Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Construire in regie proprie

- - - - -
  • Please log in to reply
98 replies to this topic

#1
silencerro

silencerro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 24.03.2007
Salut,

      Doresc sa construiesc o casa pentru familie, la aer curat, la 12 kilometri departare de oras. Deoarece am vazut nenumarate cazuri cand, dupa construirea propriu zisa, vine vecinul si tranteste un "bloc" exact in coasta ta, pentru ca asa i se pare lui ca are nevoie, m-am hotarat sa fac un compromis, si sa achizitionez o parcela mai mare de teren ( aprox 2 ha), iar casa sa o fac incet, fara graba, in regie proprie, pentru reducerea cheltuielilor.. Prin regie proprie, inteleg sa o construiesc cu cele doua maini din dotare, impreuna cu socrul meu, care are o experienta destul de vasta in constructii, adunata pe santiere diverse incepand de la construirea "Casei Poporului" pana prin Libia, Israel, Italia, Anglia, etc. Experienta mea in constructii este cvasi-inexistenta, dar ma gandesc sa fiu doar salahor, iar cand e nevoie, sa mai aduc niste zilieri .
     Ma incanta foarte tare gandul de a avea o casa in constructia careia sa fiu implicat in toate operatiunile, de la inceput pana la sfarsit, nu numai din punct de vedere economic.
    Casa as dori sa fie destul de simpla, desfasurata, o amprenta la sol de aprox 150 mp, in total spatiul construit va fi de aprox 220 mp. Va avea un beci destul mare din beton, voi folosi caramida Cemacon EvoCeramic, tigla ma gandeam la Tondach
    Asadar, intrebarea mea este: credeti ca este posibil sa realizez asa ceva? Bineinteles, proiectul l-am facut la un arhitect, iar noi vom lucra dupa planurile lui, nu dupa ureche. Care ar fi greselile cele mai frecvente de care sa ma feresc? Cat credeti ca va fi suma/mp la care voi ajunge, in cele din urma? La ce imi recomandati sa fiu mai atent? Ce va spune experienta: o pot scoate la capat, sau sunt mai amri sansele sa dau un rateu monumental?
   Desi intrebarile mele sunt usor tardive, pentru ca deja am dat drumul la proiect, dar inca mai pot cauta in primavara o echipa care sa preia proiectul si sa termine treaba. Doar ca, in urma tatonarilor mele, am observat ca in zona noastra, in tot judetul Cluj, echipele sunt foarte greu de gasit, toti mesterii buni sunt deja cu cate 2-3 proiecte luate in avans, iar sumele cerute pentru manopera sunt in unele cazuri, ametitoare ( mai ales in cazul echipelor cu renume, originare din comuna Sic).
  Din pacate nu am la indemana proiectul, dar va pun cateva poze cu proiectul de la care m-am inspirat, si pe care l-am modificat impreuna cu arhitectul, pentru a corespunde cerintelor mele ( ignorati piscina).

Attached Files



#2
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014
Este foarte posibil sa faci asa ceva. Vorbesc din punct de vedere practic. Cu actele nu stiu acum ca au mai schimbat si iti trebuie diriginte de santier etc. In rest daca ai un proiectant bun si respecti proiectul iar el e om de treaba il poti intreba in etapele unde nu esti sigur. Eu asa am facut. Casa construita de la 0 de 2 oameni si jumatate. Adica tata, socrul si eu, dar eu doar in WE si dupamasa ca in rest eram la job.
Timp de executie 2 ani la stadiul de finisat interior si exteriorul nefinisat.
Acum langa mine s-a construit un duplex. L-au inceput in iulie cred. Deja e acoperit, are geamurile puse si cred ca e si tencuit interior. La tencuit au adus o echipa in rest au fost doar 2 oameni care locuiau in container pe santier. Veneau luni dimineata si plecau vineri seara.
  Deci da, se poate.

Edited by PoeOvidiu, 21 December 2017 - 13:23.


#3
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,181
  • Înscris: 23.08.2014
E clar realizabil, depinde de cat pim au oamenii din familie.Oricum si cu echipele ai diverse probleme.Ba sint meseriasi si au o gramada de lucrari si te tot amana, ba dai peste carpaci lenesi care fac lucru de kkt si se misca greu.Vei avea nevoie de zilieri la turnare fundatie, elevati, placa, beci, desi si astea se pot face cu minim de personal, daca sinteti harncic si stiti fiecare ce faceti.Am turnat pardoseala unei case de 100 mp in 3 oameni cu o betoniera de 120 l, cand lucri pentru tine ai alt spor:)

#4
Ugho

Ugho

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 463
  • Înscris: 22.11.2017
La 12 km de oras? Pai nu e in extravilan, cum construiesti pe asa ceva?
Si ce faci cu utilitatile - apa, caldura, gazul, curentul, cablul, etc.?

#5
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014
Nu, daca nu ai aflat  pe langa orase mai sunt si sate. Posted Image   Eu stau la 8 km de oras si sunt in mijlocul localitatii.
Initiator, sper ca stai bine cu nervii si ca esti calm din fire. O sa te ajute din plin la finalizarea proiectului.

 fqx, on 21 decembrie 2017 - 13:33, said:

Vei avea nevoie de zilieri la turnare fundatie, elevati, placa, beci, desi si astea se pot face cu minim de personal, daca sinteti harncic si stiti fiecare ce faceti.Am turnat pardoseala unei case de 100 mp in 3 oameni cu o betoniera de 120 l, cand lucri pentru tine ai alt spor:)
  Daca aduci beton din statie te descurci fara zilieri .

Edited by PoeOvidiu, 21 December 2017 - 13:38.


#6
silencerro

silencerro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 24.03.2007
Nu construiesc in padure, construiesc in intravilan, doar ca e rural, nu urban.
In ceea ce priveste actele, partea asta este deja rezolvata. A trebuit sa scot terenul din circuitul agricol, dar m-am ocupat de aceste chestiuni .Proiectantul nu e chiar asa serviabil,, din pacate, si-a luat banii, a venit cu topograful si mi-a masurat limita de proprietate, pe care sa nu o incalc, si cam atat. Nu e prea fericit sa mai apelez la el, pentru alte detalii, dupa cum il simt. Mi-a livrat hartiile si ma considera caz inchis.
   Legat de utilitati, am un izvor propriu, care nu seaca nici in cea mai secetoasa vara. Diferenta de nivel intre el si casa e de aprox 20 m, prin urmare presiunea nu e o problema,trebuie doar  sa construiesc caminul. Am fost cu apa la analize, si se pare ca sunt norocos, e mult mai curata decat apa de Tarnita pe care o primesc la robinet acum, probabil din cauza ca nu se cresc animale in mod intensiv in zona, e destul de retrasa. Postul de transformare pentru curent electric e la aproximativ 200m, drumul pana la proprietate e asfaltat de aproximativ 2 ani. Gaz in schimb, e exclus, dar nu vad asta o problema, totusi  imediat dupa proprietatea mea incepe padurea. Iar canalizarea - solutia va fi o fosa septica, deoarece, chiar daca o alta limita a proprietatii e un parau, nu imi surade deloc ideea sa poluez cu nesimtire , asa cum, de altminteri, am vazut prin zona.
   Doar volumul de munca e mare Posted Image Iar timpul trebuie sa il impart intre constructie si slujba pe care o am. Programul meu este flexibil, nu am un sef sa ma verifice la ore fixe, dar nici nu este cine sa imi faca munca, daca eu lipsesc. Asadar, trebuie gasit un echilibru, cumva.
"Initiator, sper ca sta bine cu nervii si ca esti cam din fire" - nu stiu ce ai vrut sa spui aici. Dar, daca tot ai trecut prin asta deja, spune-mi, ce ai face diferit acum, fata de cum ai facut? Macar sa nu ne repetam greselile...
Multumesc.

Edited by silencerro, 21 December 2017 - 13:57.


#7
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
@silencerro: Bine ai venit...ne marim echipa de ardeleni pe forum :)
Sigur ca este realizabil ce ti-ai propus... sunt convins ca ai citit jurnalul lui @benderbut sau @emp123 care au construit singuri intr-un om doar ocazional au avut ajutor.... Referitor la sicani....nu intotdeauna sa mergi cu sacul la pomul laudat.
@PoeOvidiu macar la turnare si tot e nevoie de 3-4 oameni.... unul toarna, unul-doi vibreaza, unul e cu ochii pe cofraje...
PS: Asteptam cu maxim interes proiectul...

#8
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,906
  • Înscris: 07.11.2006

 silencerro, on 21 decembrie 2017 - 13:09, said:

Salut,

  Doresc sa construiesc o casa pentru familie, la aer curat, la 12 kilometri departare de oras. Deoarece am vazut nenumarate cazuri cand, dupa construirea propriu zisa, vine vecinul si tranteste un "bloc" exact in coasta ta, pentru ca asa i se pare lui ca are nevoie, m-am hotarat sa fac un compromis, si sa achizitionez o parcela mai mare de teren ( aprox 2 ha), iar casa sa o fac incet, fara graba,

Asadar, intrebarea mea este: credeti ca este posibil sa realizez asa ceva? Bineinteles, proiectul l-am facut la un arhitect, iar noi vom lucra dupa planurile lui, nu dupa ureche.

Cred ca esti unicul utilizator in ultimii trei ani care da dovada de istetime in constructia unei case.Nu vreau sa supar pe nimeni cu aceasta afirmatie.
Da,da,da,cu siguranta este mai mult decat posibil sa realizezi asa ceva.Si te felicit si-ti doresc numai bine si noroc mult si sa treci usor peste hopurile pe care le vei intalni pana la finalizarea constructiei.Posted Image Posted Image Posted Image
Mi-ar place sa tii acest topic "in viata" unde sa ne relatezi din cand in cand stadiul in care ai ajuns.

ps.
Am fost implicat in asa ceva o perioada la casa fratelui meu.A meritat 100%

Sarbatori fericite si sa nu te lasi prada rau-voitorilor sau carcotasilor.Sigur vei reusi.

#9
Adrianradu

Adrianradu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,677
  • Înscris: 02.10.2016

 silencerro, on 21 decembrie 2017 - 13:56, said:

Postul de transformare pentru curent electric e la aproximativ 200m  

Un cost asproximativ,necunoscand situati din teren,pentru Extinderea de Retea Electrica de la distanta accea ar fi ~ 7000 euro.
Va trebui sa mai aveti in vedere ca va va trebui un Diriginte de Santier si un RTE chiar daca construiti in Regie Proprie.

#10
fqx

fqx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,181
  • Înscris: 23.08.2014

 PoeOvidiu, on 21 decembrie 2017 - 13:37, said:

Nu, daca nu ai aflat  pe langa orase mai sunt si sate. Posted Image   Eu stau la 8 km de oras si sunt in mijlocul localitatii.
Initiator, sper ca stai bine cu nervii si ca esti calm din fire. O sa te ajute din plin la finalizarea proiectului.


  Daca aduci beton din statie te descurci fara zilieri .
Si asa iti trebuie, platesti chiria la pompa la ora si e destul de mare, in plus trebuie minim 3 oameni, unul sa ghideze pompa, unul sa vibreze si unul sa indrepte betonul, depinde si de dimensiunea familiei:P

#11
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Va dura mult . Casa pare complexa si mare . Mainile din dotare nu ajung . Este nevoie de scule profesionale , sincronizare , timp la discretie , costuri adiacente mari ( caratul , hranitul , returnatul ajutoarelor ). Sincer , nu cred ca vei reusi . Sunt destule probleme care cer expertiza la o casa . Betoanele pentru beci si placi vor fi mari si va fi nevoie de oameni care sa le intinda . Gandeste asa : o firma are panouri pe care le foloseste la multe constructii . Tu cumperi lemnul pentru cofraje . O casa de genul celei pe care ti-o doresti tu nu se poate face amatoristic .Popirea placilor se face cu popi metalici pe care firma ii are ...tu ii inchiriezi cu bani. Schela trebuie sa o inchiriezi iarasi. Lemnul pentru acoperis trebuie dat partial la abricht . O firma are scula profesionala ...tu strici 5 rindele electrice pana iti rindeluiesti tot ce trebuie , ce ramane aparent .  Eu construiesc singur , Am facut anexe din caramida , foisoare , gratare ,scari de beton , lambrisari ,etc ..dar chestii mici . Unele lucrari trebuie facute integral , nu doar partial cat permite timpul si continui cand ai timp. Tot ce este beton trebuie turnat dintr-o data daca vrei calitate . Trebuie vibrat , este nevoie de calcule la armare , de adaptari la fata locului . O cabanuta din lemn o face oricine. O casa cu fundatie , placi si blocurui ceramicec nu .
Sfatul meu , nu te apuca singur .

Edited by JurasikMan, 21 December 2017 - 15:24.


#12
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,128
  • Înscris: 19.09.2005
@silencerro
beciul ala o sa-ti consume juma' din bani.

daca vrei in regie propie, simplifica masiv proiectul, fara atice fara acosperisuri in x ape si pante, etc
stiu ca arata frumos in poze dar toate floricelele alea costa foarte mult.

Edited by arg, 21 December 2017 - 15:33.


#13
dan_2000

dan_2000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 31.03.2015
Nu mai descurajati omu se poate construi cu doua persoane, am facuto cu ani in urma doar cu familia nu am platit toti mari meseriasi care numai pentru bani lucra nui intereseaza calitatea constructiei.

#14
silencerro

silencerro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 24.03.2007
Va multumesc tuturor pentru comentarii.
Asa e, casa este destul de complexa. Mai ales ca eu, fata de casa initiala din poze, am inaltat-o inca putin in partea centrala, pentru a avea intrare din casa in terasa aia de pe acoperis, si deci am deasupra livingului inca un dormitor, cu baie proprie, si cu usi de sticla care dau spre terasa respectiva.
@arg - beciul e facut deja, si da, a a costat o gramada de bani. Mai ales ca am folosit beton aditivat pentru impermeabilizare. As fi facut o economie mare daca renuntam la el, dar, avand in vedere ca restul terenului vreau sa il transform in livada, chiar am nevoie de el in viitor. Si da, ai dreptate, tot ce inseamna floricele frumoase costa, dar, desi nu ma dau banii afara din casa, consider ca merita investit si in frumos, nu doar in util. As vrea, pe cat posibil, ca lumea care trece pe langa sa vada ca se pot construi si case frumoase, nu doar matahale cu cate 3 etaje. Daca reusesc sa fac asta intr-un buget decent, atunci ma consider implinit.
@JurasikMan - sunt pasionat de DIY, si am cateva scule in dotare, stranse de-a lungul anilor. Desigur, asa cum zici tu, popii metalici trebuie inchiriati, scandura pentru cofrag e scumpa. Dar, folosita judicios, scandura o poti decofra si refolosi. Un avantaj cand lucrezi pt tine e ca nu tai scandura ca orice mester, sa termini cofragul in doua zile, ci mai masori o data, de doua ori, mai vezi care bucata ti s-ar potrivi mai bine, ca sa ai pierderi cat mai mici. Aici, pot sa spun ca socru-meu e expert, nu lucreaza rapid, dar risipa de material e foarte mica. Lemnul pentru acoperis, de pilda, nici nu as visa sa mi-l rindeluiesc eu, e clar ca voi avea cheltuieli suplimentare cu astfel de lucruri, dar sunt bugetate deja.
@fqx - familia e mica: eu, socru-meu, si fiica-mea de 5 ani, care lipeste abtibilde cu My Little Pony pe toate sculele noastre. Mai am un frate emigrat de mult, si un fin care vine si ma ajuta  2-3 week-end-uri pe an, cand e si el liber. Macar e priceput in constructii Posted Image Betonul bineinteles ca il comand de la statie, am de turnat cate 17 m cubi, sa-l fac la betoniera ar dura o vesnicie. La betoniera voi face centurile, ceva stalpi, buiandrugi, etc. Am facut deja, stiu ce inseamna, macar ma mentin in forma.
@Adrian radu - costurile cu instalarea curentului le-ai aproximat destul de bine. Am discutat deja cu cei de la Renel, solutia acceptata de ei e cu cablu ingropat, nu mai accepta stalpi de lemn, iar stalpii de beton sunt mai dificil de amplasat. Din fericire, se mai construieste o casa pe traseu, prin urmare costurile se impart la 2, iar dupa calculul lor, cam 3000 Eur asa avea de plata. Momentan am cumparat un generator mai maricel care ma ajuta sa-mi fac treaba, deci nu e o chestiune asa presanta.

Edited by silencerro, 21 December 2017 - 16:12.


#15
Ugho

Ugho

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 463
  • Înscris: 22.11.2017

 silencerro, on 21 decembrie 2017 - 15:57, said:

@fqx - familia e mica: eu, socru-meu, si fiica-mea de 5 ani, care lipeste abtibilde cu My Little Pony pe toate sculele noastre.
Pai si nevasta unde este?

#16
ionelectron

ionelectron

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 28.05.2009
Iti doresc succes. Atitudinea ta nu poate fi decat respectata. Este DIY-ul maxim :)

#17
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,567
  • Înscris: 07.12.2014
La cofraje cumperi scândură și pentru placi grinzi și corni. Așa calculezi ca toate lemnele de la cofraje sa le poți folosi la acoperiș pe post de grinzi,  căpriori, astereala etc.
Așa am făcut și eu. Reduce semnificativ costurile cu lemnul.

#18
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Sarpanta acoperișului să fie orientată spre sud pentru montajul de panouri solare sau fotovoltaice, în rest îți doresc succes pentru că se poate construi și în doi chiar dacă durează mai mult, dar sentimentul că ai contribuit cu sudoarea frunții tale la construcția casei nu poate fi descris în cuvinte ! Posted Image

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate