Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...

Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id
 DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana

Cum se imparte legal o mostenire ...

Avem sanse sa avem energie electr...
 

Declarație șoc a BNR despre Prima Casă

- - - - -
  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#55
Domnulescu

Domnulescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 245
  • Înscris: 22.05.2017
Tare mi-as dori sa vad ce apartament ti-ai putea construi tu cu 15.000 euro. N-as avea curaj sa-ti accept invitatia la o cafea. :P

#56
dhaneey

dhaneey

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,693
  • Înscris: 25.10.2007
era o aluzie la ce zicea un coleg de forum in urma cu cativa ani.

#57
teza

teza

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 19.11.2017
Idee de baza este ca preturile la imobiliare explodeaza sau se prabusesc in functie de explozia sau limitarea creditarii.

Acum, ca treptat se va renunta la programul Prima Casa, si dobanzile cresc, tot mai putin romani isi permit sa faca credite noi

sau sa isi plateasca creditele vechi, si asa ca urmeaza o prabusire a preturilor in imobiliare

#58
Cool_Kick

Cool_Kick

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,263
  • Înscris: 06.09.2017

View Postteza, on 19 noiembrie 2017 - 15:36, said:

si asa ca urmeaza o prabusire a preturilor in imobiliare
Urmeaza un drac, ai glob magic de cristal ?

#59
teza

teza

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 54
  • Înscris: 19.11.2017
Nu e nevoie de glob de cristal, au anuntat peste tot ca  Prima Casa se restrange foarte mult, si Prima Casa a fost motorul care a creat bula imobiliara 2017:

Intervenţia statului prin garantare în cadrul Programului Prima Casă se va reduce gradual, începând cu 1 ianuarie 2018, se arată într-un comunicat de presă al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri remis, joi, Agerpres.
"În concordanţă cu liniile directoare şi obiectivele stabilite prin Strategia Programului Prima Casă 2017-2020 a fost stabilită o modalitate de evaluare a activităţii finanţatorilor şi de ajustare a plafoanelor de garantare care se alocă finanţatorilor participanţi în cadrul Programului Prima Casă, la începutul fiecărui an calendaristic în funcţie de ponderea garanţiilor acordate de fiecare finanţator în totalul garanţiilor acordate în cadrul programului în anul precedent. Noua strategie de alocare a plafoanelor se înscrie pe linia reducerii graduale a intervenţiei statului prin garantare, asumând că piaţa creditului ipotecar se va dezvolta concomitent cu creşterea accesibilităţii populaţiei la produsele standard ale băncilor", se arată în documentul care citează un Ordin al ministrului Finanţelor Publice publicat în Monitorul Oficial.
Potrivit acestuia, asumarea unei proporţii echilibrate între creditele contractate în cadrul Programului Prima Casă şi cele contractate în condiţiile standard oferite de finanţatori este o parte importantă a unei politici publice de orientare a Programului Prima Casă către susţinerea unor obiective sociale bine definite pe termen mediu şi lung.
"Există o preocupare majoră de optimizare a proceselor de garantare la nivelul FNGCIMM. Pentru Programul Prima Casă, în paralel cu procesul de eficientizare a fluxului de garantare, se desfăşoară procese de recalibrare şi reparametrizare ce pot conduce la o targetare cât mai eficientă din punct de vedere social, pentru a putea beneficia de acest program acei oameni care au o reală nevoie de locuinţă. Programul evoluează permanent, răspundem prompt dinamicii pieţei, astfel încât să aibă o adresabilitate socială cât mai eficientă şi să genereze beneficii maxime", a declarat directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, Alexandru Petrescu.
În data de 6 decembrie 2017, în Monitorul Oficial nr. 963, a fost publicat Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr.3097/ 2017, prin care se aprobă Procedura şi criteriile de evaluare anuală a modului de utilizare a plafoanelor de garantare de către finanţatorii participanţi în cadrul programului "Prima Casă", care va fi aplicată începând cu 1 ianuarie 2018. Conform FNGCIMM, această nouă procedură are ca scop utilizarea mai eficientă a plafoanelor alocate anual pentru Programul Prima Casă, prin elaborarea unor criterii care vor sta la baza evaluării activităţii finanţatorilor.

#60
DanGabriel1984

DanGabriel1984

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 01.11.2017

View Postoverseas, on 09 august 2017 - 16:04, said:

Adica BNR era asa prost(i) incat nu au sesizat ca sunt criteriile prea relaxate ? E pericol tata, astia lasa intai bomba sa explodeze dupa care trag concluzia ca e periculoasa.

E o mare prostie ce a zis BNR-ul si voi argumenta mai jos de ce in mod punctual :

1. Riscul este destul de mic atat pentru fond cat si pentru banca. In momentul in care platesti un avans, indifferent de suma, platesti taxe notariale, cele 3 rate de dobanda etc, practic platesti 10% din apartament, chiar daca avansul e doar 5%. Cine e sufficient de prost incat sa dea atatia bani fara sa se asigure inainte ca poate plati creditul?

2. Cum zice si dl. Bladhaund : "Statul garanteaza jumatate din suma imprumutata. Adica o plateste (=acorda) numai in caz de neplata."

Practic fondul nu da nici un leu, ci doar pe hartie "garanteaza" o suma de bani. Practic gireaza intr-un fel creditul tau sa zic asa. Cu toate astea, anual incaseaza comision de 0.45% din 50% din capitalul ramas in plata. Cate credite prima casa ati auzit voi ca au ajuns la darea in plata?
Am facut un calcul de simulare la creditul pe care vreau sa il fac eu anul asta si la fiecare 12 luni, eu platesc (voi plati) 650-750 de lei comision la fond pentru un credit de 44340 euro (am dau avans 15000 de euro). De la un an la altul acest comision scade dar nu semnificativ. Practic fondul ia de la mine sute de euro 100% gratis. Posted Image

Concluzionand, PC nu e un proiect chiar atat de social cum vrea BNR-ul sa il portretizeze. Desigur, e poate o idee mai ieftin ca ipotecarul la inceputurile aventurii (taxe notariale etc) dar pe termen lung, nu prea sunt diferente.

Edited by DanGabriel1984, 15 January 2018 - 17:54.


#61
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,114
  • Înscris: 22.05.2003
Prima Casa a atins un adevarat record. 500 de romani isi depun actele zilnic pentru o locuinta cu avans mic.

Quote

Prima Casa a atins un adevarat record. 500 de romani isi depun actele zilnic pentru o locuinta cu avans mic. Iar dezvoltatorii imobiliari profita de cererea mare si au inceput sa umfle brusc preturile.

Insa bancile trag un semnal de alarma. Ganditi-va de doua ori inainte sa va luati un credit pentru 20 sau 30 de ani. Dobanzile ar putea creste considerabil.

Prima casa, cel mai popular program de creditare din Romania, a ajuns la un maxim istoric, potrivit Fondului National de Garantare. Sunt 500 de solicitari noi, in medie, zilnic.

Daca facem un calcul scurt vedem ca in fiecare ora dintr-un program normal de lucru peste 60 de romani semneaza o cerere pentru un credit Prima Casa.

Ca sa faca fata solicitarilor, Fondul National de Garantare si-a prelungit programul in weekend si a suplimentat numarul de angajati. Clientii care vor sa acceze un credit Prima Casa primesc cel mult 57.000 de euro, pentru o locuinta mai veche de opt ani sau 66.000 pentru una noua.

In Capitala, un apartament spatios de doua camere, de exemplu, care sa se incadreze in acesti bani, se gaseste doar la periferie. In sud, est sau vest.
Asa a ales si Catalin Oprea, in varsta de 41 de ani. Barbatul tocmai a luat un credit pentru un apartament de trei camere, in cartierul Berceni.

Catalin Oprea, 41 de ani: “De 20 de ani de zile platesc chirie si practic pana acum apartamentul acesta l-am achitat de cativa ani. E simplu, de ce sa nu platesc ceva care sa imi si ramana. Preturile au crescut. Fix in februarie, cand s-a dat drumul la Prima Casa, apartamente care cu o saptamana inainte l-am gasit la 50 de mii, acum erau 55, multe dintre ele. Asa, peste noapte.


Barbatul spune ca s-a grabit sa-si ia creditul si bine a facut. Imediat cum a fost lansat programul Prima Casa pentru acest an, preturile au crescut.

financiarul

#62
DanGabriel1984

DanGabriel1984

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 01.11.2017
De cand sunt stirile acestea? Din cate am inteles, momentan bancile nu primesc solicitari de la clienti pentru Prima Casa 2018.

#63
dhaneey

dhaneey

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,693
  • Înscris: 25.10.2007
ziarele astea au tot felul de boti care repun anunturi. Si la zf am vazut astfel de practici. In mod sigur articolul este vechi.

LE: asta e articolul original: http://stirileprotv....-preturile.html
12 mai 2017

Edited by dhaneey, 23 January 2018 - 22:20.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate