Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 

Viteza luminii e prea mica...

* * - - - 4 votes
  • Please log in to reply
192 replies to this topic

#55
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 23.09.2005

View Posthwplanet, on 18 ianuarie 2019 - 16:48, said:

Cine a demonstrat ce anume? Pe ce se bazeaza? Dar sa stim si noi oamenii de rand, nu calcule inventate de ei si tinute secret de stat. Sa fie o demonstratie care poate sa o faca si omul de rand si oricine altcineva.
Ce vrei sa spui!?

Demonstratia nu e secreta, poti sa o verifici si tu si sa demonstrezi ca e incorecta.

Hai, astept. :)



[ https://cdn.shopify.com/s/files/1/0644/8811/products/Caran_d_Ache_Yellow_School_pencil_16e9ee7d-b47a-4aa9-9cf3-a66342d16f8c_1024x1024.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://4.imimg.com/data4/IY/GU/MY-11466892/75-gsm-a4-copier-paper-1079606-500x500.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Phobos, 18 January 2019 - 16:54.


#56
hwplanet

hwplanet

    Cont sters.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,641
  • Înscris: 05.07.2018

Quote

Nope, modelul sugereaza doar ca imediat dupa ipotetica inflatie...Universul Observabil ( atentie, noi nu stim cat de mare e Universul in ansamblul sau) se afla intr-o faza extraordiana de densa si de fierbinte.
Modelul este dominant in cosmologie deoarece fata de  teoria steady state a lui Hoyle are ca sustinere radiatia cosmica de fond. Asta nu inseamna desigur ca cineva detine cumva adevarul absolut, stiinta nu lucreaza in termenii astia.

Bun. Deci ne bazam pe un model. Daca modelul este unul fals, atunci tot ce rezulta din el va fi tot fals, ilogic, si fara sens care nu se poate aplica in lumea noastra si universul nostru, doar daca nu cumva ar fi fost atat de bine creat ca si adevaratul model real. Deci cum ne dam seama daca modelul prezentat este adevarat sau nu? Daca ne dam cu presupusul, inseamna nimic. Uite iti dau un exemplu: Eu cunosc tainele universului, stiu cum functioneaza toate lucrurile si lumea in care traim, astfel insa am decis sa mint oamenii si sa creez un al 2-lea model fals al universului, pentru ca informatia este putere si cine detine informatia detine puterea. Spun ca soarele se afla la miliarde de km distanta, am calculat eu si la cati km se afla, am creat totul ca sa fie credibil. De altfel mint in legatura si cu forma pamantului, fiindca altfel noul meu model creat ar fi unul fals.
Uite un clip:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gotwqhJ3mmM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by hwplanet, 18 January 2019 - 17:04.


#57
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 23.09.2005
Vorbesti de chestii care pot fi verificate oricand, cum ca te-ar minti.

#58
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,491
  • Înscris: 22.12.2015
In Cosmologie exista numeroase modele obscure, inclusiv modele care intr-un fel pot fi considerate creationiste ( spre exemplu Universul participativ al lui J.Archibal Wheeler). Cosmologia lucreaza cu modele fiindca nu e o stiinta atat de exacta precum chimia sau matematica ca sa poti expune prin legi redate prin aparat matematic absolut totul, asta din simplul motiv ca de cele mai multe ori se lucreaza doar cu niste vestigii ale Universului timpuriu.
Totusi constanta H si radiatia cosmica de fond sustin puternic modelul Big Bang, insa dupa cum am mai scris, ne raportam strict la Universul observabil. Este posibil ca o data cu lansarea telescopului J.Webb, sa se constate ca in realitate traim intr-un bubble izotropic iar in esenta ceea ce numim noi Univers sa nu fie atat de omogen si izotrop cum se crede acum.

#59
Cy_Cristian

Cy_Cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,845
  • Înscris: 22.02.2009

View Posthwplanet, on 18 ianuarie 2019 - 16:52, said:

Bun. Deci ne bazam pe un model. Daca modelul este unul fals, atunci tot ce rezulta din el va fi tot fals, ilogic,
Doar logica ta e falsa. Un fals poate produce un adevar. Invers nu. Logica de clasa a 9-a.

Edited by Cy_Cristian, 18 January 2019 - 17:04.


#60
hwplanet

hwplanet

    Cont sters.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,641
  • Înscris: 05.07.2018

View PostCy_Cristian, on 18 ianuarie 2019 - 17:04, said:

Doar logica ta e falsa. Un fals poate produce un adevar. Invers nu. Logica de clasa a 9-a.

Daca ne referim la alte miliarde si de planete, unde vezi tu creearea unui adevar? Daca nu exista spatiul cosmic (dau exemplu). Daca spui ca Pamantul se invarte in jurul soarelui, si el nu se invarte, atunci toata logica si modelul creat al universului este din start gresit daca un singur element este gresit.

Edited by hwplanet, 18 January 2019 - 17:07.


#61
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Daca Soarele e atat de aproape, dai cu piatra-n el sa-l stingi?Care da?

Edited by ionutz_joe2009, 18 January 2019 - 17:30.


#62
SeverusSnake

SeverusSnake

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 14.01.2019
Se irosesc o gramada de bani pe explorarea spatiala si studiat planete pe care nu vom ajunge niciodata, in niciun caz nu in forma biologica actuala, oricat de bine echipati am fi.
Pana la protectie anti-radiatii , echipament care sa ne mentina temperatura potriva corpului si rezerve nelimitate de hrana, apa reciclata din urina si oxigen,  prostii astia de la NASA s-au gandit la psihicul uman?
S-au gandit ca niciun om, oricat de bine antrenat ar fi, nu va rezista pe o planeta ca Marte sau pe Luna o perioada indelungata din cauza  claustrofobiei si anxietatii ? Ca vorba aia, e suficient ca un singur astronaut nebun sa compromita toata misiunea si sa-i omoare pe ceilalti.   Chit ca te nasti pe Marte, tu in esenta esti un terran genetic , ai nevoie de vegetatia, apa,  gravitatia,  compozitia atmosferica, temperatura, clima  si de hrana de pe Pamant pentru a trai!  Nu poti sa stai toata viata inchis intr-o nava metalica  sau intr-un dom martian subteran. E o tampenie!
Vedeti bine ca niciun astronaut nu rezista pe termen lung pe ISS, mai mult de 6-14 luni nu poti!
  Cred ca nicio agentie spatiala nu si-ar putea asuma raspunderea pentru vietile unor astronauti intr-o misiune pe Marte, deci nu cred ca va avea vreodata loc  o misiune pe Marte, indiferent ce boloboroseste Elon Musk care o va tine in amanari pana o sa uite lumea.  
S-au gandit oare  ca la gravitatia scazuta de pe Marte sau aia 0 din spatiu, ne facem praf muschii si oasele, de ajungem    plastilina?  
Bine ca se gandesc la cum sa terraformeze alte planete, dar nu stiu sa faca sa salveze planeta asta de la schimbarile climatice si dezastre.
Ah, si sa-i trimita pe alte planete in calatorii de zeci de mii de ani pana la cea mai apropiata planeta, tinandu-i in stare criogenica ? Adica sa se nasca si sa moara generatii intregi intr-o nava inghesuita fara sa vada apa, cerul albastru, vegetatia, lumina soarelui?   Bineinteles ca vor trece zeci de mii de ani si noi nu vom stii daca misiunea a fost un succes sau un esec lamentabil si toti astronautii aia sunt morti, sau daca au meritat banii.  

Dar de ce nu mai bine trimitem roboti, nanoboti  si androizi pe Marte,Luna, Europa si pe Proxima b ?  Eventual roboti carora sa li se transfere constiinta umana.
Robotii ar diminua enorm costurile si proviziile si ar explora alte planete in siguranta.  
Atingerea vitezei luminii e oricum o imposibilitate stiintifica. Pentru ca ar insemna sa devenim noi insine particule de lumina. Nu stiu daca la destinatie sau pe parcursul calatoriei  am mai fi intregi sau in viata. Corpul uman nu cred ca ar rezista la asa ceva, iar  navele, ca sa calatoreasca distante enorme de zeci de ani lumina in cateva minute sau ore ca-n Star Trek ar necesita energia mai multor stele sau propulsie gravitationala oferita de gauri negre supermasive.  

FIZIC e imposibil sa existe un material solid care sa reziste si sa ramana intreg la o viteza  de 299 792 458 m/s!

Mai degraba o sa construim Matrioska Brain sau Sfera Dyson si o sa stam blocati pentru eternitate cu casti virtuale pe cap  traind vieti in simulatoare virtuale   decat sa atingem vreodata viteza luminii si sa calatorim spre alte sisteme solare la modul inutil si costisitor.  



Eu o spun scurt si la obiect: daca am gasi modalitati prin care ne-am face conditile de pe Pamant mai placute, n-am mai avea nevoie in veci de explorare spatiala si ideea colonizarii altor planete ar muri instant.
De aia nici nu detectam semne de civilzatii interstelare in spatiu. Pentru ca nu exista.
Daca am descoperi modalitati de regenerare/conservare a resurselor si energii alternative, poate chiar sa fabricam aur, metale rare  ,  petrol din deseuri de plastic, sa preparam biocombustibil, sa replantam padurile, sa fabriam   un soare artificial in laborator, sa construim   ferme verticale si sa fabricam carne artificiala in laborator pentru a eradica foametea, sa inverzim deserturile, sa colonizam mediul arctic, subacvatic si cel subteran,  ,  sa desalinizam apa din  ocean,  sa inventam   tehnologii de controlare/schimbare a climei,  masini inteligente  si electrice, sa eradicam toate bolile  prin nanoboti si  inginerie genetica facuta de la nastere si mai ales, daca  am fi mai responsabili cu natura si am rezolva conflictele pe cale diplomatica si economica decat cea militara ..............eu cred ca explorarea spatiala ar deveni istorie. N-am mai avea nevoie sa facem minerit pe asteroizi si alte planete ca si asa suna SF.  
Nu ar mai fi necesar sa exploram spatiul si sa stam la mila altei planete ca Proxima b care si asa arata ca dracu si e frig acolo, dar  cele sapte planete din TRAPPIST care nu stiu sa se roteasca in jurul axei proprii.

Apoi, faptul ca ne-am orientat tot mai mult spre lumea digitala din cauza computerelor, internetului si smartphone-urilor demonstreaza ca nu vom iesi niciodata din sistemul solar. Suntem totusi o specie comoda.


Va inchin un  toast cu ciocolata calda ca-s gripat si nu am voie inghetata ca ma doare gatul.
[ https://sallysbakingaddiction.com/wp-content/uploads/2016/11/slow-cooker-hot-chocolate.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by SeverusSnake, 18 January 2019 - 17:29.


#63
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006

View PostAdm, on 18 ianuarie 2019 - 16:31, said:


Pamatul e plat, cerul e o proiectie, iar noi traim intr-o mica jucarie a unui bebelus gigantic.

Bine ca-i jucarie si nu-i supozitor ...

#64
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010

View Postdoxan, on 18 ianuarie 2019 - 16:48, said:

Nope, modelul sugereaza doar ca imediat dupa ipotetica inflatie...Universul Observabil ( atentie, noi nu stim cat de mare e Universul in ansamblul sau)
Pai se teoretizeaza ca spatiul si timpul sunt infinite, atat in trecut cat si in viitor. In schimb ce numim Univers e de fapt materia continuta intr-un spatiu relativ.

Problema omului consta in imposibilitatea intelegerii infinitului. Da nu e nevoie sa va mai strofoscati cu astea ca nu ajuta la nimic daca stiti .

#65
hwplanet

hwplanet

    Cont sters.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,641
  • Înscris: 05.07.2018

View Postionutz_joe2009, on 18 ianuarie 2019 - 17:12, said:

Daca Soarele e atat de aproape, dai cu piatra-n el sa-l stingi?Care da?

O sa incerc sa iti raspund, dar trebuie sa gasesc o explicatie cat mai potrivita. Noi ceea ce vedem este doar o iluzie este doar lumina reflectata de adevaratul Soare, o umbra, cum vrei sa-i spui. Din moment ce se vede atat de aproape, si totusi soarele se afla la atata departare cum ni se spune, atunci este un fenomen. (Dar nu are cum sa se afle totusi, la cat ni se spune ca se afla Soarele distanta sa fie atat de mare). Nu il poti vedea atat de aproape daca el se afla la asa mare departare.

Edited by hwplanet, 18 January 2019 - 17:28.


#66
SeverusSnake

SeverusSnake

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 14.01.2019

View Postdoxan, on 18 ianuarie 2019 - 17:03, said:


Totusi constanta H si radiatia cosmica de fond sustin puternic modelul Big Bang, insa dupa cum am mai scris, ne raportam strict la Universul observabil. Este posibil ca o data cu lansarea telescopului J.Webb, sa se constate ca in realitate traim intr-un bubble izotropic iar in esenta ceea ce numim noi Univers sa nu fie atat de omogen si izotrop cum se crede acum.
Si cu ce ne-ar ajuta informatia asta?

Tot aici pe Pamant ramanem blocati.

#67
casuta__papusilor

casuta__papusilor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 14.11.2018

View PostSeverusSnake, on 18 ianuarie 2019 - 17:12, said:

FIZIC e imposibil sa existe un material solid care sa reziste si sa ramana intreg la o viteza  de 299 792 458 m/s!

atunci, extraterestrii cum de au ajuns cu navetele lor pana aici, la noi, pe Pamant?
si au ajuns intregi si functionale. adica, ma rog, pana s-au prabusit la rosuel, ca nu mai scanteia o bujie bine si/sau era copilotu beat si ii dadea eroare pe inaltimea h waze-ul.

universu-i mare si pare de netraversat acum, dar sa asteptam, ca nici io nu credeam in anii 70 cand eram copil de scoala ca o sa am smartfon si ca o sa ma caute nevasta pe video pe whatztap oricand si oricum.
asa cum in domeniul telecomunicatiilor sociale am ajuns asa de tragic in doar 30-40 de ani, poate ca nu vom avea acelasi ghinion in domeniul transportului intergalactic.

Edited by casuta__papusilor, 18 January 2019 - 17:33.


#68
addysoftware

addysoftware

    Ecological Member :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,552
  • Înscris: 12.04.2007

View Postdoxan, on 18 ianuarie 2019 - 14:40, said:

.....
Ideea ca c ar fi o constanta fixa totusi nu prea sta in picioare in conditiile in care modelul lui Alan Guth sugereaza ca in prima nanosecunda cand a pornit inflatia aceasta trebuia sa se fi deplasat prin spatiu mult mai rapid, aspect confirmat partial de rezultatele sondelor Planck & WMAP care sugereaza o izotropie a radiatiei cosmice de fond in ambele capete ale Universului observabil(problema orizontului).
Intr-adevar, c are valoarea 3x108m/s doar in regiunea noastra de Univers; dar cum insasi metrul e definit in raport cu c, asta nu prea ajuta.

Inflatia a fost (as vrea sa zic pur si simplu dar nu e chiar asa de simplu) doar o diviziune a spatiului; la fiecare clock-tick, fiecare granula de spatiu s-a divizat in doua granule. Asta s-a petrecut (daca mi aduc bine aminte) cam de la 10-35 pana la 10-23 sec; dar avem o diviziune la fiecare click, adica la fiecare 10-43 sec... asta practic e un numar imens de diviziuni (~1020? mult mai multe decat cele 64 de multiplicari cu 2 din povestea cu creatorul sahului si rasplata boabelor de orez...), si iata cum spatiul rezultat e incomprehensibil de mare....

Edited by addysoftware, 18 January 2019 - 17:34.


#69
SeverusSnake

SeverusSnake

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 14.01.2019

View PostBursul, on 18 ianuarie 2019 - 14:32, said:

Unii din voi nu intelegeti ingrijorarea lui Adm.



Ii inteleg pe multi ca vor sa scape de mizeria, prostia si de nedreptatile de pe Pamant.
Dar uite ca la cum arata suprafetele  de pe planetele din cele mai apropiate sisteme solare  (de la 4 la 40 de ani lumina departare),  Pamantul e chiar un paradis cu toate defectele ,chiar si pe timp de iarna nucleara tot e mai bine pe Pamant decat pe Marte de exemplu.
  

Merita sa depui atata efort si cheltuieli ca sa faci o calatorie de 70 000 de ani pana la Proxima b?
PENTRU ASTA?

Daca vom ajunge sa ne dezvoltam ca sa colonizam alte planete inghetate, sterpe si aride si sa facem calatorii de zeci- sute de mii de ani pana acolo ,     atunci e clar: suntem PROSTII GALAXIEI  si meritam sa disparem ca specie.  

[ https://img.purch.com/h/1000/aHR0cDovL3d3dy5zcGFjZS5jb20vaW1hZ2VzL2kvMDAwLzA1Ny85NDIvb3JpZ2luYWwvcHJveGltYS1iLXZpZXcuanBn - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://exoplanets.nasa.gov/internal_resources/513 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


[ https://1.bp.blogspot.com/-matRIwmEqoQ/WK3YJtVcnpI/AAAAAAAA9bQ/wJN79-YtG2sKWjdOiRz8-WqQeR6Ndg0PACLcB/s1600/TRAPPIST-1f.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5f/Gliese_667_Cc_sunset.jpg/800px-Gliese_667_Cc_sunset.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by SeverusSnake, 18 January 2019 - 17:41.


#70
casuta__papusilor

casuta__papusilor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 14.11.2018

View PostBursul, on 18 ianuarie 2019 - 14:32, said:

Unii din voi nu intelegeti ingrijorarea lui Adm.

ba da. o intelegem.
d-aia si noi intram, din cauza aceleiasi ingrijorari, pe softpedia.
io cand intru pe forum aici, si mai ales in Poiana, nu mai am emotii de la viata si de la marimea, lungimea si grosimea universului, ca la examene, cand ma lua burta de nu mai nimeream veceul.
fiindca softpedia e ca universul, iti ia ani lumina sa o parcurgi, daca nu te loveste in drumul tau vreun moderator asteroid sau klingonian.

Edited by casuta__papusilor, 18 January 2019 - 17:44.


#71
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,042
  • Înscris: 20.12.2007
Viteza luminii  plus 1,9 sau 2 tedei
Zic si io , nu dati cu paru'.

#72
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
In teorie  extraterestrii exista, in practica i-as smulge antenele daca nu mi-ar da bani.I-as fura nava si l-as lasa in chiloti.

Ai dracu, au fugit departe.

Edited by ionutz_joe2009, 18 January 2019 - 17:52.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate