Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD
 Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...
 Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit
 

AVI DV la calitate maxima!

- - - - -
  • Please log in to reply
129 replies to this topic

#37
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Nu dureaza ma chiar atat de mult. Ce naiba doar mai si dormiti macar cateva ore pe zi. Si la o adica, ca sa nu pui ceasul sa sune dupa ce termina virtual dubul cu exportul dv cu filtrele avisynth aplicare si apoi sa il bagi in CCE poti sa-i faci frameserving din virtual dub si sa-l preaia CCE direct. Nu recomanda totuai asta din mai multe motive: 1. Oprirea calculatorului din diverse motive (nu vei avea nici mpegul si nici dv-ul final->pierdere de timp-> o iei de la capat); 2. cand faci compresia cu CCE e bien sa o faci in cel putin 2-3 pass. la fiecare pas virtual dub ii ofera frame-urile pentru compresie. Rezulta asadar ca virtual dub va face procesul aplicarii filtrelor avisynth la fiecare pas ceea ce inseamna multa pierdere de timp fata de aplicarea lor o singura data si apoi dv-ul final sa-l encodezi in CCE in 3 pass.

Am mai scris-o ca aplicarea filtrelor avisynth dureaza fff mult in PPro 1.5 (in 2.0 nici nu mai merg) (cca 7 ore la o ora de film) dar in virtual dub acelasi proces dureaza 3-4 ore.

#38
glido

glido

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 31.03.2005

View Postdaddy, on Apr 6 2006, 13:51, said:

Ce usor va este voua sa vb de investit in camere f scumpe. Unul din Timisoara, altul din Bucuresti, unde preturile la filmarile evenimentelor sunt sigur ca sunt probabil duble fata de zona aceasta. Daca eu am facut comparatii si intre preturile camerelor ar fi cinstit sa spuneti si voi cat se poate lua (sau cat luati voi) pe o filmare in orasele voastre. Apoi am putea vb de investit in camere scumpe daca amortizarea se poate face intr-un sezon.
Am inteles insa mesajul. ;)
Ce mi Iasi ce mi Alba Iulia, adica dpdv al pretului la nunti. tot cam 4.5mil nunta cu DVD cu tot si se stramba lumea cand aude. Si totusi am facut investitia in VX(de la un trv14 cu care am mers 1 an si). Cand mi-am facut un calcul am zis ca daca i-si scoate banii in 3 ani o sa fie OK. Si l-a scos intr-un an jumate (!) si mi-am dat seama ca a fost o investitie buna in imagine si la propriu si la figurat ! Am imagine mai buna la ceea ce filmez si am imagine mai buna in ochii publicului ! Si cred ca si acest aspect conteaza, in multe situatii poate chiar mai mult decat materialul dat beneficiarilor ! Lumea te vede cu o camera mica si crede ca esti vre-o ruda cu sarbatoritii si nici nu se oboseste sa intrebe " Cine-i filmaciul ?Vreau sa vad si e ce a facut ca la anu poate ma casatoresc...".
Primul an cu VX-ul am facut multe filmari "caritabile"(preturi de nimic dar! multe copii) banchete studentesti majorate la liceu numai ca sa ma vada lumea cu VX-ul in mana si treaba a pornit binisor. Acum oamenii care vin la mine stiu ca daca prima intrebare e pretul  atunci cu siguranta sunt ocupat pe ziua respectiva !  A se intelege ca de cand cu "noua mea imagine" cei care ma cauta vin in cunostinta de cauza si apeleaza la mine pentru calitate  nu pentru pret de chilipir.oricum i-mi permit sa cer un pret mai mare fata de cel cu M40-ul (care sa recunoastem pe vremea lui era o camera f buna ), sau el trebuie sa si-l coboare pe al lui chiar daca nu-i convine .
Crede-ma nu orasul conteaza ! Am o cunostinta din Carei In tot judetul (Satu Mare) era un singur cameraman cu un XM1 si acela era al studiolului local. Toti ceilalti sunt cu sapuniere si-s chiar multi. Am reusit sa conving cunostinta sa bage banii in scule si a luat un XM2 (am insistat la VX dar s-a precipitat la o oferta "buna" ). M-a sunat zilele trecuta sa-mi spuna ca de cand are noua camera si o tine la vedere cand vin clientii nu i-a plecat nici un client fara sa-l arvuneasca ! (oare conteaza "imaginea " ;)  )Anul acesta va tine pretul neschimbat dar pe anul viitor i-si face deja planuri: de mariere de pret de schimbare XM2 la VX....
In jud Alba sunt peste 100 cameramani din care aprox 10 avem VX, PD, XM sau XL. Noi am avea loc si de mai bine dar nici nu ne plangem, personal am cam 70% din sambetele posibile ocupate si mai vin. Ceilati cu sapuniere nu stiu, probabil mai mananca si eu o sarma gratuita, vorba lui GunX
Concluzie: daca e loc pe piata si esti bun merita sa faci investitia
Lumea se schimba si incepe sa ceara si sa plateasca calitatea ! Primii care fac pasul vor avea de castigat cei care vin din urma vor intra foarte greu pe aceasta piata.

off topic si cam lung cred ca se poate sterge  :death:

#39
Raulici

Raulici

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 26.06.2005
Mda, scopul ar fi sa-ti cumperi un VX, dar pana una-alta am incercat procedura lui daddy si sa stiti ca chiar se simt imbunatatiti aduse materialului video. Buna treaba daddy 1sn. :coolspeak:

#40
moltit

moltit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 315
  • Înscris: 20.08.2004
NU sunt un specialist in acest domeniu, dar eu zic ca cel mai important lucru este ca TOATE componentele din lant sa fie de cea mai buna calitate. Daca o singura veriga este slaba, s-a terminat cu calitatea.

Cateva posibile exemple extreme:
- filmare cu o camera de cateva mii de dolari si encodare material cu Movie Maker cu setari Video for PocketPC >>> encoder si setari aiurea;
- filmare cu camera foto(sau telefon) si prelucrare material Adobe, Avid, etc >>> din start calitate execrabila si indiferent ce i-ai face dupa aceea tot nu iese ceva bun;
- filmare super, encodare profi, dar iesireTV semnal composit pe un TV Elcrom >>> definitie de 2 lei, geometrie asijderea.

Sigur ca nu face nimeni asa, am dat doar ca exemplu pentru cei care sunt la inceput de drum, ca sa inteleaga mecanismul.

Si mai e un aspect: in afara de profesionisti (si de cei care isi castiga traiul din filmari), pesemne ca cei mai multi doresc sa vada la calitate rezonabila pe televizor amintirile filmate cu camera video de amatori. Deci programele de editare super-profesioniste si encodarile in n-spe pasi nu isi gasesc justificarea pentru categoria Home-user.

Doar cu titlu de experiment, am facut un DVD cu fisiere facute cu Movie Maker dupa o captura video. Sigur, pe monitor se vedea slab de tot, dar am ramas surprins sa vad ca pe TV era acceptabil! (adica era limede mai blur decat alte DVD-uri, dar imaginea era net mai curata decat semnalul CATV).

Este foarte posibil ca atunci cand vrei sa revezi imaginile de la nunta ta sau prima baita a copilului nou-nascut sau primii pasi pe care ii face, sa nu conteze foarte mult detaliile de calitate a imaginii si daca encodarea s-a facut intr-un singur pas sau in 3 pasi...Si nici nu cred ca va conta vreodata daca materialul nu a fost facut cu Avid...

Sa nu ma intelegeti gresit: nu recomand nimanui sa faca rabat din start la calitate.  Dar pentru incepatori, eu zic ca un compromis suficient de bun este: o camera video in jur de 20 milioane, captura FireWire, procesare cu Ulead9, apoi ardere pe DVD si vizionare pe un stand-alone cat de cat de calitate (macar peste 2,5 milioane) pe un TV rezonabil.

Cu bine,

Edited by moltit, 15 April 2006 - 22:08.


#41
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Nu e chiar asa. Si acum exista casete vhs care au fost filmate prost, casetele proaste si care acum (dupa cativa ani) se vad execrabil la fel cum exista si casete vhs f bine filmate, casete bune, pastrate cu grija, editate cu ajutorul unor recordere bune si care se vad mai mult decat decent si dupa cativa ani.
la fel sta treaba si aici. Nu crezi ca peste cativa ani cand la putere va fi HDTV vei observa mult mai usor un dvd facut in graba si encodat la o calitate modesta fata de unul facut bine si cu grija? Sau ce, cei care doresc sa vada prima baie a copilului nu au dreptul ca calitatea cea mai buna care se poate scoate? Au tot dreptul si peste ani se va cunoaste diferenta asa cum noi acum vedem diferentele la casetele video.
Un exemplu concret: Mi-a adus cineva de la Universitate o caseta video de acum cca 7 ani sa i-o fac divx. cand am vazut-o mi s-a facut greata. Si i-am facut-o dvd pe 3 dvd-uri (cate o ora pe dvd) si nu i-am mai luat nimic in plus. Daca i-o faceam divx cred ca nu se mai intelegea nimic din ea. In contrapartida, filmarea nuntii surorii mele tot de acum 7 ani s-a facut tot pe VHS dar mi-a fost mai mare dragul sa lucrez cu acea caseta.

Eu nu fac encodarea decat in 3 pass. Dar asta nu inseamna ca voi rade vreodata de cei care o fac in 10 pass. Din contra tot respectul pentru MTZ (de exemplu) ca are atata rabdare. Si sa stii ca e tocmai invers. Eu stiu ca atunci cand faci ceva pentru tine ar trebui sa te muncesti sa-ti iasa si mai bine decat atunci cand faci pt nunti sau alte evenimente. Pt ca nu mai intervine graba, in cazul in care ceva nu a mers cum trebuie poti sa o iei de la capat etc.

#42
moltit

moltit

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 315
  • Înscris: 20.08.2004
Ai perfecta dreptate si nu contest acest aspect. Eu ma refeream in special la cei care au o experienta mai redusa in lucrul cu calculatorul, nu au nici timp,  nici rabdare si nici (poate) nevoie de o calitate maxima, cel putin pentru moment.

Peste cativa ani, cand vor vedea HDTV si vor fi nemultumiti de felul cum au codat materialele filmate, au tot timpul sa refaca (daca vor) intreg procesul (asta numai daca nu au sters casetele MiniDV).

Cu bine,

#43
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
nu stiu ce-i tot dati cu HDTV-ul asta, care va veni, va face/drege si va rupe.

sunteti ca cei de pe foto obsedati de megapixeli. daca aceia ar fi macar pe jumatate interesati de compozitie si cultura vizuala, ar fi de 100 de ori mai buni fotografi decat niste guru tehnici, dar numai wanna-be's cand vine vorba de rezultate

DVD-urile inca se produc in cantitati imense peste tot in lume, mai ales pentru tarile in care HD-ul e mult mai prezent decat la noi.

in alta ordine de idei, o camera HDCAM (cea care chiar scoate HDTV) va costa intotdeauna f multe zeci de mii de euro

HDV-ul este ce era betamax-ul sau VHS-ul ala slab de tot pentru PAL. un "jumatate de rezolutie" fata de cat este standardul real. si atunci, degeaba costa o camera M de la Panasonic cat bateria de la un Betacam? PAL/NTSC eram ambele ;)

adica HDV nu e tot aia cu HDTV/HDCAM, e un compromis major pentru un pret mare, insa accesibil si altora in afara de televiziuni/studiouri de productie.

poate fii superior ca standard, dar de obicei migratiile totale de acest nivel dureaza zeci bune de ani.

inca nu exista suport consumer de redare larg raspandit in lume! adica producatorii lideri in pionierat tehnologic nu se risca sa scoata pe piata echipamente home-use de frica ca isi iau tzeapa si voi vorbiti de parca peste mari si tari cresc plasme de 6000$ pe toate gardurile  :)

Edited by GunX, 17 April 2006 - 11:04.


#44
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Pai migratie totala nu se va produce niciodata. Ce, acum nu sunt care inca se uita la casete video?
Chestia este ca HD deja modifica rezolutia iar calitatea creste f mult. degeaba spui ca suntem obsedati de megapixeli. Nu trebuie sa fim obsedati dar este evident ca o rezolutie mai mare inseamna claritate mai buna. Si atata timp cat deja televizoarele compatibile HD se gasesc la preturi situate in jurul a 1000 euro si chiar mai ieftine atunci eu ma indoiesc ca va dura zeci de ani pana la trecerea la HD. Deja televiziunile importante emit serialele din primetime in HD (Lost, Prison Break etc.). Bine, sa nu ne facem iluzii in privinta televiziunilor de la noi si a societatilor de transmisie prin cablu. Aici cu siguranta vom avea de asteptat. Daca pana acum calitatea s-a tot imbunatatit prin cresterea performantelor camerelor, odata cu modificarea rezolutiei calitatea va creste si mai mult. Presupun ca nu mai aveti nici unul dintre voi setata rezolutia 800x600 la un monitor de 17'. Ca sa nu mai vb de 19' sau mai sus.   ;)
Insa eu n-am spus nicaieri ca trecerea va fi facuta imediat. Am spus si eu ca se va face in cativa ani. Acum ne vine greu sa credem dar daca ne uitam pe forum la mesajele de acum cativa ani si vedem ce preturi aveau dvd-playerele, cat costa un blank dvd, cat costa un dvd-rw (acum mai putin de 2 ani era 8 milioane), cat costa un CRT de 72 si cat costa acum, cat costa un LCD si cat costa acum ma face sa cred totusi ca nu va dura chiar atat de mult. Eu dau un maxim de 5 ani pana cand ne vom permite un player, un rw si un tv HD. Si daca stau bine si ma uit cum a explodat in ultimii 2 ani piata electronicelor si cum preturile s-au injumatatit in fiecare an ma face sa cred ca nici macar atat nu va trece. Din pacate insa a scazul calitatea produselor prin aparitia unor produse indoielnice calitativ.  :(

#45
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
Pe mine ma distreaza cei care anunta ca filmeaza HD si se bat in piept cu calitatea oferita....:)...de ex. a aparut o firma la noi care filmeaza doar HD dar, tot ei spun ca nu au pe ce livra materialul (inca) si ca defapt camera lor este lowend. Din punctul meu de vedere, decat un lowend HD...mai bine un highend DV...;)...asta ca sa nu mai vorbim de editarea unui material HD, mai precis de ce configuratie de PC iti trebuie.

Edited by Ankh, 17 April 2006 - 11:47.


#46
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Asa chiar e rasul lumii.  :coolspeak:  :coolspeak:  Pana nu ai suportul pe care sa-l predai si clientul suportul pe care sa-l poata viziona este cel putin ilogic daca nu prostesc sa filmezi in HD.
Dar Ankh, cand aia spun clientilor ca HD inseamna High Definition nu-i asa ca prosteste multimea necunoscatoare? Asta e mai rau decat ca cei care mai vor si ca dvd-urile sa i le tragi pe caseta VHS. Multa munca de lamurire trebuie sa depun ca sa le explic ca mai bine ar cumpara un dvd-player ieftin decat sa cumpere casete VHS si sa plateasca transferul de pe dvd pe caseta :D

#47
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
>odata cu modificarea rezolutiei calitatea va creste si mai mult

tocmai asta atac eu. contrar credintei populare, daca vorbim de camere video si de arta filmarii, calitatea nu creste odata cu upgradarea echipamentului si al numarului de Mpixeli. asta o crezi doar daca rezolutia x/y este tot ce poti oferi, cand asta e tot cu ce te poti lauda la client.

tot asa si fotografiii se impart in doua categorii. unii sunt preocupati de imaginile care spun o poveste si cauta permanent tutoriale si metode sa isi educe gustul/ochiul, in timp ce altii sunt disperati numai dupa specificatii tehnice, zoom-uri si megapixeli.

lasa comparatia cu rezolutia de monitoare, ca in domeniul video exista chiar unelte de reducere a claritatii (motion blur de ex), pentru ca un efect vizual randat in orice rezolutie oricat de mare, sa nu arate ca un demo de q3.

altceva ce lumea pe la noi nu intelege este ca reusita in meseria asta nu inseamna toate weekendurile ocupate, multe evenimente si banii aia putini, dar des.
nu. succesul inseamna ca atunci cand dai de un client cu adevarat prost, in loc sa stai sa-l educi sa zici "o zi buna. urmatorul!"

Edited by GunX, 17 April 2006 - 18:43.


#48
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
GunX vb de lucruri total diferite. Pai cine a contrazis ceea ce scrii? Discutia asta a pornit de la mesajul omului care discuta partea tehnica si anume softurile de compresie nr. de pasi etc. Nu are nici o legatura partea tehnica cu cea artistica. Ele se completeaza ca la patinaj unde se dau doua note distincte. Bineinteles ca partea artistica este cea mai importanta. Am spus-o si mai sus, o filmare facuta bine (dpdv artistic) o mai "scoti" si din pct de vedere al claritatii imaginii cu tehnica dar o filmare facuta prost (dpdv artistic) nu o mai "scoti" cu nimic. Asadar noi vorbeam deocamdata de tehnica si de cum va avansa ea. Inca suntem in post asa ca regizorul din noi mai doarme putin.  ;)

Edited by daddy, 17 April 2006 - 20:34.


#49
bogdan88

bogdan88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 01.04.2006

View PostRaulici, on Apr 8 2006, 14:40, said:

oricum intentionez sa-mi achizitionez un VX 2100E care mi se pare camera de varf din segmentul miniDV


   Raulici, probabil ai vrut sa zici ca vx2100 este varful miniDV in gama consumer sau prosumer sau semi-profi sau cum vrei tu :)

   GunX , no offence, imi spun si eu parerea: nici eu nu sunt nultumit de un Z1 sau un gyhd100 cand ma gandesc ce imagine scoate o CineAlta de 75.000 EUR sau un xdcam hd pdw-f350, dar raman cu nemultumirea.  Eu zic ca in 2-3 ani va fi o explozie de playere hd dvd, blu ray pe piata, iar avand in vedere ca la hollywood nu se filmeaza cu z1, xlh1 sau gyhd100, o sa vezi o diferenta mare de calitate fata de un DVD original si un blu ray original.
Bineniteles ca la inceput va fi la supra-pret un blu-ray player si romanul il va admira in vitrina ceva timp, cum s-a intimplat si cu dvd-playerele. Dar va veni si vremea can iti vei putea lua cu 800-900 lei un home cinema blu-ray.  
    
Primul val de titluri internaţionale care vor fi lansate în 2006 in HD DVD va include: Puşcaşi marini (Jarhead), Doom, Serenity, King Kong, Van Helsing, Supremaţia lui Bourne (The Bourne Supremacy), seria Furios şi iute (The Fast and the Furious) şi Apollo 13. Datele de lansare specifice vor fi anunţate ulterior.

Producatorii de filme care sustin tehnologia Blu-Ray au anuntat prima serie de filme care va aparea in acest format, iar primele titluri sunt: 'The Fifth Element', Bram Stoker's 'Dracula', 'Desperado', 'For a Few Dollars More', 'The Guns of Navarone', 'Hitch', 'House of Flying Daggers', 'A Knight's Tale', 'Kung Fu Hustle', 'The Last Waltz', 'Sense and Sensibility', 'Black Hawk Down' si 'The Bridge on the River Kwai'.



Un citat din editoriale softpedia:

Daca CD-ul, ca forma de stocare si de furnizare a continutului, a rezistat cu succes cateva decenii si pare in continuare sa se simta destul de bine, nu acelasi lucru se poate spune si despre DVD. Introdus in productia de masa de numai cativa ani, DVD-ul nu mai are deja foarte mult de spus atunci cand se discuta despre alternative de stocare si despre modalitati de livrare a continutului video sau audio.

Desi la inceputul anilor 2000, DVD-ul parea o descoperire majora, in destul de scurt timp s-a dovedit incapabil sa rezolve o parte din cele mai importante probleme care au determinat aparitia sa.

Din punctul de vedere al industriei de divertisment, rezolutia video maxima pe care o putea asigura DVD-ul, de 720x480 a fost rapid depasita de ritmul de dezvoltare si posibilitatile tehnice pe care le ofera noile televizoare, proiectoare multimedia sau alte dispozitive de afisare a imaginii. Dar nu aceasta este problema cea mai mare, ci incapacitatea de a proteja eficient datele furnizate pe acest suport. DeCSS si DivX-ul au reprezentat o serie de surprize majore, care au contribuit mult la scaderea entuziasmului fata de DVD.

Una dintre informatiile pe care le veti afla destul de rapid, cautand pe Internet date despre un format sau celalalt (blu ray, hd dvd) este ca rezolutia maxima suportata este un uimitor 1920x1080 pixeli. Pe scurt, filmele care vor fi oferite pe acest suport vor avea o imagine de o claritate incomparabila cu cea pe care este capabil DVD-ul sa o ofere in acest moment. Iar cine va castiga batalia va dicta caselor de film si studiourilor in ce format vor lansa pe piata urmatorul film de succes, adica in termeni financiari, va controla o industrie de cateva sute, poate mii de miliarde de dolari

Edited by bogdan88, 20 April 2006 - 12:37.


#50
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
bogdan, nici un offence, nu vad de ce.

daca ignoram partea artistica, calitatea maxima in video este data in primul rand de dinamica, abia apoi de rezolutie. de aia pelicula poate fii mai neclara, mai zgomotoasa, mai dificila si mult mai scumpa, dar ramane rege.

extrapoland exagerat, degeaba ai o imagine cristal 4MP cu 16 tonuri de gri, prefer oricand 1MP dar cu 256 niveluri.

lipsa formatelor de redare consumer de pe piata este normala, atata vreme cat display-urile HD sunt extrem de prohibitive ca preturi.

sigur ca va veni si epoca HD, dar la noi asta se va intampla la modul real (dupa parerea mea) in momentul cand in locul parcarilor de bloc pline de logane, or sa fie toate ticsite numai cu porsche si ferrari. abia ajunsi acolo o sa zici "da nene, uite de azi in loc de tv-uri, cam toata lumea are plasme". e vremea sa trecem la altceva.
pana atunci, vor exista numai cei care vor minti cu sigle si autocolante ale acestor marci, lipite pe dacii berline si supernova (cum este si HDV-ul daca vreti, un fel de "HDTV wanna-be")

Edited by GunX, 20 April 2006 - 13:06.


#51
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
In special pentru daddy, pentru ca stiu ca este fan avisynth si nu are o camera care sa filmeze super la lumina slaba.
HDRAVC

Original:
Attached File  Original.jpg   32.11K   254 downloads

HDRAVC:
Attached File  HDRAVC.jpg   39.66K   248 downloads

Script folosit:
LoadPlugin("HDRAGC.dll")
AVISource("D:\movie.avi")
HDRAGC(coef_gain=0,coef_sat=1)
#trim(0,1000)++trim(1001,2000).HDRAGC(coef_gain=0,coef_sat=1)++trim(2001,0)
#asta se foloseste numai in zonele intunecoase care la mine sa zicem ca sunt intre frame 1000 si 2000, ca poate nu este filmat tot clipul pe intuneric ci doar in acea portiune, dar se pune # inaintea lui HDRAGC(coef_gain=0,coef_sat=1) si se scoate cel din randul de mai sus

enjoy,
Mtz

PS: la linkul de download este AGC.dll. I-am schimbat denumirea in HDRAGC.dll pentru ca altfel nu il lua avisynth.

Edited by Mtz, 14 May 2006 - 15:29.


#52
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Hmm, arata super! Merci Mtz!

#53
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
Mtz,ai putea fi putin mai explicit cu filtrul asta?Am incercat si eu sa-l folosesc si ,sincer,imi prind urechile.Am folosit (si folosesc)un filtru de zgomot de la avisynth(recomandat de daddy)dar la asta al tau chiar nu stiu ce sa fac.
Respect! :peacefingers:

Edited by Mtz, 15 May 2006 - 15:14.


#54
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
HDRAGC.dll se pune in directorul plugins de la AviSynth (C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins).
Iti creezi scriptul avs cum ai mai facut-o.
Daca folosesti doar HDRAGC(coef_gain=0,coef_sat=1), iti va "lumina" tot materialul.
Daca folosesti: trim(0,1000)++trim(1001,2000).HDRAGC(coef_gain=0,coef_sat=1)++trim(2001,0)
in loc de: HDRAGC(coef_gain=0,coef_sat=1)
iti va "lumina" materialul doar intre frame 1000 si 2000.
Presupun ca filmarea nu este toata in intuneric si de aceea am dat si varianta cu trim. Daca ai mai multe zone intunecoase, folosesti trim pentru fiecare.
Ca sa editezi in VirtualDubMod scriptul AVS portiunile intunecoase, foloseste Ctrl+E > Editare de trim sau/si parametrii > F5 (pentru refresh).

enjoy,
Mtz

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate