Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Termostat inteligent PNI CT36 fara fir, cu WiFi, control prin Internet, pentru centrale termice, APP TuyaSmart - Suport, Testare, Pareri

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
219 replies to this topic

#19
shadow_x3x

shadow_x3x

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,196
  • Înscris: 09.02.2007
Salut.

Am primit si eu termostatul si inca il tin in probe de cateva zile. Pana acum pare sa fie ok. Cred ca il voi pastra, mai ales la pretul asta este foarte bun.
L-am montat in paralel cu vechiul termostat cu fir pe care il aveam. Folosind relee cu contacte NO neenergizate merg montate astfel si pot comanda centrala din 2 locuri.
Montajul este unul simplu. Receptorul si emitatorul au venit imperecheate. Am instalat atat aplicatia Tuya cat si Smart Life. Sunt la fel. Am ramas cu Smart Life.
Am selectat histerezisul la 0.3 (minimul este 0.2). Comanda prin telefon merge ok, dureaza max 5 secunde. Raza de acoperire wi-fi este ok. Masurarea temperaturii este destul de precisa.
Minusuri:
- Receptorul nu vine cu nici un cablu in pachet. Iti trebuie deci un cablu de alimentare cu stecher si un cablu de semnal care se duce la centrala. Problema este ca nu exista o iesire laterala pentru aceste cabluri in caz ca il montati pe perete (eu l-am prins temporar cu banda dublu adeziva de un perete langa centrala).
- Materialele termostatului nu sunt asa calitative. Displayul abia se vede chiar si cu baterii noi. Trebuie sa te uiti la el perpendicular. Butoanele "touch" sunt marea problema. Nu raspund de fiecare data, am constatat ca sunt un pic decalate fata de zona unde sunt evidentiate (adica trebuie apasat un pic mai in dreapta sa ia comanda). Cred ca butoane fizice ar fi rezolvat problema.
- Programarea pe zile din telefon este cam anevoioasa. Ar fi mers stabilit un program pt o zi si multiplicat pt restul. Plus ca ar fi fost ok daca puteai sa mai stergi din cele 4 intervale sa ramai cu 2 sau 3 etc.

Restul de avantaje/dezavantaje au fost acoperite de colegii de mai sus. Voi reveni in caz ca mai descopar ceva.
Multumesc PNI.
O zi buna.

#20
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Va multumim pentru parerile obiective.
Despre ecran va pot spune am testat si intelegem disconfortul si avem in vedere acest aspect cu unghiul de vizualizare pentru a-l imbunatati pentru loturile si produsele urmatoare.
- cum a  fost gandit  unghiul de vizibilitate actual : sa se vada bine privit de sus pana la pozitia perpendiculara pe ecran.
Practic multe situatii de verificare a temperaturii sunt din aceasta pozitii:
- persoana in picioare, termostatul pe perete  mai jos de nivelul privirii
- persoana in picioare, termostatul pe masa, birou, comoda mai jos de nivelul privirii
- persoana pe scaun, termostatul pe masa, birou, comoda mai jos de nivelul privirii
- celelalte situatii sunt incomode totusi.

Despre butoane nu stiu daca am reusit sa informez si pe acest topic: Trebuie sa dati jos si a doua folie de pe ecran pentru a obtine ecranul impecabil si butoanele functionale.
- a doua folie este tot de protectie si doar pentru manipularea in fabrica, transport, expunere etc. Daca ecranul pare usor opac si prezinta mici zgarieturi fine inseamna ca inca are aceasta a doua folie de protectie pe ecran.
- Intelegem disconfortul si vom evidentia acest lucru la desfacerea coletului, pentru a elimina si aceasta a doua folie de la inceput.

Attached Files


Edited by suport_PNI, 06 January 2021 - 10:41.


#21
razvan8203

razvan8203

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 30.09.2019
Bunaziua,
Am primit termostatul acum 3 zile. L-am instalat foarte usor, nu am fost nevoit sa desfac centrala, l-am cuplat la firele de la termostatul vechi care era fara wireless, si a mers fara nici o problema.
M-am chinuit un pic pana l=am conectat la router, pentru ca acesta emitea pe banda de 5GHZ, si a trebuit sa dezactivez aceasta banda din setarile routerului, sa conectez termostatul pe banda 2,4 si apoi sa reactivez banda de 5ghz.
Comanda prin telefon merge ok, dureaza max 5 secunde sa raspunda la comanda, vine fara cablu si stecher, dar nu a fost o problema, ca le-am folosit pe cele dela termostatul vechi.
Cred ca il voi pastra, mai ales la pretul asta este foarte bun.
Multumesc PNI.
O zi buna.

#22
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013

 catalinn23, on 12 noiembrie 2020 - 14:20, said:

Buna ziua. Am primit si eu termostatul wifi mai sus mentionat. Montajul a decurs foarte simplu, nefiind nevoie de cunostinte avansate. Toti pasii cat si schemele de legatura sunt prezente in manual. O mica paranteza, fontul din manual este foarte mic!
Am ales sa montez pe masa din dormitorul aflat la etaj unitatea centrala cu ajutorul piciorului de sprijin. Ecranul este lizibil si frumos luminat. Receptorul este plasat langa centrala, iar distanta pana la routerul wifi este de cca 3m. In manual se specifica faptul ca unitatea centrala cat si receptorul sunt imperecheate. La mine nu a fost asa, am urmat pasii necesari si totul a fost ok. Imediat dupa imperechere, s-au actualizat ora, data si a aparut semnul specific pe ecran. Am descarcat aplicatia Tuya Smart, am facut cont si am adaugat dispozitivul. Totul a durat cateva minute.
Reglarea temperaturii de pe telefon se face foarte simplu, iar comanda ajunge la centrala in doar cateva secunde, ecranul unitatii centrale aprinzandu-se. In toata acesta perioada termostatul nu s-a deconectat si nici aplicatia nu a dat erori.
Sunt foarte multumit de achizitie, cat si de ocazia oferita cu ajutorul forumului. Nu exista termen de comparatie intre ce aveam inainte si acest termostat. Voi recomanda cu placere pe viitor atat termostatul cat si alte produse de la dvs. Va multumesc!

Multumim pentru review, daca nu reusiti sa descifrati din manual care vine in colet, puteti descarca manualul de pe pagina noastra in format electronic de la sectiunea download

#23
sarighiol

sarighiol

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 09.02.2007
La prima utilizare a acestui termostat CT36, nu am apucat să-l termin de configurat și am observat că anumite comenzi date din telefon din aplicația de Android Tuya Smart (cum ar fi de exemplu în meniul Weekly Program să fie pe Off în anumite zile la anumite ore) nu-mi sunt acceptate.
Am vrut să intru în meniul de Setări avansate pentru a-l aduce la setările din fabrică și îmi apare eroarea pe care o vedeți în poza de mai jos. Ce-o fi asta?
Un buton fizic de reset dacă ar fi avut, era excelent.

[ https://apis.mail.yahoo.com/ws/v3/mailboxes/@.id==VjN-3yCpPvgO1G2AvzWmap8KcQlIKFiTN5N9TY82lo9RNT8_Vvn38M1Wzy57kSkkBU6b_tmbZU_QP6bd5QzJLzvu9w/messages/@.id==AGv868YVViFxYAFwAQ06uC_kuKE/content/parts/@.id==2/thumbnail?appid=YMailNorrin&downloadWhenThumbnailFails=true&pid=2 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#24
mlk

mlk

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 18.08.2005
Am primit si eu termostatul in teste, multumesc PNI si colegului forumist dragoescu_alexandru.
S-au spus multe, o sa incerc sa adaug cate ceva si din partea mea, comparand cu CT35 si un Computherm wireless dar nu wi-fi, pe categorii:

1. Montare/instalare
Foarte facila, ghidul printat e foarte bine pus la punct, si ajuta si forumul de aici, pentru cei ce au deja un termostat wireless, decablarea si cablarea partii dinspre centrala dureaza 10 minute. Atasate poze din timpul montajului si rezultatul final, in cazul meu folosesc o centrala de 24kw de la Ferolli, poate avea relevanta pentru comparatia cu CT35 si timpii de incalzire, mai jos.

2. Pairing termostat/Wi-Fi
Ghidul este iar bine pus la punct, nu am incercat sa stric imperecherea intre receptor/emitator, doar sa le setez pe reteaua mea wi-fi
Am avut ceva probleme la CT35, nu am mai incercat pe CT36, atunci cand aveam retea 2.4 si 5Ghz in casa, cu acelasi nume, nu se putea conecta la retea. rezolvat oprind reteaua 5Ghz temporar. Pornita apoi si 5GHZ - nu sunt probleme
Confirm un tiuit/zumzait puternic, sesizabil in faza initiala de pornire a receptorului. A disparut apoi, nu pot sa zic ca sunetele emise acum ma deranjeaza asa mult, cum s-a spus mai sus, insa poate depinde si de nivelul de zgomot din casa, in cazul meu centrala si receptorul sunt incastrate intr-un dulap, in zona bucatarie, la 2m fiind si frigiderul, insa nici cu usa deschisa nu se aude la fel de puternic ca cel initial, care te surprinde cu siguranta la inceput.

3. Look and feel
Plastic lucios alb display frumos, 3.7' partea de comanda, mult mai potrivit cu anul 2021 fata de Computherm - poza comparativa atasata.
Confirm minusurile spuse:
- vizibilitatea display in orice alt unghi decat direct perpendicular - "dubioasa" si mai slaba decat display Computherm din 2010 sau a unui banal ceas Ikea, nu e foarte deranjant insa
- butoanele au senzori de apasare imprecis (cu ambele folii date jos, da Posted Image )
- ghidul se poate optimiza putin pentru a mentiona ca pt meniul de configurare valori temperaturi, open windows, etc, se tine lung apasat timp de ±5secunde

4. Software si raspuns hardware, senzori
Sunt la primul contact cu Tuya si la partea de sw mgmt si automatizare m-am mai jucat doar cu Xiaomi Mi, dar cum zic colegii de mai sus se poate folosi cu multe alte solutii, ca si Google sau Alexa.
Ce pot spune:
- CT36 raspunde rapid comparativ cu CT35 la setari temperatura, in special de pe telefon, unde CT35 era incet (functiona dar se incadra in cele 60-120 secunde pana la aplicare setare) - am masurat timpul si media este la 7 secunde, o imbunatatire majora dupa mine.
- histerezis de 0.2 - daca era ceva ce m-a lovit la CT35 comparativ cu Computherm este ca avea histerezis de 0.5. Drept urmare confortul scadea cu CT35, pentru ca la o temperatura setata de 23C, astepta pana la 22.5 si apoi incalzea pana la 23.5. Atat ca fluctuatii temperatura in casa cat si la perioada functionare centrala, desi temperaturile de afara noaptea erau +4 la +7C ii lua peste o ora, poate chiar 1.5 ore sa recupereze gradul pierdut. CT36 cu un histerezis de 0.2, la 23C setat, incepe sa bage caldura de la 22.8 si se opreste la 23.2. fluctuatiile de caldura scad, centrala porneste mai des, cam la 1 ora de la oprire, poate chiar 1.5 ore, cu cicluri mai mici de 20-30minute pentru a recupera cei 0.4C. Merita upgradeul dupa mine
- senzori temperatura - comparativ Computherm cred ca pni are senzorul pozitionat mai prost si expus la erori mai mult. CT36 imbunatateste partea de masurare, de asteptat, avand aceasta granularitate de 0.1C. Totusi comparativ cu Computherm cred ca senzorul e un pic imprecis. Am incercat sa compar cu un termometru ikea si cu acest Computherm si atat CT36 cat si CT35 au trebuit configurate cu -0.5C pentru a indica cat de cat aceeasi temperatura.
- software - aplicatie curata, similara Xiaomi Mi, tin softwareul in modul Manual, nu am incercat ECO sau programarea pe zile. Foarte utila configurarea din internet, in special pentru zilele in care pleci in vacanta si vrei sa gasesti casa calda, avand mereu control si vizibilitate la temperatura din casa.
- automatizare - deocamdata din Tuya mi-am configurat alerte la pornire, oprire si geam deschis centrala, foarte utile atat alertele cat si pentru a masura peste noapte la ce ore si cat sta pornita centrala, si a compara temperatura/confortul resimtit.

Atasate poze cu comparatiile si asa zisele automatizari.

Attached Files


Edited by mlk, 16 January 2021 - 00:35.


#25
sarighiol

sarighiol

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 09.02.2007
Până la urmă am descoperit ce e cu acest ecran. Apărea din cauză că, atunci când apăsam lung butonul M, butonul săgeată sus nu se apăsa, CHIAR DACĂ AM JUPUIT ȘI A DOUA FOLIE, aceea care e aplicată pe tot ecranul încât pentru mulți utilizatori a fost greu de observat. Deci butoanele termostatelor PNI sunt probabil principala mare problemă.
Nu am înțeles însă de ce nici în aplicația de Android Tuya Smart, nici în aplicația de Android Smart Life (sunt aplicații aproape identice), în meniul Weekly Program nu am reușit să setez termostatul să fie pe Off în anumite zile la anumite ore. Am putut modifica orele, am putut seta temperaturile, dar prima poziție „Off” a meniului derulant care arată temperaturile nu se setează nicidecum. De ce oare? Ce îmi scapă?
Meniul Weekly Program este greoi și prin faptul că nu poți seta aceleași ore pentru două sau mai multe zile ale săptămânii deodată, ci trebuie să setezi doar fiecare zi în parte.

#26
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
sarighiol: Va multumim pentru timpul acordat in testarea produsului. Asteptam pe aceasta cale si aspectele pozitive pe care le-ati constatat la acest produs.

Avem invedere imbunatatirea elememtelor specificate de dumneavoastra si alti utilizatori : Butoanele Touch, Vizibilitatea ecranului si imbunatatirea/adaugarea anumitor functii in aplicatia de mobil.

#27
bbox

bbox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 739
  • Înscris: 12.05.2005
A ajuns si la mine termostatul si dupa cateva zile de utilizare acestea sunt observatiile mele:

In general sunt multumit de produs, punerea in functiune este foarte simpla, documentatia este clara, atat conectarea la centrala cat si inrolarea in aplicatia Tuya smart s-au realizat fara probleme.

Ecranul este mare, eu sunt multumit de calitatea lcd-ului dar nu imi place durata de iluminare foarte mica (3-4 secunde), era mai bine 10-15s (sau reglabil din setari).
"Butoanele" touch nu merg prea bine nici la mine, uneori trebuie sa pun degetul de mai multe ori sa primeasca comanda (chiar si dupa inlaturarea celor 2 folii de protectie).
Este util ca se poate poate seta un histerezis mic, de numai 0.2 grade.
Senzorul de temperatura a trebuit calibrat, a existat o diferenta de ~1 grad fata de alte 2 termometre, dar dupa calibrare, este ok.

Dupa conectarea la internet ceasul s-a setat singur.
Termostatul reactioneaza rapid la comenzile din aplicatie, de ex. la modificarea temperaturii setate in aplicatie, centrala a pornit cam in 10-15 secunde.
Programarea pe zile a termostatului se poate face din si aplicatie, dar dupa cum au spus si altii era bine sa existe o functie de copierea a programului de la o zi la alta.

Indicatorul de semnal de pe unitatea mobila nu functioneaza, am scos din priza unitatea fixa si indicatorul de semnal a ramas aprins.

Daca unitatea mobila nu functioneaza (de ex. baterie descarcata), centrala va executa ultima comanda primita si nu poate fi oprita/pornita din aplicatie.
In aplicatie nu exista nici o indicatie ca ar fi o problema, se pot da comenzi (care nu sunt executate), apare la temperatura ultima temperatura masurata.
Ar fi bine ca in aceasta situatie sa functioneze macar oprirea/pornirea centralei din aplicatie din butonul "switch".

#28
dragoescu_alexandru

dragoescu_alexandru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 20.10.2009
cred ca este aproape imposibil sa primim un update de firmware pe acest device...sunt produse la gramada de o companie chinezeasca si nu stiu daca acea companie face un firmware doar pentru un client (feature request nu cred, bug fixing probabil)...sau depinde de volumul de unitati comandate de PNI.

solutia este ganditita in felul urmator:

unitatea fixa (cea de la centrala in priza) se conectaza la wifi si comunica cu cloud-ul. aceasta unitate este un relay intre unitatea mobila si backend (cloud).

exemplu: din aplicatie setez temperatura 23.5 grade (sa zicem ca unitatea mobila citeste 20 grade in camera); din aplicatie cele 25 de grade se trimit in cloud (exemplu de payload {"2":235} <<< temperatura 23.5*10 (se trimite un integer temperatura, pentru a evita float/double in json, si probabil si salvarea in eprom e mai usoara ca integer si nu ca single/double deciamal point float) ; e un json cu setpoint-uri si valori).
Din cloud uniteatea fixa citeste aceasta noua valoare (via wifi/internet) si o trimite unitatii mobile (via 866mhz Radio...unii ii mai zic si lora...frecventa conteaza si faptil ca e o comunicatie radio de bandwitch fff ingust ... exclus update de firmware via radio). Primind aceasta valoare unitatea mobila care este creierul computational incepe si evalueaza situatia: 23.5 > 20 decid sa trimit comanda de heat ON. unitatea fixa primeste comanda (via RF 866 mhz), activeaza releul (scurt pe pinii de centrala, care porneste) si in acelasi timp trimite in cloud un update cu noua stare: heat=on, room_temp=20, set temp = 23.5. Cand aplicatia de pe telefon face "refresh" la datele din cloud, iti va afisa ultimul status din cloud (si anume faptul ca centrala "incalzeste") .


plecand de la flow-ul de mai sus...sa vedem cum am putea face ca atunci cand unitatea mobila este moarta (fara baterii) sa oprim centrala din aplicatie:


applicatia de mobil - apas pe butonul de off -> cloud -> unitate-fixa; unitatea fixa trebuie sa nu mai trimita la unitatea mobila statusul de off ci sa execute ea -cam greu deoarece:
1) cand unitatea mobila e on si dau off din aplicatie -> unitatea fixa trebuie sa opreasca automat centrala si sa ii spuna unitatii mobile sa se opreasca (probleme deoarece trebuie 2 firmware-uri update...revin mai jos)
2) unitatea mobila daca nu primeste comanda de off (de la cea fixa)...ea merge dupa dupa ce stie (temp_setatata vs temperatura_camera...si ia decizii).


dece este greu cu un update (care defapt sunt 2)? unitatea fixa este dummy - are fimware pentru un MCU esp82XX chip care de ocupa doar de comunicatii cu cloud si comunicatii cu chipul de Lora  (RF)  care trimite si primeste info de la unitatea mobila (deci in unitatea fixa avem 2 chipuri).

unitatea mobila are alt MCU cu alt firmware. daca din aplicatie verificati versiunea firmware -> arata 1.0.0, o sa vedeti ca in unitatea mobila (cea cu baterie) avem alt firmware....asta deoarece aplicatia ne arata firmware-ul unitatii fixe (cea de la centrala) care este relay dummy.

pe noi ne intereseaza update-ul logicii (Adica firmware-ul unitatii mobile, care este creierul). cum facem acest update? via RF 866mhz ... nu se poate...acel firmware a fost scris cu jtag sau via port serial direct in epromul unitatii mobile SI NU cred ca vom aveam vreodata un firmware pentru unitatea mobila (pentru cea fixa probabil).

PS: daca era posibil un update de firmware pt unitatea mobila, se putea schimba din soft histerezis de la 0.5 la 0.1 (rTC-ul fiind acelasi). <<< adica un update de firmware CT-35 il transforma in CT-36

#29
jarreau

jarreau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 285
  • Înscris: 03.08.2007
Buna ziua, am comandat termostatul pe 18 ianuarie si l-am primit pe 19!
Nu sunt la prima comanda, si am o parere foarte buna despre PNI!
Referitor la termostat sunt multumit si il voi pastra, l-am comparat cu alte 2 termostate (atasat img), masoara extrem de exact temperatura, (identic cu celelalte),
ca si sensibilitate este cel mai sensibil la schimbare de temperatura (e primul care simte incalzirea).
Functioneaza perfect cu Tuya si cu Smart Life!

Ce mi-as fi dorit in plus de la acest termostat!
- Butoanele touch sa fi mai sensibile
- Unghiul de vizualizare mai mare al display-ului (si de jos in sus)
- Hysteresis-ul minim sa fie 0,1 nu 0,2
- Setarea temperaturii sa fie din 0,1 nu 0,5
- Sper sa faceti un update de firmware care sa rezolve problemele.

Una peste alta, raport pret calitate este foarte bun!

Multumesc!

Attached Files



#30
bbox

bbox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 739
  • Înscris: 12.05.2005
Am fost curios sa vad cum pot sa fac comanda termostatului din reteaua locala, fara conexiune la internet.
In primul rand trebuie obtinute id si localkey pentru termostat.
Procedura este destul de complicata (am folosit instructiunile de la https://pypi.org/project/tinytuya/), dar dupa obtinerea id si key se pot folosi diverse programe pentru citirea si setarea termostatului.
De exemplu utilizand https://github.com/TradeFace/tuyaface cu programul python de mai jos se pot citi valorile termostatului (valorile de la device sunt fictive):
from tuyaface.tuyaclient import TuyaClient
def on_status(data: dict):
print(data)
def on_connection(value: bool):
print(value)
device = {
'protocol': '3.3', # 3.1 | 3.3
'deviceid': '34280100600194d17c96',
'localkey': 'e7e9339aa82abe61',
'ip': '192.168.1.101',		
}
client = TuyaClient(device, on_status, on_connection)
client.start()
data = client.status()
print(data)
client.stop_client()


am obtinut:

Quote

True
data:  {'dps': {'1': True, '2': 225, '3': 226, '4': 'Manual', '7': False, '13': 0, '14': 'no_heating'}}


#31
dragoescu_alexandru

dragoescu_alexandru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 20.10.2009
Local id se obtine din https://iot.tuya.com/.
Daca folosesti homebridge arunci ai un plugin tuya-lan care te lasa sa il controlezi local. La fel si pentru HA

#32
bbox

bbox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 739
  • Înscris: 12.05.2005
Id-ul de acolo l-am obtinut, pentru key am avut nevoie de tinytuya.

#33
sarighiol

sarighiol

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 09.02.2007
Problema mea a rămas în continuare nerezolvată: în meniul „Weekly Program” nu am reușit să setez termostatul să fie pe Off în anumite zile la anumite ore. Opțiunea „Off” este prezentă în meniul aplicației de Android, dar nu se selectează. „Weekly Program” mi se pare a fi una dintre cele mai utile funcții și tocmai aceasta are erori, plus că trebuie să stai și să setezi fiecare zi în parte, lipsind banala și ușor de introdus în apk-uri opțiune de „selectare multiplă”.
Aceasta reduce folosirea termostatelor PNI pe modul automat doar în locuințe permanent locuite. În locuri unde e nevoie de încălzire doar în unele zile/ore, poți folosi întreaga gamă de termostate PNI doar în modul manual, ori cu ajutorul funcției „Timer”, care însă îți dă posibilitatea să setezi doar timpul. Temperatura trebuie setată manual.
Funcția „Smart” mi se pare cam greoaie. Am mai multe dispozitive smart, cu aplicații de Android, TP-LINK și SonOff, dar Tuya Smart mi se pare cea mai complicată aplicație de Android pe care am folosit-o până acum din această categorie. Sunt obișnuit cu aplicații de Android cu ajutorul cărora se pot crea reguli de funcționare pentru multe alte aplicații și funcții din Android (AutomateIt, Automagic, Macrodroid), dar crearea unei reguli cu Tuya Smart mi se pare foarte greoaie și încâlcită.
O altă lipsă constatată acum când a fost ger: nu poți seta temperatură mai mică de 5 grade. Deci acum am putut ține oprit tunul de căldură la care am conectat termostatul doar punându-i o priză smart TP-LINK, așa încât atunci când termostatul îi dă comandă să pornească, el să nu poată porni din cauză că nu e sub tensiune!
Utilitatea setării histerezis-ului la 0,2 grade este parțial diminuată odată ce setarea temperaturii ambientale se poate face doar din 0,5 în 0,5 grade.
Deci ar fi nevoie de un upgrade de firmware al termostatelor, dar și de corecții în aplicațiile de Android Tuya Smart și Smart Life.
În rest sunt mulțumit de termostat, chiar dacă pentru mine nu s-a potrivit prea bine fiindcă sunt zile și ore când încălzirea trebuie să fie complet oprită și după cum spuneam nici nu pot seta mai puțin de 5 grade, nici nu pot programa termostatul pe „Off”.

Attached Files


Edited by sarighiol, 13 February 2021 - 23:18.


#34
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,312
  • Înscris: 16.07.2008
De aproape 2 luni (inca neimplinite) folosesc si eu aceat model de termostat wireless wi-fi.

Eu intampin alta problema, care nu stiu din ce motiv se intampla (centrala sau termostatul), de aceea am deschis topic dedicat, tot in acesta sectiune si am postat si aici.

Sper sa gasesc rezolvare la problema  mea.
Multumesc

#35
bbox

bbox

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 739
  • Înscris: 12.05.2005

View Postsarighiol, on 13 februarie 2021 - 23:10, said:

... Deci acum am putut ține oprit tunul de căldură la care am conectat termostatul doar punându-i o priză smart TP-LINK, așa încât atunci când termostatul îi dă comandă să pornească, el să nu poată porni din cauză că nu e sub tensiune!
Puteai sa opresti termostatul din aplicatie, nu prea inteleg pentru ce trebuia priza smart.

.

#36
sarighiol

sarighiol

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 09.02.2007
Tocmai asta e problema, că aplicația Tuya are indisponibilă opțiunea ca termostatul și implicit dispozitivul la care e conectat termostatul să se oprească automat.
Priza smart o folosesc fiindcă termostatul nu poate fi setat la temperaturi sub 5 grade; termostatul dă pornire și în zile în care nu e nevoie deoarece în clădirea ca o hală în care se află, temperatura e mai mică de 5 grade.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate