Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Incalzirea globala si efectele ei

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
96 replies to this topic

#1
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,802
  • Înscris: 07.06.2014
Acesta e un subiect controversat ar zice unii, din motive evidente as zice, principalul motiv fiind cel financiar de pe urma caruia unii castiga nejustificat, iar altii pierd si trag cu dintii tot mai mult de a minimiza efectele, astfel sa nu piarda portia de ciolan.

Cu toate astea nu dezbatem aici partea financiar politica, ci strict partea stiintifica, anume studiile, masuratorile si proiectele actuale si viitoare in privinta cercetarii efectelor incalzirii globale, ocazie cu care va invit sa participati cu postari in acest sens. Evident ca atunci cand discutam de incalzirea globala, imediat incepem cu gazele de sera si poluarea, nimic mai adevarat ca activitatea omului a accelerat acest proces, insa trebuie sa privim si partea fireasca a evolutiei pe termen lung a planetei.

Planeta a trecut ciclic prin mai multe perioade de ere glaciare si incalziri globale, asadar este un fenomen natural pana la urma. Din nefericire pt noi ca si rasa umana, ne-am trezit in perioada de incalzire, care am ajutat-o si noi, ca doar suntem superiori, nu? Posted Image  Superiori dar prosti as completa eu si deja prea multi  Posted Image

Principalul efect al acestei incalziri este vremea capricioasa de care in ultimii ani ne-am tot lovit. Fie ca au fost furtuni si uragane tot mai violente, fie temperaturi record cu veri secetoase, fie ierni fara zapada, fie topirea calotelor glaciare de la poli, care la randul lor schimba curentii de aer globali si astfel printr-un efect de domino, efectele se agraveaza si concura.

Un caz recent este cel al muntelui Kebnekaise din Suedia, care prin topirea sa, afecteaza la un nivel marit temperatura acelei zone arctice, fauna, vegetatia, clima cu totul. Muntele are 2 varfuri, cel nordic fara gheata, iar cel sudic cu gheata pe el. Se pare ca in perioada 2-31 iulie, in urma masuratorilor, gheata s-a topit intr-un ritm alert, scazand inaltimea varfului cu 4m, atingand o cota record in datele oficiale de masuratoare, acum fiind la 2097m, cu un ritm de topire de 14 cm/zi.

Desi varful sudic mereu a fost mai inalt cu destui metri peste cel nordic, in ritmul de topire masurat pana acum, se estimeaza ca varful sudic va scadea cu 1m sub cel nordic pana la sfarsitul verii. Astfel ca un simbol al naturii muntoase glaciare a Suediei, e pe cale de disparitie intr-un timp record, de doar cateva luni. Masuratorile de monitorizare au inceput inca din 1880, motiv pt care s-a gasit ca in ultimii 20 ani, inaltimea varfului sudic a scazut cu 1m in fiecare an, iar anul asta a fost dezastruos de-a dreptul. Din pacate, asta e tendinta la nivel global si vom ajunge sa ne uitam la ghetari doar in poze si filmulete pe internet.

Neobisnuit mai este faptul ca datorita acestor schimbari, anume temperaturi de 20 de grade, pana si in aceste locuri, anume zona arctica, au izbucnit incendii de padure. Asadar, sa nu ne mire de incendiile din Grecia, cele din California care le avem si acum si care au ajuns si ele la un alt record si cate mai sunt probabil si prin alte parti de care nu s-a mediatizat.

Incalzirea globala este reala, ne afecteaza, o vedem zilnic, o tratam superficial, iar ceea ce tine efectiv de rasa umana sa faca ceva in ideea potolirii efectelor produse chiar de noi asupra acestui fenomen natural, ne cam lasa rece. Ne distrugem planeta si nu ne pasa mai deloc de asta, suntem prea indolenti, ne cam meritam soarta.

#2
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,680
  • Înscris: 08.10.2004
https://www.livescie...usly-close.html

ca tot  a disparut topicul cu linkul asta.

#3
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,128
  • Înscris: 19.09.2005
sahara era verde...
sunt fenomene ciclice, se preleva date dar interpretarea lor se face statistic.... iar statistica contine o gramada "coeficienti" subiectivi.

din punctul meu de vedere nu incalzirea efectiva e problema ci instabilitatea atmosferica, perturbarea tiparelor si a ciclicitatii. el nino

Edited by arg, 07 August 2018 - 10:48.


#4
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu existã decât în matematicã

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015
Nu cred in asa ceva. Sunt doar schimbari ale climei, ca un fel de circuit al apei in natura.
Daca ar fi incalzirea globala, nu am mai vedea zapada vara prin anumite parti ale lumii unde nu a nins probabil niciodata.

#5
pixel3cs

pixel3cs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,732
  • Înscris: 26.01.2007
Este simplu sa prezici ce se va intampla, Numarul de dezastre naturale este in crestere de la an la an. Temperatura medie globala creste exponential in fiecare an. In momentul de fata soarele incalzeste atmosfera din ce in ce mai mult, iar masele de aer calde si reci se amesteca la intamplare asa cum se misca apa in interiorul uni vas inainte de fierbere. In acest context va trebui sa vedem catastrofe mult mai dese de genul:
- inundatii masive din neant in locuri unde nu au fost niciodata inundatii
- alunecari de teren care vor strica drumuri, autostrazi, baraje
- grindina cat oul de strut care va distruge culturi, case, masini, stalpi electrici
- vegetatie care va lua foc in proportii mult mai mari
- cutremure, tsunami
- calduri cu victime animale, umane
- zone cu seceta mare

Din aceste cauze se va produce un haos generalizat la nivel global. Oamenii vor incerca sa caute locuri unde nu a ajuns furita naturii, dar vor gasi prapad mult mai mare oriunde se vor duce. Este posibil ca al treilea razboi mondial sa aibe ca si motiv de izbucnire lupta pentru putinele resurse ramase pentru supravietuire.

In momentul de fata oamenii nu realizeaza pericolul, nu se iau nici un fel de masuri la nivel global. Distrugerea ce va urma va duce la constientizarea nevoii de guvern mondial care sa gestioneze probleme mondiale, trecand peste interesele statale. Rationalizarea hranei si a apei pentru cei ramasi in viata va deveni obligatorie, iar acest lucru se va face cu ajutorul tehnologiei.

#6
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Nimic nu este constant în Univers. Totul se schimbă, mai repede sau mai lent.
Terra face parte din Univers, prin urmare este supusă schimbărilor, mai ales că nu este un corp ceresc independent. Activitatea solară o influenţează direct.
Mereu au fost schimbări climatice şi vor mai fi. Aşa cum au dispărut civilizaţii şi au apărut altele, la fel va fi şi de acum încolo.
Pe de altă parte, există încă pe Terra vieţuitoare încă neclasificate, există locuri unde omul nu a putut ajunge, există sute de enigme nedezlegate, dar e bine că îşi dau unii cu părerea - prostindu-i pe ceilalţi - că încălzirea globală este efectul activităţii umane.
Cu excepţia unor tehnologii de tip HAARP aplicate la întreaga capacitate, omul nu poate schimba clima întregii planete.
Mi-ar plăcea foarte mult ca pe toată Terra să fie vară veşnică, dar asta nu se poate.

 pixel3cs, on 07 august 2018 - 10:53, said:

Distrugerea ce va urma va duce la constientizarea nevoii de guvern mondial care sa gestioneze probleme mondiale, trecand peste interesele statale. Rationalizarea hranei si a apei pentru cei ramasi in viata va deveni obligatorie, iar acest lucru se va face cu ajutorul tehnologiei.
SF-ul e fascinant şi pentru mine, însă noi trăim o realitate. Şi mi-e teamă că ceea ce vedeam prin Mad Max şi alte filme din acel gen este doar o parte din ceea ce ar putea să fie.
Cât despre raţionalizarea hranei şi a apei, generaţia anilor 80 a trăit-o din plin, fără tehnologie avansată şi fără vremuri apocaliptice - din contră, într-o epocă de aur.
Mai degrabă, dacă se va produce aşa ceva, se va produce din cauza unor minţi bolnave şi nu din cauza naturii.

#7
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

 Dany_Darke, on 07 august 2018 - 10:30, said:

Incalzirea globala este reala, ne afecteaza, o vedem zilnic, o tratam superficial, iar ceea ce tine efectiv de rasa umana sa faca ceva in ideea potolirii efectelor produse chiar de noi asupra acestui fenomen natural, ne cam lasa rece. Ne distrugem planeta si nu ne pasa mai deloc de asta, suntem prea indolenti, ne cam meritam soarta.
Ajunge un puternic si obraznic vulcan subacvatic sa erupa si in functie de directia in care va impinge planeta Terra incalzire globala sau era glaciara scrie pe noi, asa ca ar trebui sa ne dam de lucru in directia a iesi de pe aceasta "coaja" in secunda doi daca este cazul cu catel si cu purcel la purtator cu ajutorul unui simplu dar eficace "dispozitiv antigravitational".

#8
wisemann

wisemann

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 08.04.2018
Cine nu crede in incalzirea globala nu prea se uita la ce se petrece in lume, este unul dintre cele mai naive lucruri sa crezi ca omenirea isi poate desfasura activitatile de zi cu zi pana la nesfarsit FARA nicio repercursiune. 2018 este in ritmul de a fi al 4-lea cel mai cald intr-un record deja, doar 2015,2016 si 2017 au fost ani mai caldurosi. Oceanul a atins Nivelul de aciditate nemaiauzit de 14 milioane de ani, in rtimul acesta pestii vor fi dezorientati de-a binelea si nu vor mai putea vana nicio hrana sanatoasa

#9
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,802
  • Înscris: 07.06.2014
dar vulcani avem si al suprafata, nu e musai nevoie sa fie sub apa. chiar in SUA este acel supervulcan din Yellowstone Park, care in ultimii ani a tot fost pe graficele de cutremure, activitate intensa cu apele termale si tot asa. pamantul e in continua miscare si activitate, de mutat, nu ne vom muta nicaieri de aici, chiar de disparem cu totii in urma unui dezastru natural, nu e nimic neobisnuit, ci doar metoda naturala de triere a vietii pe pamant.

vezi si asteroizii care au distrus dinozaurii.

#10
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,418
  • Înscris: 17.04.2006
Planeta este supusa schimbarilor insa noi le acceleram amenintator! Trendul de incalzire este unul ascendent datorita efectului de sera produs de noi.
Nu imi vine sa cred ca inca sunt multi care spun ca incalzirea globala e un hoax, ca doar iarna inca ninge! Atata ignoranta...

Poftiti cateva surse in care se explica sumar cum sta treaba, sa inteleaga oricine:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/eNx9tvCrvv8?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/OWXoRSIxyIU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#11
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,654
  • Înscris: 22.01.2015
Ciclitatea la care faci referire Dany-D,aia de zeci de mii de ani,nu a bagat in ecuatie Omul.Incepand de la rev.ind. din sec. xvi nu se mai respecta.  Albul ghetarilor,antarcticii,groenlandei se reduce nu mai reflecta radiatia solara.Topindu-se apare orice culoare in afara de albul preexistent. Care automat inmagazineaza mai multa  caldura.Unde odata era permafrost mereu inghetat la adincimi relative mici acuma ciuciu.Si mai elibereaza si ala o carca de metan.  Si cam inutil ca lumea dezvoltata are certificate verzi,Kyoto s.a.  Atata timp cat sud-america,Africa,rusia taie-n draci paduri poti pune cruce ca nu va mai fi ca inainte.  Si pana si plasticul(tot ce include notiunea de) la cat de ieftin este nu-I de mirare ca-l abandoneaza toti.Din varful muntelui pana-n Pacific. Ps.:Nu am facut-o pana acum la +40 ani,da in sept A.D. 2018 voi planta vre- 10 copaci pe dealul de la soacramea.

#12
diegodanny

diegodanny

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,354
  • Înscris: 01.07.2015
Cum sa nu apara incalzire globala daca unii mai smecheri distrug padurile ?
Padurea recicleaza aerul, tine un mediu mai umed, opreste alunecarile de teren, in caz de inundatii o parte din apa este absorbita de pomi, asta este cea mai buna arma impotriva incalzirii globale.

Edited by diegodanny, 07 August 2018 - 11:53.


#13
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,802
  • Înscris: 07.06.2014
exact, taierea padurilor este un alt factor extrem de important asupra grabirii procesului ciclic. cea mai mare zona forestiera este cea amazoniana. in perioada 1970-2000, s-au taiat peste 750 000 km2  de padure, din care 3/4 doar pt pasunatul animalelor. care animale de fapt sunt pt consumul uman, oameni ce sunt tot mai multi si consuma tot mai mult din resursele ce nu mai apuca sa se regenereze. oare unde vom ajunge in acest ritm?

astfel aerul nu se mai purifica la nivel global, curentii de aer ce au rolul lor in crearea si deplasarea curentilor globali, sunt perturbati, pamantul capteaza tot mai multa caldura ce o elibereaza in atmosfera ulterior, temperaturile local incep sa creasca, fauna sufera, vegetatia se schimba si afecteaza fauna la randul ei, oamenii la fel.

aerul ce odata era umed, acum este unul uscat, totul se schimba. un dezastru natural, cum sunt incendiile anuale din SUA si chiar africa, sunt o cale naturala de regenerare a pamantului, vegetatiei, naturii in general, fie ca ne place sau nu, asta inseamna autosustinerea climatului acestei planete, insa de ceteva sute de ani a intervenit omul, care s-a gandit sa puna in genunchi tot acest mecanism ce candva functiona ca uns.

asadar, problema principala a accelerarii de care vb, este de fapt interventia abuziva a omului, lucru ce distruge nu numai un ecosistem, ci un intreg lant trofic la nivel terestru. asta ca sa nu incep si cu partea acvatica, bariera de corali si pescuitul abuziv, care distruge lantul trofic de acolo.

#14
burkina

burkina

    Shemhamphorash

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,799
  • Înscris: 07.10.2017
Bine zis "cine nu crede" in IG. Logica simpla: meteorologii nu pot sa iti spuna vremea peste 5 zile, nu mai zic de o saptamana sau o luna, dar prezic cu exactitate ce se va intampla in urmatorii 50 de ani  GLOBAL. Chem cacatu'. Acu' nu e problema, voi puteti sa "credeti" in ce vreti, doar ca nu e vorba de stiinta aici. Plus ca sunt si niste baieti smecheri care fac bani din predictii catastrofice, va las pe voi sa cautati. Daca as face bani din chestii verzi, as pompa si eu credinta asta pe forumuri ca sa fiu sincer.

Stiinta se bazeaza pe empirism si observatie din care rezulta  o teorie,  care daca rezulta in chestii predictible si repetabile de altii, ajunge o lege. Climatologia nu e o stiinta. E cel mult parerologie.

Cine crede ca e o stiinta, sa imi zica si mie 3 legi si o constanta in climatologie sau ma rog, incalzire globala.

Edited by burkina, 07 August 2018 - 11:55.


#15
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,802
  • Înscris: 07.06.2014
esti intr-o mare eroare colegu. timpul probabil de peste 2-3 ... 10 zile e una, pt ca acolo zici ca temperatura va fi de x grade, vant din directia cutare, ploi nu stiu ce fel, etc. acolo e ceva mai precis ce vor sa stie oamenii, lucru aproape imposibil, mai ales in ziua de azi cu toate schimbarile climatice.

insa ideea transformarii la nivel global peste 50-100 de ani si peste, se bazeaza pe matematica, adica situatii statistice, studii din anii precedenti pana in prezent, tendinta pe viitor si astfel se poate aproxima ce modificari vor fi. in matematica, chestia asta se numeste probabilitate, in clasa a 6-a se studiaza.

#16
carturarulobosit

carturarulobosit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,382
  • Înscris: 07.05.2018
Acum ca am vorbit despre efectele ei, care sunt modalitatile de incetinire a incalzirii globale?

Edited by carturarulobosit, 07 August 2018 - 12:05.


#17
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,802
  • Înscris: 07.06.2014
1. oprirea defrisarilor necontrolate si plantarea de puieti care sa inlocuiasca ce s-a taiat pana acum

2. activitati industriale mai putin poluante pt mediu, aici ma refer nu numai la aer, ci si la apa, vegetatie, etc

3. utilizarea de resurse regenerabile

astea sunt principalele, fiecare are alte subpuncte ce trebuiesc atinse

#18
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,418
  • Înscris: 17.04.2006

 burkina, on 07 august 2018 - 11:52, said:


E destul de antrenant sa citesti un grafic simplu.
Meteorologii incearca sa iti spuna exact cate grade sunt peste 3 zile. Predictiile stiintifice sunt bazate pe medii.

Nu exista nici un indiciu ca temperatura globala stagneaza, de scazut nu are rost sa discutam.


Attached File  500x319xGlobal_warming.gif.pagespeed.ic.pW68fhU8k6.png   13.46K   19 downloads

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate