Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Prima friptură de vită artificială a fost produsă în Israel. Cum arată carnea viitorului
Last Updated: Jul 05 2019 10:55, Started by
max_01
, Dec 20 2018 14:21
·
0
#109
Posted 21 December 2018 - 14:58
#110
Posted 21 December 2018 - 15:24
karax, on 21 decembrie 2018 - 12:37, said: dar incubatorul poate simula orice..inclusiv sa zicem mirosul de gaina....deci de ce n-ar fi "natural"? si noi suntem naturali,orice obiect e natural ,ca e facut din materie , nu exista "materie naturala " si "materie nenaturala".... nu...pt ca gustul carnii unui animal este influentat puteenic de ceea ce consuma Grass fed beef vs normal beef e cel mai bun exemplu...diferente majore de textura culoare gust si kiros desi vorbim de fix aceleasi specii |
#111
Posted 21 December 2018 - 16:07
tot nu se pricepe ca in laboratorul ala poate fi bagat orice in carnea aia? inclusiv ingrediente care sa dea gustul de carne "normala"
|
#112
Posted 21 December 2018 - 21:58
max_01, on 20 decembrie 2018 - 14:21, said:
,,Carnea viitorului vine din laborator, nu de la abator. O firmă din Israel se laudă că a produs prima friptură de vită artificială. Fâşiile au fost crescute în laborator, din celule recoltate de la animale vii, fără a le face rău şi fără a polua mediul înconjurător. Carnea artificială ar putea ajunge în galantare în 3-4 ani. Misiunea bucătarului chef din imagini este una istorică - găteşte prima friptură din carne de vită crescută în laborator. Îşi pregăteşte mai întâi legumele pentru garnitură şi sosurile. Vine apoi rândul piesei de rezistenţă - carnea proaspăt scoasă din laborator. Este gătită ca orice bucată de carne clasică. „Această carne arată minunat şi are textura unei fripturi clasice”, spune Amir Ilan, bucătar-şef. Fâşiile de carne prezentate sunt de mărimea unui card şi au o grosime de doar 5 milimetri. În ciuda dimensiunilor reduse, o astfel de delicatesă are un preţ pe măsură - 50 de dolari fâşia. Carnea artificială este obţinută din doar câteva celule extrase de la un animal viu, fără a-i provoca durere. Celulele sunt hrănite și crescute pentru a produce țesut muscular. „Carnea este un ţesut complex. Această realizare include mai multe tipuri de celule, pe care le regăsim în diferite bucăţi de carne clasică, crescute împreună, independent de un animal, pentru a forma o structură 3D similară cărnii, dar folosindu-ne de metode mult mai sigure, sustenabile şi etice”, spune Didier Toubia, director executiv al Aleph Farms. Cei care au gustat ceea ce ar putea fi carnea viitorului, spun că şi gustul este foarte apropiat de cel clasic. Şi dacă nu ar fi ştiut dinainte ce au la cină, probabil nici nu şi-ar fi dat seama că nu e vorba despre o friptură clasică.'' https://www.digi24.r...qnEDnpnUeManEGg Problema alimentatiei va fi in viitor asigurata in acest fel.Daca s-a reusit cu carnea de vita se va reusi si cu carnea de peste, porc, pasare.Cand se va ajunge la productia de masa, pretul acestor produse va scadea semnificativ. |
#113
Posted 22 December 2018 - 15:58
Comunistii mancau carne de soia.
Progresistii de azi mananca carne artificiala din laborator. #PROGRES! |
#114
Posted 23 December 2018 - 09:28
Pentru productia de carne din celule stem este necesar de 10 ori mai putin teren si consum apa. Ea ar putea avea exact aceasi structura celulara si moleculara precum carnea obtinuta din animale. S-ar putea reproduce perfect, fara a exista absolut nici o deosebire, carnea de vanat exact asa cum este ea pe animalele din padure.
Edited by XORIAN_L, 23 December 2018 - 09:29. |
#116
Posted 23 December 2018 - 16:53
carturarulobosit, on 21 decembrie 2018 - 14:58, said:
Galeo, tu esti? Capitalistii conservatori de dreapta nu mananca mizerii fabricate in laboratoare precum soia, mezeluri sau carne artificiala , ei mananca carne autentica de vanat si carne de animal de la tara. Edited by WIRUS1111, 23 December 2018 - 17:10. |
#117
Posted 26 December 2018 - 21:05
Cea mai spurcata carne este pestele si vanatul, sunt pline de zoonoze, cesiu, mercur, metale radioactive, toxine ...
|
#118
Posted 27 December 2018 - 07:53
|
#119
Posted 27 December 2018 - 18:15
Si crezi ca celulele cresc mai rapid decat intr-un organism?
Ori ca fibrele acelea musculare au aparut altfel decat prin efort fizic sustinut? O sa aiba fibre musculare din colagen si gelatina, adica tot o chinezarile per total. |
#120
Posted 27 December 2018 - 20:38
ba poate ca da...stimularea cu energie si substantele hranitoare direct in muschiul respectiv elimina procesul de digestie si ciclul krebs ...astfel incat substanta hranitoare se depune mult mai repede pe muschi si in cateva zile vei avea un muschi care altfel nu il vei avea crescut la dimensiunile astea...
|
#121
Posted 27 December 2018 - 20:51
RebelGun, on 20 decembrie 2018 - 14:49, said:
Copii nostri nu vor cunoaste gustul autentic al carnii de animale, nici al legumelor si fructelor de tara. Tu deja nu mai tii bine minte care e gustul de carne neindustrializata (neinjectata) sau a legumelor crescute cu balegar. Plus de asta, nu vad de ce ar fi asta neaparat un lucru rau. Poate este mult mai bine sa te hranesti cu carne crescuta in laborator decat cu carnea de la animal sacrificat. Si eu salut progresul tehnologic. Noi investim in progres religios. Edited by abac, 27 December 2018 - 20:52. |
#122
Posted 27 December 2018 - 20:53
Infinitty, on 27 decembrie 2018 - 18:15, said:
Si crezi ca celulele cresc mai rapid decat intr-un organism? Ori ca fibrele acelea musculare au aparut altfel decat prin efort fizic sustinut? O sa aiba fibre musculare din colagen si gelatina, adica tot o chinezarile per total. |
#123
Posted 27 December 2018 - 22:54
|
#124
Posted 29 December 2018 - 20:58
WIRUS1111, on 27 decembrie 2018 - 22:54, said: Daca le vanezi din medii poluate, normal ca da. Virusii si bacteriile nu mor niciodata si se gasesc pretutindeni in stare dorminda sub pamant, in ape subterane, in gheturi, in organismele de tot felul. Mistretul vanat in toamna in judetul Suceava era plin de cesiu, iar zona este printre cele mai curate din Europa. |
#125
Posted 12 June 2019 - 04:27
E foarte bine, domnule! Si asa dam o groaza de bani pe oasele ce sustin carnea! Vom manca mai multa carne! Daca vreau si os, se poate!?
P.S: Astept primul kit (eprubeta, celule stem de vita sau pui) pe emag cu aplicatie din Google Play Store! Vreau sa devin fermier si sa produc carne...fara oase! P.P.S: Ar fi bine sa putem face si oase! Lui Azorel ce-i dam!? Nota bene: De ce nu a creat Dumnezeu arbori de carne? Ce nu ar fi putut!? Avea kit-ul original si era floare la ureche! Edited by favoritul, 12 June 2019 - 04:35. |
#126
Posted 05 July 2019 - 10:55
karax, on 21 decembrie 2018 - 16:07, said:
tot nu se pricepe ca in laboratorul ala poate fi bagat orice in carnea aia? inclusiv ingrediente care sa dea gustul de carne "normala" Bine că țăranului i se pun piedici când vine vorba de producție individuală dar carnea cu porcării înseamnă "progres". Noi știm bine de câteva decade cum e cu progresul, ne-au aburit comuniștii suficient încât sa nu mai punem botul. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users