Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Recomandare imprimanta 3d

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
80 replies to this topic

#19
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,831
  • Înscris: 01.11.2005
Te cred si sunt de acord cu tine. Asta a fost alegerea mea de atunci, acum nu conteaza.
Oricum eu o tin la nivel de hobby si sunt constient ca pentru 200$ nu vei avea cine stie ce calitate.
Plus ca este important si materialul. Eu am o rola de 1kg de ABS si 1kg PLA (asa le-am luat atunci cu imprimanta).
Si cel mai important este experienta.

Pentru taierea materialului de adaos eu m-am gandit la un cutter cu fir incins care mi-l pot fabrica si pot decupa materialul.

#20
SIR

SIR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,317
  • Înscris: 06.08.2005
Aceiași tema - elicii printate fără suport, imprimanta asta de 300$ sfidează gravitația Posted Image Cea roșie e din PETG, nu atat de dificil de printat ca ABS-ul, dar oricum mult mai dificil decat PLA-ul.

Attached File  20190403_063950.jpg   296.13K   177 downloads Attached File  20190406_065507.jpg   385.15K   173 downloads Attached File  20190406_070030.jpg   506.88K   169 downloads

#21
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,831
  • Înscris: 01.11.2005
Aaaa Posted Image
Ce sa mai...misto rau.
Ataseaza te rog fisierul gcode (banuiesc ca asta poti exporta) ca sunt curios sa il incerc si pe masinaria mea. Sunt sigur ca nu va iesi la fel, dar totusi sunt curios ce iese....

#22
SIR

SIR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,317
  • Înscris: 06.08.2005
Le-am pus impreuna cu stl-urile, ca in mod normal g-codul e specific imprimantei si materialului folosit pt tiparit. G-codul pt 3-blade are setari de pla (205-60), cel 4-blade pt petg (230-80), dar cel mai OK ar fi sa-ti generezi (eu folosesc ultimaker cura) propriul g-code folosind stl-urile. Dar cum clonele astea de i3 sunt aproape identice ca si hardware electronic si firmware s-ar putea sa mearga si g-codurile de la anycubic i3 mega pe a ta.

Attached File  propeller-3blade.zip   5.83MB   44 downloads
Attached File  propeller-4blade.zip   6.89MB   19 downloads

#23
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,831
  • Înscris: 01.11.2005
Mersi pentru modele.
Eu folosesc pentru imprimanta asta ca software Repetier. Are multe setari care sincer unele nu le inteleg. Bine, Repetier este doar interfata de control, post procesoarele disponibile sunt cele de aici
Si oricum degeaba am eu STL-ul daca nu stiu sa configurez slicer-ul corect, de aia am cerut G-Codul. Doar il incarc in Repetier si toate miscarile vor fi la fel cu modelul tau. Eu vreau sa fac o comparatie intre ceea ce ti-a iesit tie - si trebuie sa recunosc ca a iesit foarte misto - si cu ce o sa imi iasa mie.
Eu am filament doar ABS si PLA...PETG nu stiu, defapt e prima data cand aud de asa ceva :).
Totusi, o intrebare: Ai avut probleme ca sa se curbeze modelul pe heat-bed ? Eu am patit-o de vre-o 2 ori.

#24
SIR

SIR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,317
  • Înscris: 06.08.2005
Fa o incercare cu ultimaker cura, e o solutie software all in one extrem de performanta, eleganta si simpla de folosit. Are o baza de date cu mai toate printerele 3d si configurarile necesare si setari implicite destul de fail safe pentru toate materialele. E gandita pt clientii de Ultimaker, oameni care dau 3500€ pe printer doar ca sa transforme modelul CAD in 3D print fara batai de cap :)

Am avut problema curbarii modelelor, foarte rar la PLA, niciodata la TPU (material elastic usor "cauciucat"), cam la jumatate din modelele de PETG (cele mai lungi) si la toate cele 3-4 incercari (ratate) cu ABS. Problema mai vine si de la hot-bed, al meu are o deviatie de mai mult de +0,1 in zona centrala si modelele mai lungi nu adera bine spre periferia bed-ului. Chiar am comanda unul nou, poate o fi mai plan. Mai folosesc banda adeziva pt PETG si pt ABS o sa-mi construiesc o incinta pt printer care ajuta f mult din cate am citit.

Edited by SIR, 07 April 2019 - 09:44.


#25
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,597
  • Înscris: 21.02.2006
Eu am renuntat la ABS si PLA folosesc numai PETG. Daca ai probleme cu planeitatea hotbedului printeaza pe sticla data cu fixativ sau lipici pentru hartie. Nu ar fi rau sa-i faci upgrade si sa-i adaugi autoleveling.

#26
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,831
  • Înscris: 01.11.2005
Uite ca de PETG nu stiam. Ce-i drept nici nu sunt mare fan 3D, dar imi place sa mai aflu una-alta.
La mine hot-bed-ul este din sticla. Si intr-adevar si eu cand aveam probleme cu planeitatea sau suprafata mica de aderare, foloseam o banda adeziva de hartie si mergea.

#27
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,831
  • Înscris: 01.11.2005
Vad ca Ultimate Cura spune ca suporta si fisiere facute in Siemens NX (*.prt ). Bun asa. Eu fac modelare in Siemens NX asa ca nu va mai fi nevoie sa fac conversia in STL.
O sa mi-l instalez si sa vad cum.
Si Siemens NX are modul de printare 3D, doar ca imprimanta mea nu este recunoscuta.

#28
SIR

SIR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,317
  • Înscris: 06.08.2005
Eu vad ca nu suporta *.prt, daca vorbim de Ultimaker Cura.  Pare sa aiba un plug-in care se instaleaza in NX si poti exporta de acolo direct in Cura. Economisești cele 10 secunde in care salvezi ca stl si apoi dai dublu clic pe fisierul tocmai salvat :).

@pufarin - din ce citesc autoleveling-ul asta e o adevarata aventura si pentru cei care cumpăra opțiunea "din fabrica". Anycubic bagase la un moment dat pe Mega S asa ceva si apoi au scos-o, iar la Chiron pare fie necesar mai mult lucru manual decat la manual-leveling. Baietii astia cu Creality au forumuri intregi cu probleme si  instructiuni, firmware customizat si tot felul de ritualuri de initiere in autoleveling :) Ai tu vreun exemplu de upgrade pt autoleveling satisfacator si functional in zona asta de imprimante low-cost?
btw, mie chiar imi place sa fac manual leveling-ul din cand in cand.

#29
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,597
  • Înscris: 21.02.2006
Eu mi-am pus singur la aneta-a mea, i-am facut upgrade la bootloader iar software am folosit TH3D. Asi fi vrut Marlin curat dar nu imi incape in memorie daca activez autolevelingul. Probabil ca o sa trec pe 32 biti dar mai la iarna acum o folosesc asa.

#30
VertixTM

VertixTM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,126
  • Înscris: 09.05.2016
Salut

Ma tot gandesc sa cumpar Prusa i3 MK3S.
In segmentul acesta de pret (700-800 Euro) cu ce pot sa mai compar?

O alta alegere pe care as face-o este Ultimaker 2 Extended+ dar aici discutam de o investitie mult mai mare (2500+ Euro) care nu sunt sigur ca isi are rostul.

Eu printez diferite obiecte ABS/PLA la care pot accepta devieri de pana la 200µ, iar mai rar roti dintate.

Orice feesback este util. Momentan i-am platit pe altii, acum vreau sa fac eu investitia in imprimanta.

#31
SIR

SIR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,317
  • Înscris: 06.08.2005
In zona asta de pret Prusa nu are egal ca si calitate a componentelor principale - grupul extruder-hotend, electronica si softul. Ce e ciudat la Prusa e ca au ramas la stadiul de imprimanta facuta in hobby room - restul pieselor sunt printate din PETG, o primesti in 20 de pungi si asamblezi totul in 2-3 zile folosind in principal strap-uri de plastic. Asta desi au acum productie de 200 de bucati pe zi si ar putea sa treaca la componente industrializate decente fara nici o problema. O poti comanda si asamblata dar te penalizeaza astia pentru comoditate cu 50% Posted image
Daca poti trece peste asamblare si aspectul mai rudimentar imprimanta asta e visul tehnic al oricarui posesor de clona I3. Este si extraordinar de silentioasa, conteaza daca o pui undeva prin casa si merge toata noaptea.

Daca te uiti la Ultimaker Extended + inseamna ca ai ceva cerinte de gabarit serioase, Prusa e destul de limitata din punctul asta de vedere, max 210mm inaltime de printare.

Cu tiparitul in ABS nu e chiar asa usor, trebuie sa acumulezi ceva experienta si in functie de geometria piesei e foarte posibil sa-ti trebuiască o incinta in care sa menții minim 35°C. Eu tiparesc acum in principal in ABS pentru ca devierile dimensionale sunt minime si calitatea finala e foarte buna, insa devierile geometrice o pot lua razna foarte usor daca nu menții o temperatura inalta si constanta in incinta. Exista incinte de facut sau de cumparat pt Prusa, dar cand tragi linia nu esti foarte departe de Ultimaker 2+, la care efortul principal e bagatul in priza Posted image In schimb Ultimaker e destul de zgomotoasa, toate piesele de schimb costa mult - in general cam totul vine cu trei cifre.

Daca as fi in situatia ta, dar cu un plus momentan de experienta, ce as cumpara eu:

Prusa i3 Mk3s (o sa si cumpar la un moment dat MK4-ul Posted image )
Ultimaker 3 pentru dual extrusion-ul profesional (asta numai daca as face bani cu ea)
Anycubic i3 Mega sau Mega S
Creality CR10S Pro

Cand am fost in situatia de a cumpara ceva cu care sa fac si experienta si ceva hobby - Anycubic i3 Mega, licitatie pe Ebay, vreo 250€. Uite mai jos cum tipărește un om mai amarat asa abs cu o clona de i3 care costa cam o treime din pretul MK3S-ului.

Attached File  20190512_100220.mp4   7.27MB   139 downloads

Edited by SIR, 24 May 2019 - 19:34.


#32
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,132
  • Înscris: 22.05.2003
@sir - si eu sunt interesata de o imprimata 3D de calitate, hobby.
Vreau sa invat eu si sa ii invat si pe copii. Ce recomanzi, pt ca mai sus vad tot felul de optiuni?

Prefer sa dau un ban in plus, decat sa iau ceva ieftin si apoi sa regret ca e proasta.

O alta problema ce cred ca va fi hilara, este cum fac rost de planurile pt piesele respective?
Sa zicem ca am rupt o piesa de plastic. Exista ceva sa il scanez 3D, ca in filme sau trebuie sa folosesc un program CAD, ca sa il desenez de la 0?

#33
SIR

SIR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,317
  • Înscris: 06.08.2005
Asta e in fruntea plutonului, clar detașata, varianta gata asamblata si reglata. Are si o varianta de soft simplificat extrem de util pt incepatori

https://shop.prusa3d...d-printer.html#


Modele gata de tiparit, totul gratuit, o comunitate imensa:

https://www.thingiverse.com


Exista scannere 3D dar le foloseste putina lume.

Ai rupt o piesa la Go Pro de exemplu:
https://www.thingive...115ce83f69ab05c
- au mai rupt-o si altii, e chiar greu sa fii original zilele astea. Poti folosi si un program de modelare, dar nu este necesar.

Ti-ar trebui o vaza mai fistichie de pus pe pian in garaj :)
https://www.thingive...=85ce8404573dd2

etc

#34
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,132
  • Înscris: 22.05.2003
Pe la 999 EUR cred ca iese oleaca din price range, adica eu voi simti diferenta de 600 EUR intre Prusa 3D si Anycubic i3 Mega (300 EUR)?

#35
SIR

SIR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,317
  • Înscris: 06.08.2005
Nu stiu la ce nivel de tehnicitate sa ma raportez ca sa răspund. Strict pt hobby si la un nivel foarte bun de simt si îndemânare tehnica răspunsul e nu - nu merita diferența. Imprimantele astea chinezești merg după montare vreo 50-100 ore OK, apoi ceva se întâmpla. Trebuie identificata cumva problema, intrat cu șurubelnița si multimetrul, reglat/schimbat una alta, o placere pt un spirit tehnic studios sau un chin pentru un utilizator mai puțin tehnic sau cu mai puțin timp liber. Descoperi apoi ca iti trebuie un stoc minim de piese vitale, extrem de ieftine dar care fac o luna doua din China la prețul ala. Daca supraviețuiești jumătate de an cu ea în funcțiune fără sa renunti sau s-o dai de pământ, apoi o poti folosi la orice cam cu aceleași rezultate ca si la Prusa.

La Prusa lucrurile merg se pare mult mai bine, exista o comunitate de fani in extaz (Apple style) care nu discuta probleme tehnice critice ci doar cand vine urmatorul upgrade si ce ar fi necesar sa conțină, cum s-o folosească pt tot felul de materiale exotice etc. Oricum un minim de intretinere si de surubareala tot va fi necesar. Poți face o paralela intre Iphone-ul de 1000 euro si xiaomi-ul de 300 euro, seria 3 de 45k si Meganul de 15k, te gandesti ce-ai ales dintre astea si care sunt diferentele...

Exista si varianta de 750euro pentru intrarea in price range, dar ar trebui sa arunci o privire aici inainte sa vezi ce feeling iti da:
https://manual.prusa...ly/1055?lang=en

#36
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,132
  • Înscris: 22.05.2003
Am mai citit, si teoretic, pt invatat si injurat... as merge pe moment cu Anycubic i3 Mega S.
De pe ebay am doua variante:

EU Stock Anycubic I3 Mega-S Stampante 3d Printer Ultrabase 3.5"TFT con 2KG PLA - 256 eur

Anycubic Impresora 3D I3 Mega-S Titian Extruder Ultrabase 3.5"TFT+2KG PLA EU - 258 eur

Titian extruder sau nu?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate