Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 

Cum se poate inchide terasa asta acoperita cu termopan

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Laur-

Laur-

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 466
  • Înscris: 24.01.2007
Va salut,

Am si eu o provocare (pentru mine e mare) legata de inchiderea cu termopan a unei terase acoperite, la casuta noastra pe care asa am cumparat-o (cu multe provocari pentru a ajunge sa ne putem muta in ea, parca mai multe decat daca cumparam un teren si construiam o casa de la zero).
Nu am deschis inca un jurnal, poate o voi face la un moment dat.
Solutia constructiva pe care eu mi-o imaginez, s-ar putea sa fie neconforma cu posibilitatile tehnice reale, de aceea m-as bucura sa fiu corectat (daca e cazul) de catre specialistii ”termopanisti” si/sau de catre arhitecti. Stiu ca avem pe forum colegi valorosi in aceste domenii.

Datele problemei ar fi urmatoarele :

1) Este important sa incercam sa nu ingreunam prea mult terasa.

2) Este important sa aiba deschideri suficient de mari, astfel incat vara sa nu se faca prea mare caldura si umezeala, chiar daca cele 2 fatade sunt spre sud si respectiv vest.

3) Nu cred ca este importanta izolarea termica iarna. Posibil sa lasam si iarna geamuri deschise, pana acum fiind tot o terasa deschisa. Vom incerca sa punem la toata casa tamplarie de calitate si cu sticla tripan (am mai pus la bloc si diferenta e mare), dar la terasa asta sigur nu va fi cazul de tripan. Credeti ca ar merge mai bine cu o singura foaie de geam?

4) Este important ca din interior sa se poata vedea in exterior, acum neexistand posibilitatea. Acum exista o senzatie ciudata, sora cu claustrofobia.
In partea de jos, sub balustrada mediana, ar putea fi si inchidere opaca. Poate panel, sau poate zidarie (ca in stanga desenului meu). Desi cred ca ar fi prea grea.

5) Este important ca din exterior sa NU se poata vedea in interior atunci cand geamurile sunt inchise. Ma gandesc la geam fumuriu oglinda, sau tragerea temporara a unor rolete (dar nu cred sa existe atat de late).

6) Este important, cred eu, sa nu apara stalpi verticali de profil pvc (sau aluminiu?) in alte locuri decat in dreptul actualilor stalpi verticali din zidarie : ma tem ca ar modifica mult aspectul urbanistic, plus ca ar ingreuna suplimentar, plus ca ar fi si urat (stalpii creati nu ar semana estetic cu actualii stalpi sculptati, la acele curburi din partea de sus - stalpi care am vrea sa ramana).

7) Este important, cred eu, ca deschiderea canatului mobil sa se rabateze in jos si nu in lateral, adica balamalele fiind dispuse pe latura de jos a canatului mobil, mai exact dispuse orizontal in dreptul balustradei mediane.
Canatul rabatat avand o greutate considerabila (chiar si fara tripan), s-ar putea deschide eventual de catre doua persoane care sa rabateze simultan canatul mobil pana cand acesta se sprijina jos, pe podea, sau ceva de genul.

8) Cam cu cate procente ar fi mai scump un canat fix (de sus) cu lateralele curbe asemanator unui trapez cu baza mare de 1,87 m, cu baza mica de 1,27 m, iar lateralele (curbe) care dau inaltimea trapezului de 30 cm,
comparativ cu un canat (tot fix si tot pentru sus) in forma de dreprunghi cu lungimea de 1,87 m (orizontala) si latimea de 30 cm (verticala) - asta in cazul in care tot ansamblul de profile s-ar putea pune retras spre interior, in incapere, la fata zidului ?

9) La o lucrare de aceasta marime, cam cu cate procente ar fi mai scump pe culoarea maro decat pe alb? Asta daca considerati ca s-ar potrivi mai bine maro.

Multumesc mult celor ce-si vor rapi din timp sa ma ajute.

Attached Files



#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
La costuri te-ai gandit ? Cam ce buget ai alocat ?

#3
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
Eu as face ca in poza.Jos lemn masiv si sus 2 termopane bineinteles din lemn.Si jos in spatele lemnului niste placaj de 10mm ca sa fie totul etans si mai castigi cateva grade in plus.

Attached Files



#4
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Un sistem de geamuri culisante/glisante.

#5
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,120
  • Înscris: 10.07.2013
Colegul Digix te poate ajuta in acest sens.Posted Image

Edited by xmanyacs77, 27 October 2019 - 18:55.


#6
bogumilandia

bogumilandia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,785
  • Înscris: 22.06.2009
@friskey cam greu culisant pe forma aia.Doar daca se ''aplica'' pe perete si din poza cred ca implica construirea unor spaleti
@Laur
1.-
2.Deschidere dubla cu stulp
3.Fara probleme merge cu sticla dubla.Dpmdv excus sticla simpla.Mai periculoasa in operare,costuri sensibil egale cu sticla dubla(bagheta de simplu e mai grasa si mai scumpa decat cea de dublu si ''topeste diferenta de pret)....
4.Se poate panel jos,greutate sensibil mai mica decat sticla si zidaria
5.Geam de tip 4season sau reflexiv.Cu inconvenientele care apar,la reflexiv intuneca camera.Iar la ambele can vei avea lumina aprinsa in terasa te vor vedea din strada.Nu exista sticla care sa faca ceea ce''visezi''tu.(aici nu e nici o jignire)
6.cam greu fara profil de tip ''t'' sau stulp.Iese o hananaie de deschidere greu de manevrat si instabila in timp.Daca gasesti ofertant care iti spune ca merge evita-l
7.dificil de manevrat.singur e faci?doi batrani isi sparg sigur capul....plus problemele de la punctul 6
8.destul de mult,e vorba de manopera,sticla taiata curb,profil 'indoit''...nu pot estima acum.Se poate si patulater sau trapez dar trebuie construiti spaleti
9.intre 20-30% in functie de ofertant.

E posibil sa fi scapat cate ceva dar in mare asta e

 xmanyacs77, on 27 octombrie 2019 - 18:55, said:

Colegul Digix te poate ajuta in acest sens.Posted Image
Sau Dorel...dar nu stim locatia Posted Image

#7
Laur-

Laur-

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 466
  • Înscris: 24.01.2007
Mai intai va multumesc pentru raspunsuri.

@pasilla - Nu am facut un buget. Ca pret, ne dorim doar.... un pret corect.

@Kean - Apreciez ideea, dar nu am vrea lemn. Lemnul se degradeaza la un interval de timp. Si stalpisorii nostri de lemn s-au uratit, nu s-ar putea lasa fara o restaurare.

@Friskey - Ar fi o idee, am mai vazut-o prin terase, nu ma gândisem. Daca inteleg bine, tot ansamblul s-ar pune mai in interiorul actualilor stâlpi sculptati. De luat in calcul.

@xmanyacs77 - Sper, este binevenita orice idee

@bogumilandia - La ideea cu culisante, nu inteleg ce spaleti ar trebui construiti?
3. Nu am stiut ca pretul este ca la sticla dubla, bine de stiut. Dar sticla simpla mai are avantajul greutatii mai mici.
4. Panel jos o merge si fara profil, sau doar cu profil?
5. Cred ca reflexiv este mai opac decat 4season. Seara as aprinde lumina si sunt constient ca s-ar vedea de afara in lipsa unor rolete sau obloane. Ziua ar intra cred destula lumina, deoarece laterala care nu da spre strada ar putea avea o sticla mai putin reflexiva. Sper sa nu gresesc.
6 si 7. Cam greu dar tare as vrea (daca totusi e posibil) sa nu se vada profile verticale intre stalpi.
Nu ar fi o solutie ca doar la acel canat sa fie geam simplu, sau constructia sa fie din aluminiu si nu din pvc?
Sau pvc cu vreun fel de plexiglas reflexiv (transparent) sau ceva folie reflexiva pe plexiglas?
Cate kg ar avea un canat normal de 1,87m x 0,98m din pvc cu sticla dubla ? Si de cate balamale orizontale ar fi nevoie sa il sustina?
8. Ar fi interesant de estimat. Ma lovesc iar ca nu inteleg ideea cu construirea spaletilor ”Se poate si patulater sau trapez dar trebuie construiti spaleti”
9. Multumesc.

Completez imediat si locatia in profil : Bucuresti.

Edited by Laur-, 27 October 2019 - 21:07.


#8
bogumilandia

bogumilandia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,785
  • Înscris: 22.06.2009
3.din ce e construita terasa de greutatea e asa importanta?probabil ca cu geam dublu ajunge cu 100 de kilograme tot ansamblul.
4.de preferat cu profil.altfel e improvizatie:spume silicoane si alte cele
5.din puctul meu de vedere mai bine 4seson decat reflexiv.protectie solara mai buna si nu intuneca camera.in perioada asta de la ora 16 nu prea mai ai lumina
6 si 7 undeva la 30 kg si ceva pe canat.la latimea aia minim 3 balamale
8 in lateral langa bicicleta poti prinde tamplaria in lateral.jos ai unde sa prinzi....mai greu este sus si in dreapta (cum se vede in poza)
9.cu placere

#9
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016

 Laur-, on 27 octombrie 2019 - 20:57, said:


@Kean - Apreciez ideea, dar nu am vrea lemn. Lemnul se degradeaza la un interval de timp. Si stalpisorii nostri de lemn s-au uratit, nu s-ar putea lasa fara o restaurare.


Cu un lac bun din zilele noastre tine mult si bine.Am facut o "sura" pentru lemne de foc acum 9 ani la casa care o am la tara am dat-o cu un baitz si inca nu da semne de imbatranire.Si a fost expusa tot timpul la intemperii.

#10
Laur-

Laur-

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 466
  • Înscris: 24.01.2007
@bogumilandia -

3.din ce e construita terasa de greutatea e asa importanta?probabil ca cu geam dublu ajunge cu 100 de kilograme tot ansamblul.
Constructia e structura in cadre din beton armat cu pereti din BCA. Sub terasa sunt 2 profile cu sectiune rectangulara 150x100 (parca) care traverseaza tavanul garajului, pe sub placa de beton a terasei.
La 100 kilograme nu mi-as face probleme, dar am gasit o formula a greutatii doar pentru sticla termopan, daca o fi corecta (=2.5 kg/mm/m2).
Astfel ma tem totusi ca ar ajunge la vreo 400 kg (ambele laturi). Chiar si asa, nu-mi dau seama, e mult, e putin?


4.de preferat cu profil.altfel e improvizatie:spume silicoane si alte cele
Da, asa este.

5.din puctul meu de vedere mai bine 4seson decat reflexiv.protectie solara mai buna si nu intuneca camera.in perioada asta de la ora 16 nu prea mai ai lumina
Nu cred ca ar deranja daca terasa este putin intunecata, cat sa nu se vada de afara. Pe sud si vest, cat de intuneric s-ar putea face cu geamul reflexiv?
Am 4season la bloc si incerc sa privesc de afara (din balcon) catre inauntru, ziua, nu seara cu bec aprins si se vede perfect.


6 si 7 undeva la 30 kg si ceva pe canat.la latimea aia minim 3 balamale
Pare ok. Si doi batrani pot manevra 30-40 kg. Imi pun problema ca poate apucam cândva sa fim si noi batrani. Plus ca nu toata greutatea canatului trebuie ridicata, nu-i asa (?), o parte din greutate ramane sustinuta de balamale pe o margine.
Intrebare : daca in canatul pvc cu deschidere in loc de sticla s-ar folosi policarbonat compact sau plexiglas, ce probleme ar putea fi ? Am gasit ceva variante aici : https://www.depozitp...t-compact-2   Nu sunt sigur ca stiu cum se vede prin el.


8 in lateral langa bicicleta poti prinde tamplaria in lateral.jos ai unde sa prinzi....mai greu este sus si in dreapta (cum se vede in poza)
Aha, acum am inteles. Acolo cred eu (desi se vede ca nu ma pricep), s-ar putea consolida cu suruburi usor oblice catre stalp (la ansamblul de fatada), dupa care ansamblul din stanga s-ar consolida reciproc cu ansamblul de fatada.


@Kean - nu as vrea sa-mi dea probleme dupa 9 si nici dupa 15 ani, ca nu prea suntem fani lemn. In jurnalul @Thalia de la locuinte finalizate citeam ca regreta ca a pus tamplarie termopan de lemn, problemele fiind multiple.

#11
Dorel-Mesterel

Dorel-Mesterel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,617
  • Înscris: 24.11.2015
Habar n-am ce ai acolo, formula pentru calculul greutatii sticlei este corecta, atat ca mai ai si profile si toleranta de montaj. Sigur, nu se poate compesa diferenta de la 100kg la 400kg, dar este bine de precizat.

#12
Laur-

Laur-

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 466
  • Înscris: 24.01.2007
Eu m-am gandit in felul urmator, nu stiu ce parere aveti :
Sa nu inchid cu canate separate intre betoanele albe verticale si orizontale, ci trebuie un ansamblu de termopan retras inspre inauntru si aplicat lipit de elementele de zidarie, iar fiecare profil sa vina ”ascuns” in incapere in dreprul unei grinzi sau a unui stalp (exceptand unul singur orizontal la aprox. 30 cm de tavan). Cu alte cuvinte acest profil orizontal sa fie singurul care sa se vada de afara. Constructia fiind retrasa in incapere, se poate face totul din forme dreptunghiulare, fara complicatia formelor trapezoidale cu laturi curbate, de sus. De exemplu, la fatada, profilul poate fi lipit pe toata lungimea tavanului si a podelei.
Am desenat profil geam in partea dreapta a terasei (vazut din interior).
Dezavantaje : 1.greutate maricica canat mobil daca nu se foloseste plexiglas in loc de sticla (si nu mi-a spus nimeni daca a prestat asa ceva sau daca se poate),  2.sa nu se vada urat din exterior o retragere mare a peretelui vitrat fata de fatada exterioara a terasei, 3.putin cam uratel si din interior.

Iar actualii stalpisori (balustri) din lemn e bine sa ramana, sau nu, sau partial (eliminând doar cei mediani)?
Avantaje daca raman : 1.protectie la spargerea geamului din exterior (cu vreo piatra, desi nu am dusmani) si 2.nu schimba aspectul urbanictic actual.
Dezavantaje daca raman : 1.ar trebui restaurati sau inlocuiti si 2.nu s-ar putea spala geamurile pe exterior (decat daca s-ar realiza un cadru ingenios cu stalpisori, cadru demontabil cu totul).

Va rog frumos, m-ar interesa parerile voastre.


View PostDorel-Mesterel, on 28 octombrie 2019 - 22:49, said:

Habar n-am ce ai acolo...
Am pus desen cu cote si poze in prima postare. Deci daca formula e buna, greutatea duce la vreo 400 (adaugand la profile, scazand de la paneluri), dar nici asa nu cred ca e foarte mult, daca comparam cu o sapa de beton de exemplu, nu?

Attached Files



Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate