Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Casa VR, timberframe, P+M(E), IF Bragadiru

- - - - -
  • Please log in to reply
113 replies to this topic

#37
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008

 MiniBum, on 07 octombrie 2020 - 11:46, said:

Mai avem nedumeriri (eficienta, cost) daca apele pluviale (de pe casa + o anexa ce vrem s-o facem dintr-un container, folosita initial pentru organizare snatier - in afara bugetului casei) sa:

- le dam in canalizare si sa facem put pentru irigat curtea (imi miroase oleaca a risipa, dar financiar poate-i mai bine asa?);

- le colectam in niste bazine ingropate, intre cele 2 constructii Posted Image


Salut,
Apa pluviala se poate trimite intr-un sistem de canalizare doar daca exista unul dedicat, adica separat de canalizarea menajera.
Stiu ca sunt localitati in care localnici au bagat apa pluviala in canalizare dar nu e ok si nici legal chiar daca primariile o permit/tolereaza.
Daca iti conectezi canalizarea casei cu sistemul pluvial impreuna la sistemul comun de canalizare menajera, exista riscul ca sistemul comun de canalizare sa nu faca fata la toti utilizatorii care deverseaza apa pluviala in canalizare si sa-ti refuleze canalizarea in casa prin wc sau pe casa prin pluviale.
Mai exista varianta ca sistemul tau pluvial sa-ti bage apa in casa daca canalizarea nu mai face fata.
Totul depinde de inaltimea casei fata de sistemul de canalizare si fata de ceilalti utilizatori, eu mi-am montat camin cu clapeta antirefulare preventiv.

 MiniBum, on 07 octombrie 2020 - 14:45, said:

Da, structura metalica este aproape de interiorul peretelui, cel putin la Case Mexi - are in structura metalica de 140 mm, 100mm vata bazaltica, restul de 40 mm de aer reprezentand spatiu tehnic/perna de aer care ajuta la termoizolare, apoi vin cele 2 placi de rigips.

Nu vreau sa te dezamagesc dar eu nu cred ca aerul acela izoleaza deoarece e liber sa circule intre punctele calde si reci, daca i-ai limita miscarea/accesul pe verticala, la cel mult jumatate de metru, atunci cred ca va termoizola ceva, dar nu ca vata clar.

Mult succes!

#38
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,822
  • Înscris: 17.03.2008
Dar pretul?... Cat e pretul? Ca nu sunt ieftine deloc. Iar Steico are coeficientul de transfer termic mai mare decat al vatei minerale.

#39
Nesta3

Nesta3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 28.02.2016
Are 0.040 fata de 0.035.
Pretul e mai mare decat al vatei, dar pus in combinatia pe care am postat-o, iesi mai ieftin decat varianta cu osb, vata, gipscarton.
Daca vrei sa cumpari doar pentru izolatie, nu merita.
Nu pun ofertele in clar aici, ca sa nu facem reclama gratuita, dar pot sa iti spun ca pretul pentru 130mp construiti(P+M), fara geamuri si invelitoare la ambele variante, este cu 40% mai mic in varianta cu vidiwall si Steico.Acum, depinde si de firme si preturile la manopera, dar cum ziceam, manopera pe santier la montajul structurii gipscartonul-ului, montajul gipscartonul-ului,montajul izolatiei exterioare+ alte acareturi, duc pretul in sus cu mult.

#40
TheChosen1

TheChosen1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 16.06.2018

 Nesta3, on 08 octombrie 2020 - 17:09, said:

Pentru ca nu mai pot edita, aici ai si valorile pentru un perete placat asa(de la interior catre exterior: gipscarton-structura metalica-OSB 15MM-structura de 150mm(identica ca cea de mai sus)-vata bazaltica 150mm(la fel, identica)-placa DHF 15mm(superioara OSB)-isozlatie de fatada cu vata bazaltica 100mm.
Coeficientul "U" aici e de 0.15 fata de 0.18 la varianta expusa mai sus.Adica, un pic mai buna in cifre dar nimic spectaculos.

Pe scurt, elimini 5 materiale(gips carton, structura, placa DHF/OSB, iar OSB si vata bazaltica+ tot ce tine se montaj si manopera. Si le inlocuiesti cu 2.
Deci practic tu la interior vei avea instalatia electrica si AV trasa prin izolatia peretelui, corect? si cum vei izola impotriva vaporilor dozele din pereti, care evident vor strapunge bariera de vapori, daca nu rezolvi problema, vata cand prinde umiditate  nu mai termoizoleaza aproape deloc. Termoizolatia exterioara va tine loc si de contravantuiri ale structuri in locul osb-ului, este rezistent materialul? cat de mari sunt panourile?
Vidiwall-ul ala nu e susceptibil la imbinari sa crape ? avand in vedere ca va fi parte din structura casei? Adica ar fi cam de cacat ca dupa un mic cutremur sa trebuiasca sa chituiesti din nou toate imbinarile!

#41
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,822
  • Înscris: 17.03.2008
Plăcile fibrolemnoase nu trebuie să aibă substrat rigid? Pe ce sunt aplicate? Direct pe montanti?

#42
Nesta3

Nesta3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 28.02.2016
Traseele vor fi trase pe deasupra panourilor si vor cobora printre folie si vidiwall, acolo unde ai doza pentru priza sau intrerupatoare.
O sa fac niste poze tipului de structura prezent in showroom ca si mostra.
Despre rezistenta vidiwall-ului la contractii sau la miscari ale strucuturii in cazul unui cutremur, voi pune o intrebare, ca sa am un raspuns cat mai tehnic posibil.

Placilea alea Steico(fibrolemnoase) se aplica direct pe montanti.Asa e fisele tehnice si asa am vazut ca aplica majoritatea.Bine, nu e nimic gresit sa aplici pe OSB, dar aici intervine partea cu permeabilitatea la vapori, la cate OSB-ul e cam "frana".Asa, de la interior la exterior, cu vidiwall-folie vapori-vata bazaltica-placa Steico-decorativa, ai o permeabilitate foarte buna si nu exista niciun punct de roua.Teoretic.
O sa revin cu niste detalii tehnice si poze, ca sa nu vorbesc prostii.

#43
superbec

superbec

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 490
  • Înscris: 04.03.2006
Eu nu inteleg dece cautati rezolvari noi la probleme inexistente, mai ales la o casa normala cu un buget mediu spre mic ... timber frame, clt, metalic frame , astea sunt solutii pentru anumite probleme , probleme care in ilfov/Romania nu exista. In acelasi timp nu se ia in considerare o banala ventilatie mecanica din stadiul de proiect ... adica dau de 2 ori mai mult pe un perete de sandvici decat pe un bca testat zeci de ani dar nu dau 2-3-4k euro pe o ventilatie , sandvici care sunt mari sanse sa se dezintegreze in cativa ani daca nu e montat si planificat corect , bca/caramida iti pune oricine nu neaparat drept dar sta mult si bine.

Iar timberframe... iti faci casa sau cabana de vacanta? vrei sa iti auzi copii cand se misca prin camere? toata viata ? ati locuit macar cateva luni intr-o constructie similara? ca eu am renovat o casa cu podea de lemn si parca ieseam mai bine cu o placa de beton chiar daca ar fi costat mai mult si chinul era mai mare .

Daca am luat-o pe aratura .. sorry dar am un prieten care e in stadiu similar cu casa si nu vrea sa asculte altceva decat de reclame la diverse produse ... pe care nu le intelege :(

#44
blue_marlin

blue_marlin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 646
  • Înscris: 21.05.2016
Sunt multe motive pentru care alegem alceva decat caramida sau BCA.

Uite cateva dintre motivele mele:
- Ma costat mai putin decat sistemul clasic. Te costa mai mult doar daca alegi sa folosesti varfurile de gama la izolatii sau diverse materiale exotice, de care nu e musai nevoie, sau supradimensionezi inutil din lipsa de informatie.
- Am reusit sa fac mai mult de 90% din casa cu mainile mele si/sau cu ajutoare necalificate (gratis sau ieftine), lucrand doar in timpul liber. In sistem clasic ieseam la pensie inainte sa termin casa lucrand astfel.
- Izoleaza mult mai bine la un pret mult mai mic iar confortul este mult mai mare.
- Casa va rezita mai mult decat mine
- Izolarea fonica e o problema doar daca o proiectezi sau o lucrezi prost, iar asta e valabil la orice sistem de constructie. Daca stai la bloc, care e din beton si BCA, stii multe despre ce iti fac copii dar si vecinii...

Nu confunda casele pe lemn cu cabanele facute de mesterii nostri habarnisti.

Se fac si case adevarate pe lemn sau alte materiale, dar la noi piata e inca mica iar preconceptiile si legendele urbane negative sunt mari...

#45
Nesta3

Nesta3

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 28.02.2016
Cred ca ar trebui sa te mai interesezi ce inseamna o casa pe structura timberframe realizata corect.
Nu facem comparatii cu bca sau caramida pentru ca nu isi au rostul in topicul asta.


#46
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017
Attached File  FB_IMG_1602253534359.jpg   81.32K   38 downloads
Semi-Timber mergător

#47
superbec

superbec

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 490
  • Înscris: 04.03.2006

 blue_marlin, on 09 octombrie 2020 - 15:30, said:

Sunt multe motive pentru care alegem alceva decat caramida sau BCA.

Uite cateva dintre motivele mele:
- Ma costat mai putin decat sistemul clasic.

tu ti-ai facut singur casa , ti-am vazut topicul , nu oricine poate sau vrea sa faca asta

Quote

- Izolarea fonica e o problema doar daca o proiectezi sau o lucrezi prost, iar asta e valabil la orice sistem de constructie. Daca stai la bloc, care e din beton si BCA, stii multe despre ce iti fac copii dar si vecinii...

in experienta mea cu angajati,mesteri sau zilieri .. daca nu faci singur nu iese cum trebuie, poti avea cele mai performante solutii/materiale, proiect etc , pe dorel nu-l intereseaza ca-ti lasa 1 cm gol prin termosistem daca se acopera cu rigips ...nu trece sefu aieru !

#48
danwd

danwd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 973
  • Înscris: 05.03.2018
Tocmai asta e rolul sefului, sa atentioneze si daca nu se schimba nimic sa dea suturi...sau cel putin asa era pe vremuri ca acum in penuria de angajati...
Acum poti cere sa nu se acopere nimic pana ce nu este inspectata si rezolvi usor problemele.

#49
MiniBum

MiniBum

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 01.12.2009

 Nesta3, on 08 octombrie 2020 - 09:28, said:

Salut!
Daca te-ai hotarat pe timberframe, iti dau un sfat legat de izolatie si inchidere pereti.
La interior: inchide peretii cu vidiwall.
-inlocuieste atat osb-ul cat si gipscartonul, izoleaza fonic si termic, intareste structura casei.
-Pe vidiwall poti prinde orice corp de bucatarie, televizorul sau ce se mai prinde pe pereti prin casa si nu mai trebuie intaritura cu osb sau placi duble de gipscarton.
-vidiwall-ul nu arde,nu se sparge ca gipscartonul, e rezistent la apa/aburi(deci il poti pune si in baie).
-la vidiwall nu iti mai trebuie structura suplimentara pentru instalatii electrice si sanitare.
-vidiwall e gata pentru aplicare lavabila, faianta, etc.

In mod normal, vidiwall e mai scump decat gipscartonul sau osb-ul, dar cand tragi linie vei vedea ca toate costurile cu gipscartonul,osb-ul, structura in plus, suruburi, cuie, folii, manopera, vor fi mult mai mari fata de o placare directa cu vidiwall.

Izolatia din pereti sa fie vata minerala.Exclus spuma poliuretanica.Sau poti folosi celuloza, dar o aplicare simpla o are vata.

La exterior foloseste placi Steico Protect 60mm(sau mai mare, 80mm).Aceste placi inlocuiesc OSB-ul si vata de fatada, inchid foartr eficent casa, izoleaza termic si fonic si peste ele se poate aplica direct decorativa.
Tot ce ti-am expus face parte din panouri gata fabricate, care vin direct pe santier unde sunt montate.
Costul se reduce cu 30-50% pentru o casa la gri.Mai exact, pentru o casa structura lemn la gri, care inseamna exterior pregatit pentru decorativa, interior pregatit pentru placare cu faianta sau lavabila.Restul:instalatii sanitare, termice, electrice, sunt alti bani alta distractie.

Si eu tot structura de lemn voi face, si am w ani de cand prospectez piata si sistemele cosntructive.Si decizia e luata in favoare sistemului expus mai sus.Ca idee, in ubakus, astea sunt valorile pentru un perete de genul:

Salutare Nesta3! Multumesc de feedback si informatii.

Momentan am parcat ideea de timberframe din cauza costurilor structurii, exploram si asteptam oferte pentru structura metalica momentan.

Ne e tare ciuda ca intr-o tara unde cad padurile peste noi (cei drept multe cad la ras, furate sau exploatate complet "gresit") costul unei structuri pe lemn este asa mare. Intr-adevar, inteleg ca in spate sunt atatea procese si etape de prelucrare dar tot mult costa (sau pentru noi e mult) ..ma rog, alt subiect, nu vreau sa deschidem polemici pe tema asta.

Referitor la Vidiwall, o sa exploram, desi scenariul de placi duble de gips carton (cum am inteles ca este normal si indicat de producatori sa se monteze) la interior si DHF/Widiwall la exterior are si rol de rigidizare a structurii de lemn/metal.

#50
MiniBum

MiniBum

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 01.12.2009

 danciusergiu84, on 08 octombrie 2020 - 18:36, said:

Salut,
Apa pluviala se poate trimite intr-un sistem de canalizare doar daca exista unul dedicat, adica separat de canalizarea menajera.
Stiu ca sunt localitati in care localnici au bagat apa pluviala in canalizare dar nu e ok si nici legal chiar daca primariile o permit/tolereaza.
Daca iti conectezi canalizarea casei cu sistemul pluvial impreuna la sistemul comun de canalizare menajera, exista riscul ca sistemul comun de canalizare sa nu faca fata la toti utilizatorii care deverseaza apa pluviala in canalizare si sa-ti refuleze canalizarea in casa prin wc sau pe casa prin pluviale.
Mai exista varianta ca sistemul tau pluvial sa-ti bage apa in casa daca canalizarea nu mai face fata.
Totul depinde de inaltimea casei fata de sistemul de canalizare si fata de ceilalti utilizatori, eu mi-am montat camin cu clapeta antirefulare preventiv.



Nu vreau sa te dezamagesc dar eu nu cred ca aerul acela izoleaza deoarece e liber sa circule intre punctele calde si reci, daca i-ai limita miscarea/accesul pe verticala, la cel mult jumatate de metru, atunci cred ca va termoizola ceva, dar nu ca vata clar.

Mult succes!

Salutare danciusergiu84!

Got it, mda pare chiar logic, nu m-am gandit la asta cu canalizarea ...nu cred spre sunt convins ca nu exista sistem de canalizare dedicat pentru ape pluviale in zona.
Trebuie sa facem niste calcule referitoare la pret m3 apa retea * necesar udat gradina vs pret rezervoare ingropate pentru colectare ape pluviale + pompa vs put pentru irigat.

Spatiul tehnic/stratul de aer, ar trebui sa fie inchis, cum spuneai tu, in "casete", ori de structura ori de structura de montare a gipscartonului, daca nu se monteaza direct pe structura casei.

 superbec, on 09 octombrie 2020 - 14:29, said:

Eu nu inteleg dece cautati rezolvari noi la probleme inexistente, mai ales la o casa normala cu un buget mediu spre mic ... timber frame, clt, metalic frame , astea sunt solutii pentru anumite probleme , probleme care in ilfov/Romania nu exista. In acelasi timp nu se ia in considerare o banala ventilatie mecanica din stadiul de proiect ... adica dau de 2 ori mai mult pe un perete de sandvici decat pe un bca testat zeci de ani dar nu dau 2-3-4k euro pe o ventilatie , sandvici care sunt mari sanse sa se dezintegreze in cativa ani daca nu e montat si planificat corect , bca/caramida iti pune oricine nu neaparat drept dar sta mult si bine.

Iar timberframe... iti faci casa sau cabana de vacanta? vrei sa iti auzi copii cand se misca prin camere? toata viata ? ati locuit macar cateva luni intr-o constructie similara? ca eu am renovat o casa cu podea de lemn si parca ieseam mai bine cu o placa de beton chiar daca ar fi costat mai mult si chinul era mai mare .

Daca am luat-o pe aratura .. sorry dar am un prieten care e in stadiu similar cu casa si nu vrea sa asculte altceva decat de reclame la diverse produse ... pe care nu le intelege Posted Image

Salutare superbec, multumesc!

O sa fie mandatoriu in proiect ventilatie cu recuperare de caldura si umiditate.
Aveam multe OZNuri & automatizari, KNX system in cap dar datorita bugetului a trebuit sa revin cu picioarele pe pamant si sa pastrez sistemele esentiale, pana acum au ramas ventilatia, aspirator centralizat, incalzirea in pardoseala. Inca incercam sa aflam daca o sa facem ceva pe partea de racire au redirectionam bugetul catre izolatie.

#51
XtremePWN

XtremePWN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 739
  • Înscris: 26.11.2019
Cat mai este metrul patrat construit in Bucuresti pentru casa pe zidarie la rosu vs cheie cu finisaje medii?

#52
cyobytm

cyobytm

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 24.11.2016

 Nesta3, on 08 octombrie 2020 - 17:09, said:

Pentru ca nu mai pot edita, aici ai si valorile pentru un perete placat asa(de la interior catre exterior: gipscarton-structura metalica-OSB 15MM-structura de 150mm(identica ca cea de mai sus)-vata bazaltica 150mm(la fel, identica)-placa DHF 15mm(superioara OSB)-isozlatie de fatada cu vata bazaltica 100mm.
Coeficientul "U" aici e de 0.15 fata de 0.18 la varianta expusa mai sus.Adica, un pic mai buna in cifre dar nimic spectaculos.

Pe scurt, elimini 5 materiale(gips carton, structura, placa DHF/OSB, iar OSB si vata bazaltica+ tot ce tine se montaj si manopera. Si le inlocuiesti cu 2.

salut, am o curiozitate, vad ca la varianta propusa de tine nu ai spatiu tehnic, atunci pe unde trage cablurile electrice si sanitare fara sa strapungem izolatia ?

 cyobytm, on 13 octombrie 2020 - 17:46, said:


salut, am o curiozitate, vad ca la varianta propusa de tine nu ai spatiu tehnic, atunci pe unde trage cablurile electrice si sanitare fara sa strapungem izolatia ?
si as vrea sa stiu daca acele placi Steico Protect 60mm fac acceleasi lucru ca placile de osb , adica contravantuirea si ridigizarea peretiilor , multumesc.

#53
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008

 MiniBum, on 13 octombrie 2020 - 08:43, said:

Salutare danciusergiu84!

Got it, mda pare chiar logic, nu m-am gandit la asta cu canalizarea ...nu cred spre sunt convins ca nu exista sistem de canalizare dedicat pentru ape pluviale in zona.
Trebuie sa facem niste calcule referitoare la pret m3 apa retea * necesar udat gradina vs pret rezervoare ingropate pentru colectare ape pluviale + pompa vs put pentru irigat.

Daca stai pe o strada mai joasa din localitate e bine sa pui clapeta antirefulare (exista incorporata in camin pvc) am avut ocazia sa vad la cineva la o ploaie torentiala de vara cum bolboroseste wc-ul, a umplut baia de miros de canalizare, diferenta de nivel fata de canalizarea din drum e de peste 2m deci mare, la altii de pe acolo se zice ca le iasa si apa in baie... se cam impute treaba si la propriu si la figurat.

Be safe!

Edited by danciusergiu84, 13 October 2020 - 17:51.


#54
superbec

superbec

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 490
  • Înscris: 04.03.2006

 MiniBum, on 13 octombrie 2020 - 08:43, said:



Salutare superbec, multumesc!

O sa fie mandatoriu in proiect ventilatie cu recuperare de caldura si umiditate.
Aveam multe OZNuri & automatizari, KNX system in cap dar datorita bugetului a trebuit sa revin cu picioarele pe pamant si sa pastrez sistemele esentiale, pana acum au ramas ventilatia, aspirator centralizat, incalzirea in pardoseala. Inca incercam sa aflam daca o sa facem ceva pe partea de racire au redirectionam bugetul catre izolatie.

Salut

Iti garantez ca nu vei regreta o clipa investitia in ventilatie si IPAT , fara knx se traieste :)

aspirator centralizat am vrut si eu sa pun dar m-a luat constructia pe val si am renuntat la ideie

hai sa-ti dau tema pt acasa ... Pompa de caldura !  cu izolatie buna si casa pozitionata bine E-V (un arhitect inteligent) nu vei avea nevoie de AC , eu am un Panasonic de 12KW si imi incalzeste fara probleme 200mp locuibili, vara raceste suficient sa nu se simta nevoia de AC dar la mine e alta clima, poti pune un schimbator de caldura legat la pompa de caldura pe tubulatura ventilatiei si practic ai AC la costuri minime.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate