Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Produse Romanesti
Last Updated: May 22 2023 14:56, Started by
unpuisor
, Apr 15 2020 13:00
·
23
#20
Posted 15 April 2020 - 16:36
Magiunul este 'gem' fara zahar adaugat, nu este gem de prune. Initial a fost facut din prune dar se poate face magiun din orice fructe din care se face si gem.
|
#21
Posted 15 April 2020 - 16:38
ssss, on 15 aprilie 2020 - 16:09, said:
Magiun = gem de prune (offtopic) AlexEn, on 15 aprilie 2020 - 16:36, said:
Magiunul este 'gem' fara zahar adaugat, nu este gem de prune. Initial a fost facut din prune dar se poate face magiun din orice fructe din care se face si gem. Edited by Fane, 15 April 2020 - 16:38. |
#22
Posted 15 April 2020 - 17:10
AlexEn, on 15 aprilie 2020 - 16:36, said:
Magiunul este 'gem' fara zahar adaugat, nu este gem de prune. Initial a fost facut din prune dar se poate face magiun din orice fructe din care se face si gem. |
#24
Posted 15 April 2020 - 18:53
adrian_r5, on 15 aprilie 2020 - 14:07, said:
N-o fi constructiva ... da' nici distructiva nu e ... poate ca omu' e constient ca nu tot ce zboara se maninca ... Cand vezi pe piata libera asa-zisi "producatori autohtoni" cu hartiile de producator in regula, dar care nu stiu cine e primar in comuna din care pretinde ca a produs marfa, iar marfa cu exceptia pretului umflat, e identica cu cea din piata de gros, vrei sa-i spui ca merita sa-i stimulam cumparand de la ei? Ca daca-i intrebi "de ce azi costa atat marfa, ca zilele trecute costa doar atat", raspunsul standard a devenit "pai du-te in magazin sa vezi cat costa!" Care e legatura? Aceiasi cartofi, care au fost depozitati in toamna, si care atunci costau 2,5 lei kg, au ajuns astazi la 4 lei, in conditiile in care nu li s-a facut absolut nimic in plus fata de depozitarea din toamna. Asa ca, sunt de acord sa cumparam ceea ce se potriveste buzunarului propriu, sa laudam produsele care ne-au placut, dar de aici pana la a ridica osanale unor produse doar fiindca sunt cu eticheta de nu stiu care culoare sau grosime, e exagerat. Faceti, daca aveti ocazia, o comparatie intre branzeturile din piata si cele de la "prea cala tara". Va garantez ca veti fi dezamagiti de calitatea celor cu reclama. AlexEn, on 15 aprilie 2020 - 13:38, said:
La modul general, ce dovezi ai ca orice produs este ceea ce scrie pe eticheta? Chiar nu mi se pare deloc constructiva interventia ta. |
#25
Posted 15 April 2020 - 19:14
#26
Posted 15 April 2020 - 19:24
#27
Posted 15 April 2020 - 20:43
#28
Posted 15 April 2020 - 21:26
Quote Care este diferenta intre halvita si nuga? |
|
#29
Posted 16 April 2020 - 08:57
#30
Posted 16 April 2020 - 09:09
unpuisor, on 15 aprilie 2020 - 13:00, said:
O alta companie romaneasca care face produse dementiale este asta: Silvania Gourmet care face produse din vanat. ESTE singura companie din tara care face mezeluri fara nitrit de sodiu in ele sau alte balarii si E-uri. Vascar lanseaza platforma Alege Natural, fara E-uri https://agil.ro/produse/fara-e-uri/ si mai sunt... 2. este gresit ca ar produce doar fara e-uri: Salam de cerb 200g Silvania Gourmet Carne de cerb (51.5%), carne de porc, slanina, sare, zaharuri (maltodextrina, dextroza, condimente, conservant (nitrit de sodiu), culturi starter. https://www.mega-ima...rb-200g/p/27886 3. este gresit ca ar fi o optiune pentru multi(dincolo de pret) deoarece produce doar produse din carne de vanat(care nu e pe placul oricui) Sunt multe mezeluri(in special salamuri) uscate care nu contin nitriti/nitrati si uneori niciun fel de e-uri - nu au nevoie datorita uscarii(evident nu toate, doar alea suficient de uscate). Conservantii respectivi se folosesc cel mai adesea la produsele fiert-afumate(salam de vara, diverse sunci, etc.) pentru educare corecta in privinta "chimicalelor" inclusiv e-urilor: https://senseaboutsc...icalStories.pdf (din pacate in experienta mea oamenii prosti tind sa ramana prosti, ignorand sursele de informare corecte) unpuisor, on 15 aprilie 2020 - 13:00, said:
Preturile sunt mai mari decat la alea normale dar daca vrei sa mananci sanatos platesti. unpuisor, on 15 aprilie 2020 - 13:00, said: Este cunoscut sub denumirea de E250 si interzis in cateva tari mai dezvoltate ca Norvegia, Suedia si Germania fiindca este considerat cancerigen. La noi... 2. ce faci cu celelalte tarzi dezvoltate, de ce le alegi doar pe astea?(eu stiu de ce) Chestiile cancerigene nu se considera ci se constata in urma unor teste riguroase stiintifice. Daca era cazul, interzicea UE demult. unpuisor, on 15 aprilie 2020 - 13:00, said: contin aluminiu la greu si e cancerigen. https://www.livescie...ant-cancer.html Edited by LOLkekLOL, 16 April 2020 - 09:12. |
#31
Posted 16 April 2020 - 09:31
#32
Posted 16 April 2020 - 11:21
ce ma uimeste e ca mereu cum vrea cineva sa faca ceva ok sa promoveze produse romanesti, sare unu sau mai multi care incearca sa te traga in mocirla. Cat te zbati sa iesi tot te prinde de picior si incearca sa iti puna piedica. (sa moara si capra vecinului si vecinul si tot)
Quote 1. este gresit ca ar fi singura: Quote Daca educatia ta alimentara si de sanatate provine de la chestii precum formula-as, unica, otv & mecinicopschi, e posibil sa crezi si asemenea lucruri false. Prima prostie e sa consideri automat "e-urile" nocive si "naturalul" sanatos(asocierea "naturalului" cu ceva bun e probabil o chestie indusa din copilarie, dar cum nu se poate mai falsa). Alte tari mai "dezvoltate" au ajuns la parerea ca nu e bine sa traiasca oamenii asa mult ca nu mai sunt bani de pensie, si ca sa iasa profitul mare, baga chimicale ieftine la fraieri, si alea naturale le mananca aia cu bani. La fel si cu sarea aia iodata care ne-au bagat-o astia pe gat. Produce mai multe probleme decat aia neiodata. Revenind la topic am mai gasit 2 firme care produc lactate foarte bune. prima e Laptaria cu caimac si a doua Artesana sunt printre putinele firme care vand lapte si lactate in ambalaje de sticla, nu in plastic. Cum era pe vremuri. Ca plasticul la rece sau la cald se descompune in mancarea pe care o ambaleaza. de asemenea laptele de la firmele astea spre deosebire de alte firme au gust mai bun, de lapte, nu apa pasteurizata. Edited by unpuisor, 16 April 2020 - 11:22. |
#33
Posted 16 April 2020 - 11:51
Bine ca mi-a adus aminte, am o smantana de la Laptaria cu caimac in frigider. E timpul sa execut o mamaliga
|
|
#34
Posted 16 April 2020 - 12:02
Priviti cit cere producatorul pe un amarit de magiun la Topoloveni...
|
#35
Posted 16 April 2020 - 12:11
#36
Posted 16 April 2020 - 12:14
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users