Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

Prima friptură de vită artificială a fost produsă în Israel. Cum arată carnea viitorului

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
125 replies to this topic

#109
carturarulobosit

carturarulobosit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,393
  • Înscris: 07.05.2018

View PostRebelGun, on 21 decembrie 2018 - 01:09, said:

corect

nu putem schimba stilul de alimentatie  care dureaza de sute de mii de ani
Galeo, tu esti?

#110
-Jinx-

-Jinx-

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 02.03.2014

View Postkarax, on 21 decembrie 2018 - 12:37, said:


dar  incubatorul poate simula orice..inclusiv sa zicem mirosul de gaina....deci de ce n-ar fi "natural"? si noi suntem naturali,orice obiect e natural ,ca e facut din materie , nu exista  "materie naturala " si "materie nenaturala"....

nu...pt ca gustul carnii unui animal este influentat puteenic de ceea ce consuma

Grass fed beef vs normal beef  e cel mai bun exemplu...diferente majore de textura culoare gust si kiros desi vorbim de fix aceleasi specii

#111
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
tot nu se pricepe ca in laboratorul ala poate fi bagat orice in carnea aia? inclusiv ingrediente care sa dea gustul de carne "normala"

#112
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View Postmax_01, on 20 decembrie 2018 - 14:21, said:

,,Carnea viitorului vine din laborator, nu de la abator. O firmă din Israel se laudă că a produs prima friptură de vită artificială. Fâşiile au fost crescute în laborator, din celule recoltate de la animale vii, fără a le face rău şi fără a polua mediul înconjurător. Carnea artificială ar putea ajunge în galantare în 3-4 ani.
Misiunea bucătarului chef din imagini este una istorică - găteşte prima friptură din carne de vită crescută în laborator. Îşi pregăteşte mai întâi legumele pentru garnitură şi sosurile. Vine apoi rândul piesei de rezistenţă - carnea proaspăt scoasă din laborator. Este gătită ca orice bucată de carne clasică.
„Această carne arată minunat şi are textura unei fripturi clasice”, spune Amir Ilan, bucătar-şef.
Fâşiile de carne prezentate sunt de mărimea unui card şi au o grosime de doar 5 milimetri. În ciuda dimensiunilor reduse, o astfel de delicatesă are un preţ pe măsură - 50 de dolari fâşia.
Carnea artificială este obţinută din doar câteva celule extrase de la un animal viu, fără a-i provoca durere. Celulele sunt hrănite și crescute pentru a produce țesut muscular.
„Carnea este un ţesut complex. Această realizare include mai multe tipuri de celule, pe care le regăsim în diferite bucăţi de carne clasică, crescute împreună, independent de un animal, pentru a forma o structură 3D similară cărnii, dar folosindu-ne de metode mult mai sigure, sustenabile şi etice”, spune Didier Toubia, director executiv al Aleph Farms.
Cei care au gustat ceea ce ar putea fi carnea viitorului, spun că şi gustul este foarte apropiat de cel clasic. Şi dacă nu ar fi ştiut dinainte ce au la cină, probabil nici nu şi-ar fi dat seama că nu e vorba despre o friptură clasică.''
https://www.digi24.r...qnEDnpnUeManEGg

Problema alimentatiei va fi in viitor asigurata in acest fel.Daca s-a reusit cu carnea de vita se va reusi si cu carnea de peste, porc, pasare.Cand se va ajunge la productia de masa, pretul acestor produse va scadea semnificativ.
Pai era carnea de soia, mult mai multa si mai ieftina, iar daca vom incepe sa cultivam soia in propria gradina atunci va fi chiar free, iar la comun am scoate si ulei si lapte de soia.

#113
RebelGun

RebelGun

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 19.12.2018
Comunistii mancau carne de soia.
Progresistii de azi mananca carne artificiala din laborator.  


#PROGRES!

#114
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,200
  • Înscris: 01.10.2009
Pentru productia de carne din celule stem este necesar de 10 ori mai putin teren si consum apa. Ea ar putea avea exact aceasi structura celulara si moleculara precum carnea obtinuta din animale. S-ar putea reproduce perfect, fara a exista absolut nici o deosebire, carnea de vanat exact asa cum este ea pe animalele din padure.

Edited by XORIAN_L, 23 December 2018 - 09:29.


#115
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
exact

#116
WIRUS1111

WIRUS1111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 22.12.2018

View Postcarturarulobosit, on 21 decembrie 2018 - 14:58, said:

Galeo, tu esti?
Galeo, socialist-progresist fiind,  ar fi printre primii care s-ar inghesui sa guste mizeria asta dupa ce toata  viata  a mancat salam de soia si conserve cu pateu.


Capitalistii conservatori de dreapta nu mananca mizerii fabricate in laboratoare precum soia, mezeluri sau carne artificiala , ei mananca carne autentica de vanat si carne de animal de la tara.

Edited by WIRUS1111, 23 December 2018 - 17:10.


#117
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Cea mai spurcata carne este pestele si vanatul, sunt pline de zoonoze, cesiu, mercur, metale radioactive, toxine ...

#118
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017

View PostInfinitty, on 26 decembrie 2018 - 21:05, said:

Cea mai spurcata carne este pestele si vanatul, sunt pline de zoonoze, cesiu, mercur, metale radioactive, toxine ...
ei bine carnea asta nu ar avea  nevoie de ingrasaminte deci ar fi absolut curata

#119
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Si crezi ca celulele cresc mai rapid decat intr-un organism?
Ori ca fibrele acelea musculare au aparut altfel decat prin efort fizic sustinut?

O sa aiba fibre musculare din colagen si gelatina, adica tot o chinezarile per total.

#120
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
ba poate ca da...stimularea cu energie si substantele  hranitoare direct in muschiul respectiv  elimina procesul de digestie si ciclul krebs ...astfel incat substanta hranitoare se depune mult mai repede pe muschi si in cateva zile vei avea un muschi care altfel nu il vei avea crescut  la dimensiunile astea...

#121
abac

abac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,328
  • Înscris: 28.10.2018

View PostRebelGun, on 20 decembrie 2018 - 14:49, said:

Copii nostri nu vor cunoaste gustul autentic al carnii de animale, nici al legumelor si fructelor de tara.

Tu deja nu mai tii bine minte care e gustul de carne neindustrializata (neinjectata) sau a legumelor crescute cu balegar.

Plus de asta, nu vad de ce ar fi asta neaparat un lucru rau. Poate este mult mai bine sa te hranesti cu carne crescuta in laborator decat cu carnea de la animal sacrificat.

Si eu salut progresul tehnologic. Noi investim in progres religios.

Edited by abac, 27 December 2018 - 20:52.


#122
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017

View PostInfinitty, on 27 decembrie 2018 - 18:15, said:

Si crezi ca celulele cresc mai rapid decat intr-un organism?
Ori ca fibrele acelea musculare au aparut altfel decat prin efort fizic sustinut?

O sa aiba fibre musculare din colagen si gelatina, adica tot o chinezarile per total.
dar colagenul si gelatina sunt proprii pielii si muschilor !!!!

#123
WIRUS1111

WIRUS1111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 22.12.2018

View PostInfinitty, on 26 decembrie 2018 - 21:05, said:

Cea mai spurcata carne este pestele si vanatul, sunt pline de zoonoze, cesiu, mercur, metale radioactive, toxine ...
Daca le vanezi din medii poluate, normal ca da.

#124
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008

View PostWIRUS1111, on 27 decembrie 2018 - 22:54, said:

Daca le vanezi din medii poluate, normal ca da.

Virusii si bacteriile nu mor niciodata si se gasesc pretutindeni in stare dorminda sub pamant, in ape subterane, in gheturi, in organismele de tot felul.

Mistretul vanat in toamna in judetul Suceava era plin de cesiu, iar zona este printre cele mai curate din Europa.

#125
favoritul

favoritul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,908
  • Înscris: 22.01.2008
E foarte bine, domnule! Si asa dam o groaza de bani pe oasele ce sustin carnea! Vom manca mai multa carne! Daca vreau si os, se poate!?

P.S: Astept primul kit (eprubeta, celule stem de vita sau pui)  pe emag cu aplicatie din Google Play Store! Vreau sa devin fermier si sa produc carne...fara oase!  

P.P.S: Ar fi bine sa putem face si oase! Lui Azorel ce-i dam!?

Nota bene: De ce nu a creat Dumnezeu arbori de carne? Ce nu ar fi putut!? Avea kit-ul original si era floare la ureche!


Posted Image

Edited by favoritul, 12 June 2019 - 04:35.


#126
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,114
  • Înscris: 04.02.2011

View Postkarax, on 21 decembrie 2018 - 16:07, said:

tot nu se pricepe ca in laboratorul ala poate fi bagat orice in carnea aia? inclusiv ingrediente care sa dea gustul de carne "normala"
Absolut, și în vitele "clasice" se poate băga "orice", de aia bagă ăștia toate porcăriile în ele. Sau tu ești din ăla cu credința, crezi că totul e ok pe lumea asta?

Bine că țăranului i se pun piedici când vine vorba de producție individuală dar carnea cu porcării înseamnă "progres".
Noi știm bine de câteva decade cum e cu progresul, ne-au aburit comuniștii suficient încât sa nu mai punem botul.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate