Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Termostate, Cronotermostate controlabile de pe internet

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
574 replies to this topic

#397
SwatKat

SwatKat

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,208
  • Înscris: 01.12.2005
Ca sa nu las subiectul neterminat, multumesc inca o data pentru sfaturi/idei.
Am ramans pana la urma pe Tado, termostat wired (asta si vreau), pret ok, doar inlocuiesc Computhermul din perete cu acesta. Caci centrala e la alt etaj fata de camera unde e termostatul si imi trebuia ca pe perete sa pot monta termostatul in sine, nu gateway-ul.

Si asa e la Tado, pe perete vine termostatul, gateway-ul il pun langa router, care e intr-o camera alaturata, deci teoretic ar trebui sa fie totul ok.

Nu am de setat nimic, ca nu am protocol opentherm, modulatia o face doar centrala in mod clasic, deci totul ar fi simplu de inlocuit.

Multumesc si Sarbatori Fericite!

#398
mihaimihai

mihaimihai

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,462
  • Înscris: 09.03.2006
Existã pe aici vreun membru care știe cum funcționeazã Amico Remote Control împreunã cu sonda de temperatura exterioara (ambele de la Immergas instalate pe o centrala Victrix Superior 32kw)? Am niște întrebãri existențiale vis-a-vis de curbele de încãlzire :)

#399
iliev

iliev

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 10.03.2007

View Postdoinastela, on 19 decembrie 2021 - 03:25, said:

ultima moda e sa-ti iei telefon apple si sa folosesti servicii google, ce comanda device-uri ..google Posted Image
Nu mai zic ca toti cu iphone folosesc Google Maps.

Honeywell T6 merge si opentherm -dar centrala ta accepta acest protocol ?
Exista si nest opentherm, exista si tado opentherm, parca si Netatmo. Dar ce folos, daca centrala e Ariston..

Netatmo au un renume foarte bun, iar achizitionarea companiei de catre Legrand le va mari piata substantial, nu cred ca se strica display la 2 ani.
Sa inteleg ca netatmo nu functioneaza cu Ariston?

#400
gsaplontai

gsaplontai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 11.06.2008
Salutare,

Are cineva o centrala IFYIL GT 15kw cu display de la ceza (modelul base cu 5 taste)? Am instalat recent un termostat de ambient (salus RT510RF) dar nu prea asculta centrala de el Posted Image. De cand l-am instalat si programat, centrala nu s-a oprit niciodata. Pe programele cu temperatura mai joasa, centrala merge mai incet dar nu se opreste. De exemplu aseara am activat pe termostat modul inghet dar centrala a mers incetisor toata noaptea, apa in cazan dimineata era de 51 grade.
Daca are cineva niste tips&tricks, mi-ar fi de mare ajutor, manualul centralei e foarte prost.

Multumesc!

#401
reborn_21

reborn_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 953
  • Înscris: 24.11.2021
Banuiesc ca trebuie sa intri in meniul de servis ca sa activezi termostatul.

Centrala a venit din fabrica cu o punte (o bucatice de sirma), legata in locul in care ai legat termostatul ? Daca nu, atunci trebuie sa intri in meniul de servis ca sa activezi termostatul.

#402
gsaplontai

gsaplontai

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 11.06.2008

View Postreborn_21, on 25 ianuarie 2022 - 09:39, said:

Banuiesc ca trebuie sa intri in meniul de servis ca sa activezi termostatul.

Centrala a venit din fabrica cu o punte (o bucatice de sirma), legata in locul in care ai legat termostatul ? Daca nu, atunci trebuie sa intri in meniul de servis ca sa activezi termostatul.

Centrala a venit cu un panou in spate unde era un conector cu doi pini pentru termostat. Am activat termostatul din meniul tehnic. Pe ecranul centralei apare Therm: O (open). Deci ar trebui sa fie ok.
Mersi!

Edited by gsaplontai, 25 January 2022 - 13:35.


#403
tatimeu

tatimeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,315
  • Înscris: 15.10.2007

View Postiliev, on 24 ianuarie 2022 - 12:44, said:

Sa inteleg ca netatmo nu functioneaza cu Ariston?
functioneaza foarte bine

#404
florini78

florini78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 602
  • Înscris: 11.04.2013
@MiaJiro
Scuze ca repornesc acest topic.
Am si eu nevoie de ceva info legat de eRelax.

Multi se plang de conectarea la net cu aplicatiile Vaillant.
Trebuie sa ai abonament eRelax? Cost?
Daca se deconecteaza de la wifi termostatul local ramane conectat la centrala?
Ca sa monitorizez timpii de functionare ai centralei are nevoie de conectare continua sau doar cand accesezi din aplicatie?

Eu sunt indecis intre eRELAX si sensoHOME wireless.

#405
MiaJiro

MiaJiro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,987
  • Înscris: 24.11.2019
Nu are abonament. Complet gratuita aplicatia si a fost actualizata de 2 sau 3 ori in ultimii ani.
Termostatul local e conectat radio la gateway care este de fapt conectat cu centrala (pe fir eBus) si WiFi cu routerul. Bateriile termostatului au "tinut" timp de 2 ani fara a se afisa iconita de baterii vechi - nu mai zic de iconita de necesitate inlocuire baterii.

Daca din motive diferite se pierde legatura cu internetul (cadere provider, cadere router etc.) intreg sistemul trece automat pe modul confort, astfel incat chiar daca nu mai sunt respectate ferestrele de temperatura orare setate din aplicatie, apa calda menajera este furnizata in continuare (conform setarii confort) iar incalzirea o sa ramna setata pe confort atat timp cat nu ai internet. Dupa revenirea internetului sistemul comuta din nou pe "schedula" setata ca fiind activa, incepand sa fie respectate ferestrele de temperaturi incalzire si ACM. Trecerea pe regimul confort se poate face si prin apasare scurta pe butonul de pe gateway (manual).

Nu este nevoie sa fii conectat tot timpul din aplicatia mobila dar termostatul trebuie sa aiba legatura permanenta la internet si sa comunice cu serverele Vaillant pentru a informa baza de date despre temperatura ceruta, temperatura existenta, fereastra de temperatura setata si ceilalti parametri care iti apar in aplicatie. Cum ar fi la ce ora a "pornit" incalzirea, cat timp a functionat (procente),cand s-a "oprit" incalzirea etc. Aceste date, apar in fereastra aplicatiei imediat dupa ce o startezi in android si selectezi optiunea respectiva.

Am intampinat probleme conexe cu imposibilitatea de a mai vedea termostatul amplasat la tara (la centrala) de pe aplicatia mobila. Initial aceste probleme erau destul de frecvente. Ulterior am banuit ca problema s-ar datora deselor, abruptelor si masivelor variatii ale tensiunii de alimentare. Asa ca am recurs la urmatoarele masuri:
1. am instalat un regulator de tensiune (500VA) pentru alimentarea ONT si router WiFi.
2. am instalat un regulator de tensiune (500VA)pentru alimentarea gateway.
3. am instalat dupa regulatorul cu servomotor al centralei (deci asta avea regulator 1000VA) o priza contolabila prin internet TAPO.
4. am instalat o priza TAPO si dupa regulatorul gateway-ului.

De cand am facut acest lucru nu mi s-a mi deconectat aplicatia niciodata! De aproximativ un an. De fapt, aplicatia nu ramane "conectata" la sistemul Vauillant, ci doar in perioada cand o lansezi, acceseaza sistemul si respectiv baza de date Vaillant afisand datele specifice. Cand spunem ca "s-a deconectat" doream sa spun ca atunci cand o lansam, uneori nu mai putea sa vada serverele Vaillant si uneori nu putea sa "vada" termostatul.

Prizele TAPO le-am pus in idea de a putea daca este necesar sa resetez/opresc/pornesc centrala si respectiv gateway-ul daca ar fi nevoie.

Eu am achizitionat eRelax fiindca era parca mai ieftin decat sensoHome (nu mai tin minte! - peste 3 ani) si in speranta sa se inteleaga mai bine cu Vaillant decat termostatele Salus. Speranta care nu cred ca are fundament. Eu speram si sa pot accesa meniurile tehnice ale centralei. Din cate stiu, nu se poate cu eRelax si nu stiu daca un alt sistem remote ofera posibilitatea asta.

Pe scurt sunt extrem de multumit de eRelax, de centrala, de aplictia mobila si doar satisfacut de modul "inteligent" in care face reglajul asupra curbei de caldura, asupra timpului de functionare a centralei pentru a mentine temperatura in intervalul selectat in functie de temperatura exterioara dar evident si de izolarea casei si de temperatura solicitata indoor etc.

Am observat ca daca setez eu curba de caldura manual, temperatura este mentinuta in camera cu deviatii mai mici decat daca trec curba de caldura pe automat. Astfel, modularea flacarii centralei este mult imbunatatita, temperatura din sistemul de incalzire fiind mult mai mica decat la selectarea automata a curbei (consum mai mic de gaz dar posibil porniri opriri mai dese). Dar astea sunt observtii empirice si aproximative fara masuratori si statistici precise. Si le-am facut doar cu ocazia cand am "stationat" in casa unde e instalat sistemul. De obicei il monitorizez de la distanta, in casa locuind permanent doar parintii mei. Un alt comentariu ar fi ca e foarte greu sa stabilesti cum este mai bine doar prin observatii si din cauza ca temperatura exterioara variaza in zona foarte mult. Spre exemplu in septembrie au fost temperaturi exterioare nocturne de ~0oC-2oC iar ziua si de 27oC.

Pun si cateva poze cu: 1. ecranul de pornire,

2. variatia temperaturii interne cu curba de cladura setata manual pe 0,4,

3. variatia temperaturii interne cu curba de caldura resetata pe automat la 2,6 si updatata apoi tot automat pe 2,3.

Si inca doua imagini, 4. cu situatia raportata din aplicatie cu starea sistemului in ultimele 3 ierni

si 5. cu ecranul aplicatiei TAPO (TP-Link) de unde poti opri/porni centrala sau respectiv gateway-ul.


Nota: aplicatia asta (TAPO) accepta si camere video de exterior, interior, monitorizare consum electric pe prize etc.
Nota: sunt multe altele de spus, iar eu am intrebari "fara numar" dar nu stiu cui sa le adresez. Ar fi poate producatorul, Vaillant, dar incercand la Vaillant Romania m-am dezumflat...

Edited by MiaJiro, 13 October 2022 - 07:50.


#406
MiaJiro

MiaJiro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,987
  • Înscris: 24.11.2019
Poza cu setarea curbei de caldura manual pe 0,4 e mai precisa asa.

Cand am resetat pe AUTOMAT, se vad urmarile in careul din dreapta.

Edited by MiaJiro, 13 October 2022 - 07:58.


#407
florini78

florini78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 602
  • Înscris: 11.04.2013
@MiaJiro
Multumesc mult.
Te mai deranjez putin.
Gateway ul Vaillant are semnal bun? La mine ar veni instalat la ~3m de ONT dar e un perete de ~60cm intre dispozitive.
Legat de consum.
Nu e mai bine setat pe Auto cu 1 sau 1.5C in plus? Nu e mai econom asa?
Si legat de experienta ta cu acest thermostat, in urma cu ceva pagini scriai ca a scazut consumul cu ~30%. Doi ani dupa tot asa e? In metri cubi.

#408
MiaJiro

MiaJiro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,987
  • Înscris: 24.11.2019
Are semnal bun. Dar si asta e relativ.

La mine functioneaza cu routerul amplasat la etaj si gateway la parter, cumva pe diagonala. Termostatul (care si el vrea sa vada gateway) l-am amplasat in aproape orice camera si a functionat. Fie camera de la parter, fie de la etaj. Gateway se poate lega cu centrala pe fir, care poate sa aiba >50 m. Nu mai retin precis lungimea maxima si grosimea firelor dar eu am conductor plat, litat cu cate 2 conductori izolati albastru si maro si apoi izolati in camasa alba. Ca cel care alimenteaza o lampa de birou. Este amplasat la peste 30 m de centrala, intr-un loc cat mai aproape de centrul casei, la parter. Si ca restrictie este sa nu-l pui in paralel si aproape de conductori de alimentare cu energie electrica.

Eu am un tavan/podea de betoan armat si un perete intre gateway si router. Intre termostat si router am doar un perete de beton si cativa metri, dar repet: l-am amplasat si in alte camere si a mers.

Se vede ca are semnal radio (gateway-termostat) si WiFi (gateway-router) acceptabil pentru cel putin un perete gros de beton armat si un perete plus un tavan.



Consumul a scazut in mod clar! Nu stiu cat e meritul Vaillant raportat la Bereta, al termostatului eRelax raportat la vechiul TH-400 sau a modificarilor efectuate in structura sistemului sau inca a economiilor clare pe care am inceput inca de anul trecut sa incercam sa le facem.

Dar a scazut aproximativ, fiindca si daca te uiti pe graficele puse de mine pentru 3 ani, observi ca sunt prinse doua veri si una a fost mai calda (acum un an) iar una mai rece (anul asta). Acum 2 ani a fost si mai calda... Si la fel se intampla si cu iernile. Unele au fost si cu temperaturi minime punctuale de -35oC altele cu temperaturi de minimum -10-12oC. Apoi, dupa cum spuneam incepand din primavara-vara asta am mai reconfigurat putin zonele de locuit, am modificat temperaturi si marimi radiatoare si debite prin ele. In unele camere (bai) e mai cald, in altele mai racoare (garaj). In plus, incepand de anul trecut mai locuim in acea casa inca cel putin doua suflete, uneori trei. Uneori, 50-% din timp mai incalzim o baie si minim inca un dormitor.

Totusi, chiar daca e foarte greu sa spui precis evolutia/scaderea consumului altfel decat in metri cubi, tinand cont si variatiile puternice ale temperaturilor exterioare dar si de modificarile executate dar si de fapul ca in loc de doua persoane au inceputa sa locuiasca in casa patru, in tabelul de mai jos o sa observi ca totusi, in anul acesta ca o linie generala, a scazut numarul de metri cubi. Doar peste iarna asta o sa pot sa vad mai precis. Si apropo de calcule. Pretul pe mc este calculat fara a mai tine cont de puterea calorica a gazului (PCS kwh/mc) ci doar impartind totalul facturii la numarul de mc indicati de contor.


Nu am pretentii de clacule ingineresti, ci doar de o estimare - si asta foarte fluida...

Edited by MiaJiro, 13 October 2022 - 10:41.


#409
florini78

florini78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 602
  • Înscris: 11.04.2013
Ok multumesc foarte mult.
Mai lamurit mai mult decat ma asteptam.

PS: De cati kw era Beretta si cat are Vaillant?

#410
MiaJiro

MiaJiro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,987
  • Înscris: 24.11.2019
35 Bereta si respectiv 31 Vaillant

#411
MiaJiro

MiaJiro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,987
  • Înscris: 24.11.2019
@florini78

Ar mai fi ceva!

Acum daca as putea, as instala o sonda exterioara de temperatura. Si desigur un sistem termostat care sa aiba acces la informatiile sondei exterioare. Nu stiu daca eRelax poate face treaba asta. El acum isi ia informatiile din internet, activand pentru aplicatie accesul la locatia terminalului la momentul setarii. Apoi, locatia ramane blocata pe zona centralei indiferent de locatia terminalului/terminalelor mobile cu aplicatia.

Din observatiile mele, temperatura exterioara afisata in aplicatie variaza cu plus-minus 1-2-3 grade fata de tempertura reala masurata cu termostat amplasat chiar langa casa. Desigur ca si termostatul de langa casa afiseaza temperaturi diferite in functie de locul amplasarii (N, S, E, V) de inaltime, de vant, de soare/umbra etc. Dar cred ca o sonda amplasata corespunzator (umbrita, ferita de vant, la o inaltime de 1 m de sol) ar fi mai aproape de adevar si mai repede decat extragerea informatiei din internet. Arareori am remarcat si diferente intre temperatura afisata de aplicatie la exterior mai mare/mica cu 5-7 grade decat cea reala! Si sigur asta influenteaza si modul in care sistemul schimba curba de caldura si respectiv modularea flacarii.

#412
florini78

florini78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 602
  • Înscris: 11.04.2013
@MiaJiro

Acum am citit din nou ce ai scris, uitat prin grafice si noi intrebari.
Eu cred ca am supradimensionat centrala, si n-am ce-i face, oricum cand am luat o nu era mai mica si nu puteam sa astept 2 3 luni.
Cand ai trecut la Vaillant, ai trecut pe eRelax sau ai mers o perioada cu fostul termostat?

#413
MiaJiro

MiaJiro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,987
  • Înscris: 24.11.2019
Cu Vaillant o perioada (~un an) am mers cu TH-400 - termostat pe fir dar doar cu hysterezis. Termostat super OK cu programare 7 din 7, din ora in ora si precizie de 0,1 oC. A functionat super OK dar imbatranind parintii am trecut la eRelax pe care puteam sa-l controlez de la distanta... Nu mai doream sa butoneze vreunul dintre cei doi in meniurile centralei sau in si mai micul si complicatul TH-400. Si apropo de TH-400 inca mai functioneaza. Are rol de termometru de camera.

Parerea mea - dar de profan, este ca nu e o problema daca este supradimensionata. Important sa ai radiatoarele mari, cat mai mari in limita bunsimtului. Si asta fiindca centralele noi cu condensare se zice ca functioneaza mai bine cu temperaturi mai mici ale agentului de incalzire. Ca le-ar creste randamentul. Poate asa e.

Si ca exemplu dau centrala instalata de mine in 2004-2005 - un Saunier Duval de 24 kw intr-un apartament de 300 m3 (~105 m2). Ei bine! Nu "de mine" - eu doar am platit.

Cum am inlocuit niste calorifere mari, de fonta fabricate prin 1930 care cantareau 500 kg si peste, si care erau amplasate in niste nise sub geamuri, ca sa indeplinesc conditiile de putere necesara a radiatorului considerand ca le voi alimenta cu mai putin de 60oC, am pus niste monstruozitati de calorifere de 33 x 600 si pe lungimi diferite. Calculul l-am facut semi-empiric eu, deoarece "meseriasul"/"inginerul" care a venit initial, s-a uitat in sus, s-a uitata in stanga, in jos si a decretat: "Aici punem un calorifer de 1 m". Intrebat cum a calculat mi-a zis ca "el are experienta". Apoi, am cautat eu date, am calculat si mi-a rezultat ca acolo trebuia un calorifer de 22 x 600 x 2000. Deci dublu.

Pe scurt, am montat si asa rezulta din calcul, calorifere care totalizau in putere chiar 23 kw.

Si atunci centrala era patronata tot de un TH-400 dar care mentinea temperatura la 24oC. Inca credeam ca suntem boieri! Cand scadea la 23,9 pornea flacara centralei, cand ajungea la 24,1 oprea incalzirea. Intrasem si-n switch-urile interne si setasem ca pompa sa functioneze atat timp cat termostatul cerea caldura, chiar daca flacara era stinsa. Asta fiindca circuitul celor 13 radiatoare dintre care doar 5 erau foarte mari, restul erau de 11 x 600 x 600 sau usor mai mari era cam lung, si de multe ori ultimul se incalzea mai greu/mai tarziu. Cu pompa pusa asa, chiar daca nu mai era flacara agentul era recirculat in calorifere si ajungea sa incalzeasca si ultimul calorifer minuscul dintr-un WC de serviciu foarte mic. Am pus si pe tur si pe retur teava de cupru de 22, pe toata lungimea celor 30 si mai bine de metri de la centrala pana la ultimul calorifer.

Si au urmat surprizele placute!
  • Consumul de gaz cel mai mare pentru incalzirea respectivului apartament de 105 m2 - la 24 grade!, apartament amplasat pe subsol rece, cu 1 perete pe Nord (2 camere + WC serviciu) toti ceilalti pereti fiind exteriori nu a depasit niciodata 420 mc. Apartamentul amplasat intr-un bloc vechi de caramida din Bucuresti, fara termopan sau alte izolatii.
  • Temperatura de 24 grade in casa era asigurata cu setarea temperaturii pe tur la 42-43 grade! La frig extrem am setat pe 45-50 grade. Atunci nu aveam robineti termostatati! Turul si returul eru deschise la maximum...
  • Cand la un moment dat a venit vecina (pe vremurile alea mai venea si la mine! :)) sa ma intrebe daca imi merge centrala, ca ei nu-i mai mergea, Saunierul functiona. Cu flacara mica-mica, dar functiona. Junkersul vecinei intrase in avarie. Presiunea la gaz era, dar foarte mica.

Probabil din nimereala am pus radiatoare mai mari decat cele necesare si centrala respectiva care se pare ca stia sa moduleze flacara m-a servit apoi pe mine si in anii urmatori pe cei care au cumpart apartamentul de la mine.

Inchei spunand ca una dintre modificarile pe care le-am facut la casa cu Vaillant in acest an a fost sa maresc caloriferele din bai, unde doresc sa am mai mult de 19 grade - cat e setat acum termostatul, si prin supradimensionarea lor am obtinut acest lucru. Am 22 grade. Apoi, daca voi fi sanatos, in vara urmatoare dupa ce voi mai instala si un perete interior o sa modific tot circuitul de incalzire punand tot asa, calorifere cat mai mari posibil in cele 6 incaperi pe care le vom utiliza curent. Cu distribuitoare si cred ca si cu pompe separate pe zone.

Ce a fost mai sus nu este recomandare ci descrie cum am facut eu. Si apropo de dimensionare, eu cautam o centrala mai mare, dar nu am gasit de perete decat de maximum 35 kw iar Vaillant asta de care zic (VUW INT II 346 5‑5) parca citisem ca ar avea 31 kw.

Tot asa, o chestie care poate fi interesanta: in apartamentul cu Saunier, in dormitorul cu un perete spre N, un altul umbrit de o casa alaturata tot exterior si inca jumatate de perete exterior, cu toate ca pusesem calorifer mare, in camera erau si se simteau doua zone de temperatura. Una mai calda si una mai rece, amplasata in zona coltului cu peretele spre Nord si jumatate de perete exterior, unde dedesupt era un hol de mezanin/subsol rece cu un geam in permanenta deschis. Dupa ce ulterior pe acea jumatate de perete exterior am amplasat un radiator de 11 x 600 x 500 situatia s-a schimbat radical! Confortul in camera a crescut, nemaisesizand nicio fluctuatie de temperatura de la o zona la alta.

Si nu te lua dupa mine!
Citeste, filtreaza si extrage ce crezi ca-ti poate folosi! Intreaba daca ai acces meseriasii.
Oricum, eu am vorbit acum (scris) ca la crasma! Am si baut o tuica... De! De la o varsta "aminitirile te rascolesc". Inca nu ma chinuie totusi. :)

Bafta!

#414
florini78

florini78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 602
  • Înscris: 11.04.2013
@MiaJiro
O ultima intrebare mai am.
Cand exact ai schimbat termostatul cu eRelax? luna si anul
Multumesc din nou si scuze ca te am deranjat asa mult.

Eu am dimensionat caloriferele la mine, sunt din fonta dar nu mi mai amintesc bine. Anul trecut am trecut de pe lemne pe gaz. Posted Image

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate