Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

5G îți prăjește creierii?!

* * * - - 7 votes
  • Please log in to reply
223 replies to this topic

#217
CovertTwo

CovertTwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,057
  • Înscris: 16.09.2019
Pune frână @karax, lasă specialiștii să si exprime părerile :)

#218
ndor

ndor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,315
  • Înscris: 21.04.2005

View Postkarax, on 01 iulie 2020 - 21:36, said:

interrnet of things inseamna interrnet prin cablu fibra, dupa semnalul se duce prin internet si cauta telefonul tau , insa va fi semnal doar  de la celula pozitionata aproape de telefon


Cat de greu e ca macar sa dai o interogare lui Goagal inainte sa scrii o tampenie ?

https://ro.wikipedia...etul_obiectelor

"Internetul obiectelor (în engleză Internet of Things, abreviat IoT) este un concept ce presupune folosirea Internetului pentru a conecta între ele diferite dispozitive, servicii și sisteme automate, formând astfel o rețea de obiecte.[1]"

#219
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,036
  • Înscris: 02.03.2003

View PostRamuran, on 01 iulie 2020 - 10:58, said:

Eu nu vorbesc din burta, precum altii. Sunt o gramada de studii si referinte. Daca n-ai auzit de ele, nu inseamna ca nu exista.

Pentru un rezumat, National Institutes of Health (Biblioteca Națională de Medicină a Statelor Unite, operată de guvernul federal al Statelor Unite, este cea mai mare bibliotecă medicală din lume) - National Center for Biotechnology Information e o sursa suficient de buna?

Abstract

"Echipamentele generatoare de microunde au devenit mai întâi comune în timpul celui de-al Doilea Război Mondial odată cu dezvoltarea radarului. Țările din blocul sovietic au raportat că indivizii expuși la microunde au dezvoltat frecvent dureri de cap, oboseală, pierderea poftei de mâncare, somnolență, dificultăți de concentrare, memorie slabă, instabilitate emoțională și funcții cardiovasculare labile și au stabilit standarde stricte de expunere. Din diferite motive, aceste rapoarte nu au fost promovate în țările occidentale."

"Există dovezi din ce în ce mai mari conform cărora „microwave syndrome” sau „electro-hipersensibilitatea” (EHS) este o boală reală care este cauzată de expunerea la EMF, în special la cele din gama de microunde. Incidența raportată a sindromului este în creștere, odată cu expunerea crescândă la EMF-uri de la electricitate, WiFi, telefoane mobile și turnuri, contoare inteligente și multe alte dispozitive wireless. De ce unii indivizi sunt mai sensibili nu este clar. În timp ce majoritatea indivizilor care raportează că au EHS nu au un istoric specific unei expuneri acute, expunerea excesivă la FEM, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp, poate induce sindromul."(NLH.gov)

Ce vrei mai clar de atat si in ce limba? Studiile efective si rapoartele pe care se bazeaza referatul oricum nu le intelegi si sunt irelevante in discutii pe forumuri.

Mai e de remarcat faptul ca situatia reala e clar manipulata si ascunsa de media controlata de marile corporatii cu interese in domeniu.


Cu articole extrase din lucrarile cercetatorilor lezezi orgoliile celor care se considera indreptatiti sa dea verdicte in domenii multidisciplinare.

#220
Lexon

Lexon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,600
  • Înscris: 07.08.2011

View Postkarax, on 01 iulie 2020 - 21:36, said:

interrnet of things inseamna interrnet prin cablu fibra, dupa semnalul se duce prin internet si cauta telefonul tau , insa va fi semnal doar  de la celula pozitionata aproape de telefon

semnalul , in cazul in care te deplasezi cu masina, va comuta de la o antena la alta.
insa mi se pare aberatie , teoriile conspiratiei. semnalele 5g au frecventa mica in comparatie cu lumina vizibila de exemplu , si lumina vizibila primim din plin de la soare, si tot nu se intampla two photon absorbtion. altfel ar fi trebuit ca toti  sa avem cancer
IoT inseamna acum conexiune prin orice, inclusiv fibra acolo unde este nevoie de latente mici. Odata cu 5G va disparea aceasta necesitate iar treaba cu semnalul este exact cum spui tu: vei fi conectat la o antena dar asta nu inseamna ca nu prin intermediul altor dispozitive daca nu esti in raza unei antene. Tu ce ai prefera, sa nu ai semnal sau sa ai semnal de la unalt dispozitiv?
Aplicatiile sunt de neimaginat, adevarat science fiction! Daca vom fi capabili sa punem in valoare tehnologiile astea si sa le folosim in scopuri cu adevarat bune, fata lumii se va schimba in cateva zeci de ani.

Imagineaza-ti o masina in trafic. A ta... Este conectata la reteaua 5G dar nu este un element pasiv ci pune la bataie tot ce are: conectivitate, memorie de lucru si putere de calcul. Devine in felul asta, ca parte din retea, o celula a unei inteligente artificiale guvernate de protocoale foarte bine definite. De dupa colt vine o alta masina, conectata si ea la aceeasi retea, in aceleasi conditii. Inainte ca tu, soferul, sa vezi masina aia, ele stiu deja una despre alta, ambele vor sti de fiecare biciclist sau pieton de pe strada, ambele vor cunoaste harta orasului, vor sti in timp real zonele aglomerate, etc, etc. Accidente mai putine, mai putin timp pierdut in trafic, te anunta masina cand se apropie salvarea cu o urgenta inainte de a-i auzi tu sirena, iti gaseste locuri libere de parcare sau chiar conduce in locul tau. Catre asta se tinde, de-aia e miza asa de mare! Imagineaza-ti ce aplicatii militare sau de securitate se pot face si cat de mare este pericolul daca cineva poate prelua controlul unei astfel de retele.

Tehnologia a evoluat foarte rapid si in ultimii ani nu am avut timp sa o folosim pentru a dezvolta aplicatii pe masura. Tot ce s-a dezvoltat sunt comunicatiile si divertismentul. Medicii umbla prin spitale in continuare cu stetoscopul la gat, cara pacientii cu carucioare in sali speciale pentru investigatii banale (ecograf spre exemplu), aplicatiile smart home nu sunt nici 10% din ce pot fi, inca umblam cu hartii de la un ghiseu la altul, etc,etc. Si astea in conditiile in care fiecare dintre noi avem in buzunat atata putere de calcul cat ar putea sa rezolve toate problemele astea: telefonul.
Mai mult chiar, informatica, varful de lance al noilor tehnologii, nu a avut progrese semnificative in ultimii ani, mai mult a batut pasul pe loc. Avem jocuri mai tari pe PC-uri si aplicatii mai tari pe telefoane pentru ca a crescut puterea de calcul a dispozitivelor dar se folosesc aceiasi algoritmi de acum mai bine de 10 ani sau chiar mai prosti pentru ca au de unde sa consume resurse si nimeni nu-si mai bate capul.
Ramane de vazut ce si cum va fi...

#221
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
astea se numesc distributed computing
https://en.wikipedia...buted_computing

#222
CovertTwo

CovertTwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,057
  • Înscris: 16.09.2019
@Lexon

Ce porcărie groaznică... Am fi un șir de biți intr un server. Cine dracu vrea așa ceva ?

#223
theMisuser

theMisuser

    Cetatean European.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,104
  • Înscris: 25.02.2007
..from link..

Quote

When Betty Schwartz, professor of nutritional sciences  at theHebrew University of Jerusalem, saw her students heating jacket potatoes in the microwave on their lunchbreaks, she noticed small crystals inside their potatoes.
When she analysed them, she found they were high in the chemical acrylamide, which can be a natural by-product of cooking. Schwartz asked her students to boil their potatoes instead, and found that this didn’t create acrylamide, which she says forms in higher temperatures in the microwave.
Cam asta ar fi problema cu radiatiile coerente. HotSpots (puncte fierbinti). Atat termic cat si electric (adica intensitati mari ale campului electric pe alocuri).

Si mai ma gandeam la o posibila solutie la aceasta problema : modularea in frecventa.
In cazul 5G ar fi probabil cel mai simplu. Doar o modificare de soft. Adica sa nu tii o frecventa activa prea mult timp. Spectru imprastiat pe cat mai multe frecvente pentru orice transmisie. Si gata.
La cuptoarele cu microunde s-ar putea sa fie putin mai greu, frecventa lor e oarecum fixata de profilul de cupru. In plus s-ar putea vaita cei cu comunicatiile. Probabil ca ar trebui variatia sa fie macar un sfert din frecventa de baza (gen +-250Mhz) pentru a elimina potentialele puncte intense. In felul asta radiatia s-ar mai termifica (thermalise) si efectul ar fi mai omogen.

Cu aceste modificari eu as sta linistit Posted Image

edit - o varianta simpla ar fi si modularea in amplitudine a magnetronului cu o frecventa mai mare decat a retelei; ar merge ok cu un chopper urmat de o inductanta mica; ar fi relativ ieftin si eficient

Edited by theMisuser, 17 July 2020 - 07:53.


#224
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
O parere avizata despre 5G Posted Image)
1:55

https://youtu.be/V47IDLb5wsU?t=116

Edited by MembruAnonim, 23 April 2021 - 22:26.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate