Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 

Teapa data de un transportator auto pe Cargopedia

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
raducalman

raducalman

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.03.2021
Salutare ! Va voi povesti ce am patit eu sa nu patiti si voi si sa imi spuneti parerea voastra.
In data de 11.02.2021, dupa ce am postat un anunt pe un site specializat in transportul marfurilor (Cargopedia.ro - este a doua oara cand am probleme cu site-ul asta) am fost contactat de un SRL pentru a-mi efectua transportul solicitat, RUSANDORY&ADY TRANS SRL . Astfel am contractat aceasta firma pentru a transporta un autoturism achizitionat din Germania, in Romania. Transportatorul in cuantumul sumei cerute 500 euro,(dar la final mi-a dat bon doar pe 10mil ca toti evazionistii de pe Cargopedia si nu numai) urma sa se ocupe de toate demersurile de ridicare, transport si livrare a autoturismului la adresa indicata. Autoturismul care face obiectul contractului de transport a fost avariat la incarcare de catre transportator, acesta l-a lovit de platforma de incarcare la momentul incarcarii. Am stabilit de comun acord cu transportatorul ca acesta este vinovat de paguba produsa si va trebui sa ma despagubeasca pentru plata daunei. Pentru dauna produsa transportatorul mi-a oferit asigurarea de marfa. Pai da, ce usor a scapat si sunt sigur ca stia si radea in sinea lui de cat de fraier am fost...
Ulterior primirii autovehiculului am facut  catre asigurator, CITY INSURANCE, toate demersurile pentru a-mi recupera paguba . Incepand cu 13.01.2021 am urmat procedura, am anuntat evenimentul, am facut o constatare la acestia si am inregistrat evenimentul si paguba iar acestia au luat legatura cu asiguratul pentru a le furniza restul documentelor.
Detin toate documentele necesare,dovezile si poze din timpul evenimentului si am sesizat socitatea de asigurare din primele 24 ore ale incidentului. Cei de la City Insurance nu au vrut sa deschida dosar de dauna.
Motivul pentru care asigurarea nu despagubeste este prezent in asigurarea transportatorului (l-am identificat eu personal, cei de la asigurare nu au vrut sa imi precizeze motivul exact ci doar ca nu despagubesc, eu nefiind persoana asigurata)  - Ultima pagina din asigurarea ieftina incheiata pe 1 luna are o clauza suplimentara de excludere, sunt excluse de la plata daunele produse in timpul operatiunilor de manipulare, incarcare-descarcare.
Si uite asa a trebuit eu sa ma apuc sa dau in judecata un nesimtit.
Nesimtit care pe langa ca este evazionist, nu recunoaste incidentul si in continuare ofera servicii de transport cu aceeasi asigurare, pe acelasi site care nu vrea sa ia masuri impotriva lui si comportandu-se la fel.

#2
elless

elless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 605
  • Înscris: 05.02.2007
Pai si tu ai platit in avans transportul? Nu la predarea marfii?
Ti-e jena sa scrii numele firmei sau?
Cand ti-a dat ala asigurarea, puteai sa citesti si tu termenii, nu sa iei de-a buna. Asa ii radeai tu in fata si ii ziceai s se descurce sau il vezi la tribunal.
Si tu ti-ai facut munca mai grea, nu doar teparu ala.

#3
Hailztorm

Hailztorm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 13.02.2012

 elless, on 22 martie 2021 - 21:07, said:

Pai si tu ai platit in avans transportul? Nu la predarea marfii?
Ti-e jena sa scrii numele firmei sau?
Cand ti-a dat ala asigurarea, puteai sa citesti si tu termenii, nu sa iei de-a buna. Asa ii radeai tu in fata si ii ziceai s se descurce sau il vezi la tribunal.
Si tu ti-ai facut munca mai grea, nu doar teparu ala.
a scris numele firmei, uita-te inca o data

#4
manitu

manitu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 696
  • Înscris: 04.12.2007
Ai un contract de transport?

#5
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,104
  • Înscris: 05.06.2002
cam la cat te-a ajuns remedierea daunei asupra masinii? despre ce suma vorbim?

#6
cristiandrei

cristiandrei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,133
  • Înscris: 19.05.2005
Pai daca contractezi pe oricine pica, iti asumi riscuri, verificarea o faci inainte, si astfel vezi si la ce companie este asigurat, iar faza aia cu bon doar pe 1000 de lei, tu ai acceptat-o.
Pana la urma astfel de transportatori exista pentru ca oamenii continua sa-i aleaga.

Edited by cristiandrei, 23 March 2021 - 09:02.


#7
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,463
  • Înscris: 01.08.2006
Am lucrat o vreme si eu in logistica. Dar transportatorul nu se ocupa si de manipulare, adica incarcare si descarcare. Treaba lui e sa transporte, atat. Daca era dauna facuta in timpul transportului, pentru ca nu a asigurat bine masina si s-o fi miscat si s-a lovit, era alta treaba. Putea sa fie orice asigurare, tot atata era. Asigurarile CMR sunt facute tocmai dupa nevoile transportatorilor.
Pe viitor, sa stii sa ceri de dinainte contract/comanda de transport in care sunt scrise toate detaliile. Si sa stii ce sa intrebi, sa stii ce vrei sa fie scris pe contract.
Transportatorul si-a facut treaba, ti-a adus masina. Ca a incarcat-o el, ti-a facut o favoare si tu ai acceptat-o. Cu gandul sa iti prinda transportul si sa faca bani, a acceptat si manipularea, care nu e scrisa in contract, cel mai probabil.

Edited by bai3tzash, 23 March 2021 - 09:19.


#8
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,904
  • Înscris: 07.11.2006

 bai3tzash, on 23 martie 2021 - 09:16, said:


Transportatorul si-a facut treaba, ti-a adus masina. Ca a incarcat-o el, ti-a facut o favoare si tu ai acceptat-o.

Nu i-a facut nici un fel de favoare,in capitalism nu se fac favoruri.
Initiatorul a platit un transportator sa-i aduca acasa un bun,contra unei sume de bani de comun acord acceptata.Ca transportatorul incarca el personal sau mai duce cu el inca alti 100 de oameni pentru asta,nu-i treaba beneficiarului.

#9
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,463
  • Înscris: 01.08.2006
Unii traiti in lumi paralele, in care totul e cum vreti voi sa fie. Uite ca e treaba beneficiarului sa stie si tot ce nu trebuie sa stie, pentru ca altfel iei tepe de genul. Teapa si-a luat-o singur, nu i-a dat-o transportatorul. Fara sa vrea si fara sa stie, beneficiarul a acceptat "la negru" si manipularea, deci fara contract, fara sa fie treaba transportatorului. Scuzati-ma, dar nu e prost cine cere, e prost cine da. Beneficiarul nu are experienta in transporturi, asa ca nu a stiuit cu "ce se mananca" treaba asta. Atata vreme cat dai bani pe ceva, trebuie sa stii pe ce dai bani si cat sa te astepti de la acel serviciu. Bine ca nu se astepta sa-i si schimbe uleiul la masina, daca tot transportatorul a luat masina.
Ideea e urmatoarea: exista comanda/contract de transport? S-au inteles cumva verbal ca o sa fie la negru transportul si manipularea?
Cei care isi iau tepe tind sa nu povesteasca totul cum s-a intamplat, tocmai de rusine.
Din ce am citit, se prea poate sa fi fost totul verbal, la mica intelegere.
De asta, in capitalism, cat dai, atata primesti. Nu exista ieftin si bun. Doar cu noroc ajungi sa primesti ceva ieftin si sa fie si bun.

Edited by bai3tzash, 23 March 2021 - 09:52.


#10
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Bai3tzash, aici este vorba de transportul unui autoturism si nu a unui palet de marfa.
Cum adica transportatorul nu se ocupa de manipularea si incarcarea unui autoturism pe o platforma ? Adica tu vrei sa zici ca daca vine o masina cu platform ca sa-mi ridice masina, trebuie sa o urc eu pe platforma ? Nu o urca ei ?

Exemplu:
Attached File  premium.jpg   166.23K   68 downloads

Cine are voie sa manipuleze "manetele" si troliul platformei ? Eu sau soferul "platformei" ?

#11
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,104
  • Înscris: 05.06.2002
nu stiu care-i cutuma cu incarcarea dar soferul sigur e responsabil de asigurarea marfii in timpul transportului. daca pica de pe platforma masina in timpul transportului si face 10 morti el merge la puscarie, nu cel care a incarcat. nu poate pur si simplu sa stea in cabina cat i se incarca marfa si si cand e anuntat ca s-a terminat sa plece fara macar sa verifice ce-i cu marfa in spate.

#12
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
in celelalte transporturi cel ce livrează încarcă marfa si soferul este obligat sa o asigure, sa o lege etc.. nuvstiu la masini..

#13
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,463
  • Înscris: 01.08.2006
La platforma, ma gandesc ca firma transportatoarea se ocupa de manipulare. Dar noi vorbim de teorii, cand nu stim daca macar exista vreun contract de transport si ce scrie in el. Degeaba ni se pare logic ceva, daca actele spun altceva. Sau nu spun nimic, caci nu exista. Exista vorba aia "Frate, frate, dar branza e pe bani". Nu te poti astepta la un strain sa te despagubeasca, daca nu e obligat.
Doar pe vorbe, nu poti sa te astepti de la cineva sa faca X, Y lucruri si sa te astepti daca apare vreo problema sa nu se eschiveze daca asa vrea.
Daca nu exista contract sau nu scrie in el ca manipularea o face transportatorul, initiatorul a luat teapa. Asa cum s-or fi inteles prin vorbe cu transportul, asa i-a zis si transportatorul, prin vorbe, ca o sa-l despagubeasca. Dar cand s-a ajuns in lumea reala, cu acte, pe asigurare scrie negru pe alb ca nu acopera manipularea.
Daca pe contract scrie ca face transportatorul manipularea, atunci initiatorul are tot dreptul sa ceara despagubiri prin proces in civil, daca nu va fi despagubit prin asigurare.
Poate foarte bine sa puna plangere de evaziune fiscala, macar atat, daca poate demonstra.

Edited by bai3tzash, 23 March 2021 - 13:21.


#14
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Nu se face nici un contract. Tu practic cumperi un serviciu si nu ai e contract sa faci. Se face doar o comanda de transport (care de regula tine loc de contract), comanda pe care tu o faci si nu transportatorul.
Tu daca-mi trimiti un kilogram de rosii prin curierat, faci contract cu Fan curier sau cargus, sau etc ?

#15
raducalman

raducalman

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 22.03.2021

 manitu, on 22 martie 2021 - 22:15, said:

Ai un contract de transport?
Da, am o scrisoare de transport, poza, orginalul nu mi l-a dat. Urmeaza sa il actionez in instanta.

 elless, on 22 martie 2021 - 21:07, said:


RUSANDORY & ADY TRANS SRL este firma, reprezentant este un anume Rusanda Adrian. Nu am platit in avans, am platit la destinatie, dar am luat de buna asigurarea pe care mi-a prezentat-o. Iar de bani nu am zis nimic, adica i-am platit pentru ca ma asteptam sa imi recuperez paguba prin intermediul asigurarii.
Asa este nu am fost foarte atent si mai ales am luat totul de bun si omul ca cinstit. Dar se pare ca stia de la inceput care e situatia. Acum nici nu recunoaste cati bani a primit(500 euro) si nici ca ar fi facut ceva.

 Fane, on 22 martie 2021 - 22:58, said:

cam la cat te-a ajuns remedierea daunei asupra masinii? despre ce suma vorbim?
Inca nu am reparat dauna, dar omului i-am spus ca o sa o fac si cu piese din dezmembrari doar sa imi plateasca, dar nu a vrut sa auda.
Probabil reparatia la un service se ridica la 1500 euro. Eu i-am cerut sa gaseasca chiar el unde sa repar. Aproximez undeva la 400-500 euro cu piese din dezmembrari.
Este sparta bara din spate, suportul de la roata de rezerva, contra-aripa spate dreapta,un stop spart si altul crapat, iar senzorii din bara spate au luat-o razna.

 cristiandrei, on 23 martie 2021 - 09:01, said:

Pai daca contractezi pe oricine pica, iti asumi riscuri, verificarea o faci inainte, si astfel vezi si la ce companie este asigurat, iar faza aia cu bon doar pe 1000 de lei, tu ai acceptat-o.
Pana la urma astfel de transportatori exista pentru ca oamenii continua sa-i aleaga.
Toti transportatorii cauta sa aibe asigurari cat mai ieftine. Dar ca si asta, cu clauze suplimentare... nu ma asteptam sa existe, ,,extra iftineala''
Cu bonul m-a pus in fata faptului implinit, nu mi-a spus de asa ceva inainte, nu as fi acceptat. Cand a adus masina, a spus ca a uitat scrisoarea de transport acasa dar ca mi-o va trimite si ca imi da un bon, ca asta tine loc de factura, ca, contabila inca nu a procesat transportul.
Din pacate l-am ales pe el pentru ca a insistat cu mesajele si ca va aduce masina mai repede. Cei de genul asta, tupeisti se baga in fata si ii pacalesc pe cei naivi. Sigur a mai procedat asa.
De acum voi stii sa am grija la absolut orice fel de alegere pe care o voi face. Cat despre Rusanda Adrian de la RUSANDORY & ADY TRANS SRL, il voi actiona in instanta.

 bai3tzash, on 23 martie 2021 - 09:16, said:


Toti transportatorii de autoturisme din afara procedeaza la incarcare descarcare.
Practic eu am platit masina prin transfer catre dealerul din Germania. Iar transportatorul RUSANDORY & ADY TRANS SRL care m-a contactat prin bursa de marfuri online CARGOPEDIA, inregistrat fiind pe site, trebuia sa se ocupe de transport. Asa am convenit cu el. Greseala mea este ca nu am facut un contract de transport detaliat. Am mers pe incredere.
Apropo, cei de la Cargopedia.ro au spus ca pentru ca este abonat la ei nu pot sa ii faca nimic, chiar daca acest lucru se va repete. Pana nu se intampla ceva grav, cum ar fi furtul masinii ei nu vor lua nici o masura.
Mi-au spus sa ii dau eu calificativ mic...
Halal site !

 adisz, on 23 martie 2021 - 09:40, said:

Nu i-a facut nici un fel de favoare,in capitalism nu se fac favoruri.
Initiatorul a platit un transportator sa-i aduca acasa un bun,contra unei sume de bani de comun acord acceptata.Ca transportatorul incarca el personal sau mai duce cu el inca alti 100 de oameni pentru asta,nu-i treaba beneficiarului.

Asa este, ai dreptate, eu am convenit cu el, ca in cuantumul sumei sa se ocupe de tot ceea ce inseamna transport. Asa procedeaza toate firmele care aduc autoturisme din afara tarii. Pentru asta am platit 500euro si nu 500 lei.

 bai3tzash, on 23 martie 2021 - 09:50, said:


Ai dreptate, am comis multe greseli fiind prima data cand solicitat un transport.
Nu cunosteam dinainte la ce trebuie sa fiu atent si ce sa verific si am mers pe cinste, omenie si incredere. M-am documentat foarte putin inainte. Am fost mai mult incantat ca mi-am gasit masina.
Da, exista un contract de transport dar din pacate, a venit el cu unul standard.. nu a fost adaptat nevoilor mele.
Despre manipularea autoturismului, incarcare/ descarcare, nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca nu ar fi in sarcina transportatorului. Asta suna cam ca si cum ar trebui sa stiu daca cei de la tractari, atunci cand iti iau masina accidentata, sunt avizati sau nu.
Ei bine, nu am stiut cum sunt reglementate aceste aspecte, dar iata ca nu sunt si ca ar trebui trecute in contractul de transport.
Cat despre cat dai, atata ai. Nu am ales transportatorul dupa pret, preturile sunt aproximativ la fel, 500-550-600, depinde unde in tara vrei sa ti-o livreze.
Transportatorul asta, tepar, cu asigurare la City Insurance,pe o luna si multe clauze de excludere,RUSANDORY & ADY TRANS SRL, in persoana lui Rusandory Adrian, a fost cel care s-a impins cu tupeu in fata, a sunat insistent, a promis ca va lua masina repede, ca deja e pe drum, dar ce sa vezi, a intarziat 1 zi si jumatate, a avariat autoturismul, a uitat contractul acasa, nu a scos factura si mi-a dat un bon pe o suma mai mica.
Asa patesti cand platesti cat se cere si crezi in oameni.


Da, exista o scrisoare de transport care este un fel de comanda de transport.

Transportatorul la urcarea masinii pe platforma( asa aparea in pozele lui de prezentare de pe profil dar defapt avea o remorca pentru 2 masini tractata de un Mercedes ML de prin 2000) a scapat masina de pe remorca.
Era in sarcina lui sa o manipuleze, nu cred ca se asteapta cineva sa urce dealerul masina pe platforma, eu fiind in Romania.

Am procedat asa cum fac majoritatea oamenilor cinstiti nu stiam sau credeam ca trebuie sa fac verificari, contracte individualizate, etc.

Edited by Dany_Darke, 23 March 2021 - 21:39.


#16
kloampa

kloampa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 08.05.2007
Asta cu transportatorii e cea mai mare țeapă posibilă.

Am avut un caz similar în care la descărcare mi-a lovit mașina, la fel lovind și încă o mașină din parcarea service-ului. Era un escroc din zalău care efectiv nu i-a păsat.

Asigurările nu acoperă operațiunile de încărcare descărcare. Am vorbit cu cine se ocupă de asigurari și inclusiv firme care sunt serioase doreau să facă asigurare fix pe speța asta pentru că CMR-ul nu acoperă, și nu există soluție.

Așa că da, nu înțeleg cum în 2021 în europa sărăciei nimeni nu e responsabil de cele mai riscante operațiuni dar așa e.

Până te lovești nu știi.

#17
jakota

jakota

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,649
  • Înscris: 22.05.2011
Cargopedia e doar o platforma online de mesagerie de pus in legatura transportatori cu clienti, nu inteleg ce teai fi asteptat sa faca mai mult decat aia cu feedback (transportatorul achita o taxa de user , tu probabil esti free ).

Am trecut si eu printr-o experienta aprox.(nu masina) si singura soluite a fost achitarea mai putini bani la livrarea marfii ‘deteriorate’ asta cu ceva scandal;  mi-a fost clar ca odata ce-i scap banii la revedere.

Multa bafta la urmatoarele cheltuieli cu judecatu’

Edited by jakota, 10 April 2021 - 05:49.


#18
DDooGG

DDooGG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,568
  • Înscris: 29.11.2020
Ce inseamna de fapt masina second din germania ? Te-ai zgarcit la o asigurare full pe numele tau si acuma patesti in plus , nervi si stres Posted Image

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate