiat se plateste anual cu 8600 RON, dar unii prefera asta ceea ce denota cat de greu este sa obtii lunar 3000 RON la un cabinet dentar inchiriat dupa ce tragi linie cu plata impozitelor, a chiriei si a materialelor folosite.

Ortodontia e mai cautata si de acolo ai relative sanse sa fii recrutat de o clinica, dar multe specialitati nu iti ofera beneficii majore odata ce te reintorci la cabinet dupa ce ai finalizat rezidentiatul.


Sa nu mai zicem ca un medic rezident pe stoma nu are sporuri precum cei de la medicina generala exceptand specialitatile chirurgicale unde ai in plus in jur de 400 de RON.

Un medic rezident generalist cu sporuri cu tot castiga peste 4000 de RON. Clar si acolo sporurile difera in functie de specialitate, uite un prieten e rezident in anul 3 pe oncologie medicala si castiga lunar 6000 RON cu sporuri si garzi incluse. Plus ca la medicina generala ca so medic rezident esti platit mai slab decat un medic specialist adica dupa terminarea rezidentiatului vei creste.

In stomatologie sunt sanse mari dupa terminarea specialitatii sa castigi mai putin decat castigai ca salariu de rezident. Eu zic ca e o diferenta de la cer la pamant intre ce iti ofera facultatile astea dupa cei 6 ani terminati... Sa nu uitam ca si medicina dentara e tot o facultate care dureaza 6 ani. Si sa te gandesti ca dupa 6 ani ajungi sa te chinui in asa hal in caz ca nu prinzi din prima loc la rezidentiat mi se pare dezamagitor.


Adica totusi sunt 6 ani investiti acolo. Am o cunostinta care lucreaza si in alt domeniu pt a reusi sa-si achite cheltuielile pana se porneste ok ca medix stomatolog. Deci sa faci 6 ani ca apoi sa lucrezi ca vanzatoare undeva doar sa iti poti plati impozitele lunare catre stat care sunt mai mari decat salariul minim pe economie mi se pare SF.

Asta te asteapta daca nu ai pile, parinti bogati si daca nu prinzi loc la rezidentiat. Platesti lunar peste 2000 de lei cu totul doar pt sansa de a-ti putea practica meseria si la inceput de drum vei iesi constant pe minus. Deci sa ai nervi de otel pana reusesti sa te pui pe picioare si sa iti creezi un nume in domeniu.

View Postpersona695, on 08 mai 2021 - 18:27, said:

Cred ca trebuie sa te bagi la un cabinet mare sa faci obturatii de canal pana ajungi sa le faci cu ochii inchisi. Iar dupa multi ani de practica, credit bancar si ceva economii, sa ai pretentia de un cabinet privat. Tu credeai ca la absolvire primesti cabinet la cheie? Te plangi cam mult.


Nu credeam ca primesc cabinet la cheie, dar credeam ca raman macar cu 1500 RON in mana dupa plata impozitelor, a chiriei si a materialelor dentare.

Dupa 6 ani de facultate te-ai astepta macar la atat. Nu sa te chinui o groaza cerand ajutor parintilor si sa te stresezi la gandul banilor.

Voi care nu sunteti in sistem habar nu aveti cum e pt un medic stomatolog la inceput de drum in pandemie, care nu are rude in sistem sau parinti care sa ii deschida un cabinet.

Deci scuteste-ma de aberatii! Chiar si o femeie de seriviu in ziua de astazi castiga mai mult decat un medic stomatolog in situatia descrisa mai sus.

#6
der25

der25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,472
  • Înscris: 01.12.2017

View PostMiss_K, on 08 mai 2021 - 18:28, said:

Asta te asteapta daca nu ai pile, parinti bogati si daca nu prinzi loc la rezidentiat.
Ai impresia ca daca termini MG si nu iei rezidentiatul o duci mai bine?
Sau daca iei rezidentiatul la medicina generala sau vreo specialitate paraclinica?
Nu toti sunt neurochirurgi!
Mai sunt si "palmasi".
Prietenul tau oncolog ce va face peste 2 ani, fara post?

#7
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,666
  • Înscris: 10.10.2011
doamna doctor asa e in orice profesie liberala! avocatii? notarii? arhitectii? iti mai zic? la inceput de drum e greu tot timpul.

#8
der25

der25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,472
  • Înscris: 01.12.2017

View PostMiss_K, on 08 mai 2021 - 17:56, said:

nu stiti voi acum cu ce se loveste un medic stomatolog aflat la inceput de drum fara pile in sistem.

Nu stim!
Bine ca ne dezvalui tu acum, altfel, ce ne faceam?

#9
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004

View PostMiss_K, on 08 mai 2021 - 18:40, said:

Adica totusi sunt 6 ani investiti acolo

Eu lucrez in IT și tot învăț de 20 de ani și trebuie mereu sa învăț, sa fiu la curent cu tot.
Plus ca nu mi-a plătit statul nimic vrei rezidențiat sau ceva

Și nu ma plâng, chiar îmi iubesc jobul deși am 2 și lucrez și in “timpul liber”

Problema e ca alegeți o meserie ce presupune dedicație și pasiune, dar o alegeți pentru bani.
Și după aia va plângeți ca începutul e greu

Pentru toți e greu
Viața e greu, chiar dacă e frumos

#10
Miss_K

Miss_K

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 05.08.2011

View PostWzzz, on 08 mai 2021 - 18:11, said:

Poti sa dezvolti partea cu "pile in sistem"?

Adica sa ai rude medici stomatologi, prieteni de familie in domeniul acesta la cabinetul carora sa lucrezi si tu fara a te lovi de totul singur de la cheltuieli la a-ti gasi pacienti.





View Postder25, on 08 mai 2021 - 18:42, said:


Ai impresia ca daca termini MG si nu iei rezidentiatul o duci mai bine?
Sau daca iei rezidentiatul la medicina generala sau vreo specialitate paraclinica?
Nu toti sunt neurochirurgi!
Mai sunt si "palmasi".
Prietenul tau oncolog ce va face peste 2 ani, fara post?


ATI si oncologia sunt printre cele mai cautate alaturi de dermatologie, cardiologie, anatomie patologica, neonatologie, ginecologie, pediatrie si boli infectioase.

Sigur isi va gasi post, ca este deficit de medici pe specialitatile enumerate mai sus, iar daca nu gasesti post in tara poate emigra usor.

View Postwaterman, on 08 mai 2021 - 18:45, said:



Eu lucrez in IT și tot învăț de 20 de ani și trebuie mereu sa învăț, sa fiu la curent cu tot.
Plus ca nu mi-a plătit statul nimic vrei rezidențiat sau ceva

Și nu ma plâng, chiar îmi iubesc jobul deși am 2 și lucrez și in “timpul liber”

Problema e ca alegeți o meserie ce presupune dedicație și pasiune, dar o alegeți pentru bani.
Și după aia va plângeți ca începutul e greu

Pentru toți e greu
Viața e greu, chiar dacă e frumos


Voi in IT sunteti scutiti de taxe deci aveti un beneficiu major fata de alte profesii, puteti practica si fara facultate doar din pasiune si timp investit in a invata. Sunteti renumerati mai mult decat decent si puteti lucra in domeniu inca si din perioada facultatii cei care decideti sa urmati o facultatw in domeniu.

Sa nu comparam mere cu pere zic. Nu oricine are inclinatie spre IT. Eu aici vorbesc pt cei care au dubii ce sa aleaga intre medicina dentara si cea generala!
Deci pt cei care vor sa studieze medicina, dar nu sunt decisi pe care dintre cele doua sa o aleaga si nu stiu poate anumite lucruri cu ce implica fiecare.

#11
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
Și zici că ți-ai făcut cont in 2011 sa ne spui in 2021 că nu ai clienți la cabinet?

Aia la matura in parcul Tineretului au și 2500-2700 lei.
La aer liber, mai ștau pe banca nu au grija de covid in spatii închise.

Iar acum e boierie Nicușor nici nu ii mai pune la munca.

Poți renunța la stomatologie.

#12
Miss_K

Miss_K

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 05.08.2011

View Postder25, on 08 mai 2021 - 18:44, said:


Nu stim!
Bine ca ne dezvalui tu acum, altfel, ce ne faceam?

Poti ignora topicul. Nu e obligatoriu sa postezi si nici sa citesti!

Daca nu esti interesat sa dai admitere la una dintre aceste doua facultati nu e ceva care sa te priveasca.

Sunt multe topicuri unde lumea intreaba ce sa aleaga intre medicina dentara si medicina generala si eu acelora ma adresez.

View Postzzhunt, on 08 mai 2021 - 18:59, said:

Și zici că ți-ai făcut cont in 2011 sa ne spui in 2021 că nu ai clienți la cabinet?

Aia la matura in parcul Tineretului au și 2500-2700 lei.
La aer liber, mai ștau pe banca nu au grija de covid in spatii închise.

Iar acum e boierie Nicușor nici nu ii mai pune la munca.

Poți renunța la stomatologie.


Nu are legatura. Cand mi-am facut contul  inca nici nu eram studenta la medicina dentara si l-am folosit pt a citi diverse. Nu m-a interesat sa postez.

Repet multi nu cunosc realitatea si aleg meseria asta crezand ca situatia e ok pt toti medicii stomatologi si eu am vrut sa le ofer o perspectiva diferita de a considera totul, nu privind totul cu ochelari roz. De multe ori se ofera himere si se promoveaza povesti de succes cand tu ca proaspat absolvent de liceu trebuie sa te gandesti si ce posibilitati financiare ai de acasa.

Multi cred ca daca inveti la facultate si ai peste media 9 ai viitorul aranjat si ca doar pasiunea si ambitia conteaza. Uite ca la cati absolventi sunt anual la stomatologie nu mai e profesia aceea ideala precum era acum 10+ ani. Cine vrea sa inteleaga intelege, cine nu are sanse mari sa se loveasca de aceste realitati si va vedea atunci.

Nu idealizati stomatologia atat zic. Cititi forumul de specialitate al medicilor stomatologi cei interesati de acest domeniu si acolo veti vedea si alte perspective nu tocmai super.

View Postzile_san, on 08 mai 2021 - 18:43, said:

doamna doctor asa e in orice profesie liberala! avocatii? notarii? arhitectii? iti mai zic? la inceput de drum e greu tot timpul.

De acord cu dvs. atat ca sa scoatem totusi din lista notarii. Notar nu ajunge oricine. E mai greu spre imposibil sa ajungi notar decat sa ajungi medic stomatolog. E o casta inchisa. Se scot putine posturi. Se dau mii de euro pt a-ti face stagiatura langa un notar.

Cine ajunge acolo crede-ma ca nu are niciun inceput de drum anevoios.

View Postzzhunt, on 08 mai 2021 - 18:59, said:

Și zici că ți-ai făcut cont in 2011 sa ne spui in 2021 că nu ai clienți la cabinet?

Aia la matura in parcul Tineretului au și 2500-2700 lei.
La aer liber, mai ștau pe banca nu au grija de covid in spatii închise.

Iar acum e boierie Nicușor nici nu ii mai pune la munca.

Poți renunța la stomatologie.

Inca ceva, nu stiu de ce aici in Romania e nivelul acesta de ostilitate. Un individ pt a fi echilibrat trebuie sa aiba nevoile de baza acoperite (piramida lui Maslow) deci nu are rost aici sa fie amintita pasiunea pt un domeniu de parca planul financiar nu conteaza.

Dumneata ai merge la job pro-bono sau care e treaba? De unde pana unde e o crima ca cineva sa isi doreasca un salariu decent mai ales dupa 6 ani de facultate?!

Asta nu intelegeti multi ca fara bani de acasa in profesia asta ai parte de lipsuri si voiam ca un proaspat absolvent de liceu sa fie constient de ce il asteapta, nu doar sa auda povesti de succes privind stomatologia.

#13
EMPP

EMPP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,778
  • Înscris: 12.01.2018
cine-i de vina ca va ingramaditi toti in orasele universitare?

la cabinete ma refer

#14
DarthBane

DarthBane

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,486
  • Înscris: 22.03.2021
Cereți să reveniți inapoi la casele de asigurări, care doriți, practicați in spitale ca inainte...
Poate e inflația asta de stomatologi pt că manopera e f mare si ar mai trebui reasezate preturile ?
Cat e prețul total al unui implant, cat sunt materialele si cât manopera ?
Eu habar nu am, dar am citit că e vb de 400 % manoperă. Dacă e așa, înseamnă că ai spatiu de manevră.
300 de lei o extracție simplă. 2 injecții maxim si un clește. Hmmm, vă mirați că sunteți multi ?
Eu nu contest că se plătește expertiza de a sti cum se fac acele 2 injecții si cum să manevrezi acel clește, dar de...

In fine, daca topicul e doar pt nehotărâți intre MG si MD, poți ignora postul meu.

#15
Miss_K

Miss_K

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 05.08.2011

View PostEMPP, on 08 mai 2021 - 19:31, said:

cine-i de vina ca va ingramaditi toti in orasele universitare?

la cabinete ma refer

Daca locuiesti intr-un oras centru universitar atunci nu te muti in cucuietii din deal. Odata ce parasesti orasul natal platesti chirie etc.

Inteleg ideea dvs. ca lumea sa se reintoarca acasa fara a cauta sa ramana cu orice pret intr-un oras centru universitar, dar daca te-ai nascut si locuiesti acolo doar nu o sa pleci brambura experimentand si sa mai adaugi la costuri si plata unei chirii.

#16
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
1- aproape fiecare bloc are cate un cabinet de stomatologie.
But pe unde stau eu sunt vreo 6-10 cabinete
Deci sunt multi dentiști.

In fiecare an ies o grămadă de dentisti sute.


2- de ce cineva ar veni la tine care de.abia ai terminat facultatea să își facă dinți și nu la cineva cu experiență mai multa?




#17
Miss_K

Miss_K

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 05.08.2011

View PostDarthBane, on 08 mai 2021 - 19:38, said:

Cereți să reveniți inapoi la casele de asigurări, care doriți, practicați in spitale ca inainte...
Poate e inflația asta de stomatologi pt că manopera e f mare si ar mai trebui reasezate preturile ?
Cat e prețul total al unui implant, cat sunt materialele si cât manopera ?
Eu habar nu am, dar am citit că e vb de 400 % manoperă. Dacă e așa, înseamnă că ai spatiu de manevră.
300 de lei o extracție simplă. 2 injecții maxim si un clește. Hmmm, vă mirați că sunteți multi ?
Eu nu contest că se plătește expertiza de a sti cum se fac acele 2 injecții si cum să manevrezi acel clește, dar de...

In fine, daca topicul e doar pt nehotărâți intre MG si MD, poți ignora postul meu.


O extractie dentara nu e nicidecum 300 de RON. Daca e vorba de un molar de minte si esti trimis la un chirurg OMF pt extractie atunci da. Sau o complicatie cu un rest radicular care necesita interventia unui chirurg, dar un cabinet obisnuit de stomatologie, nu ceva clinica dentara renumita nicidecum nu practica asemenea preturi.

Implanturile dentare nu pot fi puse de catre orice medic stomatolog. Necesita un curs suplimentar de cateva luni si costa in jur de 5000 de euro. Apoi trebuie sa dotezi cabinetul la acele standarde. Se castiga bine din implanturi, doar ca nu e asta o optiune pt. fiecare medic stomatolog.

View Postzzhunt, on 08 mai 2021 - 19:40, said:

1- aproape fiecare bloc are cate un cabinet de stomatologie.
But pe unde stau eu sunt vreo 6-10 cabinete
Deci sunt multi dentiști.

In fiecare an ies o grămadă de dentisti sute.


2- de ce cineva ar veni la tine care de.abia ai terminat facultatea să își facă dinți și nu la cineva cu experiență mai multa?


Eu inteleg acum asta, dar nu toti suntem costienti de aceste realitati cand alegem aceasta facultate. De aceea am si deschis acest topic.

E idealismul acela stupid ca te vei descurca, nici nu prea auzi de cazurile precum cel pe care l-am expus, doar povesti de succes.

Eu oricum stiu ce am de facut, imi voi echivala cativa ani si ma voi apuca de medicina generala. Nu ma vad schimband radical domeniul.

Stii cum e din greseli invata omul. E bine sa fii realist, sa te documentezi enorm si sa te gandesti in perspectiva la ce presupune un domeniu. Gen ok trebuie sa iti placa, sa te atraga, dar trebuie sa te gandesti si ce te asteapta dupa terminarea facultatii si de ce mijloace economice dispui in primii ani pana iti formezi o pacientura pt ca nu toti au luxul acesta. Cum ziceam unii lucreaza in cu totul alt domeniu pt a supravietui pana incep sa castige ca medici stomatologi.


Sa puna lumea in balanta pro si contra totul realist si atunci nu vor suferi dezamagiri.

Ideea e ca nu toti stiu toate astea cand se apuca de studiat medicina dentara, eu de stiam tot ce ma asteapta alegeam din start medicina generala.

#18
DarthBane

DarthBane

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,486
  • Înscris: 22.03.2021
Ba exact atât e.
Si nu in București ci intr un orașel prăpădit. Un molar normal, nu de minte.

Cursul costă 5000 de euro ? Multicel, intr adevăr ca suma investită, dar din 15 implanturi o recuperezi.
Asta e situația la profesiile liberale. Însă nu uita că voi, stomatologii, ati cerut asta...
Mi se decontează vreun serviciu stomatologic de catre CAS ?
Dacă nu, voi ați greșit, trebuiau să coexiste cabinetele particulare cu serviciile publice.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate