Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Casa VIDA 120mp NZEB

- - - - -
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#37
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postanothertwo, on 19 februarie 2021 - 13:25, said:

Citesc lucruri interesante, pe care însă nu le-am abordat încă cu arhitectul. Se poate pune EPS dens 150-200 sub casa? Nu era vorba doar de XPS, și cum ca XPS-ul rezista mai bine la umiditate? Sau, EPS sub casa combinat cu dren merge fără probleme și fără grija umidității?

Cu exceptia cazurilor cand panza freatjca e la gen 1m poti pune linistit un eps 120 sub radier parter. Vezi coeficientii de tasare..e super suficient. In plus oricum placa aceea e flotanta, oricat de mult bati pamantul si pietrisul de dren..tot o sa ai acolo 3% tasare. Deci rezistenta la.presiune la eps e doar la.turnare..apoi smecheria e sa stea lipit de placa pe dedesubtul ei. Pt astia fie dai ceva gauri in folie daca folosesti la.cifrare fie mai bine lipesti cu spuma eps si pierzi f putin lapte de ciment. Mare atentie la caprelele de inaltare a armaturii..astea se infunda mai usor in eps. Dar mai poti salta la.turnare armatura sau daca faci capre si nu distantieri racheta..alea se infig mai greu in eps.
Pt calcule termice daca te intereseaza zici si trimitem draft pe pm, a tot circulat pe aici vezi si la kpk1 pe topic. Cat si jnde ziceai ca platesti consultanta? :))))

#38
lllllll

lllllll

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 361
  • Înscris: 11.12.2020
De la Swisspor, din anume motive, doar EPS-ul de 120 e recomandat pt montaj sub placi, din ce scrie pe site-ul producatorului. Sincer n-am inteles de ce la cele mai dense nu apare recomandarea asta, dar in fine. La mine am pus eps120 sub placa de nivel zero.
Dupa cum spunea si colegul mai sus, daca nu este montat intr-un mediu preponderent umed (caz in care eps se zice ca s-ar degrada in timp) se poate folosi fara probleme. eps120 rezista la suficienta compresiune sa suporte turnarea, dar dupa ce aceasta se intareste forta de apasare va fi preluata majoritar de placa, nu de poliestiren. De inghet (cum am mai auzit) nu se pune problema, fiindca sub placa sunt 8-9gr pe timp de iarna.

Edited by lllllll, 19 February 2021 - 14:38.


#39
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019

View Postionutvladoiu, on 18 februarie 2021 - 21:23, said:

@anothertwo Construiesc in Domnești, Ilfov așa ca am adoptat varianta hibrid.
Cu permisiunea de a polua puțin topicul tău, și dacă construim in zone apropiate, poate și in relativ aceeași perioada de timp, nu mai bine ne combinam noi doi la transport? In cazul in care transportul se împarte la doi (relativ, ca tu ești puțin mai aproape, și n-ai taxa de centru), deja devine rentabil sa punem geocell. Eu am unde sa depozitez câțiva saci big bag, dacă cumva încep eu mai târziu ca tine (sper sa bag sapa pana la 1 Mai), și mai știu și firme de transport :-). Dacă îți surâde ideea, astept pm.

Catalin, tie deja îți sunt dator cu vârf și îndesat. Colaborez foarte bine cu arhitectul recomandat (sper ca și el sa ai a aceeași părere). Ca sa nu se supere nimeni, pe lista persoanelor către care sunt dator intra și Kolfleading dar și Kevo82. Sper ca n-am uitat pe nimeni.

Treaba cu bugetul termic vine din faptul ca eu sunt încăpățânat, și as vrea sa fac răcirea prin ventilație cu un chiller, dar chillerul duce doar maxim 2kw, și n-am spațiu sa gândesc sisteme de umbrire exterioara (copaci). Altfel, sistemele inteligente de umbrire cresc prețurile foarte foarte mult.

#40
ionutvladoiu

ionutvladoiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 26.09.2007
@catalijns Ai aceeași idee ca si mine in privința izolării sub placa de la cota 0. Nu o sa pun folie peste polistirenul grafiat deoarece vreau sa se lipească de placa si sa facă corp comun, pentru asta am zis ca voi pune spuma de polistiren la îmbinări sa nu sa scurgă laptele de ciment. Rezistenta la compresiune este de 12,5 t/m2 suficienta zic eu , dar ca măsura suplimentara voi turna placa de la cota 0 cu beton autocompactant , sa vedem daca si tine "soluția asta a mea" Posted Image

@anothertwo Din cate știu încă nu a plecat comanda mea de Geocell din Ungaria(este plătita integral), ca si spațiu de depozitare am suficient așa ca da-mi un PM cu un nr de telefon si poate găsim soluția mai buna pentru amândoi.

#41
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019
Am trimis pm, mersi!

#42
razvan-softpedia

razvan-softpedia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 06.10.2019

View Postcatalijns, on 19 februarie 2021 - 10:12, said:

Pana termini casa o sa fie gata si pasajul de la Domnesti si in 2023 si A0 din spate ....

Ce ai cu el, ce ti-a facut ? Doamne fereste sa termine casa cand o fi pasajul si A0 gata !!! Posted Image

View Postionutvladoiu, on 18 februarie 2021 - 21:23, said:

@anothertwo Construiesc in Domnești, Ilfov așa ca am adoptat varianta hibrid.
Pot sa trec si eu pe la tine pe la lucrare din cand in cand ( sa ma inspir ) ? Eu voi construi langa tine, in Clinceni, tot o casa doar parter, cadre si BCA.

#43
ionutvladoiu

ionutvladoiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 26.09.2007
Salut Răzvan, cu mare drag poți sa treci pe la casa. Casa tot in Clinceni este teritorial dar eu tot spun Domnești pentru ca sunt in marginea Clinceni-ului spre Puțul Olteni, foarte aproape de intersecția Domnești - Șoseaua de Centura(650m in linie dreapta). Daca as avea casa mai înalta as vedea viitorul pasaj peste centura . Din fericire vad ca cei de la construcția pasajului se mișca destul de bine dar proiectul este megalomanic si oricum pe mine nu prea mă ajuta daca nu se face si Prelungirea Ghencea cu 2 benzi pe sens si eventualul tramvai. Pasajul nu cred ca-l vor termina anul acesta dar daca mențin lucrul in ritmul de acum in 2022 va fi gata, eu sper sa mă mișc mai bine si sa termin anul acesta.

#44
anothertwo

anothertwo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,906
  • Înscris: 07.06.2019
Ionut, îți mulțumesc pentru informațiile prețioase despre geocell. Din păcate pentru mine, prețurile sunt prohibitive, și nu neaparat din cauza costului direct pe material, ci din cauza costului pe transport. Așa cum ți-am spus, te pot ajuta cu sugestii despre automatizare, și alternativa ieftină la sistemul centralizat KNX este Home Assistant. De obicei merge cu mai toate produsele inteligente, și implementarea nu necesita vreun PhD.

Nu te speria de Zigbee, protocolul wireless de comunicație între diversele echipamente inteligente. Orice echipament care nu este operat de baterii are rol de repetor și amplificator de semnal, astfel încât vei avea o acoperire excelenta odată cu creșterea numărului de echipamente fixe (întrerupătoare, prize, becuri, etc). Da, mulți se sperie ca fiecare serie de produs vine cu un hub, CARE NU ESTE NECESAR, atât timp cât ai un sniffer. Exista echipamente in regim DIY ieftine, sau echipamente testate de integrare multi-vendor la 50-80 EUR, care suporta 50-100-200 de echipamente zigbee.

La ele se mai adaugă un Rasberry Pi 4, aproximativ 100€, necesar pentru a rula Home Assistant.

#45
ionutvladoiu

ionutvladoiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 139
  • Înscris: 26.09.2007
Mulțumesc si eu Stefan pentru discuția de aseară, clar daca ai timp mai vorbim despre soluțiile de automatizare ca deja se strâng cam multe si fiecare au protocol separat. Soluția cu Home Assistant este ce îmi trebuie sa le integrez pe toate si sa nu stau cu aplicații diferite pentru fiecare in parte. Pana acum am in plan :întrerupătoarele (Livolo deocamdată), termostatele de la încălzirea in pardoseala, rulourile exterioare, ventilația centralizata, purificator de aer, corpuri de iluminat plus alte gadgeturi de la Xiaomi cum este aspiratorul , lumini exterioare, camere de supraveghere , alarma, senzori de temperatura si calitate a aerului si mă opresc ca întrec măsura deja Posted Image .
Îmi pare rău ca soluția Geocelului nu este ok si pentru tine, după cum am calculat si mai sus spuma de sticla iese ca si cost cam de 2,4 ori mai scumpa decât extrudatul pentru aceeași eficienta termica. Sper ca in viitor sa se facă si la noi in tara o fabrica si atunci costul va fi cu siguranța mai mic.

#46
catalijns

catalijns

    je

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,231
  • Înscris: 14.05.2007

View Postanothertwo, on 19 februarie 2021 - 19:39, said:

Catalin, tie deja îți sunt dator cu vârf și îndesat. Colaborez foarte bine cu arhitectul recomandat (sper ca și el sa ai a aceeași părere). Ca sa nu se supere nimeni, pe lista persoanelor către care sunt dator intra și Kolfleading dar și Kevo82. Sper ca n-am uitat pe nimeni.


Glumeam 100% cu datoriile altfel nu mi-as mai apartine mie insumi la cat ajutor am primit pe aici in ultimii ani...Facem tot posibilul si ne ajutam intre noi in limita experientei si cunostintelor pe care le avem cu ce putem altfel cei cu perspective comerciale o sa te jupoaie de viu. Nu ca nu ar fi si oameni ok in oferirea de servicii dar acestia sunt.. "o mica minoritate". Daca vrei sa nu mai ai ulterior "datorii" dpdv moral trebuie sa ajuti si tu pe altii ulterior...o perioada..e simplu.. Altfel ne-am pune fiecare sacii in caruta si ne vedem de treaba ca avem destula dar...

View Postrazvan-softpedia, on 20 februarie 2021 - 07:00, said:

Ce ai cu el, ce ti-a facut ? Doamne fereste sa termine casa cand o fi pasajul si A0 gata !!!
Posted Image) nu asa... ziceam doar ca dupa ce o termina in scurt timp o sa fie si infrastructura mai buna in zona aceea. In 2023 e programata livrarea pentru A0 segmentele de sud de langa Domnesti pana la Dragomiresti. Apoi cele din nord in 2024. E bine sa ne uitam si la perspective chiar daca nu se intampla foarte repede macar exista planuri si mai mult de atat chiar...lucrari alocate, avansuri date, se lucreaza de zor pe anumite segmente. Si noi speram ca in 2-3 ani sa avem in zona o infrastructura mai buna (se pare ca exista sanse ca podul de la Mogosoaia sa fie inaugurat in 2021!, prima lucrare ever in Ro livrata inainte de termen), urmaresc cu atentie ce se intampla pentru ca e de mare interes dpdv calitate viata cat si mercantil daca vrei.. Sper ca pana in 2024 sa avem o infrastructura mai buna (poduri, A0, canalizare, asfalt), sunt lucrari in derulare pe fiecare din aceste subiecte. Eu chiar sunt increzator ca daca rezista buna parte din guvernul asta o sa fie reforme si lucrari livrate la termen, de ex. il urmaresc de multi ani pe Drula si stiu cine e si ce poate..

Edited by catalijns, 20 February 2021 - 12:31.


#47
mihaipetrisor

mihaipetrisor

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 21.01.2021
Ce se mai aude cu acest jurnal? Cum a iesit casuta pana la urma? era foarte interesant de urmarit :(

#48
don_King

don_King

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,044
  • Înscris: 26.11.2001
urmaresc ei eu. update please.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate