Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

In Polonia va fi construita cea mai mare fabrica europeana de baterii pentru masini electrice

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,234
  • Înscris: 07.02.2017

Quote

O divizie e LG va construi langa orasul polonez Wroclaw cea mai mare fabrica europeana de baterii pentru masini electrice, o unitate in care va investi 1,6 miliarde dolari, scrie Reuters. Europa duce mare lipsa de unitati de productie pentru baterii, fiind dependenta de importurile din China si Coreea de Sud.

LG Chem vrea sa ajunga sa produca 100.000 de baterii anual la unitatea poloneza unde vor fi 2.500 de angajati si unde productia ar putea incepe in 2018. Fabrica este bine plasata, la sub 200 km de granita cu Germania, tara in care cel mai mare producator auto, Volkswagen, a anuntat ca vrea sa investeasca 20 miliarde euro pentru "electrificarea" gamei.

In cadrul fabricii va exista si un centru de cercetare si dezvoltare unde vor fi 400 de angajati. Clientii unitatii vor fi mari producatori auto. In ultimii sase ani pretul mediu de productie a bateriilor pentru masini electrice a scazut puternic, insa in medie o baterie costa 5.000-7.000 euro/masina.

Aceste costuri fac ca masinile electrice sa fie scumpe fata de media pietei, mai ales ca majoritatea modelelor au autonomie de sub 200 km.

In aceste conditii nu este de mirare ca masinile pur-electrice au reprezentat doar 0,2% din totalul masinilor noi vandute in 2016 in Europa.

In Europa lucreaza aproximativ cinci milioane de oameni in fabricile de componente auto si temerea industriei este ca trecerea la masini electrice va reduce cu cateva sute de mii numarul de angajati. Masinile electrice au mai putine componente si o parte dintre sistemele care exista la masinile diesel si pe benzina nu se vor mai regasi in masinile pur-electrice si deci nu va mai fi nevoie de productia anumitor piese.

Va fi insa nevoie de productia de baterii, iar aici Europa sta foarte rau, in timp ce China, Coreea de Sud si Japonia stau foarte bine.

Tranzitia catre masini electrice trebuie sa fie in asa fel gandita incat sa nu oferim un dar nedorit chinezilor, avertiza recent Roberto Vavassori, presedintele Asociatiei Europene a Producatorilor de Componente Auto. El spunea ca, spre deosebire de Asia, Europa nu sta deloc bine la productia de baterii, dar nici la cea de senzori si microprocesoare, componente care se vor regasi din plin in masinile conectate ale viitorului si, mai tarziu, in cele autonome.

http://economie.hotn...?source=biziday

Edited by Adm, 12 October 2017 - 19:29.


#2
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,507
  • Înscris: 05.11.2009
daca nu au avut norocul sa aiba politicienii de la noi...ii blesteama ala de sus cu investitii fara numar, fara numar

Edited by vanitty, 12 October 2017 - 19:28.


#3
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,040
  • Înscris: 22.05.2003
Huoooo, pe aiai nu ii deranjeaza posibila poluare?
la noia r fi fost imposibila o astfel de ctitorie, pentru ca avem o legislatie de mediu mai tare decat in Germania si mai ales neaplicabila :D

#4
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,234
  • Înscris: 07.02.2017

View Postvanitty, on 12 octombrie 2017 - 19:28, said:

daca nu au avut norocul sa aiba politicienii de la noi...ii blesteama ala de sus cu investitii fara numar, fara numar
Politicienii sunt oglinda poporului din care provin.In aceasta vara Mercedes a investit in Polonia,  500 milioane de euro intro fabrica de motoare.Acum urmeaza aceasta investitie.Cine stie cate alte investitii de ordinul milioanelor si zecilor de milioane sunt facute periodic in Polonia.

#5
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,546
  • Înscris: 05.12.2005
Le sare PIB-ul automat cu 5-6%...   volum mic, preţ mare, avantaj ei.

#6
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,234
  • Înscris: 07.02.2017

View Postmihaicozac, on 12 octombrie 2017 - 19:34, said:

Le sare PIB-ul automat cu 5-6%...   volum mic, preţ mare, avantaj ei.
Corect.

#7
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,970
  • Înscris: 06.01.2006
Mai avem mult pana vom vedea Dacia electrica. Dupa 1.4 mpi acum 1.0 SCE e de baza.

Edited by Kroghy, 12 October 2017 - 20:09.


#8
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,546
  • Înscris: 05.12.2005
Dacă s-ar face la noi aşa ceva jumătate din producţie ar ieşi pe poarta din faţă, cealaltă pe uşa din spate.

#9
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
http://www.manager-m...-a-1168496.html

Quote

In Norwegen ist jeder dritte verkaufte Neuwagen ein Elektrofahrzeug. Der große Erfolg der emissionsfreien Fahrzeuge wird in der Hauptstadt Oslo zum Problem.

In der norwegischen Hauptstadt Oslo gibt es inzwischen so viele Elektroautos, dass die Ladestationen knapp werden. Die Elektrowagenvereinigung rät Autofahrern jetzt sogar davon ab, sich ein strombetriebenes Fahrzeug anzuschaffen, sofern sie nicht die Möglichkeit haben, es zu Hause zu laden.
Der prozentuale Anteil der neu zugelassenen E- und Hybrid-Autos liege inzwischen bei 35 Prozent. "Also einer von drei verkauften Neuwagen in Norwegen ist elektrisch", sagt der Sprecher der Elbilforening, Petter Haugneland. In der Hauptstadt seien es sogar 40 Prozent. "Im Verhältnis zu der Zahl der verkauften Autos ist die Kommune mit dem Ausbau von Ladestationen nicht nachgekommen".
50.000 Elektroautos und 30.000 ladbare Hybrid-Fahrzeuge sind derzeit im Großraum Oslo registriert, sagt Sture Portvik von der Stadtverwaltung. Demgegenüber stünden 1300 kommunale Ladestationen. "Wir geben unser Bestes", sagt Portvik. "Jedes Jahr installieren wir 26 Prozent mehr Ladestationen, aber die Zahl der E-Autos ist mehr als 100 Prozent gestiegen. Die Kluft wird nur größer und größer."
E-Autos günstiger als herkömmliche Fahrzeuge

In Deutschland ist die Nachfrage nach E-Autos dagegen weiterhin gering. Grund für die Popularität der Elektroautos in Norwegen sind vor allem die finanziellen Vorteile, die der Staat den Autofahrern gewährt: Mehrwertsteuer, Importsteuer und Kfz-Steuer fallen weg. In der Anschaffung kann die E-Variante vieler Autos deshalb günstiger sein als die mit Verbrennungsmotor.

Quote

În Norvegia, fiecare al treilea vândut automobil nou este un vehicul electric. Marele succes al vehiculelor fără emisii este o problemă în capitala Oslo.

În capitala norvegiană Oslo, există acum atât de multe mașini electrice, încât stațiile de încărcare devin limitate. Asociația Electorală îi sfătuiește pe șoferi să cumpere un vehicul alimentat, cu excepția cazului în care au posibilitatea de a-l acoperi acasă.
Procentajul vehiculelor E și hibride nou înmatriculate este acum de 35%. "Astfel, una dintre cele trei mașini noi vândute în Norvegia este electrică", spune purtătorul de cuvânt al lui Elbilforening, Petter Haugneland. În capitală, este chiar 40%. "În ceea ce privește numărul de mașini vândute, municipalitatea nu sa conformat extinderii stațiilor de încărcare".

50.000 de mașini electrice și 30.000 de vehicule hibride încărcate sunt în prezent înregistrate la Oslo, spune Sture Portvik din administrația orașului. Pe de altă parte, 1300 stații de încărcare comunale. "Facem tot ce putem," spune Portvik. "În fiecare an, instalăm 26% mai multe stații de încărcare, dar numărul de mașini electrice a crescut mai mult de 100%, iar diferența este mai mare și mai mare".
E-autovehicule mai ieftine decât vehiculele convenționale

În Germania, totuși, cererea pentru mașinile electrice este încă scăzută. Motivele pentru popularitatea mașinilor electrice în Norvegia sunt, în principal, avantajele financiare pe care le acordă statul automobileștilor: TVA, impozitul pe import și impozitul pe autovehicule sunt scăzute. La achiziție, varianta E a mai multor mașini poate fi, prin urmare, mai ieftină decât cea cu motor cu combustie internă.



#10
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,817
  • Înscris: 10.02.2017
Hai, mai usurel cu pianul pe scari.
Noi stam pe forum, ce naiba!

#11
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
O da, o da !
    Vor fi o gramada de masini electrice.
    Numai ca bateriile costa 5-7000 si nu prea ai unde sa le incarci.
     Automobilul electric o sa ramana masina de fitze Inca vreo 50 de ani de acum incolo.
     E reclama fortata, ca tot prostu cu bani sa-si cumpere "electrica".
     Inca se produc zeci de milioane de masini pe an din astea cu motor obisnuit.
     Vor fi inlocuite toate in 20 de ani ?
      Inca mai avem in folosinta centrale electrice pe carbune si motoare cu abur. Toata lumea crede ca au disparut demult.

#12
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

View Postvanitty, on 12 octombrie 2017 - 19:28, said:

daca nu au avut norocul sa aiba politicienii de la noi...ii blesteama ala de sus cu investitii fara numar, fara numar
din pacate si in polonia au multi corupti si extremisti de dreapta care ii mai dau din cand in cand cu iesitul din UE, grupul de la visegrad, insa per ansamblu, polonia a stiut sa foloseasca banii europeni, construind nu mai putin de 2600 de km de autostrada cu bani UE. Mai multe info aici: https://forum.softpe...-cu-fonduri-ue/

Au si cateva superchargere Tesla! Deci sint undeva departe de noi

View Postmax_01, on 12 octombrie 2017 - 19:33, said:

Politicienii sunt oglinda poporului din care provin.In aceasta vara Mercedes a investit in Polonia,  500 milioane de euro intro fabrica de motoare.Acum urmeaza aceasta investitie.Cine stie cate alte investitii de ordinul milioanelor si zecilor de milioane sunt facute periodic in Polonia.
Mai trebuie tinut cont si ca sint o tara mult mai mare ca Romania.

Daca ai fi o mare corporatie si ai avea de ales intre o tara cu 20 milioane locuitori si una cu dublu... unde te=ai duce?
Dar dintre una cu granite cu tari civilizate v una ca Romania cu vecini ca bulgaria, moldova etc

#13
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014

View Postcspot, on 12 octombrie 2017 - 21:39, said:

Automobilul electric o sa ramana masina de fitze Inca vreo 50 de ani de acum incolo.
Esti prea fan electrice daca zici doar 50 de ani. Eu zic ca le mai trebuie 500 de ani pe putin ca sa devina cat de cat acceptabile.

#14
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
Eu îmi doresc o electrică doar pentru faptul că nu merg cu mașina mai mult de 10 km media zilnică având alte activități mult mai utile decât condusul de plăcere, asta însemnând că merg cu mașina cam 300 Km lunar ! În altă ordine de idei am posibilitatea să încarc acumulatorii de la sistemul meu fotovoltaic, deci cei care visează să conducă jde” mii de Km lunar în afara orașului nu are rost să se gândească la o mașină full electrică, mai potrivită ar fi una hibridă dacă se vrea ceva economie ! Posted Image

#15
LeopardSurd

LeopardSurd

    Graf von Taubenburg

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,358
  • Înscris: 10.09.2014
S-ar fi produs în România desigur dar cum noi cucu autostradă, cucu investiție.

#16
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
Asa ți s o destăinuit tie sefu LG cînd v ă beati cafeaua ??

Edited by silesax, 13 October 2017 - 05:02.


#17
unbrutus

unbrutus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,299
  • Înscris: 23.02.2017

View PostViorelsolar, on 12 octombrie 2017 - 23:46, said:

Eu îmi doresc o electrică doar pentru faptul că nu merg cu mașina mai mult de 10 km media zilnică având alte activități mult mai utile decât condusul de plăcere, asta însemnând că merg cu mașina cam 300 Km lunar ! În altă ordine de idei am posibilitatea să încarc acumulatorii de la sistemul meu fotovoltaic, deci cei care visează să conducă jde” mii de Km lunar în afara orașului nu are rost să se gândească la o mașină full electrică, mai potrivită ar fi una hibridă dacă se vrea ceva economie ! Posted Image
achizitia unei masini noi este f poluanta.
300km/luna se pot face cu taxiul, uber, bicicleta etc mult mai ieftin.

#18
Viorelsolar

Viorelsolar

    ”Dă sfaturi numai celor ce știu sa le primească”

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,237
  • Înscris: 03.03.2010
LG va construi o fabrică, dar nu va fi suficientă în viitor pentru cererea foarte mare al acumulatorilor de litiu pentru automobile electrice și soluții de stocare energie regenerabilă, deși eu nu cred că litiul va reprezenta viitorul în acumulatori pentru că resursele sunt limitate și prețul destul de mare, mai degrabă cred în aluminiu ion sau magneziu ion că vor fi viitorul acumulatorilor care pot oferi densitate energetică dublă față de ceea ce poate oferi litiul ! Posted Image  . Vor trebui construite sute de fabrici de acumulatori, nu numai de LG ci și de alți producători de renume care vin cu tehnologii long life în acest domeniu, deci cu siguranță cred că și în România vor veni investitori care vor produce acumulatori long life . Germania va trece la alimentarea cartierelor rezidențiale cu centrale mobile de acumulatori de sute de MW putere, ăsta ar fi unul din proiectele propuse de specialiștii lor ca după 2025 să se înceapă pas cu pas desființarea rețelei centralizate de energie electrică în marile orașe, cu alte cuvinte în caz de catastrofe naturale sau de orice fel, nu va fi posibil un blackout generalizat așa cum s-a întâmplat în USA de mai multe ori când zone întregi cu milioane de locuitori au rămas în beznă totală zile întregi ! Posted Image

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate