Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 

De ce exista atat de putini pesionari cu stagiul complet de cotizare ?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
145 replies to this topic

#73
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Intotdeauna m-a amuzat logica de beton armat a comunistilor: deci capitalistul, ala rau ahtiat dupa profit, va angaja pe pile femei de serviciu in posturile de manageri si zugravi in posturile de proiectanti/arhitecti sau contabili. Adica, in loc sa angajeze oameni care sa-i aduca profit, el ia o "spaga" o data si angajeaza oameni care ii produc pierderi. Foarte misto logica, nu am ce zice - cred ca si un copil de 1 an sau o marmota ar putea debita mai putine ineptii. Dar, deh, asa'i cu unii...

Aceeasi comunisti cu aceeasi logica de beton armat ne explica despre faptul ca angajatorii isi vor da oamenii cu experienta afara - adica cei care le aduc grosul banilor - pentru a angaja tineri idioti si care nu's capabili sa produca profit. Din nou, foarte misto logica.

Si la urma, dupa ce aplica logica de mai sus, comunistii trag concluzia ca rahatul in care se scalda e din cauza capitalistilor rai. Si incep cu idei de genul capra vecinului, calea cea drepta (aia de mijloc) si altele asemenea.

#74
tioopedi

tioopedi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,707
  • Înscris: 01.12.2018

View Postdexterash, on 16 iunie 2019 - 00:22, said:

. Si incep cu idei de genul capra vecinului, calea cea drepta (aia de mijloc) si altele asemenea.
l
beizadelele?
Tu vrei ca in societatea comunista PURA  si NEINTINATA, NEPRIHANITA  de realitatea biologica ca nu toti suntem la fel, numai si numai bogatii societatii sa aiba acces la educatie?, sau asietenta medicala?
Sa desfiintam invatamantul gratuit, spitalele bugetate, statul MINIMAL ( in care patronatul nu are absolut nici o obligatie, iar pululimea sa se tarasca in genunchi pentru coaja de paine necesara supravietuirii?)
Despre drumurile publice care-i  parerea ta? Sa le foloseasca doar cei care-si permit suv-uri bengoase
Daca doamne feri, cineva din clasa bogata are nevoie de un transplant de plaman sau de ficat, copii saracilor trebuie sa fie automat considerati donatori  "benevoli"?.
Cat despre "competitivitatea" pe piata muncii a unui sclavete " CU EXPERIENTA" care a implinit 55 de ani, te asigur ca aste-s povesti de adormit copii sugari.
Speech-urile corporatiste, care promit ca-n viitorul apropiat orice cacat cu ochi si izmene devine "partener", sunt basme.

View Postdexterash, on 16 iunie 2019 - 00:22, said:


pentru a angaja tineri idioti si care nu's capabili sa produca profit. Din nou, foarte misto logica.
Cat despre tinerii " idioti si incapabili sa aduca cozonac", te anunt ca in segmentul tau de activitate concurenta nu este inca la nivelul acut. Asteapta inca 3 ani, sa vezi cum apare unul mai tanar care-ti va ocupa locul.

Edited by tioopedi, 16 June 2019 - 03:07.


#75
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019
Oamenii peste 40-45 de ani nu sunt dati neaparat afara asa din senin ci se inchide firma, se restructureaza, se restrange, muta fabrica, etc. Motive pentru care poti ramane fara job sunt cu zecile in capitalism, niciun job nu e vesnic, ciclul de viata al unei afaceri, respectiv a unui job este de 10 ani, dupa care te poti trezi rejectat de sistem oriunde ai lucra. De asta au si plecat foarte multi afara, pentru ca au vazut o varianta msi buna.

Daca ar curge lapte si miere, ai vedea numa pensionari dolofani pe lumea asta, iesti la pensie la 70 de ani, cum vrea statul, cu 2000 de euro pensie in mana.
Nici vorbacde asa ceva. Avem sute de mii de oameni care abia aduna niste ani de cotizare, unii vin cu bani de acasa, sa-si completeze stagiul la schema Ponzi sa poata primi si ei o pensie.

Edited by Kres, 16 June 2019 - 03:02.


#76
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

View PostEMPP, on 15 iunie 2019 - 20:54, said:

Stand in fata bufetului nu se adună ani de cotizație la pensie

Uneori nici mauncind ore suplimentare.. Cazul unei cunoscute - utimii vreo 12 ani a muncit 6 zile din 7, cam 10 ore/zi .. ca pe la 62 de ani sa afle ca la casa de Pensii era trecuta cu 1/4  norma!! Culmea patronul ii eracumva ruda prin alianta Idem cazul peroanele angajate de blocuri - erau nagajate pe 1/2 norma sau 1/4 desi munceau 8 ore . Insa astea stoau "conditiile"

View Postr_murphy, on 15 iunie 2019 - 21:06, said:

un tataic care a iesit la pensie la 65 de ani, prin 99 - 2000, cind a avut timp sa cotizeze complet, daca legea a aparut dupa ce a iesit el la pensie?
Este vorba de legea pe care a prins-o. SI in plus chiar daca on 99 a iesit la pensie la 62 de ani... ca cum sa iti zic majoritatea intrati in campia muncii de la 17-18 ani. Sa nu zic de aia calificati la locul de munca care erau angajati cu acte in regula de la 14, 15 ani.

View Postandone19, on 15 iunie 2019 - 21:08, said:

Pentru ca majoritatea femeilor nu aveau locuri de munca decat sezoniere, in domeniul agricol, deci vechime completa de 30 de ani nu aveau cum sa faca in 60 de ani muncind doar cateva saptamani pe an in sezonul agricol.
???!!!!!!!!
Majoritea celor dela tara care erau la CAP !!!!

IUf domane ce bine cunoasteti voi Romania!!


View PostPlatonX, on 15 iunie 2019 - 20:46, said:

Cum explicati faptul ca atat de multi oameni care:
- au lucrat mare parte fara acte
- s-au imbolnavit foarte grav
Chiar asa greu este sa ai grija de sanatate si sa nu ajungi in situatia de a nu putea lucra ? Chiar asa de greu a fost sa iti gasesti de lucru in Romania si sa ai stagiul complet de 35 de ani ?
Credeti aa a fost o chestiune de rea vointa din parta oamenilor (au facut evaziune) ?

Cazuri si cazuri ..

In primul rand cu unn pic de noroc poti sa ajungi in situatia de a  nu putea lucra. Norocu se numeste accident- v caz celebru Mihai Nesu....

Apoi .. apoi a fots epoca, pe nedrept uitata,  Constantinescu zosa si Zodia Tzapului.
Au fots desfiintate cca 1milion de locuri de munca . Situatia mai mult decat nasoala in orasele monoindustriale....
Sa nu mai zic ca prin 1997 a inceput sa bantuie o maladie ciudata zisa "trecut/a de varsta" ..La femei 35 de ani la brabati 40. Sa te crucesti - caz concret. Barbat 45 de ani , puternicd, rezistent fots rugbist ..era  mai bine ca unii de 30 de ani. Meserie lacatus mecanic sau asa ceva .. adica cam ce fusese valabil la 1920 era valabil si in 97.  Proba de lucru excelenta.. totu OK pana cand a zis ce varsta are... Ma rog asta nu dorea decat sa schimbe locul ca sa iasalar mai mare..
Altu;.. femeie 37 de ani ..iNreprinderea se desfiinteaza .. Ea trage targa pe uscat vreo 3 ani dupa care ... se imbolnaveste si se pensioneaza ! Ma rog problemele de sanatate erau realeinsa nu atat de grave incat sa justifice pensionarea ....
Ca daca aveau servici ... alt caz .AMic de al meu . Infarct,nasol. 6 ani a  refuzat pensionarea desi..desi ma rog cand s-a pesnionat medical a fots cam fortat .. doctora i-a zis "ba asta te bag in ma-ta si ##### ##### si te scot laoensie ca nu vreau sa mori boule!!!" plus ca a dat telefomn nevesti alauia :"fa  baga-i prostului  mintile in cap sau ia-i cosciug!"
Sau eu .. acum vreo 9 ani .. ontru in cabinet si doctoiru plictisit "Ce vrei? Pensie?" .Ma rog doprea doar o "revizie tehnica" si sa ma intorc la munca



Si asa prin pesnionari anticipate si medicale s-au rezilvat probleme sociale ...apoi prin emigratie ....

A mai este si cestia ca unii prin anii 90 au luat "pauza" de cotizatii . Adica lucrat la negru cu banii in mana .... Nu e chair acelsilucru dar mai sunt aia care  au lucrat cica pe leafa minima, restu in mana . Multi  o sa o ia in mana ....

View Postandone19, on 15 iunie 2019 - 22:57, said:

Esti constient ca daca nu dai banul, poti sa mori si nu te baga nimeni in seama in spital?
La fel si aici, degeaba n-ai picioare, daca nu bagi banul doctorul nu se uita sa vada ca n-ai si sa iti dea certificatul.


In februari am fots internat de 2 ori cate 10 zile. A doua ptr infarct.
NU am dat nici un ban, dar m-au bagat in seama ( e drept laproma o doctora era sa ma bage si in origine ca am cam socat-o)

#77
takillya

takillya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,090
  • Înscris: 03.12.2005

View Postandone19, on 15 iunie 2019 - 22:04, said:

Daca ai fost muncitor, pensia e in medie undeva in jurul a 1500 lei... ce spui tu cu pensii de 2900 au fost lingaii PCR-isti care pe pile obtineau posturi caldute ferite de munca dar platiti cat 3 muncitori.
Cum sunt si acum prin noile intreprinderi, numite multinationale... unii care au niste posturi caldute luate pe pile care nu fac nimic, doar relaxare si castiga in medie de 3 ori mai mult decat muncitorul care munceste si aduce plus valoare.

Deci mai usor cu propaganda asta ca cei ce au pensii mici au fugit de munca... au muncit intr-un an mai mult decat au muncit in 10 ani cei cu pensii mari.

ma nene, cui dai tu pila ca sa intri pe post in multinationala? platesti tot departamentul de HR? apoi platesti managerul la fiecare 6 luni cand iti face evaluarea periodica?
si chiar daca prin absurd ai face asta , ai 2 sesiuni de audit pe an (intern si extern facut de firme serioase) care vad imediat neregulile. ce faci, ii platesti si pe astia?

bai nene, tu n-ai calcat in viata ta intr-o multinationala si vorbesti numai prostii. intr-o multinationala nu te angajeaza un singur om ca la stat sau ca la firmele mici unde patronul angajeaza pe cine vrea, ci te angajeaza o armata de oameni.


iar celor care le pute munca si spun ca ei sunt mai destepti ca au iesit anticipat, ca dar nu-s sclavi ca prietenii lor care inca muncesc.... ar trebui sa va fie rusine. prietenii aia pe care ii nuiti sclavi trebuie sa munceasca si sa rupa din veniturile lor ca sa va plateasca pensia.

multi poate nu stiti, dar banul nu iese din pamant cum iese apa din fantana, trebuie sa munceasca cineva ca sa-i produca.

Edited by takillya, 16 June 2019 - 06:41.


#78
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,316
  • Înscris: 24.02.2017

View PostPlatonX, on 15 iunie 2019 - 20:46, said:

Cum explicati faptul ca atat de multi oameni care:
- au lucrat mare parte fara acte
- s-au imbolnavit foarte grav


01. Pt ca.... munca la negru , lege permisiva, amenzi mici sau inexistente, controale putine
02. Nu s-au imbolnavit foarte grav decat fictiv, in acte. Au dat o spaguta si s-a rezolvat.

#79
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019
In orasele mici, nu se face aproape nicio angajare, locuri de munca zero, dar se tocmesc oameni cu ziua sau pe lucrare. Asta nu e o forma de munca care adice vechime, de asta va spun ca sistemul e invechit.

Sistemul asta cu colectare de vechime e ramas din vremurile cand intreprinderile de stat erau vesnice si faceai vechime in ele si te pensionai de acolo.
In prezent, in orasele mici, numa primaria si ANAFu indeplinesc o astfel de conditie...in rest se munceste sporadic in draci iar micii patroni fac vechime in propriile buticuri care merg in pierdere
Cei trecuti de 40 de ani se apuca clar de agricultura de supravietuire in astfel de localitati mici. Mergeti voi in Slobozia, Caracal, Targu Neamt si vedeti cati oameni trecuti de 45 de ani gasiti cu carte de munca pe undeva. Despre asta este vorba.

Edited by Kres, 16 June 2019 - 07:37.


#80
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

View PostKres, on 15 iunie 2019 - 22:05, said:

Gresesti. Grosul pensiilor sunt pe la 600-1500 lei maxim (cele mai multe in zona 800-1000), tocmai din cauza de ani putini dd cotizare. Iar pensiile au crescut doar in ultimii ani de PSD, in epoca Basescu a fost foame maxima.
De pensiile de 800-1000 de lei la 39-40 de ani trecuti in cartea de munca, se pare ca habar nu ai. Dar o tragi tare cu povestile auzite pe la diverse bisericute. Fara suparare, dar din postarile de pana acuma ai dovedit ca esti complet in afara subiectului.

#81
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,727
  • Înscris: 13.09.2009

View PostKres, on 15 iunie 2019 - 22:45, said:

Sistemul de pensii e putred din temelii - pleaca de la premisa gresita ca omul are loc de munca asigurat pe viata. Ori, in realitate, lucrurile nu stau asa. Sunt oameni care schimba zeci de joburi, si dupa 40-50 de ani, tot intr-o fundatura ajung.
Logica mea este simpla: trebuie sa lucrezi undeva, nu ai cum sa stai acasa cu anii. Cat te vor tine parintii acasa ?
Si atunci, daca lucrezi undeva, automat ai si vechime. Daca lucrezi la negru, a cui este vina, de ce accepti sa lucrezi la negru ? Si de ce schimbi zeci de locuri de munca ?

Edited by PlatonX, 16 June 2019 - 08:25.


#82
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,059
  • Înscris: 30.04.2007
hai sa mai bagam o "necunoscuta" in ecuatie Posted Image

ma intreb cu mintea mea cea proasta (remember ion creanga? ) dar mai baieti, pe cei care au "iesit din sistem" inainte de vreme, care au cotizat o fiata intreaga si nu au apucat sa se bucure de pensie, ii ia cineva in considerare? ii plinge cineva? le plinge cineva soarta?

sau faptul ca exista bugetari de hyperlux, care iau intr-o luna cit un amarit d'ala pe care il injurati, in 5 ani de pensie?

Edited by r_murphy, 16 June 2019 - 08:34.


#83
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019

View PostPlatonX, on 16 iunie 2019 - 08:25, said:


Logica mea este simpla: trebuie sa lucrezi undeva, nu ai cum sa stai acasa cu anii. Cat te vor tine parintii acasa ?
Si atunci, daca lucrezi undeva, automat ai si vechime.

Asta cu "te tin parintii" o fi valabila in America. In Romania cel puti 2 oaneni traiesc fara niciun venit pe langa unul care munceste. Practic, in Romania, oamenii se gospodaresc la comun (de asta voiau baietii impozit pe gospodarie) adica muncesc in comun in familie. La tara, de pilda, daca te duci, o sa vezi ca doar unul din patru oameni are o forma de venit oficiala dar, pe langa el mai traiesc inca 1-2 oameni si muncesc in aceeasi gospodarie, adica supravietuiesc.  Ca sa intelegi traiul in comun trebuie sa fi crescut pe la tzara. De asta nu apar 1,5 milioane de oameni in statistici, ca in India. Sunt supravietuitori care nu au de-a face cu statul decat in rare cazuri. N-au nimic trecut pe numele lor, au doar buletin si atat.

In viitor numarul lor va creste pentru ca trec de 40 de ani si capitalismu nu-i poate integra si nici la pensie nu pot iesi ca n-au cotizat suficient la schema Ponzi. Inca stam bine, peste 10-15 ani va fi jale.

Edited by Kres, 16 June 2019 - 08:50.


#84
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

View PostKres, on 15 iunie 2019 - 22:05, said:

Gresesti. Grosul pensiilor sunt pe la 600-1500 lei maxim (cele mai multe in zona 800-1000), tocmai din cauza de ani putini dd cotizare. Iar pensiile au crescut doar in ultimii ani de PSD, in epoca Basescu a fost foame maxima.

View Postandone19, on 15 iunie 2019 - 22:04, said:

Daca ai fost muncitor, pensia e in medie undeva in jurul a 1500 lei... ce spui tu cu pensii de 2900 au fost lingaii PCR-isti care pe pile obtineau posturi caldute ferite de munca dar platiti cat 3 muncitori.
Cum sunt si acum prin noile intreprinderi, numite multinationale... unii care au niste posturi caldute luate pe pile care nu fac nimic, doar relaxare si castiga in medie de 3 ori mai mult decat muncitorul care munceste si aduce plus valoare.

Deci mai usor cu propaganda asta ca cei ce au pensii mici au fugit de munca... au muncit intr-un an mai mult decat au muncit in 10 ani cei cu pensii mari.

View Postinius, on 15 iunie 2019 - 21:59, said:

Da, am și cazuri care se învârt pe la 2000, îmi aduc aminte chiar acum de o mătușă, poate că am exagerat cu 2900, astea sunt cazurile cele mai apropiate mie. În orice caz nu știu pe nimeni care să aibă mai puțin de 1500 de lei și să nu aibă un motiv extraordinar de temeinic pentru care are o „pensie mică”. În general - ca s-o spunem pe șleau - sunt dintre cei cărora nu le-a plăcut munca. Vorbesc de ăștia de la oraș, că la țară, cu CAP-iștii, a fost altceva.

Da draga .. adica mie nu mi-a placxut munca.. Daca prin muncaintelegi statu cu limba-n anusul sefilor , DA!

Sa iti zic ceva - din 1971 pana in 2013 am muncit . Ma rog nu am spart piatra , tataiat copaci ci am fots operator calculatir, analist programator ajutor si apoi analits (studii superioare) . Cea mai amre leaga (comparat9iv cu grila desalarii  am avut in 1988-90 : 3300 lei (2.900 baza plus 400 vechime. Apoi .. apoi am baut pasul pe loc - v cestia cu limba , firea mai idependenta si ideile politice enervante ptr sefii mei ,toti fosti PVR isti - ca si mine da mai cu functii convertiti brusc la taranism crestin-democrat.  Sa nu mai zic ca dupa 97 odata aprauta moda trecut de 40 de ani ...... Asa ca daca in 1990 eram in zona de 90 $ lunar in 2000  ajunsesem la 55 $ lunar .... Dar peste tit se cerea sub 40 de ani ..... Apoi,dupa ceseformagivernul A nastase am renceput sa urc la80 apoi 90 $ pe luna.... Insa  era nagajat junortu si cam idiferent de cestia si putea face jubiru avea leaga mai mare decat mine
Asa ca acum am o pensie de 1,105 pcte adica 1240 ....

Asa cum stiu si un 2  excercatatori stiintifici  cu o pensie de cca 1500... zce conteaza la ei sunt cotrizatiule platitre inainte de 1992-93, cand (pana in 1990) aveau salrii mari si babane -  cca 4500 cu tot cu vechime . Unu dintre astia a mers si la late forme , apoi cand nu a mai "tinut" -sa reintors da leaga mica .... Ma rog o fire cam boema si independenta iar popescul local iubea limbile catifelate .
Celalat, doctorand in Anglia (ma rog si ceva PCRelatii in anii 75-80) genu unde-l pui acolo ingheata (adica isi satisface curizitati de cercetator nu limbi, nu petreceri cu sefii samd) .. dupa90afost "uitat" sistematic ca deh "dobitoc" .Pacat ca asta nu a fpots exploatat cumsecubvine - adica sa ii dai sa faca cestii fine dar si sa ia grija de el in cetii "vulgare" gen "la dracu laleafa ta iti pot permite pantofi noi! Da ma stiu astia sunt comozi dar aratic a gunrieru nu ca CSeul!! " stiti cam ca caricatura cercetatorului obsedat..

A cama zis lefuri mari... Gagica studii medii ex operatoare perforatoare, apoi incadrata programator ajutor ..... avea in 89 cu gradatii, cu vechime 3.800 (era cu 6 ani mai mare decat mine si din 1970 vechime neintrerupta in insititut)

Mai stiu cazuri de muncitori de genul prelucrari aschiere, electronisti care in 1989 aveau un salriu legal de cca 2400-2600 plus vechimea basca acordul basca suplimentarele. Ins alamuncitori impirta incadrarea adica meseria de baza PLUS gradatiile. Ca lefurile cresteau brusc de la a Va iar unu cu a VII a  vea o leafa de incadrare cam cat un inginer la baza

In plus conta domeniul. Ca daca lucrai in "constrictii de masini" si aicisi mai bine"eletrinica" castgai mult mai muot ca in industria usoara iar aia de la "cooperatie" castigau mai putin decat aia de la "usoara"

#85
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019
Aceasta discutie nu este despre cat de mare e pensia ci ca poti ajunge sa nu te mai poti pensiona deloc, joburile si firmele nefiind vesnice. Inevitabil, la varsta a doua ajungi pe tusa, nu e loc pentru toti. Daca ar fi loc pentru toti, am vedea numa lume zambitoare si dolofana in jurul nostru.
E o schema Ponzi...bagi bani o perioada apoi, cand sa iei si tu, constati ca n-ai ani suficienti.

Edited by Kres, 16 June 2019 - 09:06.


#86
PlatonX

PlatonX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,727
  • Înscris: 13.09.2009

View PostKres, on 16 iunie 2019 - 08:46, said:

Ca sa intelegi traiul in comun trebuie sa fi crescut pe la tzara. De asta nu apar 1,5 milioane de oameni in statistici, ca in India. Sunt supravietuitori care nu au de-a face cu statul decat in rare cazuri. N-au nimic trecut pe numele lor, au doar buletin si atat.
Ce vor face acesti oameni la 65 de ani cand nu vor mai putea lucra si nici nu vor avea pensie ? Daca au copii - presupun ca vor fi la casele lor, nu vor sta cu parintii toata viata. Si atunci avem oameni de 65 de ani care nu au stagiul minim de cotizare, nu mai pot lucra, nu au nici o sursa de venit. Ce facem cu ei ?

Edited by PlatonX, 16 June 2019 - 09:11.


#87
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,454
  • Înscris: 12.07.2010

View Postr_murphy, on 16 iunie 2019 - 08:32, said:

hai sa mai bagam o "necunoscuta" in ecuatie Posted Image

ma intreb cu mintea mea cea proasta (remember ion creanga? ) dar mai baieti, pe cei care au "iesit din sistem" inainte de vreme, care au cotizat o fiata intreaga si nu au apucat sa se bucure de pensie, ii ia cineva in considerare? ii plinge cineva? le plinge cineva soarta?

sau faptul ca exista bugetari de hyperlux, care iau intr-o luna cit un amarit d'ala pe care il injurati, in 5 ani de pensie?

Tata a murit cu un an înainte să iasă la pensie.

#88
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,059
  • Înscris: 30.04.2007
si socra-miu la fel, tocmai d'aia am evidentiat situatia si desi nu se face nici o statistica cu "astia", totusi, sunt semnificativi numeric.

#89
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
De ce?

Dacă n-ar fi ajutoarele ălea sociale, li s-ar face foame și ar accepta cât le dau!
Te trollează, zău, când îți spun că „decât să muncesc la tine mai bine stau pe ajutorul social”. Probabil nici nu îl încasează, ăla e minuscul și îl iau foarte puțini, destul de greu. Mai degrabă merg vara la muncă prin Vest și în restul anului preferă să aibă grijă de gospodărie (sau să bea, ce, tu nu bei? bețivule!). Sau stau cu vaca și câștigă mai mult decât salariul minim de la tine. Cam ce spune asta despre nivelul tău de productivitate „industrială”, dacă te întrece bălțata românească?
(Lucian Davidescu 7 lecții de capitalism pentru antreprenorii care au probleme cu piața forței de muncă)

#90
Kres

Kres

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,314
  • Înscris: 21.03.2019

View PostGhita_Bizonu, on 16 iunie 2019 - 10:12, said:

De ce?

Dacă n-ar fi ajutoarele ălea sociale, li s-ar face foame și ar accepta cât le dau!
Te trollează, zău, când îți spun că „decât să muncesc la tine mai bine stau pe ajutorul social”. Probabil nici nu îl încasează, ăla e minuscul și îl iau foarte puțini, destul de greu. Mai degrabă merg vara la muncă prin Vest și în restul anului preferă să aibă grijă de gospodărie (sau să bea, ce, tu nu bei? bețivule!). Sau stau cu vaca și câștigă mai mult decât salariul minim de la tine. Cam ce spune asta despre nivelul tău de productivitate „industrială”, dacă te întrece bălțata românească?


Cum spuneam ca sa intelegi modul de productie rural trebuie sa fi locuit macar o perioada la tara sau sa mergi frecvent pe acolo ca sa vezi cum stau lucrurile. Iar lucrurile stau asa: intr-un stat condus de mafioti si abuzat de corporatii capitaliste rapace dupa profit.. omul trecut de o varsta a incetat sa-si mai caute vreun loc de munca si s-a apucat de cultivat o suprafata de teren sau de crescut gaini.  Aceasta activitate in batatura ii asigura constant niste surse de hrana - nici nu se imbogateste, nici nu moare de foame. Mai greu iarna ca.. na.. pamantul nu produce sub zapada, dar, in general, omul se descurca.  Problema e ca aceasta gospodarie de subzistenta e mancatoare de timp - porcii sau gainile trebuie hranite zilnic, gradina daca nu o uzi se usuca in 3 zile asa ca omul care se ocupa cu asta nu poate sa-si lase activitatea de baza pentru 1200 lei pe luna si 10 ore de munca zilnic la 40 km distanta de casa.. E logic.
In acest fel omul devine din agent economic capitalist (adica fost muncitor cu carte de munca) supravietuitor in propria ograda.   Cine l-a impins in aceasta situatie?  Sistemul mafiot corupt si la nivel de stat si la nivel de banci si la nivel de corporatii.   Un sistem care nu are nevoie permanent de om ci doar din cand in cand.. si numai in conditii discutabile.  Oamenii stiu ca o gospodarie sau o gradina de subzistenta o pui pe chituci unsor, in numai 3 luni.. daca o lasi balta si te duci sa muncesti la capitalisti... iar aia pot inchide pravalia in 3 zile si ajungi pe drumuri..   Deci nu e vorba de ajutoare sociale aici ci de o socoteala la rece...  

Un venit minim garantat de subzistenta ar rezolva multe dar cine sa-l implementeze in conditiile in care si pensiile actuale se platesc nu din ce produce economia ci din imprumuturi externe.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate