Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

Complex Tampa Gardens Brasov

- - - - -
  • Please log in to reply
67 replies to this topic

#37
villacrown

villacrown

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 11.01.2015
Habar nu am.presupun ca este un boom in tractorul si toata lumea cumpara acolo.eu am vazut vreo 10 apartamente terminate,si nici unu cu calitate.sunt constructii si in centru BV dar trebuie sa cunosti pe cineva care lucreaza in domeniul sa ajungi la ele.pe internet nu le gasesti

#38
klauss74k

klauss74k

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 16.07.2007


 villacrown, on 18 martie 2018 - 14:07, said:

Habar nu am.presupun ca este un boom in tractorul si toata lumea cumpara acolo.eu am vazut vreo 10 apartamente terminate,si nici unu cu calitate.sunt constructii si in centru BV dar trebuie sa cunosti pe cineva care lucreaza in domeniul sa ajungi la ele.pe internet nu le gasesti
Nu inteleg de ce ar sta cineva cu apartamente nou construite si nu le-ar vinde prin orice mijloace(inclusiv promovare pe net).

Edited by klauss74k, 18 March 2018 - 17:02.


#39
CoCo615

CoCo615

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 365
  • Înscris: 28.08.2008
Pentru ca nu au nevoie. Se vand din timpul constructiei si au 0 costuri cu promovarea.
Personal am dat si eu peste 2 astfel de cladiri mai mult din greseala.

#40
Miklos6996

Miklos6996

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.06.2018
http://www.bizbrasov...ar-de-infectie/

#41
klauss74k

klauss74k

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 16.07.2007
Articolul e din 2013.

#42
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008

 klauss74k, on 09 iunie 2018 - 10:30, said:

Articolul e din 2013.
Dacă n-a stat nimeni crezi că e mai bine?

#43
klauss74k

klauss74k

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 16.07.2007

 blotunga, on 09 iunie 2018 - 20:33, said:

Dacă n-a stat nimeni crezi că e mai bine?
Cand am vizitat eu complexul, in luma martie, era ok. Doar ca pe spatiul verde erau depozitate foarte multe materiale de constructie nefolosite. Executorul spunea ca erau si ele la vanzare si ca urmau sa dispara. Insa nu am vazut gunoaie menajere dand pe afara.

#44
ecomar70

ecomar70

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 27.06.2009
In cautarea unui apartament gata construit in Brasov am luat la pas noile ansambluri rezidentiale unde exista  apartamente gata construite si care sunt scoase la revanzare de catre cumparatorii initiali. Trebuie sa spun din start ca optez pentru cumpararea unui apartament deja construit si nu a unuia in stadiu de proiect pentru simplul motiv ca avem nevoie de o casa acum si nu peste un an, doi. Evident ca preturile la revanzare sunt destul de mari pentru ca investitorii initiali doresc bineinteles sa aiba un profit iar unii din ei iti ofera si mobilierul ales pe gustul lor. Asa ca inevitabil am ajuns si la oferta de apartamente din Tampa Gardens. Ca oricare am cautat opinii pe net. Cum oamenii au opinii diferite bazate pe criterii diferite am ramas in dubiu. Asa ca am decis sa vad eu insumi si sa adun suficiente informatii pentru a-mi construi propria opinie.
Si pentru a–mi face o opinie cat mai clara am inchiriat pentru doua nopti un apartament in ansablu (sunt cateva care se inchiriaza in regim hotelier). Asa am putut sa stau de vorba cu vecinii  si sa vad cu ochii mei cat mai multe.
Nefiind din Brasov o sa analizez din perspectiva mea toate aspectele cu plusuri si minusuri asa cum este normal atunci cand achizitionezi orice daramite o casa:
Locatie: Gasesc in general Racadaul ca un cartier extrem de frumos. Locatia este extrem de frumoasa iar dezvoltarea cartierului  se vede ca beneficiat de o conceptie unitara inca de la bun inceput in epoca trecuta asa ca arata foarte bine asa cu upgradeurile la infrastructura facute in vremurile mai recente. Accesul in cartier este asigurat de un bulevard superb pe care traficul nu este mare pentru simplul motiv ca nu este o zona de tranzit Racadaul fiind un fel de fundatura. Tampa Gardens este localizat chiar in capatul cartierului deci fundatura fundaturii.  Unii pot vedea in asta un dezavantaj . Altii o vad ca pe un avantaj. Accesul este facil desi in rampa (poate fi o problema iarna cand ninge). Zona are acces facil si rapid la transportul in comun–statia de capat de linie a catorva rute este foarte aproape. Deocamdata zona verde adiacenta nu este amenajata (este o zona in care localnicii merg la gratar). Nu exista loc de joaca pentru copii iar plimbarile sunt direct pe pajiste. Inteleg insa de la cei care locuiesc acolo ca exista planuri clare ale primariei de amenajare a uni parc civilizat acolo – studiul de fezabilitate ar trebui sa fie deja gata.
In concluzie depinde ce iti doresti : daca vrei sa locuiesti aproape de mall si iti place sa ai animatie cat mai multa in jur nu asta e zona potrivita. Daca insa vrei liniste, peisaj, verdeata ei bine aici le ai din plin.
Gata cu zona. Hai sa trecem la apartamente. De la intrarea in apartament am avut cu totii un sentiment de bine: camerele mari si luminoase. Sunt largi si inalte cu pereti vitarti care dau in totalitate pe o terasa asa cum trebuie adica suficient de lata si pentru sezlong (cam 1.6 m) si cu intidere pe tot apartamentul. M-a contrariat lipsa grinzilor si stalpilor si prima intrebare a fost referitoare la structura constructiei. Dar voi reveni la acest aspect mai tarziu. Ideea este ca nefiind vizibile grinzile si stalpii spatiul este placut. Desi aproape de mijlocul lui Octombrie era foarte cald - 25 de grade pe tremostatul wifi. Asa ca am pus mana pe calorifere cu gandul sa inchid robinetii termostatati dar surpriza…. caloriferele erau reci. Explicatia: soarele de peste zi, suprafata vitrata mare si asa cum se va dovedi mai tarziu excelenta izolatie  exterioara fac ca aceste apartamente sa fie foarte calduroase. Probabil ca in mijlocul verii aerul conditionat este o necesitate daca nu cumva balcoanele pe intreaga suprafata a cladirii ofera umbrire avand in vedere ca soarele este mai sus. Oricum montajul unui aer conditionat este extrem de facil intrucat unitatea exterioara se monteaza pe terasa. La fel de facil se pot monta sisteme de umbrire.
Exista termostat wifi dar in zadar am cautat centrala. Nu este amplasata in apartament . Centralele sunt localizate in afara apartamentelor in doua camere pe fiecare etaj cu acces din casa scarii. La fel si instalatia de gaze cu contoarele de gaze. Aici vine si un potential minus. Apartamentele nu au racord la aragaz la reteaua de gaz si trebuie musai plita / cuptor electric.  Dar deja multi dintre noi optam pentru cuptoare electrice incorporabile iar noile  plite cu inductie sunt mult mai eficiente si curate decat traditionalul aragaz cu ochiuri.
Apartamentele de vazare sunt in blocul vecin asa ca in dimineata urmatoare am trecut la explorarea zonei. Din start se vede o  animatie fata de atmosfera descrisa de un antevorbitor acum cateva luni. Cateva apartamente in care se faceau amenajari (erau afise puse de administratie cu zilele in care se derularu lucrarile, apartamentele in care se lucra si scuzele de rigoare…). De asemenea am remarcat faptul ca erau multe vizite pentru vizualizarea apartamentelor ramase disponibile.
Parerea mea despre proiect: Este evident ca proiectul a fost facut de o firma de arhitectura cu pretentii. De la arhitectura in sine pana la solutiile tehnice adoptate aceste blocuri sunt constructii extrem de interesante, unele dintre cele mai interesante pe care le-am vazut. Si am vazut destule. Nu stiu cine sunt dar ii felicit. E clar ca dezvoltatorul a vrut ceva deosebit si nu s-a zgarcit aici. Arhitectura este la superlativ – cred ca orice arhitect poate sa o confirme. Un singur minus: desi laudabila dorinta arhitectului de a adauga amprenta naturala a lemnului pe fatade, actiunea soarelui binecunoscut negativa asupra lemnului dovedeste ca nu a fost cea mai buna solutie.
Vreau sa cred ca si structura de rezistenta a fost proiectata tot de o firma serioasa. Zidurile exterioare sunt numai beton armat cam de o jumatate de metru grosime (in alternanta cu golurile pentru ferestrele mari) izolate pe exterior cu polistiren de 10 finisat cu tencuiala decorativa. La interior este rigips cu izolatie de vata minerala. Deci izolatie si interior si exterior din start un plus de izolatie. De asemenea structura contine stalpi ca niste semiziduri din beton armat la fel de groase care despart apartamentele. Golurile dintre aceste semiziduri si stalpi sunt umplute cu ziduri pe structura de rigips. Aici e ceva de discutat pentru ca multi  vad structura rigips ca pe un minus preferand o zidarie clasica din BCA. Dupa mine structura de rigips a fost aleasa de arhitect din considerente practice: ascunde aceste elemente de beton masive si permite montajul instalatiilor electrice, sanitare, de incalzire si de ventilatie. De precizat ca ventilatia (inclusiv evacuarea de la hota) se face prin tubulatura ascunsa in tavanul fals. Din start inaltimea camerelor a fost proiectata in mod corespunzator astfel ca chiar cu acest plafon fals inaltimea ramasa este mai mare decat in majoritatea apartamentelor.  In mod sigur solutia cu rigips nu a fost adoptata pe ratiuni de cost. Din experienta proprie un zid din BCA de 10 tencuit si gletuit este mai ieftin decat un zid pe structura metalica, cu izolatie de vata minerala si rigips. Mai nou, multi constructori merg pe zid de BCA, fara tencuiala, fara glet dar placat direct cu rigips. In concluzie nu vad in solutia asta o problema. Atata timp cat este bine executata si izolata, compartimentarea cu rigips este o solutie moderna, eficienta si eleganta. Si asa cum am vazut s-a lucrat cu simt de raspundere. Peretii arata bine finisati, nu vibreaza cand inchizi usa mai cu putere iar conform testelor zgomotele nu patrund prin ziduri. Cum am testat: tv la maxim in living. Zgomotul se auzea in dormitor prin usa.
Apartamentele care mai sunt la vanzare nu au fost finalizate: nu exista parchet in camere si in plus este nevoie si de o sapa autonivelanta. Nu exista pervaze la usile interioare (se pot achizitiona la set si nu costa o avere). Si da usa exterioara pare low cost. Nu este montata aparatura electrica: intrerupatoare, prize. Dar asta mi-a dat posibilitatea sa vad structura si modul cum sunt executati peretii si materialele folosite la instalatii :) . Instalatia de incalzire este realizata pe cupru, instalatia electrica cu conductori dimensionati corespunzator. Foarte destept si practic sistemul ales pentru aplasarea contorizarii: Gazul, curentul, apa au contoarele amplasate in nise separate pe fiecare casa a scarii pe fiecare  etaj. Exista hidranti de incendiu pe fiecare etaj. Judecand strict dupa pret facand un buget al lucrarilor ramase de executat apartamentele isi pastreaza competitivitatea. Fie cumperi cu un plus la pret de 5 – 10 mii de euro un apartament gata de locuit in alta zona rezidentiala fie cumperi aici si mai investesti pe gustul tau si cat te duce buzunarul dar un minim de 3 mii euro. Cu avantajele si dezavantajele zonei asa cum vede fiecare pe criteriile personale.
Deci…eu vad aceste apartamente o optiune serioasa pentru achizitie. Depinde de fiecare ce isi doreste si unde se vede locuind. Ca si potential investitional. Ramane de vazut cum va evolua pretul dupa ce acestea se vor vinde in totalitate avand in vedere ca oferta din Racadau se va limita la ceea ce este construit. Nu prea mai este loc de dezvoltari ulterioare.

#45
greywolfact

greywolfact

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 04.09.2008
Care e gradul de ocupare momentan ? Ai discutat cu cei care locuiesc permanent acolo ? Ei ce zic ?

#46
TheChosen1

TheChosen1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 16.06.2018
Mama ce reclama pe fata, nici infractorul de camarzan nu era in stare sa isi laude asa cotetele :)))

#47
ecomar70

ecomar70

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 27.06.2009

 greywolfact, on 24 octombrie 2018 - 22:07, said:

Care e gradul de ocupare momentan ? Ai discutat cu cei care locuiesc permanent acolo ? Ei ce zic ?

Da am discutat cu cateva familii din scara B. Nu s-au plans de apartamente si nici de zona. Dimpotriva. In schimb s-au plans de lipsa spatiilor de joaca pentru copii,  de calitatea parcarii care e cam prafoasa, de utilajele lasate sa zaca de mult timp in parcare. De asemenea apa este foarte calcaroasa ceea ce afecteaza centralele termice. Cei care locuiesc acolo recomanda partea cu soare - orientare est - sud - vest pentru un cost cu incalzirea mai mic ceea ce este normal intr-o zona de munte. Asa cum am spus banuiesc in schimb ca in lunile de vara este foarte cald pe acea parte si mult mai bine pe partea opusa deci costuri mai mari cu ac-ul. Inca o data e vorba de optiunea fiecaruia. O persoana care tocmai intrase in posesia unui apartament in stadiul in care l-am descris vorbea si de necesitatea schimbarii gresiei si de potentiale probleme cu centrala. Si da vanzatorul nu ofera garantie pentru instalatii, centrala etc. E de asteptat ... a trecut ceva timp de cand blocurile au fost construite.
In privinta gradului de ocupare ... greu de spus. Eu m-am uitat pe lista de plata la intretinere si nu par a fi mai mult de jumatate dar evident ca e posibil ca desi vandute multe nu sunt locuite deocamdata.  Vorbesc numai de blocul C bineinteles. Nu am avut inspiratia sa vorbesc cu administratorul blocului sigur as fi aflat mai multe. Poate o faci tu si ne spui...

#48
greywolfact

greywolfact

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 04.09.2008
Se mai plateste TVA, avand in vedere ca sunt de mai multi ani nevandute (parca era o lege) ?

#49
ecomar70

ecomar70

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 27.06.2009

 TheChosen1, on 25 octombrie 2018 - 09:25, said:

Mama ce reclama pe fata, nici infractorul de camarzan nu era in stare sa isi laude asa cotetele Posted Image))
Draga Alesule :) Din pacate e plina tara de cotete. Te asigur ca nu sunt infractor. Sunt in schimb curios si ma incerc sa ma informez cat pot de bine cand am de luat o decizie. Daca o vezi ca pe o reclama so be it. In schimb daca e ceva nereal / gresit / incomplet in ce am scris as aprecia si alte informatii.

#50
villacrown

villacrown

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 181
  • Înscris: 11.01.2015
cit costa mp la Tampa Gardens?

#51
ecomar70

ecomar70

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 27.06.2009
Eu am gasit apartamentele pe imobiliare.ro. Acolo sunt preturile de la care incepe licitatia  la care se adauga si TVA. Greywolfact poti afla mai multe legate de TVA?

#52
klauss74k

klauss74k

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 16.07.2007

 ecomar70, on 25 octombrie 2018 - 12:23, said:

Eu am gasit apartamentele pe imobiliare.ro. Acolo sunt preturile de la care incepe licitatia  la care se adauga si TVA. Greywolfact poti afla mai multe legate de TVA?
Licitatia este un mod de a spune. Mai sunt cateva zeci de apartamente in tronsonul C si, in ciuda opiniei tale suspect de pozitive, stau nevandute la executor. Si da, se vand cu TVA de 5% sau 19% dupa caz. Pretul apartamentelor de 2 camere este de 48.000 EUR la care se adauga cota de TVA aferenta. Afirmatia ta, potrivit careia cu un minim de 3000 EUR pui la punct apartamentul, este total nerealista, in conditiile in care apartamentele se predau la gri. Ori stie oricine ca la o finisare medie preturile merg spre 150-200 EUR/mp. Fara a lua in calcul mobilierul. In rest, nu comentez descrierea ta desi si mie mi se pare cam profesionista (daca intelegi ce vreau sa spun). Eu am fost acolo, am stat de vorba si cu executorul si mi-am spus parerea intr-un post anterior. Te asigur insa ca in tronsonul C sunt mai putin de jumatate vandute si mult mai putine locuite efectiv.

Edited by klauss74k, 25 October 2018 - 14:42.


#53
ecomar70

ecomar70

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 27.06.2009

 klauss74k, on 25 octombrie 2018 - 14:36, said:

Licitatia este un mod de a spune. Mai sunt cateva zeci de apartamente in tronsonul C si, in ciuda opiniei tale suspect de pozitive, stau nevandute la executor. Si da, se vand cu TVA de 5% sau 19% dupa caz. Pretul apartamentelor de 2 camere este de 48.000 EUR la care se adauga cota de TVA aferenta. Afirmatia ta, potrivit careia cu un minim de 3000 EUR pui la punct apartamentul, este total nerealista, in conditiile in care apartamentele se predau la gri. Ori stie oricine ca la o finisare medie preturile merg spre 150-200 EUR/mp. Fara a lua in calcul mobilierul. In rest, nu comentez descrierea ta desi si mie mi se pare cam profesionista (daca intelegi ce vreau sa spun). Eu am fost acolo, am stat de vorba si cu executorul si mi-am spus parerea intr-un post anterior. Te asigur insa ca in tronsonul C sunt mai putin de jumatate vandute si mult mai putine locuite efectiv.
Buna, ma bucur ai intervenit pentru ca am citit postarile tale anterioare. Am spus de la bun inceput ca sunt in cautarea unui apartament la gata. Practic ti-am urmat exemplul :) si am fost acolo sa vad cu ochii mei. Exact asta am spus si eu cu referire la gradul de ocupare / locuire uitandu-ma la lista de intretinere. Eu am vazut ap 2 cam la et  2 si 3 care se prezentau cam la fel adica cu lipsurile pe care le-am mentionat. Nu am vazut centrala care este amplasata dupa cum ai vazut si tu. Dar oricum descrierea la gri nu este tocmai exacta intrucat peretii sunt finisati la nivel de lavabila dar probabil ar mai fi indicat un strat de improspatare, baia este placata si utilata cu obiecte sanitare (mai putin oglinda, aplica, priza de la mas de spalat), gresie pe hol si in bucatarie, usile interioare (doua - una la baie si una la dormitor) partial montate - lipsa pervaze, fara parchet si sapa de egalizare, fara prize, intrerupatoare si aplice. Multumesc dar chiar nu sunt  profesionist nici in constructii nici in publicitate sunt doar trecut prin multe in viata si incerc sa fiu un cumparator avizat. Daca vrei putem continua schimbul de opinii in privat ca sa nu fim acuzati de publicitate. Inca ma documentez si fac calcule asa ca orice informatii sunt binevenite in continuare.

#54
blotunga

blotunga

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,186
  • Înscris: 09.04.2008

 ecomar70, on 24 octombrie 2018 - 22:02, said:

E clar ca dezvoltatorul a vrut ceva deosebit si nu s-a zgarcit aici.
M-am căcat pe mine de râs. Blocul a fost construit de unul (Dan Cămârzan - caută Signature Residence), care când s-a proiectat instalația electrică a zis: "Cum mă trebuie siguranță de 30 de euro (diferențială) pentru priza de baie? Păi la 1000 de apartamente e 30000 de euro. Las că punem prizele și cine vrea să le folosească să-și pună siguranță".

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate