Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cum să cumpăr lemnele pentru foc? La m cub sau tona?
Last Updated: Sep 25 2018 14:25, Started by
gebby
, Oct 21 2017 06:56
·
0
#1
Posted 21 October 2017 - 06:56
Buna ziua. Poate n am postat unde trebuie dar n am găsit în altă parte. V-as ruga sa mă ajutați într-o dilemă. Trebuie sa cumpăr o cantitate mai mare de lemn de foc fag și carpen. Sunt 2 depozite de unde pot sa le cumpar. Unul insa vinde la tona celălalt la metru cub. (Nu la ster). Prețul pe metru cub respectiv tona e același. Cum mă sfătuiți să cumpăr la tona sau mc?. Cele la tona sigur sunt verzi. Cum ies mai bine pt mine mai avantajos? Mulțumesc!
|
#2
Posted 21 October 2017 - 07:04
Mergi si le vezi, daca sint uscate, e mai rentabil la to.Problema e cu masuratul, la tona sint mult mai usor de masurat.
U mc de fag verde, are 0.90-0.95 to.Un mc de fag uscat are 0.7-0.75 to . Edited by fqx, 21 October 2017 - 07:31. |
#3
Posted 21 October 2017 - 07:04
La metru cub. Mare atentie la cubaj. Daca nu le ai, uite mai jos tabela padurarului...
|
#5
Posted 21 October 2017 - 07:26
fqx, on 21 octombrie 2017 - 07:04, said:
Mergi si le vezi, daca sint uscate, e mai rentabil la mc.Problema e cu masuratul, la tona sint mult mai usor de masurat. U mc de fag verde, are 0.90-0.95 to.Un mc de fag uscat are 0.7-0.75 to . |
#6
Posted 21 October 2017 - 07:31
Corect, am scris eu gresit, la tona e mai rentabil daca e acelasi pretul.
|
#7
Posted 21 October 2017 - 07:34
E cam acelasi drac, la tona in cazul tau mai platesti si vreo 200 kg de apa ca ai zis ca astea sunt verzi
Macar celelalte le poti folosi imediat |
#8
Posted 21 October 2017 - 07:55
#9
Posted 21 October 2017 - 07:58
Ia lemnul la MC, paletat.
De obicei iti duc acasa paletii. |
#10
Posted 21 October 2017 - 08:08
Lucrează câteva luni bune pentru a acoperi necesarul unei ierni...
Acela-i și despicat, multă manoperă. În plus, dacă are centrală, nu va avea niciodată un coeficient de umplere bun, dacă nu-s tăiate aproape de dimensiunea centralei. |
|
#13
Posted 21 October 2017 - 08:58
#14
Posted 21 October 2017 - 09:00
in bucuresti, preturile la lemn au luat o razna rau de tot. poate ne spui cu cat cumperi si din ce zona le iei. ne ajuti si pe noi cu informatiile astea
|
#15
Posted 21 October 2017 - 09:06
i a la tona nene ,cantarul nu minte niciodata...l a cubaj te inseala de nu te vezi...numai hoti lemnarii astia.
|
|
#17
Posted 21 October 2017 - 09:12
cspot, on 21 octombrie 2017 - 08:58, said:
...O sa le foloseasca in 2020. Îți pare că-i mult, însă din experiență îți spun că nu-i defel, lemnul trebuie să fie uscat, iar asta nu se întâmplă peste noapte. Poți încerca și să alungi astăzi cucul de pe creangă (să nu-l rănești când dobori copacul), iar mâine să bagi lemnul pe foc. Va fierbe de ciudă în loc să ardă, da' poate îți place, gusturile nu se discută. |
#18
Posted 21 October 2017 - 09:31
ironia lu ala cu 2020 habar nu are ce inseamna un lemn bine uscat fata de ceva verde
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users