Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 

probleme termopane

- - - - -
  • Please log in to reply
125 replies to this topic

#37
Ashe

Ashe

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 06.04.2007

 adi_stanculescu, on Mar 28 2007, 22:18, said:

Daca poate sa ma lamureasca cineva...am cautat si nu am gasit nimic
Dupa ceva modificari in casa..aragazul cu tot cu hota a ajuns pe balcon langa geamul termopan(balconul inchis in intregime cu termopan-low-e).
Toata iarna nici o problema......acum cateva zile fiind cam racoare pe balcon am aprins toate ochiurile de la aragaz si ...surpriza..dupa 20 min trosc...geam termopan crapat...
Care ar fi solutia daca inlocuiesc geamul spart sa nu se intample din nou aceeasi poveste...........se poate aplica ceva pe geam...sa nu mai fie soc termic???????????????sau nu e normal ce s-a intamplat

ai cumva un termopan mai deosebit de al celorlalti de trebuie un topic nou? atentie pe viitor unde postezi!
Nu se pune problema de soc termic ci de proasta calare a geamului ceea ce a produs craparea lui eu ma ocup cu asa ceva si stiu despre ce e vb vezi www.axusambient.ro

#38
Ashe

Ashe

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 06.04.2007

 costaan, on Mar 27 2007, 23:25, said:

La mine 'a þinut' urmãtoarea metodã...
Cum dã rãcoarea, maxim centrala, 25 garade 2 zile, se usucã pereþii de mama focului. Doar dimineaþa abureºte puþin sticla pe interior la extremitãþi.
Geamurile nu au nici o pb au pb atunci cand se aburesc intre sticle

#39
ciucur

ciucur

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.10.2007

 Ion_de_la_Raion, on Mar 30 2006, 12:05, said:

O idee. Exista aparate de dezumidificare. Poate ajuta la scaderea umiditatii din incapere.
Formare condens  
     pe suprafata interioara a geamului termoizolator respectiv a ramelor

   In principiu poate aparea condensul pe suprafata interioara a geamurilor termoizolatoare respectiv a ramelor. Se vorbeste in acest caz si de formarea apei exsudate sau a apei de condens. Acest fenomen nu are voie insa sa fie confundat cu condensarea din spatiul intermediar al geamurilor termoizolatoare.
Condensul este un fenomen fizic ce nu poate fi evitat iar cauzele formarii apei de condens pe suprafata interioara a elementelor de constructie se explica dupa cum urmeaza:

   In locuinte se produc permanent vapori de apa. Prin masuratori s-au stabilit urmatoarele cantitati:
  
      
  Aerul respirat de om:
Cantitatea produsa zilnic 1-2 litri vapori  
   Gatit:
Zilnic pana la 2 litri vapori intr-o gospodarie de 4 persoane  
   Baie, spalatul rufelor,
udatul florilor, etc.:
Zilnic pana la 3 litri vapori
intr-o gospodarie de 4 persoane.  

     Aceste cantitati se gasesc ca vapori de apa invizibili in aer. Astfel poate de ex. 1 m³ aer de 0 °C sa contina o cantitate maxima de numai 5 g (= 5 cm³) vapori de apa.
Daca temperatura incaperii este mai mare, atunci aerul poate primi mai multa apa. Astfel creste cantitatea de apa pe m³ la 17 g cand temperatura atinge 20 °C, sau la 30 g pe m³ la 30 °C.
Daca insa in aer este continuta cantitatea maxima de vapori de apa, atunci aerul nu mai primeste umiditate in forma de vapori de apa. Se vorbeste in acest caz de aer saturat. in cazul aerului saturat apare o asa-numita "umiditate relativa a aerului" de 100 %; aceasta inseamna ca intr-un volum de aer la o anumita temperatura este continuta cate o "cantitate maxima" de vapori de apa.
in cazul unei umiditati relative de 50 % este continuta intr-un volum de aer abia jumatate din cantitatea maxima posibila pe care o poate "inghiti" acest volum.

   Ca exemplu sa luam un spatiu cu 15 m² suprafata de baza si 2,5 m inaltime. Rezulta un volum de cca. 38 m³. Daca aerul are o temperatura de 23 °C, atunci "pluteste" in acest spatiu (la 100 % umiditatea aerului) aproape 1 l apa sub forma de vapori invizibili de apa. Daca un astfel de "aer incarcat cu apa" ajunge la o suprafata rece (de exemplu la geamul rece al unei ferestre pe timp de iarna) se raceste si el prin convectie, scade capacitatea sa de a retine umiditatea si atunci vaporii de apa "condenseaza" si se depun ca apa vizibila pe geam. Formarea condensului apare prin urmare atunci cand umiditatea aerului din incapere este ridicata iar temperatura suprafetei de pe partea interioara a geamului este coborata (in termeni tehnici, cand umiditatea relativa tinde sa depaseasca 100 % prin scaderea temperaturii).
    Condensarea ce va aparea incepe intotdeauna de la marginea geamului, conditionata prin imbinarea marginala mai nefavorabila din punct de vedere al termotehnicii. in plus curentii de aer pot fi impiedicati sa circule de catre pervazurile iesite mult in afara si prin influenta cadrului cercevelei ferestrei, astfel incat in partea de jos a geamului poate aparea apa exsudata mai devreme decat in centrul geamului.
  
    
      Riscul apei de condens se marette printr-o temperaturã mai joasã a suprafetei la geam si rame. Asa-numitul "unghi mort" din zona ramei opace micsoreazã coeficientul de transmitere a caldurii (convecþie foarte redusa) si conduce de asemenea la scaderea temperaturii suprafetei.
In lipsa instalatiei de incalzire situatia devine si mai nefavorabila.
  
      Riscul apei de condens se micsoreaza prin aerul cald de la instalaþia de incalzire care trece de-a lungul ferestrei. Astfel se maresc printre altele temperaturile suprafetei de la fereastra.  
  
      Riscul aparitiei apei de condens se micsoreaza prin aerul cald de la instalatia de incalzire care trece de-a lungul ferestrei. Astfel se maresc printre altele temperaturile suprafetei de la fereastra.  
  
      Riscul aparitiei apei de condens se mareste, deoarece exista o adancime mare a elementul inglobat si de aceea prin convectia defectuoasa din zona ramei opace/a zidariei apare asa-numitul "unghi mort". Prin aceasta scade temperatura suprafetei.  
  
  
    Prezentele explicatii arata ca formarea condensului – si mai ales in cazul solutiilor constructive cu geamuri termoizolatoare – este dependenta in mare masura de circulatia aerului, de dispunerea instalatiei de încãlzire, precum si de obisnuinta locuitorilor privind aerisirea si nu de constructia ferestrei sau de montarea geamurilor.

#40
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,751
  • Înscris: 03.02.2007
Mai dragilor, eu de 5 ani lucrez in domeniul asta, am montat sute de ferestre cu mana mea(pe bune). Aparitia condensului se datoreaza faptului ca aerul din incapere nu este suficient de cald ca sa preia vaporii de apa. Ori este prea frig in camera ,ori cantitatea de vapori de apa din camera este prea mare. Posibilele cauze ar putea fi o izolatie necorespunzatoare a camerei, adica pereti din beton sau sticla(la parapetul de la balcon) neizolati, aerisire necorespunzatoare, plante multe in camera, reparatia cu altceva decat ciment , mortar sau adeziv pentru gresie si faianta. O alta cauza ar putea fi montajul deficitar prin nefolosirea de spuma la montaj, sau folosirea de prea putina spuma poliuretanica. Ferestrele trebuie sa fie montate de la jumatatea peretelui spre interior. Daca sunt montate spre exterior, iarasi asta este o cauza din care poate aparea condens. Daca este vorba de un balcon inchis si s-a renuntat la ferestrele care dau spre camere, este necesara o izolatie totala a balconului(podea cu sapa izolanta-polistiren + plasa sudata si ciment, tavan si parapet izolate cu polistiren sau rigips + vata) si de adaugarea de noi surse de caldura care sa compenseze faptul ca vechea sursa de caldura, adica radiatorul din camera trebuie sa incalzeasca un volum mai mare de aer. Daca tocmai ai zugravit, in camera s-au folosit mai cantitati de apa si trebuie sa scapi de ele aerisind. Daca elimini tote cauzele pe care ti le-am precizat, nu vei mai avea problema asta pe viitor.

Edited by Digix, 09 October 2007 - 16:35.


#41
geodezie2

geodezie2

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 17.09.2007
Bun gasit tuturor.

Eu am incercat sa comunic la rubrica "Nu va puneti termopane de la APLAST" dar vad ca cineva din monitorizare a oprit dialogul, care, e drept, cam degenerase si e pacat.

Ma intereseaza daca cineva stie care e tehnologia de montare a streasinilor pe profilul pvc. Am inchis o logie mare la bucatarie cu cei de la APLAST, dar constat ca, la ploaia de zilele trecute, intra apa prin spatiul dintre streasina si geam. Adica am pus streasina degeaba! Nu cumva trebuia sa fie pusa o garnitura de cauciuc? Am chemat de la garantii si au spus ca trebuie sa facem reparatiile exterioare, cu ceva care sa acopere bine zona respectiva.

Pe aceeasi linie cunoasteti vreo firma care s-ar incumeta sa lucreze la exteriorul blocului? Stam la etajul 6 si numai prin exterior se poate repara. Ca in interior avem cu cine.

Ar mai fi o problema si cu plasa glisanta, care se trage cu efort destul de mare, ca sa nu zic f mare. Cei de la GARANTII zic ca asa e noul sistem, are arcul f puternic. Ma tem ca de atata efort o sa ramanem cu plasa inutilizabila, mai ales ca are garantie doar 1 an fata de tot restul, care are 5 ani. Din cauza streasinei (!!) n-am pus plasa simpla, care se deschide ca un geam... Cum s-ar zice am nimerit-o de minune.

Ma tem ca aceasta moda cu termopane si tot tacamul o sa cam dispara si o sa revenim la sisteme mai traditionale, dar cu izolatii termice mai bune ale peretilor. Schimbul de aer cu exteriorul tot trebuie sa se faca cumva.

Chestia cu condensul e foarte neplacuta, mai ales pentru cei care patesc acest lucru in apartament. Oricum, orice sfat e bine primit si schimbul de experienta mi se pare bun.

#42
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,529
  • Înscris: 10.05.2007

 geodezie2, on Oct 9 2007, 17:54, said:

Ar mai fi o problema si cu plasa glisanta, care se trage cu efort destul de mare, ca sa nu zic f mare. Cei de la GARANTII zic ca asa e noul sistem, are arcul f puternic. Ma tem ca de atata efort o sa ramanem cu plasa inutilizabila, mai ales ca are garantie doar 1 an fata de tot restul, care are 5 ani. Din cauza streasinei (!!) n-am pus plasa simpla, care se deschide ca un geam... Cum s-ar zice am nimerit-o de minune.
Cu plasa e simplu. Nu vor nenorocitii aia sa-si deplaseze besinile la tine. Mananca rahat. Plasa se monteaza, nu vine de la mama ei deja montata, gata sa ti-o instaleze. Mie mi-au pus-o astia de la casa noastra, si au rulat arcul prea putin si era lenes, nu se tragea. Apoi i-am pus sa-l ruleze din nou si era prea tare strans. I-am chemat dupa 2 zile si mi-au mai dat drumul la arc si e perfect acum.
Deasupra in dreapta si in stanga sunt niste capace care mascheaza niste mici manere care se invart si strang arcul respectiv. Trebuie oricum demontata plasa si slabit un pic arcul respectiv.

Edited by Astra_rullz, 09 October 2007 - 18:05.


#43
aseceleanu

aseceleanu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 14.07.2003
salut, intrebarea mea e oarecum off-topic dar o scriu aici pentru ca am vazut ca sunt oameni care se pricep.
situatia pentru care as vrea un sfat e urmatoarea:

la o casa de la tara unde sunt geamuri duble cu tamplarie de lemn as vrea sa renunt doar la randul de geamuri din interior si sa pun termopane, montate pe cadrul de lemn. deci sa las cadrul de lemn, sa las ferestrele de la exterior, iar de la jumatatea cadrului de lemn incoace sa pun termopanul.
motivele pentru ciudatenia asta sunt: gratiile de la ferestre care sunt prinse in zidarie si trec prin cadrul de lemn (nu pot renunta la ele pentru ca nu stau acolo permanent iar vecinii sunt de o anumita rrroetnie), deteriorarea ferestrelor de lemn si a sistemelor de inchidere de la ferestrele de interior ceea ce face ca izolatia sa fie aproape egala cu zero.

e ok asa ceva (din punct de vedere izolatie, condens, alte probleme) sau poate ar fi mai bine ca pe cadrul de lemn sa pun (tot pe aceeasi idee) doar un singur rand de ferestre de lemn?
multumesc

#44
nacoro

nacoro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 07.02.2007
salutare !pe cei cu pb cat si pe cei fara pb la termopane!
am si eu o problema mare cu  termopanele!poate sa-mi dea cineva un sfat ,ce pot sa fac sa remediez problema:
-in vara am pus termopane la 2 dormitoare.toate bune si frumoase pana la prima ploaie torentiala in vara cand colturile de la fereastra (peretele) in partea inf s-a UDAT-fleasca.si la a 2 a ploaie la fel!am contactat firma,au venit,au reglat pres pe chedere si au zis ca s-a rezolvat(au spus ca faptul ca stau la ultimul nivel4/4 ar fi o cauza!!!!la a treia ploaie s-a udat la fel si au schimbat chederele!!!mi-au spus ca ceresit cm 11 folosit la reparatie ext este absorbant ,trage apa si trebuie sa-l vopsesc!l-am vopsit, dar azi odata cu ploaia si racirea de afara am observat ca peretele ,la colturile ferestrei este UD!ce nu este in regula?pe unde se infiltreaza apa de-mi uda peretele?ce-as mai putea sa fac sa remediez situatia?sunt tare suparat   :angry:! cu ferestrele vechi comuniste cu rama de lemn de tot kkt nu am avut niciodata probleme ca acum cu marea inventie numit "termopan" .In int au pus spuma in jurul ramei ,iar mesterii zidari au reparat cu polistiren si ceresit cm 11.astept un sfat ceva de la voi
sa auzim de bine! :thumbup:

#45
anaca19us

anaca19us

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 20.09.2007
Salut,
Sper sa nu-mi sara lumea in cap pt. afirmatii, dar eu m-am ars rau de tot cu BR. Mi-au preaprobat in iulie un credit ipotecar pt. locuinta (m-am orientat catre ei pt. ca la momentul respectiv aveau cea mai buna oferta din piata la credite ipotecare in CHF). Pe scurt, am gasit apartament, am semnat precontract, am dus actele la banca. S-a facut evaluarea, iar valoarea a iesit cu putin peste cea declarata de vanzare a apartamentului. Sarim si peste partea cu "seriozitatea" evaluatorilor cu care colaboreaza.
Asa...s-a depus raportul de evaluare in banca si in 2 zile primesc telefon :"ne pare rau, dar v-am respins dosarul"   !?!?!?!?!? ..."De ce?", am intrebat...mi s-a raspuns ca nu se stie, asa vad ei in sistem din Centrala Bancii....SI-ATAT....nici in ziua de azi nu stiu motivul. Am depus a 2-a zi dosarul la alta banca , iar acum sunt fericita proprietara a unui apart. cu 3 camere, conf.I, decomandat, pe care Banca Rom l-a respins ca garantie necorespunzatoare.
*** Cei de la a 2-a banca, cea de la care am luat creditul pana la urma, mi-au spus ca e posibil sa nu le fi convenit ca apart. era in renovare in momentul in care s-a facut evaluarea....dar tot nu mi se pare de bun simt....

#46
alex7905

alex7905

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 08.09.2005

 nacoro, on Nov 5 2007, 16:52, said:

salutare !pe cei cu pb cat si pe cei fara pb la termopane!
am si eu o problema mare cu  termopanele!poate sa-mi dea cineva un sfat ,ce pot sa fac sa remediez problema:
-.......

uite-te aicea referitor la CM11. Este chiar indicat pentru medii umede: "Pentru montarea placilor cu intrados profilat, la interior, exterior si medii cu umiditate permanenta...". Presupun ca apa se infiltreaza nu pe la chedere ci pe la imbinarea profilului geamului cu peretele. Fa-ti din gresie/faianta pervaz la exterior, pervaz care sa fie putin inclinat si sa depaseasca marginea peretelui cu 3-4cm. Placile baga-le 5 mm sub profil, astfel apa care se scurge pe geam sa curga in prelungire direct pe placi.

#47
nacoro

nacoro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 07.02.2007

 alex7905, on Nov 6 2007, 12:03, said:

uite-te aicea referitor la CM11. Este chiar indicat  Presupun ca apa se infiltreaza nu pe la chedere ci pe la imbinarea profilului geamului cu peretele. Fa-ti din gresie/faianta pervaz la exterior, pervaz care sa fie putin inclinat si sa depaseasca marginea peretelui cu 3-4cm. Placile baga-le 5 mm sub profil, astfel apa care se scurge pe geam sa curga in prelungire direct pe placi.


multam alex pt sfat!
am pervaz exterior montat tot de ei si izolat cu silicon la imbinarea cu profilul geamului !
cand o sa se indrepte vremea o sa scot pervazul pus de ei si o sa pun faianta si o sa izolez cu atentie!
sper ca intr-un final sa rezolv aceasta problema ! :wallbash:

#48
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
cu ce firma ai pus , ce marca de termopan ?

#49
alex7905

alex7905

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,065
  • Înscris: 08.09.2005

 nacoro, on Nov 6 2007, 21:52, said:

multam alex pt sfat!
am pervaz exterior montat tot de ei si izolat cu silicon la imbinarea cu profilul geamului !
cand o sa se indrepte vremea o sa scot pervazul pus de ei si o sa pun faianta si o sa izolez cu atentie!
sper ca intr-un final sa rezolv aceasta problema ! :wallbash:

Am crezut ca nu ai pervaz exterior si doar ai finisat peretele exterior. Nu mai stiu ce sa zic. Eu stiu/vazut ca intai se pune la pozitie pervazul si peste el se pune rama geamului. Pervazul are o parte care se imbina cu rama geamului si este facut din fabricatie putin inclinat. La mine la bloc, pe o parte a blocului cand ploua si bate vantul, ploaia bate in perete, umezind bine peretele exterior, probleme asemanatoare avand si vecinii mei. Vezi ca nu cumva sa-ti fi ramas spuma poliuretanica nefinisata pe langa geam. Spuma in timp, datorita soarelui, se mananca iar apa trece cu mare usurinta prin ea. Incearca sa vezi exact pe unde se infiltreaza apa iar apoi finiseaza cu un material de exterior care impiedica infiltrarea apei. Iar ca sa vezi daca chederele etanseaza bine foloseste o foaie de ziar. Deschizi geamul, pui foaia, inchizi geamul. Daca o poti trage inseamna ca chederele nu etanseaza. In acest caz ar trebui sa gasesti si apa pe profilul geamului. Dar raman la parerea mea ca apa intra pe la imbinarea peretelui cu profilul geamului.

Edited by alex7905, 07 November 2007 - 17:54.


#50
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
astazi dimineata la dormitor iarasi geamul avea jos broboane de apa jos, vreo zece centimetri. la bucatarie nu era. recunosc ca in dormitor sunt niste haine ale bebeului puse la uscat si a mers sporadic un resou. voua nu vi s-a intamplat niciodata? nu stiu ce sa fac in noul apart., sa pun cu alta firma?

#51
karcotashu

karcotashu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 27.08.2002
Nu sint un specialist dar pot sa-ti zic ce am observat la mine si la alti prieteni:

1. Daca umezeala in camera e mare sigur pe suprafata geamului de face condens (umezeala = haine puse la uscat, flori , nearisire .....)
2. Daca cumva ai jaluzele la geam .... iar se face condens (eu am jaluzele montate chiar pe rama de pvc a geamului .....).

Deci neaparat termopanul e problema ci mai degraba calitatea geamului. Daca geamul e lowe si mai are si argon in el, nu transpira atit de mult. Daca geamul e simplu (eu am montat in 2000 si pe atunci nu prea existau lowe, argon etc) transpira in draci in conditiile descrise mai sus.

Eu de ex (pt ca nu sint un expert pt a da sfaturi) as face in modul urmator:
1. geamuri lowe (eventual + argon ... dar argonul dispare dupa o erioada de timp)
2. As evita in mod special pusul rufelor la uscat pe caloriferul de sub geam
3. As lasa numai 2-3 plante in camera respectiva (totusi .... fara nici o floare nu-mi place)
4. As incerca sa nu obturez fereastra cu jaluzele
5. As fi mai atent la eventualul umidificator atirnat de calorifer (nu e bine ca atmosfera sa fie prea uscata).
6. In cazul in care nu pot indeplini conditiile de mai sus probabil ca as investi intr-un dezumidificator (dar atentie ca este destul de scump ...  si trebuie sa-l tii si pornit toata noaptea ....)

Cam asta e parerea mea.

P.S. La mine citeodata este o adevarata balta. Eu am constatat ca problema apare din cauza ca sticla este foarte rece. Caldura din camera (din cauza obturarii cu jaluzele) NU reuseste sa incalzeasca sticla geamului, drept pt care e normal sa apara fenomenul de condens ....

Edited by karcotashu, 08 November 2007 - 10:34.


#52
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
da, am jaluzelele ca la tine.
se pot trata geamurile low-e post montare? sau pot sa le cer la astia sa mi le trateze dublu, in vreun fel?

#53
karcotashu

karcotashu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 27.08.2002

 Nicanor, on Nov 8 2007, 13:08, said:

da, am jaluzelele ca la tine.
se pot trata geamurile low-e post montare? sau pot sa le cer la astia sa mi le trateze dublu, in vreun fel?

:-)
Nu stiu. Dar cu siguranta se poate inlocui numai partea de sticla. Nu-mi dau seama de costur, o sa incerc sa ma interesez. Stiu pe cineva care a facut chestia asta acu 1 an, 2 ...

#54
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
la mine nu e tragedie ca am facut experienta pe garsoniera. problema este ca trebuie sa pun in trei camere plus balcon si imi trebuie izolatie buna fiind ultimul etaj. pana la urma sa inteleg ca daca in loc de bauplast puneam gealan era la fel, tu ce profile ai?

Edited by Nicanor, 08 November 2007 - 15:00.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate