Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...
 Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...
 Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...
 Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...
 

Chimist amator

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#19
Sciexp

Sciexp

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 01.05.2018

View Postcipri2bau, on 02 mai 2018 - 18:34, said:

Eşti doar la nivelul curiozităţilor experimentale. Dacă eşti olimbic probabil ai bătut prea mult capul cu culegerile problemele şi calculele.
Şi totuşi nu aici citit complet C D Nenitescu sau alte tratate să vezi că elementle chimice se izolează şi purifică greu şi cu mari costuri.
Aminele ălea de care spui au un miros groaznic de peşte stricat şi putreziciune fiind de fapt ele însele rezultatul reducerii aminoacizilor din proteine in procesele de descompunere a organismelor moarte. Tu vrei să le obţii? Munceşti 7 ore să obţii o asemenea substanţă în cantităţi mici, care-i folosul? ai ce admira la ea?
Multe substanţe sunt cancerigene, majoritatea celor cu nucleu benzenic, vrei să inspiri vapori de anilină sau să te ia somnul cu vaporii toxici de piridină şi să şi tot felul de toxicităţi?

Chimia  e un domeniu falimentar in estul europei, Mai e folosită in industria alimentara petrolului medicina si farmacie, sinteze organice se fac in ţările industrializate
Poate unul din 600 copii e pasionat de chimie la aşa nivel, asta inseamnă că nici nu merită investit in acest domeniu la nivel de scoli, Câtă vreme matematica, informatica softwarele programarea fac banii după absolvire.
Toate menrele astea o să ţi le satisfaci cu vârf şi indesat la o facultate de chimie de pe la bucuresti sau alta univ.

Cu chimie se lucrează însă tare pe la negru şi prin românia, sinteze de droguri şi recuperări de aur si argint (nu şi altele) din componetele hardware vechi sunt treburile iar ambele sunt ilegale şi e normal să fie ilegale. Vezi că unii adună tantal d eprin anume piese vechi, nu stiu pe unde-l vinde. Si paladiul e foarte scump.
Ai omis ceva, cum vei obtine lantanoidele?
Si vezi că Tc si Pm nu au izotopi stabili. Ar fi culmea să obţii şi U. Tot ce e după Bi este instabil şi radioactiv, deci incalci grav linia interzisă dacă vrei să te opreşti doar la U
De unde obţii Sr, Ga, Tl Re Os Rh Ru. Cd e toxic ca si Hg.

Electroliza Ca (OH)2? păi e cam greu solubil.
Ca se obtine prin electroliza CaF2 topită. ca reactioneaza cu apa precum Na deci adio electroliză in solutie. Doar Mg ai putea sa-l obtii aşa, doar ca banda de Mg e prin laboratoare..

Cunosc situația compușilor organici cancerigeni de care doresc să mă feresc (cum ar fi benzenul) și știu și că astfel de sintetizări implică extrem de multă dedicare. Niciun experiment nu îl fac cu un folos bine definit, nu mă aștept să obțin bani sau vreun premiu. Afirmația este corectă, cadaverina și putrescina sunt compușii care dau mirosul oribil al putrefacției, iar acroleina are un miros la fel de rău (pe asta o voi folosi, cel puțin, pentru ca să văd polimerizarea acesteia și pentru a face 1 octen 3 ol).

Revenind la chimia anorganică, așa cum am menționat, este un vis să le am pe toate până la uraniu. Poate voi trișa în unele cazuri de dragul colecției, să cumpăr lantanide în fiole cu argon, fără să mă mai obosesc cu sintetizarea, însă în cazul actinidelor e mai greu. Da, deja intrăm pe teritoriu radioactiv, dar să nu uităm că radiația poate fi micșorată (spre exemplu, cu ajutorul cutiilor de plumb). Dar până la cutia de plumb și la radioactivitate sunt conștient că mai am o cale lungă. Ca fapt divers (și interesant), un element transuranic (americiul) se află în cantități foarte mici (oxid de americiu, din câte știu) în detectoarele de fum. Ideea este să extrag elemente din substanțe ușor de găsit, dar din nou, de dragul colecției, anumite substanțe mai greu de obținut (clorura de cesiu, spre exemplu) trebuie cumpărate. Acesta este cazul stronțiului, deoarece am găsit carbonat de stronțiu pus la vânzare pe internet. Reniul, ruteniul și rhodiul, în afară de compușii organometalici, nu prea fac compuși, deci și ei vor trebui achiziționați direct. Reniul este implicat în câteva aliaje (de obicei cu wolframul), dar separarea ar fi mai complexă. Galiul poate fi achiziționat ușor (am găsit pe internet câteva grame cu 20 de dolari). Sunt conștient de toxicitatea cadmiului și a mercurului (care este și volatil), dar am fost instruit să manevrez astfel de substanțe. În orice caz, nu plănuiesc să lucrez cu compuși foarte toxici decât sub supravegherea unui profesor experimentat. Osmiul (împreună cu iridiul) este unul din componentele unor aliaje utilizate pentru crearea penițelor mai dure ale stilourilor. Însă separarea nu se poate face cu metode tradiționale (se folosesc anumiți compuși organici foarte complecși și denși), așa că și acesta va trebui achiziționat. Recunosc, achiziționarea nu are nicio treabă cu chimia și poate fi interpretată ca lene sau lipsă de experiență, dar nu toate elementele până la uraniu au utilizări cruciale. Așa cum am spus, doresc o colecție, ceva ce mulți începători în chimie își propun (dar se finalizează foarte greu și cu mari sacrificii financiare). Admit faptul că am omis technețiul și promețiul, aceia chiar nu vor putea fi procurați. Admit și că am omis câteva gaze nobile pe care chiar nu le doresc (radon) sau care sunt foarte scumpe (kripton).

Venind vorba de electroliză, mă refeream la sarea topită. Temperatura poate fi ușor atinsă cu un arzător de propan (care nu costă foarte mult). E drept, metoda are șansă mare de eșec deaorece electrolizele implică foarte multă acuratețe, chit că metalul de calciu (presupunând că îl obțin) poate oxida din pricina temperaturilor înalte și a expunerii la aer. O metodă despre care am citit că funcționează este reducerea aluminotermică a sulfatului de calciu (bineînțeles că este nevoie de panglica de magneziu pentru a iniția reacția).
Momentan dețin CaF2 (geologic cunoscută și sub numele de ”fluorină”) mulțumită unei reviste despre minerale semiprețioase și o voi implica într-o reacție cu acidul sulfuric la un moment dat. Dar asta după terminarea liceului, când poate voi avea pregătirea psihologică necesară să manevrez acidul fluorhidric.

View Postmediasick, on 02 mai 2018 - 19:19, said:

ii dau eu un metru de Mg pur, contra a 35 de USD.

Daca esti interesat, imi scrii prin MP.

din lista asta (Sr, Ga, Tl Re Os Rh Ru. Cd e toxic ca si Hg.) iti obtin Ga.

Hg iti obtii singur din patru termometre vechi (inca se gasesc ...)

hai ca se poate ...

insa rhodium, osmium, rhenium, rubidium -- te lingi pe bot -- nu ai de unde.

Exact asta punctasem în comentariul meu precedent. Ăștia fac compuși organometalici (foarte scumpi). Dar, presupunând prin reducere la absurd că aș avea acei bani, separarea ar fi incredibil de complicată și nu ar merita efortul pentru câteva miligrame care ies dintr-un gram. Însă sunt încântat de ideea unei colaborări! Îți voi trimite în iunie, când am mai mult timp, un mesaj în legătură cu decizia mea. Magneziul m-ar interesa, deoarece este crucial în chimia anorganică.

#20
Sciexp

Sciexp

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 01.05.2018

View Postcipri2bau, on 02 mai 2018 - 18:34, said:

Si paladiul e foarte scump.
Ai omis ceva, cum vei obtine lantanoidele?
Si vezi că Tc si Pm nu au izotopi stabili. Ar fi culmea să obţii şi U. Tot ce e după Bi este instabil şi radioactiv, deci incalci grav linia interzisă dacă vrei să te opreşti doar la U
Am omis și franciul și astatinul, cu care nu voi putea lucra în nicio circumstanță. Cât despre poloniu și radiu, nici cu acestea nu mă gândesc să lucrez (să nu uităm de ofițerul rus otrăvit cu o cantitate aproape infimă de poloniu).

#21
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,857
  • Înscris: 30.11.2017
Th ai mai putea avea ca e cel mai slab radioactiv. Se folosea prin unii catalizatori ptr ch org.
Dar tine seama ca detinerea de orice izotop radioactiv este ilegala si ti-ar trebui autorizatie. Altfel poti face puscărie si tu ai si tăi multi ani ca si traficantii aia marii.
Crezi că ti intr-un apartament de bloc astea? Eu n-as vrea sa fiu vecinul tau.
La ce vrei sa faci iti trebuie un laborator mai complex decat ce e pe la vreo facultate de profil, dimensiuni cat o uzina.
Numai cate sticle cu substante compuse ar fi, plus aparatura.
Sunt curios unde o sa depozitezi F2. Te temi inca si de HF.
Cl2 ar fi fain sa-l lichefiezi.
Exact ce e interesant de studiat nu poti avea, adica At, un semimetal chiar metal cu 7 e pe ult strat. Cum o fi HAt? solutia o fi disociind mai mult decat cea de HI?
Hidrogenul poloniat si el, cum o fi, iar poloniuri or fi existand?
Ce reactii o fi dand cel mai electropozitiv metal Fr adica? explodeaza la aer?
Rn gaz inert cu atomi mari. Deci dai drumul la ăla si te lovesc atomii ăia ca niste ble de Pb. Culmea ca in unele sitiuatii mai si reactioneaza putand pierde din e periferici sau face leg covalente de tip mai ciudat. Are viata scurta doar vreo 3 zle, Fr doar cateva ore parca.

De ce nu incerci niste forme alotrope? O3, ce zici? il obtii pur ? diamant, ai bani de el? SiC foarte dur ar fi de cautat.
Am ar fi in detectoare de gaz? de ce? deci eu nu mai intru in camere cu asa ceva atunci.

La ce folos sa ti elemente radioactive in cutii de Pb? cum le mai admiri? scoti capacul?

Deaia ti-am zis ca ar fi fain Cl2 lichefiat un lichid verde, O3 lichid albastru dar si cam instabil,
Sunt chestii care probabil nici in laboratoarele universitatilor mari din lume nu sunt prezente decat pe la institute de cercetare.

Iti mai dau o idee, sa cauti sa obtii sau sa gasesti materie de densitate mare, mai mare decat 22 cat are Os. Cu transuranienele fiind imposibil si rezultatul nu-i prea spectaculos, ar fi bine o structura densa fara invelisuri electronice la atomi, doar cu nuclee. Ce zici? dai cu o piatra deaia cat pumnul dar care cantareste vreo 25 -100 kg si spargi un zid. O pui pe o masa si se rupe masa.

#22
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,056
  • Înscris: 06.01.2007
Ar fi culmea chimiei.

#23
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View PostSciexp, on 02 mai 2018 - 19:40, said:


Revenind la chimia anorganică, așa cum am menționat, este un vis să le am pe toate până la uraniu.
Nu te mai gandi la visul asta. Este un vis imatur. L-am avut si eu.
Poti sa cumperi ceva de genul asta , dar nu are nici un farmec.

Invata teorie cat mai multa si experimeteaza cu sinteze de compusi simpli. De ex.sodiu dodecil sulfat.

#24
Sciexp

Sciexp

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 01.05.2018

View Postcipri2bau, on 02 mai 2018 - 22:04, said:

Th ai mai putea avea ca e cel mai slab radioactiv. Se folosea prin unii catalizatori ptr ch org.
Dar tine seama ca detinerea de orice izotop radioactiv este ilegala si ti-ar trebui autorizatie. Altfel poti face puscărie si tu ai si tăi multi ani ca si traficantii aia marii.
Crezi că ti intr-un apartament de bloc astea? Eu n-as vrea sa fiu vecinul tau.
La ce vrei sa faci iti trebuie un laborator mai complex decat ce e pe la vreo facultate de profil, dimensiuni cat o uzina.
Numai cate sticle cu substante compuse ar fi, plus aparatura.
Sunt curios unde o sa depozitezi F2. Te temi inca si de HF.
Cl2 ar fi fain sa-l lichefiezi.
Exact ce e interesant de studiat nu poti avea, adica At, un semimetal chiar metal cu 7 e pe ult strat. Cum o fi HAt? solutia o fi disociind mai mult decat cea de HI?
Hidrogenul poloniat si el, cum o fi, iar poloniuri or fi existand?
Ce reactii o fi dand cel mai electropozitiv metal Fr adica? explodeaza la aer?
Rn gaz inert cu atomi mari. Deci dai drumul la ăla si te lovesc atomii ăia ca niste ble de Pb. Culmea ca in unele sitiuatii mai si reactioneaza putand pierde din e periferici sau face leg covalente de tip mai ciudat. Are viata scurta doar vreo 3 zle, Fr doar cateva ore parca.

De ce nu incerci niste forme alotrope? O3, ce zici? il obtii pur ? diamant, ai bani de el? SiC foarte dur ar fi de cautat.
Am ar fi in detectoare de gaz? de ce? deci eu nu mai intru in camere cu asa ceva atunci.

La ce folos sa ti elemente radioactive in cutii de Pb? cum le mai admiri? scoti capacul?

Deaia ti-am zis ca ar fi fain Cl2 lichefiat un lichid verde, O3 lichid albastru dar si cam instabil,
Sunt chestii care probabil nici in laboratoarele universitatilor mari din lume nu sunt prezente decat pe la institute de cercetare.

Iti mai dau o idee, sa cauti sa obtii sau sa gasesti materie de densitate mare, mai mare decat 22 cat are Os. Cu transuranienele fiind imposibil si rezultatul nu-i prea spectaculos, ar fi bine o structura densa fara invelisuri electronice la atomi, doar cu nuclee. Ce zici? dai cu o piatra deaia cat pumnul dar care cantareste vreo 25 -100 kg si spargi un zid. O pui pe o masa si se rupe masa.

Thoriul și câteva din sărurile sale erau introduse în fibrele mantalelor cu gaz acum foarte mulți ani (mantaua era expusă la flacără, iar thoriul, alături de celelalte săruri și metale erau convertite la oxizi). Este posibil ca astfel de mantale să mai poată fi găsite (cu toate că producția lor a încetat acum foarte mulți ani). Mulțumesc pentru sfatul referitor la radioactivitate! Îmi dau seama că astfel de elemente chimice necesită autorizație, dar voiam ca mai multe persoane să afirme asta, pentru ca să știu concret de ce am nevoie.
Fluorul liber nu apare decât încapsulat în cristale de CaF2 (dar foarte rar), însă există laboratoare care îl pot păstra în atmosferă inertă pentru a face câteva reacții cu acesta. Sunt ferm convins că eu nu o să-mi permit o asemenea aparatură, dar poate o să ajung să văd elementul liber într-un astfel de laborator, cândva.Teama de HF este justificată, nici măcar nu se simte, deci necesită pregătire foarte mare și o precauție majoră pentru a evita ”scăpările”.
Formele alotrope nu sunt chiar atât de greu de obținut. Spre exemplu, ozonul este produs secundar în unele electrolize ale apei executate prost. Diamantul deja întrece posibilitățile chimiei de amatori. Carborundul nu se obține extraordinar de greu. Există deja procedeul Acheson, dar implică mult monoxid de carbon care trebuie manevrat cu foarte mare precauție.

Pentru clor sigur gasesc niste TCCA si acid clorhidric. Dar o temperatură sub punctul de fierbere nu pot să obțin și nici presiuni atât de mari n-aș prea crede. Îl voi obține lichid pentru scurt timp, totuși.

Acidul astatinhidric s-ar putea să fie mai puternic decât acidul iodhidric. Dar în soluție se descompune, cel mai probabil, în hidrogen și astatin. Chimia acestui element nu a fost studiată foarte mult.
Există compuși ai poloniului. Nu cunosc dacă se numesc poloniuri (după nomenclatură așa ar trebui să fie), dar tradus din engleză ar ieși ”polonide”. Există, bineînțeles, ”polonide” ale metalelor reactive: MgPo, Na2Po, CaPo (astea, din câte știu, sunt printre cele mai stabile). Există și hidrura de poloniu, H2Po, dar cel mai probabil este instabilă. Adică H2O, H2S, H2Se sunt stabile, H2Te este la limita stabilității, deci H2Po ar trebui să înceapă să devină instabil.

Americiul este pus în detectoarele de fum deaorece acesta eliberează particule alfa, ionizând aerul din jurul său. Atunci când un nor de fum perturbă fluxul constant de ioni, alarma se pornește. Dar masa de material radioactiv din detectoarele de fum este de ordinul microgramelor.

Deja exista un element mai dens decat osmiul, hassiul. Un proiect la care chiar m-am gândit și care este terminat (pe hârtie) constă în producerea tungstaților. Dacă aș intra în posesia clorurii de cesiu, aș putea produce tungstat de cesiu, cu ajutorul acidului tungstic (adica trioxid de tungsten dihidratat). Tungstatul de cesiu, din câte am citit, ar trebui să fie o sare destul de densă (în soluție de concentrație maximă). Dar dacă vorbim de densități atât de mari (ca cea a osmiului), este foarte puțin probabil de realizat prin metode obișnuite. Cine știe de ce condiții extreme de presiune este nevoie pentru a face un material cu densitate mai mare decât a hassiului (41 g/cm3).  În teorie, plasma quarc-gluon ar fi cea mai densă formă de materie, dar aici vorbim deja de ceea ce a dat naștere Universului. Condițiile ar fi mai mult decât extreme.

#25
mediasick

mediasick

    sferto-doct, corect politic, fan multiculti, vax lover

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,119
  • Înscris: 21.08.2017
Hassium is not known to occur naturally on Earth

https://en.wikipedia.org/wiki/Hassium

eu cred ca nicaieri nu apare in mod natural ...

#26
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,857
  • Înscris: 30.11.2017
Caracterul reducător creste de sus in jos in cele 4 grupe cu nemetale, e de asteptat ca HAt si H2Po (sau PoH2) sa fie foarte nestabile. ne putem lua si după BiH3 care e nestabil si practic e o hidrura de bismut nu hidrogen bismutat sau H2Te.
Probbail că un ion Po2- nu există iar combinatiile Po cu metalele active or fi doar niste aliaje. Raza atomică foarte mare a unui ion Po2+ il face foarte polarizabil in raport cu raza prea mică a ionilor Na+ iar caracterul ionic al legaturii poate trece procentual spre covalent. Poate Fr2Po să existe ionic.Electronegativitatea poloniului si reactiile ar fi posibil asemanatoare cu ale Sb, iar ale At cu ale Te, adică compusi relativ covalenti instbaili in multe cazuri si insolubili in apa sau slab solubili asa incat e greu de vazut cat ionizeaza HAt sau H2Po in solutie.
La o dizolvare in apă daca e solubil Na2Po, cred că ar avea loc hidroliză si degajare de H2Po sau chiar descompunerea lui si degajare doar de H2 amestecat cu H2Po, iar Po ar precipita sub forma de pulbere neagra
Despre H2PoO4 Po(OH)2 Po(OH)4 Po(OH)6 si alte combinatii mai complicate cum are si telurul ar fi interesant din nou.
Hassiul sau care e acolo e nestabil, durata de viata e de ordinul secundelor sau milisecundlor, deci inutil. Se obtine prin bombardarea nucleelor mari cu atomii mai mici asa incat sa-i uneasca in nuclee mai mari cumva. Asta in acceleratoare de particule si e valabil ptr majoriatea transuranienelor.
Printr-o carte am citit de mult despre posibilitatea existentei unor elemente stabile cu Z mult mai mare si situate undeva in perioadele 8 sau 9 sau 10 (Z poate pe la 210 sau 280 sau 370 iar A-urile pe la 400-700). Zonele cu acele elemente numite zone de stabilitate sunt guvernate de asa zisele numere magice care sunt niste marimi ce caracterizeaza structura nucleelor. posibil asta e si motivul pt care cercetatorii nuclearisti de prin sua si poate si rusia inca insista cu obtinerea de elemente tot mai grele si deocamdata tot mai nestabile
HF se foloseste pt gravura sticlei din vechi timpuri, de unde atata teama. Se tine in sticle de plastic.
Reactiile HF si F2 sunt mai atipice si cu multe exceptii de la regulile celorlalte elemente din cauza electronegativitatii foarte mari a F. Iar HF e un acid slab ca si ionizare in solutie apoasa

Mai e de obtinut ceva atimaterie, antielementele.oare unde merg depozitate?

Cat despre detectoarele de gaz montate acum prin multe incaperi, cred ca ar trebui sa ne ferim daca au Am care e radioactiv. Nu cred ca avem nevoie de particule alfa care sunt nuclee de he fara invelis sa ne bombardeze in cap sau corp. Dupaia ne miram de incidenta cancerelor la care contribuie si poluarea si alimentatia cu porcarii.

Insa eu nu vad nimic interesant in munca asidua de a produce toate astea, sunt altii care le fac, ma multumesc cu cititul si sa mai si vizualizez cate ceva daca exista si nu e secret.

Edited by cipri2bau, 03 May 2018 - 11:46.


#27
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
De ce nu mai bine aștepți până la facultate , îți găsești apoi un servici la un institut/facultate de prestigiu unde vei avea ocazia să lucrezi cu ce vrei tu? Ofcourse sub autorizație. Altfel pari umpic cam...nebun...din moment ce restul colwgilor îți explică o evidență clară si pentru un prost la carte, si anume ca multe , prea multe substanțe sunt periculoase , put rau, sunt greu spre imposibil de obtinut intr-un laborator mic sau sunt mult prea rare.
Înțeleg pasiunea cunoașterii dar n-ar fi mai bine să fii umpic mai practic și realist?

Edited by karax, 03 May 2018 - 11:31.


#28
cipri2bau

cipri2bau

    Violonist sarac care nici nu mai canta de disperat ce e

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,857
  • Înscris: 30.11.2017
In Romania cercetarea pe stiinte dinastea este foarte slaba fata de cum era in comunism, de asemenea remuneratia este la nivel de femeie de servici, nu merita. De ce? Pt ca nu faci profit. La ce trebuie sa obtii ce stiu eu ce substanta? Plus ca fara un program real de cercetare bazat pe niste directii anume nu se pot obtine nici finantari din strainatate. Cei din strainatate practic te iau acolo si spun pe ocolite, aici lucrezi pt noi, noi investim in tine dar tot ce faci e ptr noi si vrem sa ne recuperam si investitia. E si normal.
Cred că oameni pasionati ca tine sunt doar cativa in toată ţara.
Daca vei rămâne in ţara ajungi profesor pe la vreo scoala de la ţară nde o sa te injure aia analfabeti si o sa isi bata joc de tine sau el mult profesor universitar sau pe la vreun laborator spitalicesc pe salariu de 3 ori mai mic decat medicii si infirmierele.
Daca mergi in străinatate trebuie sa lucrezi ce ti se indică.
Practic un laborator in care sa faci tu ce vrei doar in comunism s eputea face in cadrul centrelor de cercetare ceausista de pe la licee si universitati dar si in cadrul uzinelor in colaborare cu centrele de cercetare si universităţile. Si asta ptr că ceausescu si comunismul in general promova cercetarea si industrializarea ca atuuri principale in devasarea lumii capitaliste. Industria chimica si nucleară erau chiar varf de lance, bomba atomica o dorea si ceausescu s-o aibă, iar sintezele de chimicale erau importante ptr a obtine cat mai multe materiale noi cu proprietati imbunattaite si substante noi cu noi utilizari

Edited by cipri2bau, 03 May 2018 - 11:50.


#29
Calorgreen

Calorgreen

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 11.10.2013
Ce aveti cu baiatul? Va temeti cumva ca va ajunge altcineva sa faca ceea ce voi doar ati visat? Nu mai inventati probleme si piedici, ci oferiti-i solutii, chiar daca este mult mai greu decat sa arunci cu generalitati...
Stiti cati primesc la interviuri din categoria celor cu "ma multumesc cu cititul"? Din pacate am ajuns o natie de "speakeri" care nu sunt in stare sa faca nimic. Daca aveti chef de facut misto-uri pe seama cuiva legat de tema asta, va invit sa o faceti cu mine, nu cu un pusti de 16 ani. Vrea cineva sa vorbim despre ce inseamna chimia experimentala si cate stim din ea?
Pentru Sciexp: cauta ca ti-am trimis eu mesaj in privat.

Edited by Calorgreen, 07 June 2018 - 09:30.


#30
WinstonMontana

WinstonMontana

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.02.2018

View PostCalorgreen, on 07 iunie 2018 - 09:17, said:

Ce aveti cu baiatul? Va temeti cumva ca va ajunge altcineva sa faca ceea ce voi doar ati visat? Nu mai inventati probleme si piedici, ci oferiti-i solutii, chiar daca este mult mai greu decat sa arunci cu generalitati...
Pai chimia se face intr-un cadru organizat, bine specificat dpdv al protectiei muncii.
Daca vrei sa faci laborator atunci acesta trebuie acreditat si o comisie trebuie sa aprobe acest lucru.

Daca vrei sa fii chimist , atunci te duci la facultatea de chimie si incepi cu postul de laborant.
Altfel fie intrii in atentia SRI-ului fie in atentia traficantilor de droguri care apoi intrii tot sub atentia SRI-ului.

#31
Calorgreen

Calorgreen

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 11.10.2013

View PostWinstonMontana, on 07 iunie 2018 - 11:21, said:

Pai chimia se face intr-un cadru organizat, bine specificat dpdv al protectiei muncii.
Daca vrei sa faci laborator atunci acesta trebuie acreditat si o comisie trebuie sa aprobe acest lucru.

Daca vrei sa fii chimist , atunci te duci la facultatea de chimie si incepi cu postul de laborant.
Altfel fie intrii in atentia SRI-ului fie in atentia traficantilor de droguri care apoi intrii tot sub atentia SRI-ului.
Multumesc pentru sfat, insa "cadru organizat" nu inseamna musai si institutionalizat, iar chimia experimentala nu se ocupa doar cu explozibili si droguri. Cam tot ceea ce ne inconjoara are o legatura mai mult sau mai putin directa cu chimia.

Edited by Calorgreen, 16 July 2018 - 11:14.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate