Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Calcul adaos comercial
Last Updated: Oct 12 2019 22:45, Started by
searchedis
, Sep 21 2019 08:42
·
0
#1
Posted 21 September 2019 - 08:42
Buna dimineata,
Sunt la gradinita cu SRL-ul asa ca am multe nelamuriri printre care adaosul comercial. Cum se calculeaza corect, e vreo formula? De exemplu eu cumpar peste, caras cu 7 lei pe kilogram pestele neeviscerat. Pentru a-l putea vinde eu trebuie sa il curat de solzi, sa-l eviscerez, sa-l spal, sa-l depozitez. Adaosul comercial il calculez pentru pretul de 7 lei pe kilogram sau dupa ce il eviscerez? (adica pretul mai creste odata cu munca depusa pentru curatare si pierderea care rezulta in urma eviscerarii)? Iar dupa il vand la pretul de 7 lei pe suta de grame pret in care intra painea, mujdeiul, rosiile pe plita si uleiul de masline, ele se iau in socoteala cand se calculeaza adaosul? Edited by searchedis, 21 September 2019 - 08:45. |
#2
Posted 21 September 2019 - 08:45
Dupa ce eviscerezi iti faci pretul tau dar acesta trebuie sa se incadreze in piata
|
#3
Posted 21 September 2019 - 08:53
La ce piata te referi? Adica sa am preturile aliniate cu alte localuri de profil?
|
#4
Posted 21 September 2019 - 08:54
Kres, on 21 septembrie 2019 - 08:45, said:
Dupa ce eviscerezi iti faci pretul tau dar acesta trebuie sa se incadreze in piata http://www.conta.ro/...daos-comercial/ Nu exista o limita superioara a adaosului comercial (cu exceptia tigaretelor, a medicamentelor,..), piata este libera. Poti pune orice adaos permite piata (cererea si oferta), astfel incat sa-ti vinzi marfa. Nu-ti cere nimeni socoteala. Cu toate acestea, ai unele obligatii cf legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, modificata in 2012 Art. 1 - Următoarele fapte reprezintă activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate, potrivit legii penale, infracţiuni: f) nedeclararea de către operatorii economici la organele fiscale, înainte de aplicare, a adaosurilor comerciale şi a celor de comision; g) omisiunea întocmirii şi afişării, în unitate, la locurile de desfacere sau servire, de către operatorii economici a preţurilor şi tarifelor, a categoriei de calitate a produselor sau serviciilor ori, acolo unde este cazul, a listei de preţuri şi tarife; j) depăşirea de către orice operator economic a adaosurilor maxime stabilite prin hotărâri ale Guvernului, la formarea preţurilor de vânzare cu amănuntul; (deci, exista produse - de exemplu, medicamentele, tigaretele - care au stabilite astfel de adaosuri maximale) Art. 2 - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 1 săvârşite de către persoane fizice se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 5.000 lei, iar dacă sunt săvârşite de persoane juridice, cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei Art. 4 - Bunurile care au servit sau au fost destinate să servească la săvârşirea vreuneia dintre faptele prevăzute la art. 1, dacă sunt ale contravenientului, precum şi sumele de bani şi bunurile dobândite prin săvârşirea contravenţiei se confiscă. Adresa catre organul fiscal poate fi de forma : " In baza prevederilor Legii 12/199, va informam ca societatea noastra, practica din momentul inceperii activitatii un adaos comercial incadrat in marja de 1% -300% ." In magazin trebuie sa ai un anunt de forma Attached FilesEdited by robylup, 21 September 2019 - 08:58. |
#5
Posted 21 September 2019 - 09:30
searchedis, on 21 septembrie 2019 - 08:53, said:
La ce piata te referi? Adica sa am preturile aliniate cu alte localuri de profil? Exact.. Daca altul langa tine vinde cu 12 lei pe kil.. cam atat trebuie sa ai si tu, altfel vei ramane cu el in galantar... robylup, on 21 septembrie 2019 - 08:54, said:
ce inseamna asta, lumineaza-ma te rog! http://www.conta.ro/...daos-comercial/ Nu exista o limita superioara a adaosului comercial (cu exceptia tigaretelor, a medicamentelor,..), piata este libera. Poti pune orice adaos permite piata (cererea si oferta), astfel incat sa-ti vinzi marfa. Ba da, exista. Daca e cu 0.5 bani mai mult pe kil decat in alta parte, se duce lumea si cumpara de acolo.. daca ai marfa perisabila, ai pus-o. Plus ca e specula sa pui mai mult de 30% adaos la comert.. la restaurant.. poti sa pui 50%-80%.. in rest, lumea te miroase de speculant. |
#6
Posted 21 September 2019 - 09:40
searchedis, on 21 septembrie 2019 - 08:42, said: ...adaosul comercial. Cum se calculeaza corect, e vreo formula? daca tu cumperi peste cu 7 lei/kg si-l vinzi cu 10 lei/kg, adaosul comercial este de 3 lei; procentual este de 42.85% (=3/7) intrebarea de baza este: la ce-ti terbuie aceasta valoare? ce doresti sa faci cu ea? Kres, on 21 septembrie 2019 - 09:30, said:
........ la restaurant.. poti sa pui 50%-80%.. cel mai simplu exemplu este cafeaua. la expresor costa ~1-2 lei si o poti vinde cu 10 lei, si deja ai 400-900% adaos. |
#7
Posted 21 September 2019 - 09:47
Kres, on 21 septembrie 2019 - 09:30, said: Exact.. Daca altul langa tine vinde cu 12 lei pe kil.. cam atat trebuie sa ai si tu, altfel vei ramane cu el in galantar... Ba da, exista. Daca e cu 0.5 bani mai mult pe kil decat in alta parte, se duce lumea si cumpara de acolo.. daca ai marfa perisabila, ai pus-o. Plus ca e specula sa pui mai mult de 30% adaos la comert.. la restaurant.. poti sa pui 50%-80%.. in rest, lumea te miroase de speculant. De unde stii ca nu vinde? Poate are marketing bun, un magazin ochios in zona cu vad samd. Sunt atatia care au adaos nesimtit si nu ii vad dand faliment. Eu de ex am adaos la un produs de 1%, la altul 100% si la unul pe comanda poate fi si 500%. Si pretul pt acel produs cu adaos 500% poate fi aliniat la pretul pietii sau nu, e alegerea mea. |
#8
Posted 21 September 2019 - 09:49
Prețul este o funcție de marketing. În marketing există cei patru P de bază: (p)rodus - (p)reț - (p)romovare - (p)lasament / distribuție care, în funcție de ceea ce vinzi, pot fi 3 sau chiar 7, dar în general ăștia 4 sunt de bază.
Prețul îl faci întotdeauna așadar în funcție de produs, promovarea pe care o bagi în produs și distribuția produsului. Pe scurt, în funcție de „piață”. E irelevant dacă tu îl cureți de solzi într-o oră sau în șapte ore. Asta e strict problema ta. Contează numai și numai cât e dispus să plătească omul pe el în starea în care i-l oferi, cu mesajul cu care i-l oferi și în locația / piața / hala de pește unde i-l oferi. Dacă i-l dai necurățat de solzi dar zici că e caras purtător de bifidus essensis, s-ar putea să poți vinde cu 150 de lei kilu. Dacă i-l dai curățat și aranjat și îl vinzi la marginea drumului, s-ar putea să nu iei mai mult de 5 lei kilu. |
#9
Posted 21 September 2019 - 10:26
Totusi...de ce ii trebuie acel adaos...sa puna pe acea fitzuica unde scrii ce adaos practici? Ca mai vad din cand in cand 0-300% sau similar lipit pe perete.
|
#10
Posted 21 September 2019 - 10:30
Asa-i ca marea majoritate nu cititi intrebarea?
searchedis, on 21 septembrie 2019 - 08:42, said:
Sunt la gradinita cu SRL-ul asa ca am multe nelamuriri printre care adaosul comercial. Cum se calculeaza corect, e vreo formula? De exemplu eu cumpar peste, caras cu 7 lei pe kilogram pestele neeviscerat. Pentru a-l putea vinde eu trebuie sa il curat de solzi, sa-l eviscerez, sa-l spal, sa-l depozitez. Adaosul comercial il calculez pentru pretul de 7 lei pe kilogram sau dupa ce il eviscerez? (adica pretul mai creste odata cu munca depusa pentru curatare si pierderea care rezulta in urma eviscerarii)? Iar dupa il vand la pretul de 7 lei pe suta de grame pret in care intra painea, mujdeiul, rosiile pe plita si uleiul de masline, ele se iau in socoteala cand se calculeaza adaosul? Trebuie sa faci un calcul pe o anumita cantitate - sa zicem 10 kg peste. Produsul + pierderea din produs dupa curatare + manopera ta + cheltuieli de aprovizionare si depozitare + cheltuieli cu vanzarea produsului finit (paine, rosii, farfurii, etc) + cheltuieli fixe (contabilitate, salarii, curent, apa,etc) + pierderea din produse nevandute, alterate, etc + profitul dorit. De exemplu (sume puse din burta) 7lei x 10 kg + 14 lei (20% pierdere) + 10 lei manopera + 10 lei depozitare + 10 lei cheltuieli cu vanzarea produsului + 5 lei cheltuieli fixe + 5 lei pierdere + 10 lei profit = 134 lei 10kg de peste. Dar tu ai doar 8 kg curat pentru vanzare (80 portii x 100 grame) = 134 lei / 80 = 1,675 lei pe portie. Ala ar fi pretul minim de vanzare ca sa ai profit 10 lei la 10kg. Daca vrei profit 500 lei la 10 kg de peste refaci calculul. LE. @george_alexandru - din cauza unei legi din 1990 cand s-a hotarat ca nu cumva poporul muncii sa fie inselat de speculatori cu adaosuri mari. O aberatie care inca nu a fost abrogata si daca mai gasesti organe puse pe amendat ti-o poti lua. Edited by petman, 21 September 2019 - 10:33. |
|
#11
Posted 21 September 2019 - 10:49
#12
Posted 21 September 2019 - 10:59
@ petman: O anafista bambooista o sa inteleaga exact nimic din aceasta explicatie Desi e corecta si logica nu-si va bate capul, altul este scopul vizitei.
@ searchedis: incearca sa vinzi produsul si asa cum il ei, fara procesare (poti sa intri in alte alea), sunt oameni care e uita la 1 leu diferenta, prefera sa-l curete ei acasa daca salveaza 1 leu. Dar optional oferi si serviciul eviscerare, legal frumos, cod special pe casa iese evidentiat pe bon, anafistilor le place chestia asta. Pui 5 lei per kg sau 1 lei buc cum crezi ca e bine si cine vrea curatat solicita si plateste in plus cine nu...nu. In rest aritmetica din postul lui petman e corecta dar incompleta, mai pune si alte cheltuieli, ideea e ca de la x cantintate tu trebuie sa scoti y lei, poti sa-i scoti pe toti odata sau daca ia forta financiara poti sa faci ca la hypermarket, jumate vinzi ceva mai scump si apoi faci oferta de pret...sau invers, prima data bagi ceva mai ieftin si apoi recuperezi daca ai flux de clienti. Edited by cristian_sen, 21 September 2019 - 11:01. |
#13
Posted 21 September 2019 - 11:00
De ce vrei sa stii cat este adaosul comercial? Doar ca sa il afisezi?
Adaosul comercial este in mod normal calculat ca diferenta dintre pretul de vanzare si toate costurile directe aferente vanzarii (pestele la greutatea originala, legumele, munca directa depusa). Daca vrei ca sa il afisezi, fa un calcul aproximativ si pune-l acolo, daca vrei sa iti faci calcule pentru tine, ia ce costuri ti se par relevante si calculeaza-le. Sau cere-i contabilei sa iti dea un calcul, nu vei sti ce e acolo, dar vei avea un raspuns. |
#14
Posted 21 September 2019 - 11:11
omul cumpără cu 7 lei KG și-l vinde transat prăjit cu 7 lei SUTA DE GRAME.este bine dar per ansamblu trebuie sa-ți calculezi pe o lună cât ulei cata pâine consumi cât costă oamenii cât este locația ca preț și ce rămâne-n buzunar
|
#15
Posted 21 September 2019 - 11:14
|
#16
Posted 21 September 2019 - 12:00
#17
Posted 21 September 2019 - 12:27
@_Smiley_ Te rog, completeaza-ma....
LE. poti sa explici si care e adaosul comercial, care e profitul, care e marja profitului, etc... nu ne suparam. Edited by petman, 21 September 2019 - 12:28. |
#18
Posted 21 September 2019 - 12:52
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users