Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?
 Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 

Pot schimba termopanele după ce blocul a fost reabilitat termic?

- - - - -
  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#19
Dorel-Mesterel

Dorel-Mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,617
  • Înscris: 24.11.2015

View PostNameoftheuser, on 04 aprilie 2020 - 22:49, said:

Nu ni s-a comunicat prețul lucrării, ăsta a fost unul din principalele motive pentru care n-am vrut să facă ei lucrarea. N-am semnat nimic, au ridicat de ceva timp schelele dar încă n-am semnat nimic.

Cred că m-am exprimat greșit..momentan am niște termopane cu 3 camere destul de vechi, vreau să le schimb cu totul (inclusiv cu ramă) și să pun ceva mult mai bun, care să izoleze fonic.

Din câte înțeleg, schimbarea respectivă nu va implica ”avarii” decât în apartament, deci ar trebui să fie în regulă.

Mulțumesc!

Este in regula, poti schimba tamplaria veche fara sa afectezi fatada blocului, atat sa nu-ti pui tamplarie de alta culoare decat la celelalte apartamente. Daca toate apartamentele au tamplarie alba atunci ar fi bine sa nu pui tu ceva stejar hauriu ori alta culoare.

Alegerea de a-ti schimba tamplaria pe banii tai este o decizie buna. Exista riscul ca tamplaria noua sa fie mai de proasta calitate decat cea veche. Poti chiar sa verifici la vecinii care au montata deja tamplarie de catre primarie, sa faci o comparatie intre tamplaria ta veche si a lor care este noua.

Suntem cativa pe aici care scriem frecvent despre tamplarie, problemele cu tamplaria montata la reabilitari au fost dezbatute de mai multe ori pe alte topicuri, nu-mi amintesc pe cineva din domeniu care sa spuna lucruri bune despre acele produse.
Poate cineva isi inchipuie ca noi salivam la contracte cu statul si de aia le blamam lucrarile, nu, nu suntem spagari implicati politic si nici nu cred ca vreunul dintre noi vrea sa devina. Suntem intreprinzatori care activam si traim pe piata libera nu pe cea controlata politic.

Vad ca exista unii care cred ca primaria le ofera gratis sau ieftin produse bune, platesc chiar in plus pentru a primi produse si mai bune.
Printre noi cei din domeniu se stie ca produsele de tamplarie montate la reabilitari sunt de calitate indoielnica, de la masuratori si pana la montaj totul este facut la repezeala. Intre masuratori si montaj exista configurare, executie, materiale folosite, nu are rost sa discutam despre acestea, daca masuratorile si montajul sunt la repezeala atunci celelalte chiar nu conteaza.

Pentru tine initiator, daca esti din Bucuresti (cred ca am inteles bine), vorbeste si cu Digix colegul nostru, te poate ajuta cu sfaturi si oferte.

#20
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Multi si-au pastrat termopanele vechi, macar poti sa refuzi ce tine de apartamentul tau... O sa le ia si o sa le monteze la alte blocuri, ii doare in dos pe "contructorii vietii". Daca ceri modificari de proiect la termopanele din apartament iti cer pretul de 10x - fata de cel corect

#21
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,303
  • Înscris: 11.08.2003
Sectorul 6.
Costul reabilitarii se imparte asa: 60% UE, 15% primaria*, 25% asociatia (proprietarii). *pentru cazurile sociale, batrani cu pensia mica sau venit mic, costul proprietarului este de 3.5% iar primaria compenseaza => nu plateste restul asociatiei pentru ei.
Garantia lucrarii este de 7 ani. Daca se strica ceva intre timp, contructorul trebuie sa vina si sa repare. Castigatorul licitatiei (la noi) e o firma mare cu sanse mici de a declara falimentul dupa 1 an. In plus, mai sunt multe blocuri de facut in Bucuresti asa ca o schema d-asta iese din calcul. Mentionase primaria ceva de asigurare pentru cazul in care se declara falimentul dar nu mai stiu toate detaliile.

Tamplaria a fost schimbata obligatoriu pentru cei care nu aveau termopane sau deloc si optional pentru ceilalti. Evident, era nevoie de acordul proprietarului pentru asta asa ca a fost cu niste emotii aici.
Pornind de la suma de pe estimarea initiala - reducerea de 15% castigata in urma licitatiei, am ajuns la o estimare (destul de grosolana dar macar o cifra) de 1200 lei pentru apartamentele de 2 camere si 1500 pentru 3 camere. Asta e estimarea pentru aia 25%. Repet, sumele sunt doar pentru a avea o idee asupra costului termopanelor, inca nu stim care este costul real.
Nu stiu cat de calitativa era tamplaria dar pe foliile exterioare cu care vin scria Rehau.
Pentru cele puse in apartamente nu prea stiu sa se fi plans lumea de calitatea lor. Ce am observat e ca la intrare, usile nu se imbina foarte bine.
Pentru o serie de 5 ferestre, la balcon, in proiect erau prevazute 2 deschideri. Cineva a dorit deschideri la toate si batante si alte balarii. Costul suplimentar a fost de 1500 de lei (nu stiu daca a fost vorba doar de alea de la balcon sau a mai avut si alte geamuri pentru care a deviat de la proiect).
Pentru ce s-a stricat in apartament cu inlocuirea ferestrelor, constructorul trebuia sa repare. In reparatia asta nu intra si vopsitul, ci doar aducerea la linie.
La final, constructorul trebuie sa vina la fiecare proprietar care a schimbat tamplaria si sa obtina semnatura acestuia pe procesul verbal in caz contrar, nu-si va putea deconta costul cu tamplaria schimbata. Din discutiile cu primaria, costul acestora va fi trecut separat fiecarui proprietar, nu pe lucrare, astfel incat eu nu voi plati pentru vecinul care a schimbat (nu stiu unde e trecut in contract asa ceva. Nu scrie nici ca se va plati la comun, asa ca... om vedea).

Anul trecut, in balcon era frig. Anul asta (luand in calcul si temperaturile diferite intre cele 2 ierni), e o diferenta mare in balcon si, mai departe, in casa. Nu stiu cat va costa totul la final, dupa o alta estimare, costul ar varia de la 5500 (2 camere) - 9500 (3 camere)(costul nostru de 25%). Calculul a fost facut dupa suma maxima din estimarea initiala - 15 % (scaderea din urma licitatiei). In costul asta intra schimbarea tuturor tevilor orizontale de la subsol (nu a fost cazul), tamplaria si alte cheltuilei care ar fi fost facute. Pana acum nu are nimeni (nici primaria, nici constructorul) nici un calcul pentru a le ajusta si noi.


Revenind la scopul threadului: daca lucrarea nu a fost receptionata, s-ar putea sa mai ai sanse de a le schimba cu ajutorul acestui proiect, ia legatura cu seful de santier, presedintele asociatiei sau chiar cu dirigintele de santier.

Edited by sorin147, 05 April 2020 - 10:10.


#22
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
25% care o platesc proprietarii reprezinta chiar valoarea reala a lucrarii, restul de 75% ii baga baetii in buzunare

#23
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View Postsorin147, on 05 aprilie 2020 - 10:07, said:



Revenind la scopul threadului: daca lucrarea nu a fost receptionata, s-ar putea sa mai ai sanse de a le schimba cu ajutorul acestui proiect, ia legatura cu seful de santier, presedintele asociatiei sau chiar cu dirigintele de santier.
Ce gluma buna!... Posted Image

#24
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,303
  • Înscris: 11.08.2003
Hai sa facem cum zici tu:
5500 + 9500 / 2 = 7500. Sa zicem 8000
8000 * 40 apartamente = 320.000 lei

avem un buget de 320.000 pentru tot blocul ca sa schimbam tot.

termopane: 3500 / ap
polistiren: 3000 / ap
tevi subsol: 20.000
acoperis: 40.000

Ne ajung banii astia, asa cum i-am impartit, pentru toate lucrarile?
Nu mai punem detaliile ca trotuarul din jurul blocului, balustrada de pe acoperis, paratraznetele, geamurile de pe casa scarii, instalatia electrica pe de scara si subsol, usile de la intrare si alea catre subsol.
OK, inteleg ca au trecut de deviz 50 de galeti de vopsea si (probabil) au folosit 40 dar de aici si pana la 25/75 e cale lunga. Daca ar fi asa, cu banii de mai sus tu ar fi trebuit sa poti face un bloc cu 40 de apartamente. Iese?




Ion, te rog, explica-mi care-i gluma. Poate-s eu mai ciudat si nu prind fineturile.

Edited by sorin147, 05 April 2020 - 10:51.


#25
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
daca citesti postarile de mai sus o sa te prinzi...cum e comunicarea cu "autoritatile"
Daca preturile sunt umflate de 3-4 ori iar o sa iti dai seama... matematic vorbind

Edited by MembruAnonim, 05 April 2020 - 10:55.


#26
anducoj

anducoj

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,230
  • Înscris: 04.03.2006
Pana in 2020, in Dr. Tab. se lucra cu termopan Rehau. Din iarna am remarcat ca au inceput sa foloseasca Deceunik - e prima oara cand am vazut marca asta.
Cat despre costuri, ptr o lucrare inceputa in decembrie 2019 nici pana acum nu s-a anuntat vreo suma. Geamurile sunt in mare parte inlocuite, s-a dat prima mana de masa de spaclu si locatarii habar nu au cat vor avea de plata! In stick-ul USB dat de PS6, la devizul total este trasa o liniuta. Nici nu s-a anuntat vreun procent, ci doar ca idee modalitatea de plata: banii se vor plati esalonat pe 5 ani( parca). suma va fi trecuta la impozitul anual pe apt.

#27
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Nu vor sa cada lati pensionerii... le mai trebuie odata votul lor Posted Image

#28
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,303
  • Înscris: 11.08.2003
Cand au montat paratraznetul, cumva, o linie a ramas neprinsa de bloc, era fixata doar sus si jos la parter. I-am mentionat sefului de santier si, pentru ca nu mai avea schelele pe bloc, s-a tot amanat lucrarea, depinzand de un alpinist.
Dupa vreo 2 sau 3 saptamani (nu mai stiu exact) am ajuns la primarie si am vorbit cu cineva de acolo. Cu mine de fata a sunat pe cineva sa mearga la locatie pentru a vedea despre ce e vorba iar apoi a sunat la dirigintele de santier. Dupa vreo ora de la asta, ma suna seful de santier sa-mi spuan ca in ziua aia vine cineva (si a venit) sa rezolve problema.

Poate nu sunt toti asa, poate i-am prins eu intr-o zi buna, poate era ziua in care trebuia sa joc la loto si eu ca boul am fost la primarie, dreaq stie, treaba e ca s-a rezolvat imediat o problema.
Nu avem chiar toate lucrurile puse la punct dar alea care au ramas, sunt niste detalii. Nici unul din cei care au lucrat nu au lucrat ca si pentru casa lor, asta e clar dar rezultatul, pana acum, e decent.

#29
Dorel-Mesterel

Dorel-Mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,617
  • Înscris: 24.11.2015

View Postanducoj, on 05 aprilie 2020 - 11:02, said:

Pana in 2020, in Dr. Tab. se lucra cu termopan Rehau. Din iarna am remarcat ca au inceput sa foloseasca Deceunik

Termopan se refera exclusiv la sticla, pachetul de geam termoizolant cu doua sticle se numeste termopan.

Produsul denumit generic “termopan” este de fapt tamplarie termoizolanta, aceasta contine: profil, armatura,pachet de geam, feronerie, servicii (consiliere, configurare, executie,montaj).

Rehau si Deceuninck produc doar profile, tamplaria inseamna mai mult de atat asa cum am enumerat mai sus, de aceea faptul ca pe profil apare o denumire cunoscuta (unui necunoscator) este mai putin important. Cu seriile celor doi producatori de profile se poate realiza tamplarie  buna, foarte buna sau slaba, ieftina si de proasta calitate, lucru valabil si la ceilalti producatori de profile.

Altfel grupul Deceuninck este nr. 3 la nivel mondial, dupa Veka si Profine, in functie de cifra de afaceri, Rehau si ceilalti nu se califica la podium.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate