Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne
 Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 

Rasarit de Terra de pe Luna - 50 de ani de la Apollo 8

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
87 replies to this topic

#19
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,295
  • Înscris: 07.02.2003

 truthwarrior, on 25 decembrie 2018 - 23:28, said:

mai mult decat atat pe Luna au existat atatea misiuni in trecut ...... de ce s-au oprit toate subit?
Luna este bogata in resurse ... samd
cam ciudat ...
Nimic ciudat, pur si simplu scopul a fost atins si a costat mult... ce bogatie e pe luna... regolit ? :roflmao:

#20
WIRUS1111

WIRUS1111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 22.12.2018

 truthwarrior, on 25 decembrie 2018 - 23:04, said:

sunt zvonuri ca ar fi dat de o civilizatie avansata (care a revendicat Luna) si care ar fi interzis omenirii sa mai revina vreodata amenintand cu distrugerea rasei umane


N-are nicio logica teoria ta.
Pentru ca NASA a trimis astronauti pe Luna de sase ori in 1969-1972.
Asa, nicio agentie spatiala si nici SpaceX nu ne-ar mai anunta ca au planuri pe viitor.

Si daca am putea construi o baza pe Luna,nu cred ca am reprezenta o amenintare pentru o civilizatie extraterestra avansata, tot am ramane o civilizatie de tip 0.  


Motivul ca n-au mai revenit e ca i-au batut destul pe rusi in cursa inarmarii si americanii au dovedit ca sunt lideri supremi in astronautica.  
NASA in sine e de fapt o extensie a complexului militar industrial prin care americanii isi evidentiaza forta si capacitatea rachetelor.  
In plus, publicul american nu mai era deloc interesat de Luna in 1972 din cauza ca  toti aveau atentia indreptata spre tensiunile civile interne, si pe incheierea razboiului din Vietnam, apoi criza petroliera si scandalul Watergate.

Poate un alt motiv ascuns ar fi acela privind conditile extreme din spatiu si anume ideea ca sederea prelungita pe un alt corp ceresc poate provoca cancer, sau ca gravitatia scazuta duce la diminuarea oaselor si a muschilor.  
Industria militara, spatiala, mass-media  si cinematografia castiga o gramada de bani  promovand  iluzia ca omul ar putea coloniza alte planete si ar explora spatiul, cam asta ar fi teoria conspirationista cea mai realista.  
Daca s-ar spune in public ca de fapt spatiul cosmic e prea periculos si ca  omul nu se poate adapta pe termen lung pe  niciun corp ceresc in afara de Terra, inchipuie-ti ca publicul si-ar pierde imediat interesul odata ce visul le-ar fi naruit de realismul stiintific.
N-ar mai viziona nimeni filme SF cu explorarea spatiala si nici nu s-ar mai investi in industria spatiala din care multi scot o gramada de bani.

Edited by WIRUS1111, 26 December 2018 - 00:55.


#21
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014

 underb, on 25 decembrie 2018 - 23:02, said:

Pai eu stiu de ce nu am o baza pe luna si nu ma simt penibil pt asta. Costa 20.000$ sa trimiti 1kg de ceva pe orbita Pamantului si asta e la o aruncatura de bat spre deosebire de Luna. ISS e la 400Km de Pamant iar Luna la 400 de MII de km de Pamant.
Tu de ce te simti penibil?

Majoritatea banilor aia se ard(literalmente) la iesirea din campul gravitational al pamantului....odata iesit in spatiu atata timp cat nu te intereseaza cat timp dureaza sa ajungi la destinatie teoretic nu te costa nimic in plus.

#22
xcvt

xcvt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 171
  • Înscris: 17.11.2018
Oare de ce misca steagul de pe luna unde nu exista atmosfera... o fi fost vant cand au facut filmarile in desert...

#23
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,295
  • Înscris: 07.02.2003
Pentru ca e metalic si oscileaza dupa ce a fost pus. Hai sa nu mai reluam intrebarile de copii neincrezatori in stiinta :P

#24
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,629
  • Înscris: 29.03.2006
Motivele banale sunt ca poporul american si-a pierdut interesul in timpul programului Apollo, atat datorita banalizarii cat si lipsei de profit material rapid sau si mai putin rapid, suprapus peste criza petrolului - care era o problema majora si se pierdea sustinerea politica daca se continua finanatarea NASA la nivelul cerut de programul Apollo, plus razboiul din Vietnam care implica iar costuri imense si care nu avea nici el sustinerea populatiei, plus scandalul Watergate.

Luna este bogata in metale interesante, dar exploatarea spatiala era si inca este neprofitabila cu tehnologia existenta.
Se poate exploata si Helium-3 de pe Luna, insa acest izotop este util pt reactoare de fuziune care nu sunt finalizate oficial la nivelul de a functiona indelungat cu randament util nici acum in 2018, deci deocamdata exploatarea de He-3 este neinteresanta.
La vremea respectiva nici nu era f. clara treaba cu He-3 de pe Luna, iar apoi s-a constatat ca se poate alimenta un astfel de reactor si cu mai putin He-3, si cu putin tritiu si cu mai mult deuteriu.

O explicatie mai fantastica este ca Luna este un satelit artificial al Terrei, aparut cu ~ 20 K ani in urma, si ca este gol pe interior si locuit de extraterestrii care au motive sa se opuna exploatarii satelitului.... lor.
La aceasta idee au dus mai multe:
- cele mai vechi calendare complexe, in mod ciudat nu au si Luna amintita intre elemente, cu toate ca ea este f. importanta in calendarele aparute ulterior.
- calcule realizate inca din sec 18-19 care dau diferente semnificative dintre orbita reala a Lunii si orbita presupusa pt. masa aproximata, explicatia fiind ca e mai usoara si deci goala la interior.
-Aceasta idee este si mai evidenta dupa explorarea satelitului, cand mai intai s-a constatat ca la suprafata predomina metale grele, deci masa parea chiar subapreciata si orbita cu atat mai mult prea mica.
- Apoi au fost efectuate experimente pe suprafata, niste explozii, si seismografele instalate au aratat si ele o neconcordanta mare intre comportamentul asteptat si cel obtinut, de unde iar s-a concluzionat ca Luna e goala la interior, ba ar putea chiar sa fie facuta din titan sub suprafata de regolit, un metal cu densitate medie-mica mult mai usor decat wolframul si celelalte metale grele in care parea ca abunda scoarta.
- in fine, unele  experimente mai agresive cu scoarta  au fost sabotate pe Luna, de unde si concluzia ca pamantenii nu erau bineveniti si era cazul sa renunte pana nu sufereau pierderi mai mari.

Edited by loock, 26 December 2018 - 03:02.


#25
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,511
  • Înscris: 20.10.2015

 WIRUS1111, on 25 decembrie 2018 - 21:04, said:

Cum ar fi oare sa fim pe Luna si sa  ne  admiram nopti intregi planeta albastra asa cum de pe Pamant ne admiram Luna alba-galbuie?  

Frig

#26
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

 xcvt, on 26 decembrie 2018 - 02:28, said:

Oare de ce misca steagul de pe luna unde nu exista atmosfera... o fi fost vant cand au facut filmarile in desert...
te-ai gândit că tocmai pentru că nu există atmosferă, orice mișcare continuă mult și bine pentru că nu există frecare care s-o oprească?

#27
androholic

androholic

    nemuritor si rece

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,898
  • Înscris: 26.03.2012
Terra e magnifica, e un Paradis. Pacat ca mare parte din omenire o distruge sistematic, fie prin poluare, fie prin conflicte armate. Dincolo de Terra si de vremelnica noastra viata nu mai e nimic, e doar un hau si moarte. Ar trebui sa pretuim fiecare clipa de Rai pe care ne-a dat-o destinul cand ne-am nascut. Iubiti viata, pretuiti Pamantul pe care ati avut sansa sa luati viata si pe cei din jurul vostru. Viata e scurta, nici nu va dati seama cat de repede trece, Timpul e nemilos. Posted Image

Edited by androholic, 26 December 2018 - 06:21.


#28
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

 ccdsah, on 25 decembrie 2018 - 22:57, said:

Ce penibili suntem ca la 50 de ani de la aselenizare inca nu avem o baza permanenta pe luna...
Ai dreptate,asa e daca stai pe loc (pe Luna)...Efectul de rasarit si apus al Pamantului,se datoreaza rotatiei capsulei spatiale in jurul lunii. Iluzia de rasarit apare la trecerea capsulei din partea nevazuta (de pe Pamnat),in cea vizibila.

#29
truthwarrior

truthwarrior

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 958
  • Înscris: 31.03.2016

 andreic, on 26 decembrie 2018 - 00:29, said:

... ce bogatie e pe luna... regolit ? Posted Image


HELIUM3 ..... si altele

din fiecare expeditie se pot recupera banutii investiti si chiar face profit

 WIRUS1111, on 26 decembrie 2018 - 00:42, said:

N-are nicio logica teoria ta.
Asa, nicio agentie spatiala si nici SpaceX nu ne-ar mai anunta ca au planuri pe viitor.

Si daca am putea construi o baza pe Luna,nu cred ca am reprezenta o amenintare pentru o civilizatie extraterestra avansata, tot am ramane o civilizatie de tip 0.  


toate misiunile viitoare ale lui NASA si SpaceX sunt catre MARTE si NU catre LUNA care este cu muult mai importanta dtpdv

nu reprezentam nici un pericol pentru nici o specie ci doar ....... atentam la bunurile altora

(la un moment dat parca se vindea pamant pe Luna)

Garantez 100% ca omenirea nu va mai reveni vreodata pe Luna!!! Pe Marte o sa se ajunga si chiar vor fi construite baze

 WIRUS1111, on 26 decembrie 2018 - 00:42, said:

Pentru ca NASA a trimis astronauti pe Luna de sase ori in 1969-1972.

Au trimis pana cand au dat de omuletii gri (Apollo 11) ......

Edited by truthwarrior, 26 December 2018 - 09:06.


#30
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015

 adisz, on 25 decembrie 2018 - 23:35, said:

Astea-s doar pure speculatii.
Ai preluat o idee de la sceptici ,care ti-a convenit tie,datorita simplicitatii cu care s-a incercat o explicatie pentru oamenii simpli,care n-au fost niciodata impresionati de asemenea evenimente.
Sunt convins ca habar n-ai de costurile respective,nici eu de altfel si nici de beneficiile reale,nici eu de altfel,rezultate de pe urma exploatarii prezumtive a satelitului natural al pamantului.
De planete,nici atat.
Nicidecum. E doar o convergenta a ideilor, daca au mai zis si alti acelasi lucru. Ceva in genul situatiei cand doi observatori diferiti vad acelasi lucru si trag aceeasi concluzie. Ar fi gresit sa ajungi la concluzii diferite. Nu m-a interesat domeniul incat sa ma documentez si sa preiau idei de la altii sau sa caut idei care sa imi sustina presupunerile sau convingerile.
In schimb faptul ca te-ai gandit ca s-a intamplat ce zici tu, arata fix cum ai ajuns tu la ideile tale. De obicei tindem sa judecam ce fac ceilalti prin filtrul propriilor experiente.

#31
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017
O frumoasa imagine editata .
Dupa cum spunea Neil deGrasse Tyson , pamintul nu este rotund , este turtit , este ca o para ...ma rog , el stie ce balmajea ....

#32
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,511
  • Înscris: 20.10.2015

 86-APP, on 26 decembrie 2018 - 09:41, said:

O frumoasa imagine editata .


Da mah, in 1968, Corel Draw :lol:
Hai dati-va iar in stamba sa va demonstrati prostia, daca mai e nevoie

#33
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017
Ai rămas " de la Crăciun"?
Caută interviu cu respectivul , vezi ce spune , caută pe site-ul nasa și citește că totul este editat , apoi să-ți ceri scuze !

#34
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,295
  • Înscris: 07.02.2003

 truthwarrior, on 26 decembrie 2018 - 08:48, said:

HELIUM3 ..... si altele
Atat... merita transportul tinand cont ca putem obtine din Tritiu cat He3 dorim fara sa facem nimic... adica decade singur ? Posted Image

Edited by andreic, 26 December 2018 - 10:22.


#35
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.10.2006
Nu e ca o para pamantul, ci e plat, asa ne-a invatat Stefan...  aici pe forum...Posted Image  Asa ca astept scuzele....Posted Image

#36
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,295
  • Înscris: 07.02.2003

 loock, on 26 decembrie 2018 - 02:53, said:

O explicatie mai fantastica este ca Luna este un satelit artificial al Terrei, aparut cu ~ 20 K ani in urma, si ca este gol pe interior si locuit de extraterestrii care au motive sa se opuna exploatarii satelitului.... lor.
Da sigur, si romanii duceau oi in Turcia prin tunel pe sub Marea Neagra :P

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate