Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Incalzire in pardoseala vs calorifer

- - - - -
  • Please log in to reply
150 replies to this topic

#1
geNulike

geNulike

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 15.07.2010
Buna ziua,

sunt cu casa la rosu si intentionam sa bag incalzire in pardoseala la parter (am lasat spatiu) si calorifere la mansarda (nu am lasat spatiu la scari si usi). In momentul de fata ma gandesc daca sa continui cu planul principal; centrala in condensare, cu calorifere dimensionate la mansada si 50grade pe tur. Sau ma gandeam sa pun incalzire in pardoseala si la mansarda cu exandant 3cm+tevi 1.7cm+sapa 3.5 cm de ipsos.

Ce pareri aveti sa continui cu primul plan sau sa bag incalzire in pardoseala si la mansarda (care ar fi grosimea minina sa pun incalzire in pardoseala)?
Iar daca o sa merg pe varianta cu calorifere, sa merg pe 50grade in tur sau trebuie sa pun regulator de temperatura?

Ce parere aveti ? Va multumesc frumos!

#2
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,970
  • Înscris: 01.03.2013
Am si recomand incalzirea in pardoseala peste tot.
Daca totusi mergi pe varianta cu calorifere, atunci pune "regulator de temperatura" la partea de incalzire in pardoseala.

La mine la etaj s-a pus de jos in sus:
  • un strat de 3 cm de polistiren decupat care inglobeaza instalatiile electrice de pe pardoseala si cele sanitare din baie.
  • un strat de 2 cm "capac" continuu peste primul strat
  • sapa ciment cam 5 cm (include tevile serpentina de incalzire)
  • finisaj gresie cam 2 cm

Edited by kolfleading, 19 December 2019 - 17:53.


#3
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
Preferabil încălzire în pardoseala peste tot. Ipat lucrează la temperaturi mult mai joase decât caloriferele.

#4
LOLkekLOL

LOLkekLOL

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 29.07.2019
La pardoseala nu-s probleme cu greutatea suportata? Gen atentie pe unde pui mobila si alte chestii grele? Cum e cu defectiunile?

#5
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,683
  • Înscris: 23.01.2010
Cind se defecteaza....treci pe calorifere, simplu, doar nu o sa dezmembrezi toata sapa cu pikamerul...

#6
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,145
  • Înscris: 30.08.2017

View PostLOLkekLOL, on 19 decembrie 2019 - 18:13, said:

La pardoseala nu-s probleme cu greutatea suportata? Gen atentie pe unde pui mobila si alte chestii grele? Cum e cu defectiunile?

Nu e vorba de greutate ci de suprafața care radiază căldura. Dacă nu pui mobila pe niște picioare, suprafața radianta va fi mai mică iar încălzirea în pardoseala își pierde din eficiență.

Eu am pus pe fiecare nivel,pentru confort. Mi se pare mult mai confortabil cu ipat decât cu calorifere.

#7
Augustus1978

Augustus1978

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 934
  • Înscris: 01.02.2019
Asta e veche de cand "Lumea". Vezi pro si contra ca au mai fost discutii aici si pe alte sit-uri. Vezi ce ti se potriveste mai bine. Personal prefer cu calorifer - si am argumente valide. Unul din colegii mei prefera in pardoseala - si el are argumente valide.
Nu exista raspuns clar. Trebuie sa accepti asta.

#8
ceanu1980

ceanu1980

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,087
  • Înscris: 15.05.2008
numa nu fa ca mine
parter si bucatarie ipat si calorifere
etaj calorifere
mansarda nimic deocamdata, doar dus tevi

Edited by ceanu1980, 19 December 2019 - 20:29.


#9
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 23.06.2008

View PostgeNulike, on 19 decembrie 2019 - 17:35, said:

...

Ce parere aveti ? Va multumesc frumos!

Iti recomand incalzire prin pardoseala. Argumentele pro au fost specificate, dezbatute si ras-dezbatute in decursul timpului pe topicurile de profil, si mi-ar parea redundant sa repet acum lucruri deja bine cunoscute. Sunt amanunte si detalii ce te pot indeparta lejer de orice gand ai avea sa optezi vreodata pt o instalatie cu radiatoare in imobilul tau. Si nu ma refer doar la parter, ci si la etaj/mansarda. !00% din cei care-au ales un sistem termic mixt(de ex incalzire prin pardoseala la parter si radiatoare la etaj), au regretat ulterior ca nu mi-au urmat recomandarile, adica sa aleaga incalzirea prin pardoseala in intreg imobilul. Din pacate, parerile de rau – zicea un intelept – pastreaza-le pt constiinta - le-as raspunde
Care o sa mustre zdravan si asiduu. Mai rau ca o soacra :D

Alunga temeri si tot felul de zvonuri, marjeaza pe incalzirea prin pardoseala in intreg imobilul tau si nicidecum nu vei avea de regretat. Tu si familia ta meritati ce este mai bine si mai bun. Simplu ca “buna ziua”.

Grosimea minima a sistemului tu il cam decizi, fiindca eu chiar daca ti-as recomanda sa optezi pt o termoizolatie de min 5 cm XPS la parter si min 3 cm XPS la etaj, tu alegi. Sa iti fie mai bine sau mai putin bine.
Sapa de peste sistem(care sa acopere termoizolatia si sa inglobeze tevile circuitelor de incalzire prin pardoseala), poate fi de min 3 cm, ajungand pana la maxim 5 cm. Evident, la diferente de nivel ale placilor, de max 2 cm, nu este o tragedie daca este vorba local ca sapa sa fie mai groasa. Pt diferente de nivel mai mari de 2 cm – sau daca acestea se prezinta pe suprafete mari - se adopta solutii alternative de succes.
Prin termosistem, peste placa, se pot realiza circuitele sanitare aferente (alimentari cu apa ale obiectelor sanitare si scurgeri (la canalizare), montand si decupand placile XPS, rezultand un fel de puzzle. Imperfectiunile taieturilor realizate in XPS se acopera cu spuma poliuretanica si cand aceasta se usuca, dupa ce expandeaza, se taie la nivel. Astfel, realizezi  si o bariera termica auxiliara, ce ar inlocui pierderea termoizolatorului decupat/taiat pe acele portiuni. Nu prea merge o varianta “sendvis” in cazul dat, decat daca stratul termoizolator(XPS) are o grosime de minim 5 cm(celor mai stangaci dintre executanti, le-as zice un minim de 7-8 cm). De ce?! – poate ai sa te intrebi, oarecum mirat, neobservand gaura din covrig. Deoarece coloanele de alimentare ale circuitelor termo-sanitare, cel putin la parter, au o grosime, incluzand si termoizolatia lor, de minim 3,5 cm. In plus, traseele scurgerilor aferente obiectelor sanitare, au un diametru de 4 cm(in cel mai fericito-nefericit caz al alegerii tale; sperand totusi sa nu vrei de 3,2 cm diametru), iar gulerele de conectare aduc zonal teava respectiva la cca 5 cm. Daca mai pui la calcul si panta necesara, poti ajunge la capat cu unele scurgeri, ce au traseu mai lung pana la coloana de canalizare, chiar si la 7-8 cm inaltime. Asta daca vrei sa fie situate sub sapa. Si daca nu cumva doresti cand faci dus sa iti balteasca apa pana la glezne. Vezi ca si rigolele de dus sunt importante-n acest caz!

Nu-ti fie teama ca tot sistemul, dupa ce s-a tras sapa si s-a montat finisajul, nu rezista la greutatea mobilei tale. Si daca pui de-aia masiva, de pe vremea lu` Tata-mare, de nuc, nu ai de ce sa te ingrijorezi. Coafura rezista!

Defectiuni?!? Un fleac! M-au ciuruit! Mentenanta 0(zero), defectiuni 0(zero). Evident, nu ar trebui sa trec chiar zero absolut, fiindca de ex ma mai suna cate cineva din beneficiari, avand un aer suparat, spunandu-mi ca incalzirea prin pardoseala parca nu-i mai merge cum mergea, nu mai trage cum tragea… Intotdeauna problema este minora si se rezolva telefonic. In plus, “problema” nu se afla  la sistemul de incalzire prin pardoseala, ci la sursa. Ba s-a infundat un filtru, ba este colmatat schimbatorul  de caldura secundar, ba alte alea razna. Adesea se intampla ca beneficiarii sa uite sa schimbe bateriile de la termostate. Si-i inteleg. Uita ca au termostate si incalzire prin pardoseala, totul fiind perfect. Confort, consum, liniste, armonie. Iar bateriile, care se inlocuiesc din cand in cand, odata la 2-3 sezoane, sunt deja trecute pe ultimul plan. De obicei in al doilea sezon, fiindca in primul majoritatea este atrasa de gadgeturile noi.

#10
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 23.06.2008

View Postgeorge_alexandru, on 19 decembrie 2019 - 19:13, said:

Nu e vorba de greutate ci de suprafața care radiază căldura. Dacă nu pui mobila pe niște picioare, suprafața radianta va fi mai mică iar încălzirea în pardoseala își pierde din eficiență.
...

Vezi tu...?! Faci o greseala afirmand acest lucru. Daca este sa o iei la nivel logic, asa este. Dar daca este sa o iei fizic, nu este asa. Am mai explicat eu chestia cu emisivitatea fiecarui corp si alte acareturi adiacente. Daca nu ma insel, in primele pagini ale seriei III de la topicul de baza privind incalzirea prin pardoseala.
Am intalnit adesea pe santierele patriei multi instalo-zugravi care, urmand probabil acelasi "principiu", spuneau ca si ei monteaza incalziri prin pardoseala, dar numai prin locurile unde nu este prevazuta mobila-n camere. Evident, lor li s-a parut anormal, observand la noi pas mai mare la circuite si-n plus acoperita toata suprafata camerelor.

View PostAugustus1978, on 19 decembrie 2019 - 19:45, said:

Asta e veche de cand "Lumea". Vezi pro si contra ca au mai fost discutii aici si pe alte sit-uri. Vezi ce ti se potriveste mai bine. Personal prefer cu calorifer - si am argumente valide. Unul din colegii mei prefera in pardoseala - si el are argumente valide.
Nu exista raspuns clar. Trebuie sa accepti asta.

Sunt tare curios. Cam care ar fi argumentele tale? Sa nu mor vac.

Edited by scurt_pe_2, 19 December 2019 - 21:08.


#11
adi-ar

adi-ar

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 51
  • Înscris: 21.11.2019

View PostAugustus1978, on 19 decembrie 2019 - 19:45, said:

Asta e veche de cand "Lumea". Vezi pro si contra ca au mai fost discutii aici si pe alte sit-uri. Vezi ce ti se potriveste mai bine. Personal prefer cu calorifer - si am argumente valide. Unul din colegii mei prefera in pardoseala - si el are argumente valide.
Nu exista raspuns clar. Trebuie sa accepti asta.
foarte corect. Personal as opta pentru un sistem simplu cu calorifere si centrala in condensatie montata la parter

#12
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 23.06.2008
De ce?

Edited by scurt_pe_2, 19 December 2019 - 21:12.


#13
adi-ar

adi-ar

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 51
  • Înscris: 21.11.2019
este mai simplu de reparat in caz de avarii. Nu trebuie spart sapa in caz de fisurare tevi in planseu.
Aduci un inginer care se pricepe si dimensioneaza corect caloriferele in camere, in functie de orientarea casei, tipul constructiei bca sau caramida, izolatia care va fi

suprafata de geamuri in camere

Poate unii la parter au 2 pereti in camere aproape totul geam, nu se compara cu alta casa care are doar 2 ferestre, etc

#14
scurt_pe_2

scurt_pe_2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,969
  • Înscris: 23.06.2008
Fiind doar niste consideratii personale, le-as trece cu vedere. Insa, te mai citesc si altii si poate ajung sa creda bazaconiile tale.

1. Este la fel de simplu de “reparat” si intr-un caz si in altul. Ce garantie ti se da la o instalatie cu radiatoare?! 2(doi) ani la componente si maxim 2 ani la manopera. La incalzirea prin pardoseala, de ex eu dau garantie 10(zece) ani la toate componentele sistemului, si 15(cincisprezece) ani la manopera. Tot radiatoare ai alege? Posibil…

2. Confortul termic. De ex, la radiatoare, ai caldura de la 2 mp de radiator. La incalzirea prin pardoseala, radiaza caldura “doar” cat este suprafata camerei. Nu mai punem la socoteala altele, la o instalatie cu radiatoare, care se pupa ca nuca-n perete daca pui versus.

3. Nu conteaza suprafata vitrata a camerelor, la incalzirea prin pardoseala. Nu exista nici disconfort, nici alt inconvenient sau neajuns. Poti avea camere cu 3 pereti de geam + acoperis. Iti dau un exemplu.

#15
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,145
  • Înscris: 30.08.2017
Asta cu suprafata vitrata nu stiu ce sa zic...asteptarile mele sunt sa fie putin mai rece acolo. Cand o sa se faca mai frig o sa verific....o fereastra de 5mp ar trebui sa fie ok pentru test :)

#16
zamolxis01

zamolxis01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 240
  • Înscris: 11.09.2011
Ptr initiator:
Subiectul a creat multa polemica pe forum. Statistic, cei mai multi recomanda incalzirea in pardoseala in fata caloriferelor. Poti sa mergi intr-o casa cu incalzire in pardoseala ptr a trage singur concluzii. Daca te-ai hotarat pe incalzire in pardoseala, atunci alege materiale de calitate, in primul rand teava care se ingroapa. Este bine sa instalezi si tevi pentru calorifere, rezerva in cazul unor eventuale defectiuni ale instalatiei din pardoseala. Indiferent de sistemul de incalzire adoptat, sa acorzi o atentie deosebita izolarii imobilului!

#17
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
Am lăsat caloriferele.
Am schimbat parchetul cu d'ăla de încălzire și am tras câteva S'uri printre nuturile plăcilor de 5 cm...
Nu se compară!!!!!

#18
mariovrs

mariovrs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,393
  • Înscris: 27.09.2013
Imi place ca astia care ridica in slavi incalzirea in pardoseala, au si calorifere :).. Nu se stie..

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate