Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Legăturile duble de sulf(disulfidice) ale Anionilor de Sulf pot fi splitate chimic?
Last Updated: Nov 08 2018 05:41, Started by
July02
, Nov 07 2018 06:04
·
0
#1
Posted 07 November 2018 - 06:04
salutare,
Legături duble de sulf(disulfidice) ale Anionilor de Sulf cu pot fi splitate chimic? ( cumva Na-ul face opusul ? ajuta la creearea legaturilor duble de sulf(disulfidice) ? ) multumesc Edited by July02, 07 November 2018 - 06:31. |
#2
Posted 07 November 2018 - 06:26
https://bodygeek.ro/...egaturi-de-sulf
Cheratina este o componenta a firului de par, se depune pe marginea interioara a firelor de par si are un rol in structura acestuia si determina sectiunea transversala a acestuia (simetrica sau asimetrica). Proteinele din firele de par au atomi de sulf. Structura elicoidala a modului de aranjare a cheratiei pe marginea firelor de par se datoreaza legaturilor disulfide formate din atomi de sulf. Cei care au cat mai multe astfel de legatuiri disulfide in firele de par, vor avea o podoaba capilara mai incretita sau mai ondulata. Daca astfel de legaturi sunt rare, parul va fi drept, structura sa va fi simetrica, iar sectiunea circulara (daca este studiata transversal la microscop). |
#3
Posted 07 November 2018 - 07:55
oaspetele, on 07 noiembrie 2018 - 06:26, said:
asta e cam ca la emisiunea aia am intrebat 100 de romani...., eu intrebam din punct de vedere chimic nu enciclopedic,biologic,fizic,mecanic sau cine mai stie ce.... asa sunt imlicate multe altele impachetarea protinelor,in Imunoglobuline etc.... nu asta era discutia.... Edited by July02, 07 November 2018 - 07:57. |
#4
Posted 07 November 2018 - 08:21
Da si tu un exemplu.
[ http://www.rasfoiesc.com/files/chimie/278_poze/image020.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Oxidarea tiolilor Sistemul redox tiol-sulfura este important in special in sistemele biologice. Multe peptide, proteine contin gruparea -SH libera si pot realiza punti disulfidice in lantul lor: [ http://www.rasfoiesc.com/files/chimie/278_poze/image020.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ http://www.rasfoiesc.com/files/chimie/278_poze/image020.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#5
Posted 07 November 2018 - 08:24
July02, on 07 noiembrie 2018 - 07:55, said:
asta e cam ca la emisiunea aia am intrebat 100 de romani...., eu intrebam din punct de vedere chimic nu enciclopedic,biologic,fizic,mecanic sau cine mai stie ce.... asa sunt imlicate multe altele impachetarea protinelor,in Imunoglobuline etc.... nu asta era discutia.... |
#6
Posted 07 November 2018 - 08:46
probabil ca numai tovarasa elena ceusescu ar fi putut raspunde la intrebarea asta. acuma, daca a murit dansa, poate a mai ramas cineva priceput la chimie.
cand este vorba de legaturi covalente, astea de desfac foarte greu, sunt cele mai stabile legaturi. |
#7
Posted 07 November 2018 - 08:57
ma gandeam ca legaturile ionice se formeaza mai usor se desfac greu...
legaturile acestea covalente nepolare , chimic se pot desface doar prin oxidari? sau mai exista si alte mijloace,metode ... mai sunt si H-H,C-C,N-N,Cl-Cl etc...care se mai separa... Edited by July02, 07 November 2018 - 09:21. |
#8
Posted 07 November 2018 - 09:18
in lumea biologica, sunt desfacute de catre enzime. dar emzima aia e o chestie atat de complicata, incat nu se prea cunoaste mecanismul exact. vezi dumneata: enzimele fac la 37 de grade si la presiunea atmosferica ce noi nu putem face dacat la temperaturi si presiuni foarte mari.
|
#9
Posted 07 November 2018 - 09:28
rich1974, on 07 noiembrie 2018 - 08:46, said:
probabil ca numai tovarasa elena ceusescu ar fi putut raspunde la intrebarea asta. acuma, daca a murit dansa, poate a mai ramas cineva priceput la chimie. cand este vorba de legaturi covalente, astea de desfac foarte greu, sunt cele mai stabile legaturi. |
#10
Posted 07 November 2018 - 09:28
ca veni vorba de eznime,e o vorba fiecarei molecule ai corespune o enzima...., nu stiu in cazul S-S ce enzima i-ar corespunde....
sau vreo reactie cu Co,Mn... Edited by July02, 07 November 2018 - 09:40. |
|
#11
Posted 07 November 2018 - 10:02
de fapt, enzimele au rolul de a regla reactiile chimice. fiecare etapa a unei reactii este controlata de o enzima.
|
#12
Posted 07 November 2018 - 10:14
anionilor de Sulf S-S cine poate sa le dea electroni?
Edited by July02, 07 November 2018 - 10:24. |
#13
Posted 07 November 2018 - 12:16
Te rog sa-ti recitesti titlul topicului
Legăturile duble de sulf |
#14
Posted 08 November 2018 - 00:37
#15
Posted 08 November 2018 - 01:26
|
#16
Posted 08 November 2018 - 05:41
Eu citesc incepand cu prima parte, nu am cum sa sar peste ea.
Quote
Proteoliza mai este influentata de temperatura si continutul de sare a aluatului. Cu cresterea temperaturii aluatului proteoliza se accelereaza, in timp ce prezenta sarii o diminueaza, efectul ei fiind explicat prin actiunea de intarire a glutenului. De asemenea, este influentata de reducatori si oxidanti. Reducatorii au proprietatea de a trece proteazele aflate in stare legata inactiva in stare activa. Aceste enzime sunt fixate pe o proteina (E-S-S-Pr) si in prezenta reducatorilor legatura enzima /proteina se rupe eliberand enzima activa (E-SH). De asemenea, reducatorii trec proteinele din starea greu atacabila (Pr-S-S-Pr) in stare usor atacabila (Pr-SH). Astfel reducatorii (glutationul, cisteina) sunt activatori ai proteolizei. Oxidantii au actiune inversa si de aceea ei reduc proteoliza in aluat, sunt inactivatori ai proteolizei. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users